Peklo s partnerom kvôli svokrovcom

9. máj 2023

Ahojte.Čo robiť? Som s partnerom 8 rokov. Prve 3 roky ma rodicom nepredstavil, som starsia a jeho matka sa o mne nepekne vyjadrila hned ako zistila, ze za mnou chodi. Kúpili sme dom v rovnakom meste ako nasi rodicia, narodilo sa dieta. Svokrovci o mna nejavili záujem nikdy, ani jediny raz ma tam nezavolali ani pred narodenim syna a ani s nim, ked sa narodil. Bola som u nich len parkrat. Okrem mnohých intrig a ohovaraciek na moju osobu je problem v tom, ze ked ma s malym stretnu, ignorujú nas oboch, ked idem okolo ich domu, zalezu, tvária sa, ze nas nevidia,neprihovoria sa dietatu. Ignoruju vsetky maleho sviatky, narodeniny, meniny, Vianoce... Partnerovi však od narodenia syna prikazuju, aby doniesol dieta a ja som zostala doma a nechodila. Tlacia mu do hlavy, ze dieta lubia a maju on zaujem. Mame tym zniceny cely vztah. Zivot s nim je trapenie, zároveň vsak nemozem odist. Maly ma poruchu emocionality, separacnu uzkost a zaroven v sledovaní inu vyvinovu poruchu. Neodide s otcom sam ani do obchodu. Partner ma vsak nuti odovzdavat dieta k jeho rodicom bezomna a neveri mi nic z toho, ze jeho rodina o dieta zaujem nema. Neviem uz, ako dalej.

reanda
9. máj 2023

preco nemozes odist?

autor
9. máj 2023

@reanda uz som aj odisla, vyse roka som bola prec, súdili sme sa, navštevovali psychologov... Je to zlozite. Partner ma psychicky sikanoval a ja som zle znášala tie stretavacky s nim a dietatom. Možno to nebol správny krok, ale radsej znesiem zivot takto,ako mu mam odovzdavat dieta, s ktorym nakladaju ako s vecou. Napríklad maleho 5-mesacneho strepal svojej matke do ruk, maly sa triasol, zachadzal placom, bal sa a on jej ho z ruk nevzal. Vraj nech si zvyká ked aj strachom, je to jeho starka, tak musi vydrzat. Maly sa nemohol ukludnit potom 2 dni z toho. Aj pre taketo narabanie s dietatom nie som ochotna dat ho starým rodicom, ktori vlastne hraju hru len pred vlastnym synom, ale inak svojho vnuka na ulici radsej obidu a tvaria sa, ze nevidia.

maxalla
9. máj 2023

Ake peklo na zemi... jeho rodicia ta nemajju radi, to vies. Nikto ta nenuti sa s nimi stykat. Na tvojom mieste ich vytesnim, nesnazim sa vztahy s nimi udrziavat, alebo vytvarat.

Avsak vztah s vnukom je druha vec. Stari rodicia maju narok vidiet a stretavat vnuka. Mozu si to narokovat aj na sude, ak ty "nebudes ochotna dat". Mozno namiesto toho, aby si trvala na tom, ze mas chodit k svokrovcom aj s dietatom, by si urobila lepsie, ak by si sa snazila udrziavat a rozvijat aspon normalne vztahy medzi tvojim dietatom a svokrovcami. Ak by bol maly na starkych zvyknuty, nemusel by mat teraz z toho stres. Lenze si ho zrejme pustat nechcela, kedze si nedostala pozvanku s nim. Ci? Uz musis sama vediet...

maxalla
9. máj 2023

Maly ma stale 5 mes, alebo aky je stary? Ak este nema ani rok, tak scasti aj chapem, ze ho nechces davat osamote.

