Je to ten typ zeny, co doma ´drzi hubu a krok´ proste u nich je patriarchat a ja ako zena podla nej tiez mam byt ticho ako mys, hlavne nikdy nekricat, nepohadat sa, nic. Jej druhy syn skrieka vkuse ako najaty, lebo je taka povaha a to nevadi, my ked sa pohadame s mojim, som zla ja, aj ked vina nebola moja, my si to medzi sebou vydiskutujeme, kazdy sa pohada, ale u nich som obsierana a na vine iba ja, ze ja vsetko robim. Vysvetli mi niekto, ci kazda matka je takato, ze sa zastava iba svoje decka, aj ked tie su casto krat horsie ako ta ´cudzia´ osoba v rodine? Je to normalne? Ci len ja som mala take ´stastie´. Ze by sa dakto zastal mna, nech po mne napr. moj nehuka alebo podobne, to nehrozi. Uz vidim, ze byvanie vedla nich bola velmi, velmi zla volba!
"Krv nie je voda." Ak máš možnosť odsťahujte sa s partnerom od nich. A ak nie nezapájajte ju do vašich hádok.
Veľa podobných osudov nájdeš aj v skupine: https://www.modrykonik.sk/group/3436/
Ja mám skvelú svokru! Ešte pred našou svadbou mu povedala že nech nečaká podporu ak niečo vyvedie, alebo že bude mať chybu on 😉... Netahame ju do našich hádok, ale snaží sa dívať na všetko z nadhľadom a zastane sa toho kto je v práve.
ono svokra ne vzdy len svokra, castokrat ma skreslenu predstavu o synovi, ktoreho si vypiplala 🙂 asi sa treba zmierit s tym, ze zastat sa ta nezastane, predsa len jej syn je jej syn, idealne ked uz nevie byt objektivna alebo nestranna (co asi maloktora resp. cest vynimkam), tak ju radsej do nicoho nezatahujte a nepytaj sa jej na nazor, bude ta to zbytocne mrziet
Ono ja ju do toho umyselne netaham, ale ako na potvoru dojde prave vtedy, ked mame nejaku vymenu nazorov. Stoji za dverami a potom zazvoni, viete aky to je pocit? Na just prave vtedy a potom je na mna, ze sa vadime stale, pritom to vobec nie je pravda
źiadny chlap nie je taký múdry ako si to myslí jeho matka, ale
zas ani taký hlúpy, ako si to myslí zas jeho svokra...😉
ooo tak to poznam ;) to nam sa tiez obcas stava a porazit ma ide, nehadame sa takmer vobec ale moj drahy ma obcas den idiot, prave ked je u nas na navsteve svokra alebo sme my tam a rype a rype 🥴 no nelub ho!
a stvalo by ma to rovnako ako teba, asi jej treba povedat, ze ta mrzi, ze toho bola sucastou a ze prave vystihla akurat chvilu, kedy sa raz za stvrt roka pohadate, ze to je snad ako naschval alebo vies co? nech si mysli co chce, obcas maju ludia svoju pravdu a mozes sa na hlavu postavit
Naco ju pustas dnu ked sa vadite? A ak vas je pocut az k susedom tak to hukate riadne, amen tma taki susedia. Dlab na nu, do vasich hadok nech sa nestara a takto jej to aj povedat.
95 percent svokier áno, zastávajú sa iba svojho syna. Vam to môže byť jedno.
moja kazdy rodic sa zastava svojho dietata a je jedno kolko ma rokov, je tu bezpodmienecna laska... len by nemala byt opicia.
a uprimne, preco cakas nieco ine? Sama pises, ze u nich je patriarchat. To znamena, ze keby sa Ta zastala, co aj malicko, musela by sama pred sebou pripustit, ze v jej manzelstve nie je nieco v poriadku. A len velmi malo ludi je schopnych prekrocit svoj tien.
Tvoju situaciu by som nechcela zazit, no presne ako tu uz bolo pisane, podaktori rodicia maju proste klapky na ociach a nevidia chyby svojho vlastneho dietata len tie chyby druhych
Moja svokra uprednostňuje svoju dcéru s manželom, môj muž je za sprosteho...ak sa hádame tak sa nepletie...vie, že sa nemá a, že je to mimo nej...manželia si majú riešiť problémy sami! Jej sestra bohužiaľ sa do všetkého miešala a raz sa zamiešala tak, že zobrala opraty za syna a nevestu vyhodila a bol rozvod...toto všetko závisí aj od syna ako si nechá kecat do života! Môj muz by si mamu uzemnil...niektoré mamy nedajú dopustiť na syna🤷 moja mama ťa si vždy môjho muža skôr zastane ako mňa😂
Nehadaj sa pred svokrou a je po probleme. Moji rodicia ani svokrovci nevedia o nasich hadkach. Nezatahujte rodinu do vasich sporov.
A vy po sebe ziapete ako zvery, ked vas svokra nacuva za dverami? Nauc sa slusne diskutovat, potom nemusíš vrieskat.
@leuchtturm Praveze nie, ale ani zvysenym hlasom sa nemoze hovorit, a ked ide k nam ako vzdy NEOHLASENE tak to tak potom vyzera!
@marca12 Vysvetlene vyssie.
@zooeynka Nehukame az hentak, ale kazde zvysenie hlasu pocut je, a ako najust pride akurat vtedy. Len nechapem, ze ked aj vie, o co ide, tak zastava jeho, aj ked napr. on pravdu nema. Dokonca jej aj on povie, ze si to sami vyriesime, ze sa nema starat a furt.
@petamich No takto som to aj povedala a vzislo z toho este horsie, ze si vymyslam, ze urcite to takto je u nas stale. A nevysvetlis. Podla mna len hlada zamienky.
@zooeynka Inak raz sme zabudli zamknut a ona normalne vosla dnu. Aj ked pocula, ze sa hadame (resp. diskutujeme, lebo nejake extremne vreskoty a podobne u nas nie su)
Mna moja mama nepodrzi ani keby som pravdu mala ak ma muz stoji pri nom a mna este aj zhodi..takze nie,nie kazda je taka 🤣
Kedze som ucitelka tak denne stretavam matky ktore si myslia ze ich deti su svate a ked nieco vyvedu, tak mamicky to hodia na zlych kamaratov ktori ich anjelika naviedli na zle😉 vola sa to macacia laska.uprimne ta lutujem
Presne tak, bola to veľmi zlá voľba, ale aj tak lepšie ako bývať v jednom dome. Proste so svokrou nerieš svoje partnerské problémy a budeš mať pokoj.
Nezavidim ti tvoju situaciu.. moja svokra je zasa taka, ze ked sa s muzom niekedy hadame, tak sa na to diva objektive a zastane sa skor mna ako jeho, lebo samozrejme ho pozna aky je a vie ze ja mam pravdu 😃 ale zasa nehovorim ze jeho sa nikdy nezastane, to zasa nie, ale vacsinou drzi pri mne 🙂 a to byvame este u svokrovcov, ale my mame fakt dobre vztahy... takze ked citam alebo pocuvam, ake maju niektore zeny zle svokry, moja je ta svetla vynimka, takze vdakabohu za nu 🙏😃