Partner zrazu chce deti, hoci predtým nechcel.

15. nov 2019

Ahojte baby, aby som to objasnila, som zatiaľ pomerne mladá baba. Mám muža, ale staršiu maminu, ktorá by už najradšej chcela vnúčence. Mnohokrát som jej vysvetľovala, že sa nevidím ako mama rodiny a priateľ mal donedávna podobné razenie. Sme spolu 9 rokov (z toho 2 roky manželia). Mamina túžba by mi nevadila, vždy som jej vysvetľovala, že som dlho študovala aby som mohla pracovať, že plienky meniť nechcem. Každej žene, ktorá chce ale deti zo srdca prajem. Akurát v mojom živote na také mesto nie je. Svoje dôvody vysvetľovať nechem. Problém ale nastal v partnerovi, začal pociťovať, že on by deti aj chcel. A musím povedať, že ja som sa nezmenila, veľmi ho .ilujem a hoci viem, že kopa z vás deti má chcem sa spýtať čo si myslíte, že takáto túžba vie prejsť? Nemám sa moc kde inde poradiť, rozhodne o neho nechcem prísť. Ale zmena názoru nepripadá do úvahy. Veľmi ma to mrzí a zožieram sa tým odkedy mi začal naznačovať, že by sme mohli prestať používať antikoncpciu.

lejla77
15. nov 2019

A v akom ste veku? Ludia sa väcsinou sobasia, aby si zalozili rodinu.

maminuska
15. nov 2019

túžba po deťoch býva nesmierne silná , ťažko zmení názor. Bohužiaľ má pred tebou veľkú výhodu ako muž , deti môže mať kedykoľvek ,ty však nie. Takže sa môže stať že bude čakať kým si to rozmyslíš, a buď sa s tým počase zmieri alebo jednoducho odíde a bude mať deti s inou ženou . To sa bohužiaľ v živote stáva.

dskjhfdlkdjhl
15. nov 2019

Neviem, kolko mas rokov-na jednej strane pises, ze si mlada, na druhej, ze si dlho studovala, takze tipujem, ze to bude nieco pod 30, ale asi nie vela. V kazdom pripade, je kludne mozne, ze este aj Ty nazor zmenis a mozno nie. Ak manzel deti chce a mysli to vazne, tak potom je dost mozne, ze sa tej tuzby nezbavi. Toto Ti nikto nepovie, ci ho to prejde, alebo nie. To teraz asi ani on sam nevie. Len ako pise @maminuska , kludne sa moze stat, ze este nejaku dobu pocka a potom si svoj sen splni inde.

osky
15. nov 2019

Ty svoj nazor zmenis?
Pises,ze nie...
Tak preco najivne myslis,ze muz ho zmeni?
Mozno po roku,dvoch....
Ale nemyslim,ze len tak rychlo....ved aj ku zmene ze ich predsa chce,doslo az po niekolkych rokoch...
Vobec ta nechapem ze nechces,ale tak beriem,ze su i taketo zeny.
Skor ti prajem,aby sa v tebe to volanie po materstve coskoro ozvalo.
Vies,lebo ked TY budes chciet,aby nahodou uz nebolo neskoro...
Nie vzdy sa dieta spravi na pockanie😉

autor
15. nov 2019

Vek som mohla asi spomenúť, mám 27 a školu som skončila v 25 teda. A v sebe mám vnútorne vyriešené, že deti nie sú smer akým chcem aby sa môj život uberal. Ale nechcem to riešit ani radikálne nejakým rozvodom a podobne. Brali sme sa aby sme to mali ľahšie s hypotékou, lebo sme sa ľúbili a pre tisíc ďalších vecí. Teraz nie som ani nahnevaná alebo čo, ale začala som sa báť budúcnosti. Vždy som nás brala ako niečo čo bude navždy...