autor
9. máj 2023

@maxalla peklo v zmysle v domacnosti s partnerom. Toho je viac. Ale pred dietatom mi vulgarne nadava, rad si vypije, vyhraza sa, ze ma zastreli, predvcerom hulakal, ako mi vsetky zuby vytlcie z papule... A k tomu, ako nedam dieta - sama ich x-krát pozyvala, aby za malym chodili, neprisli. Tych par navstev spolocnych u nich som iniciovala ja, nie partner a nie oni. Chcela som, aby vnuka poznali. Na ulici nas nepozdravia a nepridu sa mu prihovorit. A co sa tyka partnera, sam bol nešťastný, ze za malym nechodia a nezaujimaju sa. Potom to radsej otocil na mna a dieťa kvoli jeho hulakaniu po nociach a hádkach dostavalo triašky a nocne desy, budilo sa placom. Bola som nutena navstivit s nim psychologa. Nie sú to moje vymyslene diagnozy, maly celkovo nemusi ludi, ani deti na ihriskach, hoci sa snazim zapajat ho, navštevovať kruzky. Kvoli jeho diagnozam mam predĺženú rodičovskú.

autor
9. máj 2023

A k svokrovcom tolko - mala som niekoľkokrát snahu sa s nimi o tom porozpravat. Lenze nesmiem. Nesmiem im zazvonit na brane, nesmiem zavolat, nesmiem napisat, nesmiem nic. Moje pokusy zlyhali. Svokra na mna navrieskala, dourazala ma, nenechala nic povedat a bud zapleskla dvere alebo zlozila telefon. Nie su ochotni nijako komunikovat... A preco? Lebo led mal maly pol roka, starka, co byva od nas 2km a ktoru som x-krat predtym pozvala, neorisla za nim 3 mesiace. Chcela ho kocikovat. Slusne som jej povedala, ze maly ju nevidí skoro vobec, place... Tak nech chodi za nim castejsie, maly si zvykne a potom si ho môže vziat. Urazena zlozila telefon a len sa domaha decko odovzdat a ja sa nepriblizovat.

reanda
9. máj 2023

ste manzelia? rozvedeni? nehovor mi, ze za takychto okolnosti je mozne ta donutit davat dieta otcovi.. a este take male.. a ten navrat k nemu - to nemyslis vazne.. vsak by som grcala od rana do vecera, to ako mozes toto dobrovolne prezivat? a preco vobec riesis svokrovcov a nie svojho psychopatickeho partnera? kvoli svokrovcom mate zniceny vztah? vazne? keby nebolo ich, tak by to s nim bol raj?

autor
9. máj 2023

@maxalla maly ma uz 3, 5 roka. Naposledy boli ked mal narodeninovu oslavu 1 rok, pozvali sme ich prisli zduti, nasilu.2 a pol roka ho ignorujú. A ako pisem, s malym navštevujem psychologa, ma nejaku emocnu poruchu a vobec neodporucaju taketo riesenia. Celkovo sa boji ludi, dokonca odmieta aj deti na ihrisku. Uz som aj napisala,ze sam neodide ani so svojim otcom.

maxalla
9. máj 2023

Autorka, hlava mi neberie, preco si stale s nim, ak sa sprava tak, ako popisujes. Trpis tym ty aj tvoje dieta. Uz ste mali byt davno od seba.

sissy27
9. máj 2023

Ty zijes s chlapom, ktory ta tyra, hulaka, slope, a radsej budes decko tahat po psychologoch a hladat mu diagnozy, ako by si pricinu toho vsetkeho vymazala z vasho zivota??

autor
9. máj 2023

@reanda velmi dobre si uvedomujem, ze v prvom rade je to o ňom a keby on stal za nami a vysvetlil rodicom, ako to je, bolo by to vsetko inak. Bohužiaľ, on zostal stále len v roli syna a aj na ukor vlastneho dietata sa vzdy snazi urobit po voli rodicom. Aj vidi, aki su, ale nie je ochotny to prijat. A ako to mozem vydrzat? Velmi ťažko. Zial, som velmi slaba znasat znova nejake sudy, socialky a odovdzavacky dieťaťa. Zo skusenosti, ktoru uz mam, súdom neverim a navyse je velmi ťažké dokazat veci, ktore nie su na papieri alebo nejako podlozitelne. Ako dokazem sudu, ze sa vyhraza. To, ze poviem, ze sa to stalo a deje, nie je pre nich dokaz a môže to byt vymysel.

