Partner zdedil dom.
Sme spolu krátko a ešte na spoločné bývanie máme čas, na svadbu, na všetko.. až neskôr.
On má okrem tohto už vlastné a tak ho chce predať.
Vidíme sa piatok sobota nedeľa a aj to chce aby sme išli upratovať dom. Teda nechce ale počas týždňa nestíha a tak to robí keď som s nim. Hej večer sme spolu, prespím uňho a všetko ale vadí mi to. Ja mám upratovať dom, ktorý má on na predaj a ja z toho nebudem mať nič? Keďže je to jeho a nie sme manželia. Je to čas keď má byť so mnou a nie dom riešiť. Chodí každý víkend keďže je to veľký dom, veľká záhrada a chodia na prehliadky.
Keď som mu povedala, že mi to prekáža, že mu nebudem pomáhať a bola by som rada ak by sa venoval mne keď je som nou, ešte on bol urazený
Nehnevaj sa,ale si ako male vztahovacne decko...otoc si tu situaciu podla seba,keby si zdedila dom a priatel by odmietol pomoc s pratanim jajaj to by bola diskusia.. a co by si z toho domu ako chcela mat? Polku penazi z predaja?
Ak by si mu pomohla, skor ho upracete, skor predate a mozno ta vezme na vylet 😂 boze dievca, ruky ti neodpadnu ak nezistne pomozes.
Ak ho ľúbiš a vidíš spolocu budúcnosť tak mu pomoz, alebo sa chod baviť s kamoškami a nechaj to všetko na neho. Si dospela rozmýšľaj a rob ako ti srdiečko káže.
to vyzera tak ako keby z tej “lasky” chcela len tazit 😉
Lebo k susede pôjdem upratať? No nie. Je môj partner ale nie som naivná. Pomôžem mu dom pripraviť, predať a potom si zmyslí jednu a čo? Premárnila som čas, energie.
Takto vyzerá ako keby on chcel ťažiť zo mňa, slúžku😉
Mas pravdu, nepomahaj mu. Od dnes ani ja neupratujem vo frajerovom dome. Nie som sluzka, kym neprepise polku domu na mna, ani brvou nepohnem.
Čas a energiu premárniš tak či tak keď už rozmýšľaš o rozchode 😂
byť na tvojom mieste, neriešim, čo ti povedal. povedala by som mu, že chápem, že mu dám priestor, aby si poriešil svoje veci. víkendy by som si zariadila tak, aby som bola ja spokojná. on nech pracuje na predaji a keď všetko vyrieši, nech sa ozve.
akože... s odstupom rokov a nejakými tými skúsenosťami si dovolím povedať autorka, že s tebou súhlasím. nešla by som upratovať JEHO dom. ale netlačila by som ani na pílu, nesťažovala by som sa, že so mnou netrávi čas apod. jednoducho by som mu povedala, že mu dávam priestor, ale že ja nechcem víkendy stráviť upratovaním starej barabizne, že mám predstavu o trávení víkendov inak. fakt by iné bolo, keby ste kúpili dom vy spoločne a opravujete ho alebo vypratávate.... ja ti rozumiem. len naňho netlač, daj mu priestor. a nerieš. buď sa potom ozve, že mu chýbaš a zariadi sa tak, aby stíhal aj dom, aj teba (napríklad sobota dom, nedeľa ty) alebo ho dom úplne pohltí a nebude mať na teba čas... proste čas ukáže, ako ďalej.
@sandyan ja som pochopila ze spolocny čas trávia iba muklovanim na jeho dome a nemajú iny polocny program. Autorka , ja by som mu naznačila ze mi to bude musieť nejako vykompenzovat, napr. Nejakým výletom, romantickou večerou...a samozrejme by som mu pomohla,ved je to môj partner a nenechám ho sa zodrat..
predpokladam, ze ta k tomu nenuti… partnerstvo je aj o obete, teraz mu pomozes ty, budes mat z toho dobry pocit a on bude spokojny… nikdy nevies, kedy co ty budes od neho potrebovat 🙂 ale to nehovorim o protisluzbach, myslim ze v partnerstve to je normalne, hlavne ked to s tym clovekom myslis vazne a nepocitas kto coho viac investoval do vztahu…
Dufam, ze s takymto postojom potom odmietnes z predaja domu co i len euro. A hlavne dom sa raz doupratuje, je to len docasna zalezitost. Vztah je aj o pomoci, nielen o vyletoch a traveni casu tak, ako to vyhovuje jednemu. Mimochodom, cloveka najlepsie spoznas pri praci a problemoch, ktore z nej vyplyvaju - ty si sa o toto pripravila a on uz asi zistil, ze sa chces hrabat na svojom piesku.
A mozno mu staci povedat - jeden vikend podla teba, druhy podla mna.
A on ti povedal, že ti z toho nič nedá? Možno ti kúpi za to nejaký darček, keď si mu tam pomáhala a si jeho partnerka. Ale príde mi to, akokeby to s ním nemyslíš vážne. A že ti ide hlavne o peniaze.