sono2
15. nov 2019

Túžba neprejde, tak ako nieje správne prehovárať cez chcieť mať deti. Toto sú veci v ktorých musíte mať jasno. Je prirodzené, že chce mať deti. Proste to vidím pri každom prirodzené. Skôr mi príde, že nieje niečo ok, keď nechce niekto deti, myslím dobrovoľne. Z niečoho máš strach, možno by sa to dalo riešiť. Je to škoda...

zuzubb007
15. nov 2019

Veru čo bude chcieť nájde u inej, myslím, že každý normálny človek čo chce mať dieťa a môže ho aj bude mat si to zariadi, myslim, že rozvod ak rázne v živote budeš odmietať dieťa bude na spadnutie, dobre je nájsť si niekoho s dieťaťom čo bude mať už túžbu splnenu, ináč sa budeš trapit

autor
15. nov 2019

@sono2 nemám pocit, že by som svoj stav musela nejako riešiť s odborníkmi. Študovala som aby som mohla robiť niečo čo ma v živote napĺňa a čomu svoj život chcem zasvätiť. A pri deťoch by to nebolo možné, takže nechcem byť polovične pri jednom a pri druhom, lebo jedno ani druhé by nebolo šťastné. Túto otázku mám poriešenú už dlho, v živote sú mamy a tety, ja ostanem rada tetou. Deti mi nijako nevadia, ale treba im dosť obetovať, nech každý hovorí čo chce, a ja nie som ochotná takú obetu činiť 🙂.

eliska13
15. nov 2019

Na taky vek ste spolu uz velmi dlho a je logicke, ze chce mat dieta.Ludia sa menia, starnu a s tym aj ich nazory.
Nie neprejde ho to nemyslim si.Bud to teraz potlaci, lebo si bude mysliet, ze Ta presvedci o rok, dva, tri a potom sa zariadi.

miiriaam
15. nov 2019

A co robis? Ak smiem vediet..lebo ja mam 28 a uz dobre tri roky deti chcem.. neviem so predstavit ake povolanie je take ktore nemozes robit pri detoch..

sissy27
15. nov 2019

otázne je, či nechceš deti vôbec, alebo či ich nechceš teraz. Ak je to len teraz a napr. o 5 rokov je predpoklad, že by si mohla chcieť tak myslím, že partner by to mohol akceptovať a prispôsobiť sa. Ak ale si už teraz pevne rozhodnutá, že deti nikdy nechceš, tak potom asi najlepšie bude ak pôjdete každý svojou cestou. To je z môjho pohľadu jediný kompromis, ktorý sa tu dá spraviť. On si naplní svoju túžbu mať deti, ty tiež budeš žiť svoj vysnívaný život bez detí, ale nie spolu. Ale treba "vyložiť karty na stôl" a nie mu teraz dať nejaký prísľub a potom po 5 rokoch povedať "ale vieš čo, predsa len nechcem" a premrhať jeho 5 rokov.
Tak ako nie je správne, aby si sa ty obetovala a priviedla mu na svet dieťa len preto, že to chce on, tak ani nie je správne aby sa obetoval on a vzdal sa detí, keď po nich túži. Deti nie sú sedačka alebo auto, ktoré sa dá raz mať alebo nemať, prípade časom vymeniť ak som zmenila názor.
A mamu by som z toho vynechala úplne a rázne jej vysvetlila, že tvoja maternica je tvoja vec. Ona si svoje odrodila tak ako uznala za vhodné, ty sa tiež zariadiš podľa seba.

autor
15. nov 2019

@miiriaam venujem sa veterine a hlavne infekčným ochoreniam, popri ordinácií vediem výskum.

