Ahojťe.
Po rozvode žijem už 5-tý rok zo ženou,teda s partnerkou.Problém je v tom,že odvtedy,odkedy ku mňe prišla-našli sme sa cez zoznamku,nepracuje.Rodinný dom,s velkým pozemkom,10 árov,je len môj.Kým nezabudňem,som na ID,na 50%,depresie,úzkostné stavy,a beriem AD-čká,anxiolitiká,a lieky na spánok,takže mi pracovať neni ľahké.Napriek tomu slušňe zarábam,a v prvých rokoch mi ani nevadilo,že nechodí pracovať.Prišla sem od 200 km,kde bývala ťiež po rozvode, s bratom,ale jej brat pije,tak som ju oľutoval,a hňed som prikývol,že môže sa ku mňe nasťahovat,pritom sme sa ani poriadňe nepoznali...Prišla s jednou kabelou...Je inak šikovná,dobre varí,okolo domu,v domácnosťi porobý všetko.Aj sex,všetko funguje.Lenže nedávno som zisťil,že neplaťí zdravotné,(cca,3500eú má nedoplatok)pritom mi tvrdí,(klame)že to jej plaťí jej jediná dcéra,ktorá tu za tie roky ani raz tu nebola svoju mamu navšťíviť.Co potom ja spravím,ak sa jej niečo staňe,(nedaj Bože) a všetko budem musieť zacvakať ja.Inak poviem pravdu,zaľúbený do nej neni som,lebo moja exmanželka ma podviedla,nie raz,a odvtedy ženám nedokážem veriť.Ale mám ju rád,velmi.
Ja som človek(mám 47,bezdetný),ktorý má rád poriadok vo svojom živoťe.Nemám žiadné pôžičky,nič.Mám veľkú rodinu,partnerku prijali v pohode,kedže je to môj život,a moJa rodina mi do môjho života nezasahuje,len vidia,že ma niečo trápí,ale mlčia,na môj príkaz. Som začal túto tému vyťahovať asi pred troma rokmy,že by bolo dobré ísť pracovať...Inak nepotrebujem jej peniaze,keby robila,ale predsa by každé euro v týchto časoch je dobré.A aj ona by mala,a aj roky by jej išli.Povedala,že ok,nájde si prácu,ale odvtedy nič.Dostala odo mňa pc,tablet,mobil,šaty jej kupujem,ved nemala nič.Neni nikde evidovaná,a má 52 rokov.Teda nedostáva ani cent.Roky jej neidú...Aňi to som jej nedovolil,aby sa nahlásila sem na moju adresu.Aby ma tu ešte exekútori začali nahánať...teda ju.Lebo cíťim že mi klame,načo som aj došiel,čo som hore písal.
Ja viem že by som mal ukončiť tento vzťah,ale nemám srdce ju poslať naspäť bratovy,alkoholikovy...A neviem,že čo mám robiť...Trápí ma táto situácia,lebo do obeda porobý všetko,potom len vysí na nete.Druhá vec je,že je domased,A ja mám rád turistiku,a musím tam chodiť bud sám,alebo s kamarátkamy,s ktorýma chodím do kostola.Im zase klamem,že náš vzťah je ok,lebo oni k nám chodia sem tam na návšťevu.A ona im zase klame s mojím súhlasom,že pracuje,lebo nechcem vyzerať trápňe pred nima.Viem že je kopec žien,ktoré by dali všetko za to,aby mohli žiť v pokojnej dedinke,tichej,s ťichým dobrým mužom,ako som ja.Nepijem,nechodím do krčmy,len občas kamošom na narodky,ale ak som písal,alkohol nepijem.
Budem vdačný za každú radu od vás,aj ked viem že aké budú...A nemusíťe ma šetriť...