maxalla
9. máj 2023

Obrat sa na advokata a ak nanho nemas, na Centrum pravnej pomoci.

reanda
9. máj 2023

hovno velke si slaba.. ak si schopna zit s psychopatom, tak slaba urcite nie si.. lebo take peklo vydrzi len velmi silny clovek.. sudy a socialka su oproti tomu medik.. chodis s dietatom k psychologom, treba podlozit svoje tvrdenia jeho diagnozami, pri takej diagnoze nie je vhodne, aby sa stykal s otcom v tvojej nepritomnosti a pripadne si doloz este nejaky svoj papier od psychologa a nech sa stretavate len v pritomnosti este dalsej osoby, alebo najlepsie vobec.. neverim, ze sa neda ochranit seba aj dieta pred takymto vplyvom.. len nesmies hadzat flintu do zita..

autor
9. máj 2023

@sissy27 diagnózy mu nehladam, on je naozaj iny ako vacsina deti. Pre mna jedinecny. Najhoršie na tom je, ze partner sa hentak správa len preto, lebo potrebuje obhajit svojich rodicov. Viem, ze ho nic neospravedlňuje, oni zili spolu hrozne, otec opilec a matka cely zivot hulakala. Navyse je so všetkými rozvadena. Aj v rodine, susedstve.... On nemal moznost vidiet fungujucu rodinu a sam v tej svojej, co si vytvoril, fungovať nevie. Maly ma svoj svet a odovzdat ho pre neho cudzim ludom len pre to, sby si kazdy z nich ukojil svoje ego, nie je pre mna dôvod. A sudom neverim. Kazdy povie, ze stary rodic moze poziadat na sude o styk s vnucatom. My ale zijeme tu, ja, partner a nas syn... Mohli kedykolvek za malym prísť alebo nas zavolať. Neprisli, nezavolali nas. Mne je nagrc z toho, ze decko igmoruju na ulici, v obchode, tu.. Vsade... A v prítomnosti ich syna ho akoze lubia?? Starkeho som stretla pred 2 tyhdnami, meter od nas...ani nepozrel na decko. Teraz sme ho náhodou znova stretli aj s partnerom (jeho synom) a starky sa isiel potrhat za malym... Ved aj to decko coskoro pochopi, ze to nie je normálne....

maxalla
9. máj 2023

Vravis, ze ho nic neospravedlnuje, a jednym dychom ho hned obhajujes. Reci typu "sudom nedoverujem" od tyranych zien su uzasne. Tak nedoveruj, nerob nic, cakaj, kym ti "vsetky zuby vytlcie z papule". Mozno sa potom uvedomis, alebo sa uvedomis, az ked rovnaku vychovnu metodu pouzije aj na syna.

autor
9. máj 2023

@maxalla neobhajujem ho vôbec, dlho som ho za to ospravedlnovala sama pred sebou a aj mojim okolim. Teraz som tym len chcela poukazat na to, čo videl doma, ked vyrastal.pre mna sú to blazni vsetci a zrejme na čele so mnou. Zial, dokazu sa parádne pretvarovať, tak rada by som ich úplne odsunula zo svojho zivota. No mame spoločného syna, ktory je sice pre niekoho uz dost velky, no zároveň aj maly na to, aby to cele chapal. Ja by som ich vôbec nepotrebovala riešiť, keby sa to nedotýkalo dieťaťa. Ja som si zvykla na to, ze ma neznasaju. Ale potrebuju svojho syna na roboty okolo domu, preto pred nim hraju divadlo, ze chcu vnuka. Mimochodom, ani svojmu vlastnemu synovi ani len nezatelefonuju, ked ma sviatok, nieto aby prišli mu ruku podať. No on si ide nohy ruky polamst, ked ma sviatok niekto z nich.

maxalla
10. máj 2023

teba by nemal trapit vztah parnera k jeho rodicom, ale vztah partnera k tebe. Jeho rodicia su zastupny problem, ktory pouzivas na to, aby si nemusela riesit to hlavne a celit neprijemnym faktom.

janinah
10. máj 2023

Zober si právnika a rozved sa,stretávanie otca s dieťaťom upraví súd a bude sa prihliadať aj na jeho diagnózy.