@sissy27 samozrejme mamu ani neriešim ju beriem sa vyriešenú vec. Deti nechcem teraz a ani nikdy, toto bolo vyriešené pred manželstvom ešte, vedel o tom. S tým sme sa aj brali, preto som súhlasila, že teda bude aj svadba. On mal rovnaký názor donedávna a povedala by som, že deti odmietal ešte radikálnejšie ako ja. Dokonca na ich adresu vypústil neraz nepekné slová, zatiaľ čo mne deti vyslovene nevadili, len nechcem byť matkou.

eliska13
15. nov 2019

Ty nie si ochotna ucinit taku obetu a od neho to cakas?Chce tu najprirodzenejsiu vec na svete mat svoje dieta, o niekoho sa starat, venovat mu cas ty nie, ste na krizovatke kedy pojdete kazdy za svojim.Nikto Ti nekaze rodit o rok, ale sa mi zda, ze ty deti nechces vobec

lovely5
15. nov 2019

ja som nikdy nemala ze deti nechcem, len som to stale odkladala. tiez v 27r som vobec tu tuzbu este nemala, az sa to zmenilo asi o rok zo dna na den. ak mas toho spravneho partnera tak to urcite pride, podla toho co pises ti deti nevadia. je to kazdeho osobna vec, ale len tolko ti poviem, mam kolegynu, staru dievku, 46r a v praci sa citi strasne dolezita. ale je strasne zatrpknuta, nema ani chlapa ani kamosky, za cely ten cas nic nenasetrila a pracuje na rovnakej pozicii ako ja 30r. Tiez som studovala a karierne a financne som na tom podobne ako ona a to som na materskej 🙈

h2
15. nov 2019

Keď som ja mala 27, tiež som deti nechcela. Nemyslím tým, že som ich chcela neskôr. Vôbec nikdy som nechcela a tiež som si myslela, že názor nezmením. Prešlo 5-6 rokov a názor som úplne zmenila. A keď sme sa snažili už vyše roka a nedarilo sa, túžila som otehotnieť čím ďalej, tým viac. Našťastie, napokon sa podarilo, v 36 som porodila. Je to náročné, je to obeta, ale nikdy som to neoľutovala, som šťastná, že som zmenila názor. 😉

juliet86
15. nov 2019

tak ak ste boli od zaciatku dohodnuti ze budete spolu a budete bezdetni tak to je ine... kolko rokov ma on ? soytaj sa ho kedy ako a preco sa jeho pocity zmenili? de facto on zradza slub co ti kedysi dal. mkznk by ste spolu mali skocit k psy hologovi do manzelskej poradne a zvazit vsetky moznosti

svettii
15. nov 2019

TAk to sa stáva, že proste človek zmení názor. Môže to "prejsť" aj nemusí. Ide o to či on bude ochotný sa zmieriť s tým, že nechceš mať deti len preto aby s tebou mohol zostať. Treba sa o tom porozprávať bez nejakých výčitiek

katrinka8
15. nov 2019

@juliet86 - podľa mňa vo veciach túžby (akejkoľvek) sa sľuby dávať proste nedajú. Túžby človeka sa predsa môžu meniť pod vplyvom čohokoľvek a je nepredvídateľné, či sa zmenia alebo nie. Tak ja by som to ako zradu sľubu nebrala. Sľúbiť sa dá niečo, čo dokážem ovplyvniť, ale to, čo neviem ovplyvniť sa predsa sľubovať nedá (resp. dá, ale tak má to akú váhu?)

eliska13
15. nov 2019

@juliet86 podla mna to je slub, ktory napr v 25 r da ktokolvek a nebrala by som to ako zradu.clovek vekom prehodnocuje priority a meni sa

anetkaadamko
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
15. nov 2019

Ja to trošku ako zradu beriem, partner má 30, teraz čoskoro 31, ešte do posledného pol roka bolo všetko ako predtým a toto prišlo zrazu... sama som bola vykoľajená a nerozumiem.
Ide o to, že ja som spokojná, baví ma mať kariéru a príbehy 45 ročných zatrpknutých žien som sa napočúvala už dosť, v tomto radu naozaj nepotrebujem. Každý sme nejaký, vaše kolegyne aleo tety alebo ktokoľvek urobili rozhodnutie tak ako samé chceli. Ja som ho tiež urobila, nemám 20 aby som nevedela čo chcem. Nemusíte ma ani strašiť, že ostanem sama. Od 15 tieto reči počúvam každý deň a počula som už snáď všetky argumenty prečo deti mať a aj tak ich nechcem.
Skôr som chcela radu, či nepoznáte niekoho z okolia kto to mal rovnako a prehrmelo to alebo podobne. Nad partnerskou poradňou som už uvažovala, ale neviem či by súhlasil.