Dakujem.😢
@rol76 ty presne vies co mas spravit, len na to nemas odvahu. Nic ine ako to co ti napada spravit nemozes. Pretoze ona sa jednoducho a bez hanby na tebe prizivuje a vyuziva ta. Nie, nie si sucitny, ze si jej toto toleroval a neposlal tam odkial prisla, si hlupy, ze si jej toto tolke roky toleroval a zivil ju. Lebo spoluzitie nie je len o navarenom, upratanom a sexe. Sice sa ti to paci, ale mas na krku pijavicu. Ale to uz vies.
Ako zacvakat ty ked nie ste zobrati,nema u teba trvaly pobyt tak preco by si musel za nu dlh v pripade smrti platit? Neviem teda podla mna ti vyhovuje,ze ti navari,postara sa o domacnost,sex....a jej vyhovuje ze jej kupujes veci a zivis ju. Ale teda ona klame tebe,ty svojmu okoliu o jej (ne)zamestnani. Tak ma to 2 vychodiska,bud ju opustis,alebo budete nadalej udrziavat tento zvlastny pakt vyuzivania jeden druheho.
Radšej bez priateľky, ako s takouto pijavicou
Nuž milý môj, práca v domácnosti ani sex nie sú zadarmo...teda určite nie v tvojom prípade....využíva ťa, to snád vieš....takže sa s tým zmier alebo to ukonči....bude pre teba ľahšie ju vyhodiť o 5-10rokov, ked po nej už ani pes neštekne? alebo ju chceš živiť do konca života, prípadne dúfať že sa o teba v prípade núdze postará? možno tvrdé, ale otvor si oči...a o ňu sa neboj, nájde si druhú "banku"
..ak chceš normálny, úprimný, vyrovnaný vzťah, hľadaj inde...z môjho pohľadu ste ideálny pár - ona využíva teba, ty ju -vieš aká je a sám si napísal že ju nemiluješ....
@rol76 Keď je nezamestnaná, mala by sa chodiť hlásiť na úrad práce, aby jej nevznikal dlh v zdravotnej poisťovni. Prečo tam nechodi? Povedal si jej to? Co sa týka práce, môže chodiť pracovať, ale doma nebude porobené, navarene, a ani sex na želanie. Musíš si vybrať, čo chceš od ženy, či domácu gazdinu, vzdy na sex pripravenú, alebo pracujúcu ženu. Všetko naraz sa mat nedá. A domáce práce a sex, zadarmo nie sú.
@rol76 ty jej dlhy dedit nebudes, toho sa bat nemusis. Ale ja osobne by som toto netolerovala - kazdy mesiac ti chodia faktury za plyn, elektrinu, vodu, internet, chladnicka sa tiez sama neplni - upozornila by som ju, ze od dalsieho mesiaca ideme s tymito vydavkami na polovicu. Kedze sa stara o domacnost a poskytuje sex, tak najomne jej uctovat nebudes, ale ostatne vydavky ano. Takisto by som jej na tvojom mieste nekupila uz ani ponozky, nie este mobil a neviemco. Bud si najde pracu a budete fungovat ako rovnocenni partneri, ale moze ist tam odkial prisla.
keby ste spolu neboli tak dlho, tak by som tipla, že tvoja baba je tá, čo sa donedávna priživovala v byte u mladého chalaniska a chcela sa nasáčkovať do domu jeho rodičov, že ich dochová... ale asi to teda bude nejaká iná, s podobnými "hodnotami". Držím palce s riešením
@jsbb Zle si ma pochopila.Vôbec ju nedržím kvôli sexu.A aj som jej povedal,nech si vybavuje svoje veci.Povedala,že to vybavila.Klamala.A ak som písal,nedávno som to zisťil.Inak som vyrastal na dedine,a aj tam bývám,všetky domácé práce zvládam ľavou zadnou,to pre mňa neni problém.Ide mi o to,že mi klamala.Ale ona nevie,že ja viem,že mi klame do očí,že ja poznám pravdu.
