Ahojte baby, v prvom rade chcem podakovat vsetkym Vam, ktore mi poviete svoj nazor. Ide o to, ze s manzelom sme spolu 10 rokov. Pred 2 rokmi sa nam narodilo dietatko. No stale pocitujem akysi zvlastny pocit, ci je to to spravne. Manzel malo zarobi, je zivnostnik, podla mna si nevie zadelit cas. Stale sa len stazuje, ze musi varovat malu ( s malou mi pomahaju rodicia a svokrovci), denne je s nou max. dve hodiny, ked mu ju dam do ruk. Stale len musi pracovat. Ok. Ale kebyze ma aspon nejaku pracu normalnu. On napriklad teraz spi. Vecer este ale 3 hodiny bude pracovat. Neviem, ci je to normalne. Neviem co na to povedat. Ak sa ho to spytam, vyleti na mna. Za vsetko mozem ja. Ja sa priznam, ze okrem materstva mam jednu vec na cely uvazok a popravde som vyhoreta ako fakla... mali ste nieco podobne?
Skor ako tvoj manzel ma zaujala informacia ze ti pkmahaju s dietatom jednym dietatom rodicia a svokrovci...tu zacina skrat tvojho manzela...on si nevie zadelit pracu...ale to ani ty...tak na neho nehlad inymi ocami ako na seba.
myslím, že máloktorý pracujúci otec stíha byť s dieťaťom aj tie 2 hodky....dnešná doba si to proste vyžaduje, ak chceš aby viac zarobil, musí viac pracovať.
@malva123 asi je rozdiel pracovat na plny cas a rozdiel byt doma a pracovat prilezitostne...nehnevaj sa, ale toto je celkom drsne, ze si neviem zadelit cas...takze podla teba je v pohode, ze ked ja som v praci a on doma a spi maju malu varovat stari rodicia? Co som vlastne cakala od tejto diskusie
@beata_k ja chodim do prace
Ty pracujes 9-5 a dieta je bud u rodicov alebo svokrovcov?
Tvoj muz je lenivy a pohodlny. Spat cez den a vecer sa tvarit, ze pracuje? Predpokladam, aby nemusel byt s malou a ta zas po praci pripadne tebe? Ja by som asi trosku tvrdsie vyclenila povinnosti, lebo to vyzera, ze tahas vsetko sama
Jaslicky,sukromna skolka. Cokolvek. A opadne jeden zakladny problem vasho vztahu
@number19 ano, lebo zobrali ju do skolky az od teraz...proste nemam na vyber..
po práci si rozdeliť úlohy...kto s čím pomôže...
tiež prídeme domov o 17-tej z práce, bežíme k svokre po deti (berie ich zo škôlky), dáme s mužom kávu, ideme von s deťmi na dvor, rýchlo navariť na druhý deň do práce obed, nachstať večeru, deti umyť, ...a už je večer..je to o držku...
@taga neviem, ale je pravda, ze ja uz plujem dusu...on s nou nejde ani von..vzdy ma na to pindy a ja som toho nazoru, ze ked mne sa da po praci starat, tak by sa mal aj on
@beata_k ano, lebo do skolky ide az teraz od septembra a ja uz som fakt nervozna a na dne z toho..ved je to male dieta..
Mas to tazke... pokial citis, ze to nie je spravne, intuicia neklame... vies si predstavit, ze by manzel trochu zacal pomahat? Aspon s dietatom?
@1aduliatko1 ano, nad tymto uvazujem, len s nim sa neda bavit. Mam pocit, ze je aj nahnevanh na seba skrz pracu, no vidim, ze stale sa na malu nemoze vyhovarat
@78787878 neviem, som.v takom.kolotoci, ze som sa este nezastavila, bez pomoci rodicov by som to uz nedavala
Chlap musi robit pocas dna, tak ako ty a po robote 50:50 domacnost aj dieta...inac vyhoris...
@number19 on sa spolieha na babky, ze pomozu, takze ja si sharujem dieta s babkami. Mne je skor luto, ze ked vidim otcov ako ucia deti bicyklovat a tak a on vobec nic, ani na turu ho nezoberie
Prid z roboty, zalahni ze ta boli hlava vyprevad muzicka s malou na ihrisko...uz si to skusila? Mozno sa zmobilizuje.
úprimne ja by som si teda dupla doma a riadne. Tak ani nezarobí, ani o dieťa sa nepostará? No jedno z toho si bude musieť vybrať. Buď začne makať, ty budeš môcť v práci zvoľniť a viac sa venovať dieťaťu, alebo teda finančne potiahneš ty, ale prídeš z práce do uprataného domu, k usmiatemu dieťaťu ktoré si celý deň užívalo s tatinkom a navarenej večeri. Ak mu ani jedno z toho nevyhovuje, tak asi len určiť výživné a nech sa stará každý sám o seba. Nie je ľahké byť single matkou, ale je to ľahšie ako s ďalším prerasteným deckom na krku...
aký bol predtým než ste mali dieťa, tiež si nevedel zadeliť čas a zarobil málo ? Inak takýto muži sú fakt "dárečky ".
Takže ani dobre nezarobí a ani nie je doma. Zbytočný človek za mňa. Aspoň upratuje, robí nákupy atď? Ak ani to tak si kúp radšej psa a máš to to isté. Aký bol predtým keď ste nemali dieťa? Ak bol taký istý tak chyba je tvoja že si si s ním urobila dieťa. Ak nie tak by som si poriadne dupla, zakázala babkám nech berú dieťa a nechala ho s ním celý deň. A robila by som to často. Alebo zober babky na dámsku jazdu a on nech sa stará. Aj on je rodič nie len ty a hlavne keď ty tiež chodíš do práce.
A chodite spolu napr.cez vikendy niekam? Vtedy by ste mohli isť na kupalisko, spoločne na prechadzky, naučiť maleho byciklovať a pod
Mňa zaráža že je nezúčastnený. Akoby nebol šťastný a namiesto aby urobil niečo tak narieka. Neuvedomuje si že mu uniká najkrajší čas v živote medzi prstami a mysli si že samému alebo s niekym iným by mu bolo lepšie. To len predpokladám. Ja som tiež často lenivý ale v robote makám lebo má baví a počúvam šéfa doma makám keď mi manželka zavelí. Nepovie, neurobím ale keď povie, zdvihnem sa a idem. A potom som rad že som ju poslúchol ešte ju pochválim aká je múdra že mňa by to nenapadlo. Trošku si ten tvoj čas musí zadeliť. Najprv spať a potom robiť to nejde. Trosku nech sa premôže na začiatku, potom to pôjde. Len ako mu to povedať výčitky ho motivovať nebudú. Skôr prísľub že keď sa premôže všetko sa zrazu zlepší. Aj práca aj vzťahy doma aj s malým. Teraz idem von s malým, potom robím, potom pomáham a potom sa venujem sebe. Babky keď sú ochotne využite to. Pre deti je skvelé mat dobrú babku.
s jedným dieťaťom ti pomáhajú rodičia, manžel, svokrovci? ty pracuješ alebo študuješ?
Mne to príde zvláštne , lebo my máme 4 deti a keď boli malinké cca do 5 rokov tak sme stavali ešte aj dom - svojpomocne.
@deti95060810 veď píše, že pracuje na full time... na rozdiel od manžela...
A co ty? Si doma? Pracujes?