anetkaadamko
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
juliet86
15. nov 2019

@katrinka8
@eliska13 ja nehovorim ze to on robi naschval kazdy ma pravo na zmenu postoja a pocitov. kazdopadne slubik isi pred svadbou chceme byt bezdetni. takze ak on sa zmenil ide teraz o to ci pocka 5rokov ci nahodou alebo idu od seba alebo najdu kompromis. je to zmena paradigmy a je to problem. taky isty ako par co sa ide zobrat s tym ze deti chce a nasledne jeden z nich sa uvedomi ze nechce. na vela veciach sa da dohodnut ale na tom ci mat alebo nemat dieta kompromis neexistuje. pokial by mi muz po svadbe povedal nechcem deti ked sme boli dohodnuti ze budu tak je to problem a treba to riesit. o tom su manzelstva ci sa dokazu menit spolu alebo nie

autor
15. nov 2019

@anetkaadamko ja nechcem radu prečo mať deti, to sú dve odlišné veci...

hivanik
15. nov 2019

Osobne si myslim, ze partner necitil potrebu mat deti.....ale proste teraz dozrel do urciteho veku kedy zacal pocitovat potrebu ich mat. Mozno nikdy nebol o tom 100%rozhodnuty ale natrafil na teba ako partnerku, ktora tie deti nechcela a niejako aj on pristupil na to ,ze ich nechce. Poznam ludi, ktory nechceli ale casom ich zivot zacal byt prazdny a zrazu prisla potreba ich mat. Ak partner tu potrebu bude stale mat a ty nie tak to nebude dobre a neustojite to.

judar
15. nov 2019

"Deti nechcem teraz a ani nikdy, toto bolo vyriešené pred manželstvom ešte, vedel o tom"...po 30tke to aj na chlapa ide...ked deti nechces potom sa nediv ked jedneho dna ti polozi na stol papiere na rozvod....ja som to takto tiez mala a chlap mi rovno splechol do xichtu ze si rovno najde inu ...

maminuska
15. nov 2019

tak ale tu iné riešenie nie je. Buď alebo , on sa môže aj v 50 tke rozhodnúť že deti chce a on jednoducho môže, ty už zrejme veľmi ťažko . Budúcnosti sa obávaš právom , aj ja by som sa obávala vo vzťahu k nemu . Treba mať na pamäti , že muži nefungujú zásluhovo a on si nebude pamätať čo všetko si pre neho urobila , na toto zabudni . Ak to bude pretrvávať u neho , čo si myslím že vekom bude ešte silnieť, zvlášť ak jeho kamaráti, kolegovia deti mať budú , tak naozaj ti môže jednoducho odísť k inej žene, mladšej a hlavne ochotnej tie deti porodiť.
Tam nemáš iné východisko , len s týmto rizikom v tom manželstve zotrvať.

inulienka29
15. nov 2019

Veď ste este taki mladi 🙂 kopec času na deti...

ciernysokol
15. nov 2019

Ahoj,prosim ta,cudna otazka,ale som zvedava.si narodena v prvej polovici roka alebo v druhej?predpokladam,ze v prvej.ak je to tak,tak je mozne,ze praca by mala byt tvojim poslanim ( co sa ale nevylucuje,ze deti raz mozes mat,ale ak ano priorita to asi nebude).ak si narodena v druhej polke,tak neviem,veci mozu byt hocijako 🙂)))

autor
15. nov 2019

Som narodená v 7mom mesiaci :D

Ako no nedozvedela som sa tu nič moc pozitívne, tak si s ním skúsim sadnúť a porozprávať sa čo si teda od toho sľubuje... ale aj tak ďakujem za rady.