Moja svokra minulý rok zdedila podiel z domu.Povedala mužovi na jeseň, ze mu prispeje na auto, lebo už dlhšie o tom premýšľame.Je povaha aká je, rada manipuluje a rozhoduje za iných.Ide o 5 t eur.
Muž povedal, že ešte nepozerá inzeráty a pod.., že teraz nemáme toľko našetrené, aby kupoval hneď auto.
Keď tam išiel na návštevu či Vianoce peniaze mu nedala a on je hrdý a nikdy by si ich nepýtal.Medzi rečou mi povedal, že nechce od nej nič spravila konflikty v rodine a teraz sa mi zdá, že si ho tým chce kúpiť či odčiniť svedomie, že za 16 r nám nikdy nič nedala.
Ja by som aj tak chcela, aby si peniaze vzal už len z princípu.
MAa 43 r a mama mu ide určovať na čo ich použije.Moja mama povedala, že, keď niekto chce dať, tak dá a nedáva si podmienky a mala ich dať a nie čakať, že sa jej bude prosiť.Nechat to tak?Nepotrebujem ich minúť, ale bola by som rada, ak by ich zobral.
Čo si o tom myslíte?
keď mu povedala, že mu prispeje na auto, tak asi čaká kedy syn príde, že už si auto vybral.
zas niekde zlyhala komunikácia a svokra je tá najhoršia.
ze ty sa do toho nestaraj a plne chapem tvojho muza ze ich nechce pozna svoju mamu
ak potrebujete na auto najdi si brigadu k praci alebo usetri
a uz vobec nechapem co sa do toho stara tvoja mama sak tak nech ona vam da tych 5000 na auto 😉
Ak som spravne pochopila, tak vie o tom, ze chcete auto a povedala muzovi, ze vam nan prispeje. Ja by som pockala a netlacila na nu ked je taka povaha. Potom ked uz naozaj budete zvazovat to auto, vtedy nech sa jej jej syn, teda tvoj manzel pripomenie.
ty by si chcela aby si zobral peniaze už len z princípu? akého? 🤔
Ja nerozumiem o akom princípe píšeš?
Ved tie peniaze su svokrine. Je to jej dobra vola nieco synovi dat, ci? 🤔
@dskjhfdlkdjhl jeho mama podniká.Druhemu synovi, ktorý býva s nimi platí dovolenky, tak prečo by si nemohol zobrať to, čo mu núka?Nám nedala roky nič.Synkovi sa kupovala rolldor, posteľ, prispievalo na pneumatiky.To auto bola len úvaha teraz máme nemysleli sme to tak, že o pol roka kupujeme auto.
@mondolina z princípu, keď chcem dať, tak dám a nerozprávam o tom.
@simsalabim my sme si ich nepýtali sama povedala, že zdedila podiel a chce mu dať.
Keď povedala, že mu prispeje na auto, tak mu to určite plánuje dať, až keď to auto budete kupovať. Lebo ono to tak býva, že keď niekto dá niekomu peniaze na niečo konkrétne dopredu, tak dovtedy sa rozkotúľajú kade-tade. Možno by jej manžel mohol povedať, že už by kúpil to auto a opýtal by sa, či teda môže s peniazmi od nej rátať, alebo nie, aby vedel, do akej sumy sa zmestí.
@solange7 to by nikdy nespravil je hrdý.Mne povedal nech si nechajú a minú to s bratom ako ho vždy zo všetkého vynechali a nespytali sa ako sa nám darí.
To že dáva tomu druhému, zo je skôr bolestne ako darček, teda ak strácajú súkromie a nezávislosť a mizno musia znášať manipuláciu
Ak je takáto, tak by som kaslala na smiešnych 5 litrov a peniaze by som nechcela
Veď povedala, že na auto vám dá. Idete ho už kupovať?
Nehnevajte sa, ale ja nechápem toto riešenie peniazov rodičov za ich života. Neustále sa tu rieši komu dali, komu nedali, komu mali dať.