@mandzula veď ona nemá z predaja domu čo odmietnuť. jej z predaja domu neprináleží ani cent....
@shewinka lenže je rozdiel žiť vo frajerovom dome a upratovať tam a rozdiel vypratávať barák na predaj, z ktorého autorka fakt nič nebude mať 🙂 ja som tiež žila s ex v jeho byte a udržiavala som domácnosť, varila, prala, vysávala, všetko proste. ale žila som tam. aj som bola ten byt upratať po kúpe, kompletne som maľovala, umývala okná, atď... no a byt bol jeho. keby šlo o byt, kde nemám bývať, len ho on predá a jemu ostanú peniaze, nešla by som 🙂
Ale no, dievčatá, pozrite sa na to normálne, po prve, sú spolu krátko, po druhé ani spolu nebývajú, ja by som sa na jej mieste nerozculiovala, ale uhrala by som to na nejakú nečakanú udalosť, ak ňu nechce robiť povedať, že nie. Mám už nejaký ten rôčik, a parikov okolo seba, kde baby cez víkendy luxovali chlapovi domácnosť, a potom si zrazu zmyslel že on to necíti ako ona, som už videla zopár. A zopár príbehov som čítala aj tu😊
Jasne autorka ....ale za peniaze z predaja domu budú dobre výlety a darčeky.....všakže?
Moja rada: po ústach by si si zaslúžila aká si lenivá,falošná a rozmaznana
@panelacikova nemyslim to tak, ze jej ma polku z predaja previest na ucet, skor na to, ze z tych penazi mozno bude financovat dajme tomu vylet, obed, casom mozno kupu niecoho spolocneho.
Ja som napriklad pomohla priatelovi (teraz manzelovi) po par mesiacoch prestahovat jeho firmu, nasledne so stahovanim z jedneho bytu do druheho, nebol to veru jeden vikend, dokonca aj cez tyzden po praci a ani na sekundu som sa nezamyslela nad tym, ze by som to robit nemala, ved to bol spolocne straveny cas.
Dnes sa tu odkial zlietli taketo kreatury.Druhy prispevok pri ktorom sa mi rosum zastavuje.
takto, skor ide o to, ako to autorka napisala, ona sa nepytala ako ma priatelovi vysvetlit ze mu nechce pomahat ale skor to myslela tak, načo by mu pomahala ked nedostane ani euro.
@maminkadeticiek 😂😂 tak tak
Ak má dosť peňazí môže si zohnať upratovačku, čo mu poriadne uprace a budete mať potom menej upratovania vy dvaja. Priatelia si zvyknú pomáhať, ale v takej miere, aby ste mali aj volný čas.
@mandzula no hej, toto ale autorka nespomína, žeby jej niečo také čo i len naznačil...
inac len tak mimochodom, neviem si predstavit, ze by som od svojho partnera ktoreho poznam zopar mesiacov alebo rokov ocakavala alebo ziadala nejaky podiel zo zdedeneho domu…. aj keby mi to sam ponukol, tak by som to odmietla… ved na nieco take uz z pravneho ci moralneho hladiska ani nemas narok
@wishes výborne napísané. rovnako si však zabudla na pohľad zo strany druhej. neviem si predstaviť, že by som od svojej partnerky (ak som muž), ktorú poznám pár mesiacov, očakávala, že bude tráviť víkendy vypratávaním môjho zdedeného domu. aj keby sa mi sama ponúkla, odmietol by som 🙂
@panelacikova vidis, ja som to takto nebrala, vynosili sme spolu tonu veci, bol to super spolocne straveny cas, ktory skoncil manzelstvom. Mozno aj preto, ze videl, ze sa mu v srackach neotacam chrbtom.
ja by som mu pomohla, ale nie isto každý víkend...
nech si alebo zavolá kámošov, alebo nejakú službu ....
mne skôr príde že využiť ťa chce len on....
@mandzula akože takto. ja keby som bola bezdetná a mám priateľa a som presvedčená o tom, že je to láska až za hrob, jasné, že pomôžem. asi nie každý a celý víkend, ale iste by som pomohla. teraz som v situácii, že už mám dieťa a keby sa také stalo teraz, neviem, či by som sa šla pretrhnúť. ale môj manžel mi napríklad pomohol v mojom byte, ktorý som si kúpila po odchode od ex. a nielen chlapov zohnal a nejakou drobnosťou aj finančne prispel, ale pracoval v ňom aj manuálne. čiže je to vysoko individuálne, každý si musí zvážiť podľa kvality vzťahu, či do toho ide alebo nie. nevieme, ako to má autorka s tým priateľom. prišla, vykecala sa, dostala rôzne pohľady na danú vec... vyriešiť si to musí sama.
fiha, odpalila si mi trochu dekel... ja som si myslela ze zalaskovaie je tak trochu aj o obete... myslis ze toto budete mat na programe teraz 3 roky?
Verim ze sa preda a budete chodit na vylety a bude ta obletovat... za mna robis trosku dramu ...