autor
10. máj 2023

@maxalla mozno som to cele napísala, ze to tak vyzera. Som taka naivná, ze stale dúfam, ze si rozlepi oci a uvidi, co su zač a aká je naozaj pravda. Len pravda je taká, ze pre neho priorita, aby v jeho ociach zostali ti dobri a hodi sa mu vsetku spinu hadzat na mna. Aj psycholog v partnerskej poradni, ktoru sme navstevovali, mi povedal, ze cim viac oni na neho a dieta kaslu, tym viac sa im on bude snažiť zapacit, aby si ziskal ich lasku a pozornost. Je to hrozne toto cele. Najhoršie na tom je, ze vsetky hadky a zlo, ktore je, prameni len z tohoto problému. Za ine veci sa nepotrebujeme hadat. Mozno preto dufam, ze si rozlepi oci. Aj ked to uz nikdy nezmaze to, ako je schopný sa ku mne spravat. Tolko som uz bojovala za to, aby uvidel pravdu, ale aj to, co sam videl a zazil, tak radsej zaprie a nepamätá si, len aby nemuselo nic zle padnut na jeho matku.

maxalla
10. máj 2023

Cize partner ti vulgarne nadava, rad si vypije, vyhraza sa, ze ta zastreli, predvcerom hulakal, ako ti vsetky zuby vytlcie z papule...
...
ale najvacsi problem su svokrovci a to, ze muz "hadze na teba. spinu"?

Tebe to neznie absurdne? Aj keby mal neviem aky dovod, tak by si nemal dovolit spravat sa k tebe takto. A ty ho stale obhajujes. Stale hladas dovody, preco to robi, avsak v tomto pripade tie dovody su uplne nepodstatne, pretoze nech by bol dovod akykolvek, toto by si znasat nemala. To, ze on ma (podla tvojho psychologa) nejaky problem s rodicmi neznamena, ze je ospravedlnitelne, ak robi to, co si popisala vyssie. Ale to ty nechces vidiet, preto radsej budes rozoberat a pitvat sa v jeho rodicoch, jeho psychike, vo vyjadreniach psychologa na jeho osobu a nie v tom, ze tvoj partner je tyran a mala by si podniknut razne kroky.

Chapem, ze je lahsie donekonecna hladat priciny, zastupne problemy a zastupnych vinnikov, nez celit neprijemnej situacii. Ale mala by si sa pozbierat, postavit sa tomu celom a zacat svoju situaciu riesit, pretoze toto uz nie je len o tebe, ale aj o dietati. Ziadne dieta by nemalo zit v rodine, kde sa otec matke vyhraza, ze ju zabije.

juliet86
10. máj 2023

aHoj autorka. to co prezivas sa tazko cita.... kolkokrat ste boli v poradni? ako dlho ste obaja chodili? kde a ako si vtedy ten rok zila sama? uprimne naozaj si memyslim ze rodicia tvojho partnera su problem. tvoj partner je problem. zijes vo vztahu s agresivnym alkoholikom. cim dlhsie s nim ostavas tym zvysujes sancu ze tvoj syn bude mat problemy s alkoholom a problemy emocne neschopnost mat rodinu a starat sa o seba. je mozne ze u svokrovcov ako aj u oartnera su neliecene psy hiatricke diagnozy. mozno depresivno uzkostna porucha mozno aj bipolarnost. ty mas ake rodinne zazemie a vzor z domu ze si si tohto cloveka vybrala ako svojho partnera a otca dietata? vas vztah bol od zaciatku nezdravy. tvoj partner je alkoholik. je nasilny. ked zacne byt postupom casu nasilny fyzicky tak volaj policajtov a vtedy sa mozno toto peklo zlomi lebo ked budes fyzicky dobita ty alebo syn alebo aj aj tak budes mat v ruke lekarske dokazy a policajne zaznamy a budes mat sancu na sudoch a uradoch obhajit stretavanie lemvtvojej pritomnosti. pomocobetiam.sk