Kašli na to, ak chce dať dá...ak nie nie....
ja si myslim, ze nie je na tom nic zle,, ak napr povedala, ze Vam prispeje na auto,, moze byt vacsia investicia a prave vdaku tomu prispevku, si mozete kupit vyrazne lepsie auto,,,,,, je to rozdiel, ako keby Vam povie, ze Vam prispeje na nakupy v Kauflande,, mozno chce, aby ten dar ste vyuzili rozumne, hodnotne, nieco z toho ste mali,, a nie len tak na bezny zivot,, nevidim na tom, nic zvlastne,,
@h2 my ho nejdeme v najbližšej dobe kupovať.
@pribinak toto hovorí muž, že nechce nič.Ona je zlý človek, ale aspoň raz mu chcela niečo dať.Cele roky nič nekúpila vnúčatám nezobrala na jeden výlet.
@abbey1 aj ona vykrikovala, že z dedičstva nechce nič, že je to stará búda.Potom prvá kričala, že jedna zo sestier sa má vysťahovať a dom s pozemkom sa v lukratívnej časti predá.A teraz chce rozdávať, ale len tak ako ona povie a to sa mi nepáči.Moj pohľad je, že mu mala dať peniaze a je jeho vec ako s nimi naloží.
Ale ta svokra nema ziadnu povinnost dotovat davno dospeleho syna. A nechapem, ze ak na jednej strane vypisujes, ze svokra je zly clovek, tak na druhej strane by si chcela dotaciu.
Ak celé roky mala takýto prístup tak dupľom by som nemala záujem o tie peniaze
Mna by si nikto nekúpil takou smiešnou sumou
tak potom už vôbec nechápem prečo chceš z princípu peniaze od zlej hnusnej svokry 🤦♀️
@mondolina Zrejme ide o princip-svokra je zla, tak za to musi platit😝
Tvoj pohľad, ale jej peniaze.Tebe niekto diktuje, čo máš robiť so svojimi peniazmi?
Nehnevaj sa, vzťahy máte zjavne na h...., Ale keď ide o peniaze, brala by si. ;)
Veď si žite svoj život, buďte radi, že sa máte radi, že ste zdraví. Nerieš cudzie peniaze.
Muž povedal budeme casom potrebovať nové auto.Casom môžu byť 3 roky.
@dskjhfdlkdjhl nikto sa jej neprosil.Sama to navrhla, ale ja vidím za tým manipuláciu ako vždy.Mna prekvapila tým, že to navrhla vedela som, že to bude mať nejaký hacik
@pribinak druhý syn nemá hanby si pýtať.Ja ich nechcem pre seba, ale muža bol kvôli bratovi veľa krát ukrátený.Lebo sa nevie, nechce ozvať je hrdý on nepotrebuje a druhý robí oči a rodičia mu všetko kupujú.Jo smiešna suma, ale aj tak.Je to jediné hmotné čo mu chcela za roky dať.
Ty si proste nevesta na pohladanie. Tie peniaze su svokrine a ona si moze s nimi robit co chce. Ak ich precestuje, tak je to jej vec. Ak ich bude chciet dat Tvojmu manzelovi, tak mu ich da. Ale co vlastne chces? Aby muz isiel za nou a pytal peniaze? Zrejme Tvoj manzel je celkom normalny a preto nejde a nepyta. A Ty ak na niekoho nemas dobre slovo, tak by si mala mat tolko chochmesu, ze by si nemala mat zaujem o jeho peniaze.
Autorka,moja mama zdedila raz polku domu a teraz nedavno celý dom,ktorý predala.Okrem toho má svoj dom,kde býva.Nedostala som ani cent,ani z jedného.Nepýtala som,ani mi nič nedala.Nielen teraz,ale nikdy v živote mi nič nedala,ani nekúpila.Co dostal súrodenec,neriešim.Nehovorím,že to čloceka nebolí ,ale treba sa cez to povzniesť.Zrejme nie som obľúbené dieťa. Ty ako nevesta to nemáš prečo riešiť.
