Ahojte, je tu niekto, komu reálne pomohla pauza vo vzťahu? My spolu bývame, ale obaja nie sme celkom šťastní. Jeho trápia financie, keďže mám 2 deti, sme v podnajme a samozrejme, ako sme začali spolu bývať sa mu zvýšili aj výdavky. Mňa trápi zase malo pozornosti od neho, malo prejavov lásky, radšej trávi čas s kamarátmi ako so mnou. Neviem, či by nám pomohlo, ak by sa na nejaký čas odstahoval a mal čas pre seba na uvedomenie si toho, čo vlastne chce od života. Keď sme sa o tom rozprávali, nedospeli sme v podstate k žiadnemu riešeniu, aby sme boli spokojní obaja. Ďalšia vec je to, že ho akoby trápi, že už deti mám. Stále pocuvam, že som nemusela mať tak skoro deti, s takým clovekom s akým som ich mala. Že sme mohli mať vlastné a tým pádom by on nemusel tŕpnuť ako nás uživí, lebo by chcel časom aj vlastné dieta. Neviem čo s tým, ale momentálne sa dusím a vôbec neviem ako ďalej a či chcem taký život.
Pauzy neuznávam,rovnako dobre si môže premyslieť ako dalej aj teraz,nemusí sa na to odsťahovať.Aké má pauza pravidlá? káva,sex s inou ženou je ok? však pauza,rozmýšľam....skúšam inde,či bude lepšie? nerozumiem významu pauzy...
Vytýkanie existencie detí by mi vadilo najviac,asi vždy bude uprednostnovať to prípadné svoje.A to,že on vás živí.....ty nezarábaš?alimenty nemáš? tak asi že živíte sa spolu....no,mne na ňom niečo nesedí.
Stav financií sa môže zmeniť, iná práca, viac práce, práca pre oboch.
Pauza vo vzťahu sa rovná koniec. A to ako popisuje š Vaše fungovanie teraz je blížiaci sa koniec. A po pravde, nečudujem sa. U chlapa ustúpil prvotný chemický ošiaľ a uvedomil si, že starať sa o dve cudzie deti nie je pre neho. Málo času na seba, málo peňazí (pri vlastných deťoch človek ešte zatne zuby, ale pri cudzích?). A samozrejme, ak chce mať aj vlastné deti, uvedomuje si, že možno uživí už len jedno a k tomu Tvoje dve. No, zlá perspektíva.
Buď rada, že to rieši teraz a neurobil Ti najprv to tretie, ako býva zvykom.
Na Tvojom mieste sa zameriam na seba, svoj rozvoj a to, aby som uživila deti sama a dopracovala sa k vlastnému bývaniu. To je dôležitejšie ako cudzí chlap.
No pozrela som tvoje príspevky na stene, ten chlap má teda zrazu dve deti a ženu čo sa len ľutuje narieka ale akosi sa mi nezdá, že by niečo robila preto, aby sa mala lepšie. A asi ani on nie je veľmi s tebou rád. Skôr by som ho nechala nech si nájde niekoho s kým bude spokojný a to isté urob aj ty. Najprv teda aspoň buď spokojná sama so sebou.
@damtiporiti ktoré príspevky si to videla? Tie spred pár rokov? A určite sa len neľutujem a nenariekam, síce spokojná nie som a kopec.veci, čo sa týka mňa by sa dali zlepšiť, ale neľutujem sa neplačem stále, niekdy mám ťažšie chvíľky ako asi každý a toto mi trochu pomáha, lebo kamarátkam a rodine sa nezvyknem posťažovať nikdy
@heleninamama
@janinah zarábam,mám aj výživné, dokopy je to pekná suma a viem sa uživiť sama a aj svoje deti
Prečo sa mu zvýšili výdavky odkedy spolu bývate. Ak predtým žil sám, logicky by sa mu mali znížiť /ty živíš svoje deti sama/, max. zostať na rovnakej úrovni.
@bellan vzdy mate sancu 50:50 😉 bud si uvedomi, ze bez teba nemoze zit a vrati sa, alebo nie. Alebo to bude v opacnom garde. V kazdom pripade by som dostatocne zdoraznila raz a navzdy, ze skrata tie dve deti mam a podobne reci nechcem pocut. Chapem, ze nechces asi byt sama. Je to vec asi priorit. Osobne by som asi nemohla byt s clovekom, ktory by mi co len naznakok vycital, ze som mala deti skorej ako som ho stretla. Su moja sucast. Takze bud ma niekto berie s nimi ako celok, alebo nie sme kompatibilni na vztah. Ved ho nechaj ist, ak chce a uvidis sama. Podla toho co pises to vyzera bud na pauzu, alebo rozchod..skor ci neskor. Budem rada, ak sa mylit. Drzim ti palce urobit spravne rozhodnutie. P.S. vlastna skusenost, ked chcel nejaky moj partner pauzu, vzdy potom prisiel naspat a uz som ho nechcela. Moje city ochladli. Stalo sa mi to 2x ako cez kopirak.
