Partnerova sestra je na ňom závislá

31. dec 2020

Ahojte. Mám vzťah, všetko je super. Občas výmeny názorov ale to nič. Problém je jeho sestra. Je na ňom závislá, stále mu píše, vyvoláva, sťažuje sa ich mame že on jej nepíše, nevolá, že sa nezaujíma ako sa má.. keď je u nás stále ho chytá za ruku a prikladá si ju k tehotenskému bruchu. A zo všetkého obviňuje mňa, že sa priateľ zmenil od kedy má mňa, že ja si kupujem nespočetné množstvo handier, že si chodím kade tade .. neustále ma komanduje, uráža, vkuse priateľovi hovorí že má na viac.. a on si ma zastal, ale vzdy sa len pohádali a ona ho obviňovala že kvôli mne a kvôli nemu potratí. Ja som k nej slušná, aj keď mi volala a komandovala ma a urážala, nič zlé som jej nepovedala, vypočula si ju a neriešila to.. neviem čo mám robiť, mám pocit že sa na priateľa čoraz menej tesim. A viem že by bola najradsej keby spolu nie sme.

arianna25
31. dec 2020

Chora na gebulu. Nech sa ide liecit.

letfenixa
31. dec 2020

A priateľ čo na to? Sestrine správanie mu vadí? Lebo krv nie je voda

pribinak
31. dec 2020

Obmedzila by som kontakt na nevyhnutne minimum.

Netelefonovat. Maximálne SMS. žiadne navstevy na kávu či koláčiky.
Normálne by som priateľovi vysvetlila prečo sa už nechceš kontaktovať. Ak je normálny, pochopí to

lija22
31. dec 2020

kriste. hovoris, ze tehotna a jej muz co na to? tomu to tuez musi liezt na nervy

ikonica
31. dec 2020

O chvilu porodi a budes mat pokoj.. aj priatel... Asi sa nudi..

hopsadobrandejsa
31. dec 2020

@arianna25 😅😅😅😅

kolieskova232
31. dec 2020

toto by som teda nezvladla, a teda je mi divne, ze on toto jej spravanie nevidi alebo prehliada alebo ako mam tomu rozumiet :O

drzaopica
31. dec 2020

Uz si tu pisala s tymto problemom nie?
Tu pomoze nevsimat si, ignorovat, nedat sa do toho zatahovat su to chore rodinne vztahy a ona potrebuje mat pocit dolezitosti, ze sa vsetko toci okolo nej

vlcik1
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
lia_nka
31. dec 2020

Nemám slov naozaj viem ako sa cítiš zažila som to pošli ju rýchlo do riti hlavne si nenechaj na hlavu kydať

otompotom
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
zuzikak
3. jan 2021

ty s tym nic nespravis lebo nie si rodina. Nakydat na nu a nadavat tiez nemozes lebo zase nepozname jej verziu. Pozri je tehotna. Hormony s nou mavaju. Neskor sa bude zaoberat dietatkom. Mozno ste si naozaj povahovo nesadli. Aj to sa stava a nemusite byt nutne najlepsie kamosky na svete. Tu by som sa zamerala na to, co vravi priatel. Ci je s tym ok a ako sa sprava on. On potrebuje sestre nastavit hranice a ty tak isto. Moze je obcas zavolat a navstivit ju ale kludne jej moze aj povedat, ze je rad, ze ona caka dieta ale nie je mu prijemne stale sa jej dotykat brucha. Tak isto ty jej mozes povedat, ze ty zatial dieta necakas a investujes do seba a kedze to nie su jej peniaze, je tvoja vec na co ich minies. To ze ju to trapi je len jej problem. Urazat sa nenechaj a jasne a vecne jej vysvetli, co ti vadi a co ta uraza. Ak ti bude telefonovat len na to aby ta urazala, tak isto ju upozorni, ze jej prestanes zdvihat telefon, co dobrym vztahom neprospieva. Nemusite sa mat radi, staci ak sa budete ticho tolerovat. To ze chce pri bratovi niekoho ineho je znova a znova len jej vlastny problem. Riesila by som to s priatelom, pretoze je to jeho rodina a ked chce byt s tebou a mat zaroven normalne vztahy v rodine, toto musi vyriesit on. Musi sa proste k tomu postavit chlapsky. Ak sa mu to nepodari, potom je na tebe ako sa rozhodnes - ci zostane v nefunkcnom vztahu, pretoze ak to nejde od zaciatku, samo sa to nenapravi a casom to bude len horsie.

alas20
3. jan 2021

Ahoj, nevies ako to ma jej sestra s muzom, s ktorym ma dieta? Citi v nom oporu? Je velmi mozne, ze vo svojom muzovi zacala hladat partnera. A teba tak vidi ako konkurenciu. Preto ti znizuje sebavedomie a ohovara Ta. Ani si to nemusi uvedomovat, tieto pocity mozu byt podprahove a jej chovanie plynut z nich. Zapamataj si, ked je niekto na teba “hnusny” zvycajne ma vlastny problem a stebou to nema nic spolocne.

Navrhni jeho sestre stretnutie. Vypocuj ju empaticky, spytaj sa, ako by si jej mohla pomoct. Je mozne, ze bude dost defenzivna, ale odolaj pokuseniu sa branit, alebo utocit. Napr ked ti povie: “moj brat si zasluzi lepsie”. Odvet mu: “mas strach o svojeho brata. Je tam este nieco?”
Potom sa s nou stretnu este dva krat ine dni ale uz hovor viac o tom, ako sa citis ked sa chova k tebe ponizujuco. Potom prerus kontakt na par tyzdnov a uvidis. Bude o tom premyslat a trochu zmeni chovanie. Ak nie, popros priatela o pomoc.

Drzim palce.

anavila
7. jan 2021

A ona nemá muza? Co on na to?