Ale prosím tá, kašli na to a buď hrdá, že muž je taký pevný charakter
5 litrov je pri kupé autá smiešna suma, nepoviem keby ponúkala 50 litrov, že si kúpim napr Mercedes, ale 5 litrov nie je rozdiel ani triedy
nuž ja si myslím že ty ako nevesta by sa do toho nemala starať....peniaze chce dať mama/svokra svojmu synovi nie tebe,,,,teda je len na ňom či si ich vezme alebo nie....
No ja si myslím,že to vôbec nie je tvoja vec ani starosť čo tvoja svokra s jej zdedenými peniazmi spraví 😄 a povedala,že prispeje na auto, ktoré ale nejdete v blízkej dobe kupovať, tak fakt nechápem kde je problém. Manzel ak bude chcieť bude to riešiť on s ňou, ale až v dobe keď to bude aktuálne...podľa mňa by si sa ty do toho nemala vôbec miešať. Ja sa nemiešam do majetkov mojej svokry a tak isto ani môj manžel sa nemieša do majetkov mojich rodičov, a tak to má podľa mňa byť....
Od zleho cloveka si ani nic neber. Necit voci nej zast,nezaoberaj sa zlymi ludmi. Nech sa strci so svojimi oeniazmi. Bola by som hrda ako som vsetko dokazala sama bez pomoci. Este aj to ti casom vykrici ako vam dala peniaze. A moze sa stat,ze vam da 5tis. ale rozpravat o tom bude ako by vam dala milion. Pre pokoj v dusi,neryp do toho,nechaj muza,nech uzna,co je vhodne,ci pytat alebo nie. Ak nechce pytat,uzavrite to a neryp do toho.
Tak predajte auto a kupte si nove a mozno vam svokra tych 5 litrov da.. zozieras sa uplne zbytocne pre blbosti ktore sa ta v podstate netykaju. Za 5 by ste mohli mat peknu dovcu no nie auto . Prestan zavidiet komu co svokra dala zo svojich $. Mne by to prislo vrcholne trapne ako si predstavujes ze si mà 43r pytat od mamky tie € co mu slubila. Tvoj muz to tiez tak vnima Tak mu stym uz Daj pokoj. Je to len medzi nim a jeho matkou . A tvoja mama ked chce nech ti da kolko chce € jej sa to uz vobec netyka dar ci dedenie tvojho muza. Dedila svokra su to jej prachy a mà narok si to cele minut na seba alebo dat charite na macky alebo co by Len chcela.
@dskjhfdlkdjhl tak ja neviem, podla mňa autorke ide o to, ze jedného syna ukracuje a druhému dáva. Ano keby to mal môj manžel v rodine, tak isto by ma to hnevalo. Podľa mňa ani tak nejde o peniaze ako o princíp. Asi manžel autorke povie, ako mu je to ľúto a mrzí ho to a autorku to mrzi aj za neho, ale kvôli hrdosti to mame ani nepovie. Ona mu chce pomôcť a nevie ako.
Ak to dobre chapem, svokra povedala ze prispeje 5tisic na auto ktore vy teraz este nekupujete. Ty si sa toho chytila a tych 5tisic by si chcela ale muzovi to je jedno a ty chces aby si ich vypytal tak?
Proste si sa namotala na 5 tisic a teraz nevies ako by ste sa k nim dostali a beries to tak ze uz su vase len svokra ich nedava a nedava.
Zabudni na 5tisic aj na svokru. Nechaj to na muza. Ty chces aby si peniaze "z principu" zobral a on ich mozno praveze z principu nechce ked sa svokra k nemu chova tak ako pises.
No, ja si o tom myslim tolko, ze ak svokra bude chciet, tak mu peniaze da a ak nebude chciet, tak si ich netreba narokovat. Ma 43 rokov, je uz hodne davno dospely, tak neviem, preco by mu mala davat peniaze dochodkyna (lebo asi uz na dochodku je).