Ahojte,
potrebujem sa asi vyžalovať. Som ten typ človeka ktorý je rád dlho hore, spať chodím okolo 1 ráno. Doteraz sme bývali v mojom 1. izbovom byte. Priateľ chodí spávať okolo 22-23 no v byte sa sťažoval že mu svieti telka do očí (vždy som jas stiahla na minimum). Tak sme časom začali riešiť väčšie bývanie aby sa partner mohol zavrieť do spálne a mať kľud. AJ sme vyriešili, domček no nastal problém, zvuk sa v nielkorých miestnostiach ozýva a ja som už z frajera na prášky. Keď je unavený ide si samozrejme ľahnúť skôr a ja na druhý deň počúvam ako mu prekáža že som hore lebo som "hlučná", vraj keď chodím hrozne to počuť, keď pustím vodu hrozne to hučí, to samé s WC, keď zatváram dvere na obývačke tak praskaju a to ho zobudilo. Ženy poradte mi myslíte si že si na to zvykne alebo sa mám rovno zbaliť a vrátiť sa do svojho bytu, som zúfala bývame tu 3 týždne a on už našiel 1000 vecí ktorými ho obťažujem keď on chce spať.
Má pravdu. Trochu urob kompromis alebo teda pohybuj sa ticho, pustanie vody minimalizuj.
@lukbe ja sa po dome takmer nepohybujem som pri tv alebo si čítam, na wc idem max cikať a vodu pustím keď si idem umyť zuby
Má pravdu, čo sa šuchceš do jednej ráno? Do práce nechodíš?
Nieje to jeden z tych ktory povedia ze si hlucna aj keby si levitovala ? 😃. Ja by som tiez nemohla ist spat o 22hej ked viem ze zaspim az okolo polnoci. Este sa mi nestalo zeby sa muz stazoval, tiez som fakt potichu ( niekedy ide spat fakt skoro). Som zvedava ako bude na Teba šomrat ze TEBE place v noci dieta a nevies ho okamzite utisit.
Inak keby idem nasilu lahnut o 22hej tak by som ho budila skor svojim prehadzovanim sa
nechybas mu ty v posteli ? MOzno ti chce naznacit, ze by chcel......
@drake122 samozrejme že pracujem, normálne ráno vstávam o 7mej
@sarianna ked ide spať už máme po večerných zábavkách :D
Zuby si umy o 22.
A nemôžeš si umyť zuby keď on ide spať o 22.00. ja mám tiež slabý spánok tak môj chlap urobí hygienu kým idem spať s potom neruší. Plus teda priateľ si môže dať štuple do uší a spať s nimi
Lutujem ta.takto sa zit neda.ja som tiez nocna sova, pozeram filmy, citam, pracujem v noci.tiez idem na wc, napit sa, osprchovat ...samozrejme, netrieskam hrncami ani nic extra hlucne, ale zase nemam ani extremne stisenu telku apod.
Muz tiez chodi spat skor, zavrie dvere na spalni a spi.
Porazilo by ma, keby mam tak zit, ze cely zivot o 22hod spat...partner je extremne precitlively, ale s tym nic nenarobi uz ked potrebuje uplne ticho na spanok.
My sme ani okolo deti nechodili po spickach, takze sa da normalne zit aj teraz ....
Umy sa skor, teplu pozeraj s otvorenymi dverami a so sluchadlami na usiach a presuvaj sa potichu. Aj ja chodievam skor spat ako manzel, snazi sa byt potichu, niekedy ma zobudi, ale tak zijeme tu obaja, nemoze jeden uplne obmedzovat druheho. Snazime sa vyjst si v ustrety.
@xsuzannex ďakujem za pochopenie, ja mám takýto režim od puberty neviem si už predstaviť to meniť
@nenne27 v byte spal na gauči pred telkouz a ja som kuchyni šlaha zemiaky mixérom v plechovom hrnci a ani o tom nevedel zrazu asi aj nahlas dýcham
Podla mna si zvykne a rovno sa zasmej, ze ked bude dieta, tak sa nevyspi vobec. Evidentne ma zly spanok a teda je to jeho problem.