Nuz. Asi vies, ze je s tebou iba preto, ze ju zivis. Asi si tak zvykla zit uz predtym. Ze je doma s dietatom a manzel ju zivi. Len si asi nevsimla, ze uz ma po 50tke, ze nemate male deti, ani nie ste zobrati. Zivis ju, satis ju. Kym to funguje, bude s tebou. Potom si skusi najst ineho, ale v 52r to uz bude mat tazke. Ako pises, ani ty ju nemilujes, tak sa vyuzivate navzajom.
@rol76 asi dúfala, že si ju vezmeš po čase za ženu...ako je možné že to tolerujes už 5 rokov? Kde predtým robila? Akú ma školu?
Prečo si jej doteraz nepovedal že vieš o dlhoch na poisťovní....
No stačí že dostane slepé črevo či zlomí si ruku ...nie povinný nie si nič hradiť ale zas vuyzivas ak ty ju na prácu gazdinky plus poskytuje ti sex tak ako sám píšeš rád ju máš, čiže keby si zlomila ruku zrejme ten úkon zacvakas...ako nerozumiem prečo si ju nehnal do práce skôr...má vodičák?
@rol76 Ja by som jej dala na výber, buď pôjde do práce a zaplatí si z toho zdrav.poisťovňu aj dlh (lebo ten bude ďalej narastať) alebo nech ide k bratovi. Prečo sa hneď po príchode nenahlásila na Úrad práce? Takto normálni ľudia nežijú a keď takto klame, tak jej treba povedať, že o tom vieš. Treba to riešiť.
To bude jedna zo zien, ktora zastava nazor, ze zit a vyzit sa da z prac v domacnosti a vdaka tejto cinnosti ona bude pri niekom zdielat zivot. Pozri sa na socialne siete alebo tu na kona, ci sa nestazuje, ze ty nic nerobis a cela domacnost je na nej. To tieto damy, ktorych snom je byt v domacnosti, velmi dobra vedia (stazovat sa). A mimochom, jej osobne potreby ako napriklad oblecenie, topanky, drogeria, vlozky, to jej kto plati? To si plati z hmotnej nudze?
Ja si myslim, ze si jeden druhemu vyhovujete.
V tomto prípade je trpezlivosť k ničomu, mali ste to riešiť hneď potom ako prišla bývať k vám. Takto sa to len viac zauzľuje.
@rol76 No tak je nezodpovedna na svoj vek, keď jej narastá dlh, ktorý vôbec mat nemusela. A načo jej kupuješ mobil, PC, oblecenie, auto jej kedy kúpiš? Keď vidíš, že nechce pracovať, ak s nou chceš byť, tak max bývanie, jedlo, ostatne nech si rieši sama. Ty ju v tej nezamestnanosti vlastne podporujes, všetko jej das a ona nemá dôvod pracovať. Nemusíš ju ani priamo vyhadzovať, len jej nič nedaj okrem stravy a bývania. To ju dlho baviť nebude, a bud začne pracovať, alebo odíde sama.
A inak, presne tak ako ty, klame mnozstvo dalsich chlapov o zamestnani svojej dlhodobo nepracujucej manzelky. Ved to velka hamba nielen pre tu zenu ale aj pre chlapa, ktory ju zivi.
@rol76 vy ste riadne divní obaja. Ona dobre využila situáciu (našla si cez zoznamku chlapa, ktorý jej hneď kývol na spoločné bývanie u neho kvôli jej bratovi)..ktovie, či bol brat alebo jej lenivosť ten pravý dôvod...tebe na druhej strane stačí, že poriadi, navarí a dobre si za...te. to, že sa v skutočnosti nemilujete a klamete si navzájom si tak nejak potichu tolerujete..v podstate ste sa asi fakt našli
vytrepať z baraku s tou kabelou, s ktorou prišla. Ako vážne. Urob to čím skôr. Pravdepodobne sa s tebou zoznámila len na základe toho, aby mala kde bývať.