autor
10. máj 2023

@juliet86 boli sme na par sedeniach v poradni u psychologa, ktoreho sme si sami vybrali. Potom tam chodiť nechcel, nebrnkal mu na strunu. A potom sme asi 3/4 roka navstsvovali psychologicku, co nam nariadil upsvar, tu sice aj vypocul, ale tiez mu nebrnkala na strunu, len to nehovorila tak priamo, tak nejako vydrzal. A ja sama som potom kontaktovala inu este, pretoze tato odisla pracovať inam. Ziadny z nich ho nepodporil v jeho správani a tak kazdeho nazval, ze su to k.... Zila som u rodicov, byvaju kusok od tych jeho, preto obcas stretnem aj tych blaznov a nikdy dietatu ani buuu nepovedia. Moji rodicia su mi neskutočnou oporou, no mame smutne obdobie tieto tyzdne. Obaja maju velmi vazne a neliecitelne diagnózy, teraz to nejako prepuklo... Trapia sa aj za moj zivot. A ja uz aj pred nimi skryvam, co tu zažívam, lebo im nechcem robiť stres, ktory ich stav len zhoršuje. Preto neviem, kam a ako by som sa aj posunula bez toho, aby som ich trapila. Aj ked ma poznaju a vidia, ze to nie je ok. Moji rodicia su spolu 40 rokov a lubia sa snad ako nikto. Aj po 40 rokoch sa drzia za ruky, daju si pusu pred spanim, pri odchode, prichode. A su nam obrovským vzorom. Uz je neskoro plakat teraz, ale nerozumiem, ze som bola taka slepa a vpustila si do zivota toto. Aj ked mam úžasného syna, ale zial, jeho otec nie je ani dobrym otcom a ani partnerom. Maleho ma sice rad, ale venuje sa mu pramalo. Nepije tolko ako predtym, ale väčšinou kazdy den vypije nieco a ked ide na pivo, tak to je hruza, ako sa potom vrati. Je smutne, ze človek musi čakať, kym sa dačo stane, aby mal nejaky dokaz. Lebo na sude ani len nahravku vraj použiť nemôžme.

maxalla
10. máj 2023

K tym nelegalnym nahravkam.. nie je vsetko take ciernobiele.
https://www.hhb.sk/ako-urobit-nahravku-legalne-...

Preto som odporucala, aby si sa poradila s advokatom.

mirkava
10. máj 2023

Si neskutočne silná žena, toto co ty dávaš, ale prečo? Prečo táto trpieť? Mne z toho vychádza, že by si mala ísť k rodičom aj so synom. Viem sú chorí, ale neboli by spokojnejší ak by si bola s nimi? A to nehovorím o synovi, ved toto toxické prostredie musí jeho stav len zhoršovať. Držím palce

nelca0510
10. máj 2023

@autorka utec. Znak dieťa a hneď do krízového centra. Nemôže to takto nadávať a správať sa k tebe. Podaj neodkladne opatrenie aby zverili dieťa tebe a stretávanie s dieťaťom len za tvoje prítomnosti. Veď tie diagnózy má len z tohto. Čo potom z neho vyrastie?

sheila121
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
janetinka27
10. máj 2023

Ahoj, preco nutis dieta zit v domacnosti, kde sa rodocia k sebe nevedia spravat? Kde otec sa vyhraza matke? Robis chybu, odnasa si to tvoje dieta, ktore uz teraz trpi a ma nasledky z takehoto zivota. Vela rodin je dnes rozpadnutych, pohadanych a musia nejako fungovat, dohodnut sa.

silvike
10. máj 2023

Paaana beka...chuda dieta...to z vas vsetkych ma zrejme tie poruchy...kokso...v takom nezdravom ovzdusi vyrastat, kde partner psychicky sikanuje partnerku, sama nenavist zloba zo strany svokrovcov a vlastne aj z partnerovej...no jak sa da byt v pohode v takom dacom a este ked to trva cele roky...chudatko maly fakt

mirro
10. máj 2023

Čítala som po to, ako opisuješ váš vzťah. Samá láska samá neha. Chudák to dieťa....

natali1991
10. máj 2023

Nevyhovaraj sa na maleho a hentoho kopnu do prdele a odid ved cosi handra ???