@betulinka1 dieťa neplánujeme
Ak mu zrazu vadí že aj nahlas dychas, tak mu bude vadiť aj to že chodíš s ním skoro spat
Ja som bola presne taká istá. Tiež nočná sova. Ale ako sme začali spolu bývať, prešla som do jeho režimu aj sama a ani som o tom vedela,ako. Teraz už zaspím aj skôr niekedy po 21ej a ráno som už pred 6tou ako s vrtulou v zadku 😁. Kompromisy , kompromisy, kompromisy 😉
Nejake koberce a zavesy by vam nepomohli stlmit zvuky a zlepsit akustiku na menej ozyvavu.
Nech si tá tabletku a dobrú noc.Zeny, ako si predstavujete v tomto kompromis?Že pôjde spať rovnako ako on?Veď ani on nerešpektuje jej bio rytmus.Nie,nemám feministické názory, ale aby mi niekto hovoril kedy,o koľkej mám spať...a že som hlučná keď som ticho a všetko mu vadí...buď sa prispôsobíme jeden druhému, alebo čau.
Ja tiež nikdy nejdem do postele pred polnocou a veru najčastejšie okolo 2 v noci. Normálne dovtedy fungujem. O jednej v noci venčím psa i kocúra, upratujem kuchyňu, pozerám TV.
Našťastie dieťa to má ako ja a manžel si zvykol. 🙂
Ja som nočná sova a moje dieťa som naučila na to, že ja nechodím spať skoro, dokonca večer zametám, umývam podlahy, pozerám telku, vôbec nie stíšenú, idem na záchod ak 100x (keďže pri operácii mi trocha poškodili močový mechúr a teraz sa kvôli tomu nezabijem), urobím si čaj aj napriek tomu, že kanvica hučí na celý byt...moje dieťa spí ako "zabité" a ja si hlavne užívam čas o samote, ale áno, som bez chlapa 🤣 a aj kebyže partnera mám a príde do môjho zaužívaného stereotypu tak má smolu 😀
Tak nech pozrie tv len do 12tej a vôbec, modré svetlo z tv spôsobuje,že sa nechce človeku zaspať po vypnutí. A on nech spí so stuplami v ušoch. Aj keď toto je ozaj všetko blbé riešenie. Proste jeden ustúpiť musí 😏.
A nemozes pozerat filmy na pocitaci so sluchatkami? citat knihy? akoze nie ze by som sa ho zastavala, len taky napad. a jemu stuple do usi a tu vec na oci a neverim, ze sa toto neda vyriesit k spokojnosti. Jedine, ze by sa mu ta chcelo za nieco, hocico buzerovat a toto si nasiel
jedna vec, co ale fakt nechapem, je, ze na zaciatku noci ma bezny clovek najtvrdsi spanok. Ja ked dam deti spat o 20:00, do 23/00:00 mozem v pohode normalnym hladom telefonovat, upratovat kuchynu, lego, sprcha, proste tie veci, co robia zvuky. Po tych 3 hodinach spanku, ked uz su tie REM fazy atd., to som v posteli aj ja, aby som nerusila kvalitu ich spanku
Kup mu stuple do usi. Je ine, keby si buchotala, ale ze ides na wc a umyt si zuby? Ma asi velmi plytky spanok, ale ty za to nemozes. Keby si bola pri nom a tam si citala, tak by mu aj otacanie stran vadilo a o dychani ani nehovorim. Skuste tie stuple, mozno to zaberie.
A nie je to tým, že mu lezies na nervy a preto mu všetko vadí? Podľa mna toto nie je normálne, aby tá takto vo vsetkom obmedzoval, kedy ideš spat, kedy máš ist cikat. Nech si kupi stuple do usi. Tiež som nocna sova a Skorej nezaspim. Mne muž tiež vraví, že cez deň skapinam a o 12tej na mna dôjde príval energie, ale že by ma kvôli tomu obmedzoval, to nie
@tramtada31 inak sme v pohode je zlatý nemám pocit že by som mu inak liezla na nervy, mám pocit že len chce silou mocou dosiahnuť svoje, ale teda buď si zvykne alebo sa vrátim bývať do svojho bytu skúsim mu navrhnúť tie štuple do uší to mi nenapadlo
Podľa neho je riešením aby som išla spať zároven s ním, lenže je keď ľahnem o 22 do postele tak budem 3 hodiny čučať do stropu :(