Ak máš dosť peňazí, ako píšeš, tak si vyrieš vlastné bývanie. Sama, nie s cudzím chlapom alebo s pomocou chlapa. Nauč sa žiť s deťmi a potom, keď budeš spokojná a vyrovnaná stretneš aj normálneho muža . A možno Ti vôbec nebude chýbať...
Toto znie ako veľmi zúfalý pokus posplietať si nejakú rodinu a vidíš, že to nefunguje.
Takže skutočne mal viac peňazí, k tomu svatý pokoj a nežil s dvomi cudzími deťmi.
Tak ale zas čestne povedané sa mu ani nečudujem, že sa mu to nejaví ako najvačšie terno.
To nie je nič proti zakladatelke, tej želám muža ktorý bude vedieť prijať a uživiť celú rodinu.
@bellan vo vašom prípade pauza = neviem ti na rovinu povedať, že je koniec. Vadia mu tvoje deti, tak možno sa vráti, keď sa osamostatnia 😏
Osobne by som nevedela žiť s niekým, kto má akýkoľvek zásadný problém s mojimi deťmi a ešte sa bude rýpať v tom s kým ich mám. Nech sa pozrie do zrkadla a porozmýšľa, prečo ho musí živiť raz babka, raz cudzia žena... ako to, že z príjmu si nevie dovoliť zaplatiť bývanie a stravu?
U vas realne hrozi to, ze ked si date pauzu, on zisti aky ma zrazu bezstarostny zivot, takze sa s tebou rozide.
mi to pripadá že vhupol z mama(alebo babka) hotela do života kde sa musí starať nielen o seba ale aj domácnosť , ženu a deti ... takze pre neho to musí byt veľký sok,je iné keď si zvykas na vlastne deti od mala ... tým ho nevhcem ospravedlňovať ale možno čakal niečo iné . A zjavne sj ty 🙃Pauza by možno bola prospešná aby si uvedomil že inak to nebude a či to chce , ale definovat si co to je pauza, a dokedy .
Ja by som tiež nezniesla kebyže mi niekto vyčíta moje deti a rázne vysvetlila že inak to nebude a nechcem nič take počuť .ty ustupovať nemôžeš takze je na ňom či to zvláda finančne a aj psychicky alebo nie
Pauza vo vzťahu, je inak nazvané predĺženie konca.Trochu nechápem jeho argumentu, že si nemala mať tak skoro deti, to akože co tým chce povedať? Veď tie deti už sú, čas nevratis, tak o co mu ide? Ani po pauze deti "nezmiznu" čiže rovno povedané, vy ako pár vôbec nemáte šancu, jemu vadí starať sa o rodinu, kde sú cudzie deti, čiže nemal si nájsť ženu s deťmi,nie teraz použiť taky hlúpy argument. Samozrejme, že ma väčšie výdavky, veď doteraz mal len seba na starosti, ale to tiez ide ruka v ruke s tým, že si našiel ženu so záväzkami. Čiže suma sumarum, urobil to dobrovoľne, teraz pochopil, čo to skutočne znamená. Je mi ľúto, ale s tým človekom vás vzťah už nabral rovnú cestu ku koncu. Netrápte sa obaja žiadnymi pauzami a uzavrite to rovno.
bud chces alebo nechces vsetko ostatne su kecy
Nechcel ti priamo povedať koniec tak to zvalil na Tvoje deti ktoré mu vlastne prekážajú .Na druhej strane ho chápem ,chlap bez záväzkov si môže nájsť ženu bez záväzkov a nemusí si budovať vzťah s cudzími detmi .
Je to jednoduchšia cesta pre neho .
Ak by mi partner vyčítal, že už mám deti, a že ich musí zivit...ani by som neuvažovala s ním ďalej pokračovať. Buď ťa ľúbi aj s deťmi ako vlastnými, alebo nech ide za slobodnou bezdetnou. Tam bude stále výčitka, a nedajbože budete mať vlastné, tie tvoje budú odsunute, menejcenné, samé, budeš im musieť ty vynahradzat, čo sa im nebude dostávať od oboch....
Veľmi porozmýšľaj koho v tomto vzťahu ľúbiš viac...či jeho, alebo svoje deti. Peniaze boli, sú aj budú.
Je smutné, že ako matka, vôbec premýšľa nad pauzou. Je smutné, že pri prvej vycitavej zmienke o tom, prečo mala deti atď dala matka šancu tomuto vzťahu, ktorý je veľmi nevyrovnaný. Tu to zrejme nie je o láske, preto by som ako matka so vztycenou hlavou zakyvala tomuto vzťahu. Nech je mladý muž spokojný a ma šancu vytvoriť si svoju rodinu.
A mama vy svoju energiu lepšie zužitkovala, keby ju venovala deťom, resp. Partnerovi, ktorí bude jej deti brat ako súčasť
Pauza? Po pauze už nebudeš mať dve deti?