Zaujíma ma ako sa chová chlap, partner, ktorého rodičia sa rozviedli v mladom veku (cca 8rokov). Vyrastal s mamou, ona si časom našla našla partnera, ale nevzali sa. On v podstate otčima označuje ako despotu, chvíľami aj ako psychopata, ktorý sa k nemu správal podľa toho ako sa vyspal. Chlap potreboval do školy oblečenie na telesnú, kúpili mu, ale ako to u detí býva, sú neposlušné a ked neposlúchal, tak mu tie veci vzal, že jeho nezaujíma v čom bude cvičiť, či chodiť do školy. Vzťah matky s tým otčimom neviem popísať, jednak už nežije a jednak on sa vraj do toho nestaral. S vlastným otcom sa nestretáva, nemá ho rád, pre neho je to alkoholik, ktorý sa opíja na rodinných oslavách.
Takže chlap sa správa ako alibista, je mu lepšie za nezdar obviniť prístroj, či za nejaké rozhodnutie, že aj kamaráti tak robia. Rád ľuďom vyhovie, ale nevie si ustrážiť čas, chce toho veľa stihnúť, až to vyzerá tak, že veľa nasľubuje a potom skutek utek. Vidieť na ňom, že ho prešľapy, či už prehrešky trápia, ale sám prvý krok nespraví, nechal ma aj týždeň v tichej domácnosti, až som to nevydržala a prišla so zmierením. Ked som vyberala program, tak povedal dobre, ale povedz mi dobrý dôvod, kvôli ktorému sa tam oplatí ísť. Tak argumentujem, že potom nebudem chodiť ja na tvoje tréningy. Podľa neho ak nechcem, nech tam nechodím.
Je toto typické chlapské správanie, ktorý sa správa ako z jaskyne, alebo môže trpieť rozvodom rodičov, či vplyvom výchovy zo strany otčima a on si to neuvedomuje? Prosím nesúďte, ak poznáte takéto správanie, tak poraďte, ale nesúďte, ani žiadne také, utekaj od neho čo najrýchlejšie, ja mám pocit, že potrebuje pomôcť, aby bol plnohodnotným partnerom do vzťahu.
Ďakujem.
@llenkapettko tak on mi povedal, že nechápe prečo mu mnohé veci tolerujem .. práve preto, videla som na ňom, že mu tam niečo chýba do tých vzťahov .. časom sa naučil hovoriť prepáč .. ale ked si je vedomý toho, že robí niečo čo nemusím tolerovať, tak potom prečo to robil? asi alibizmus
@lili_mia poviem ti jednu vec...nepoznám chlapa, ktorý by to nerobil. povieš im milión krát "to a to mi vadí"...a oni to robia stále dookola.
možno by ste si mali sadnúť a všetko si vyrozprávať. povedať mu, ako si to predstavuješ ty.
@lili_mia inak daj pozor, aby tvoju dobrotu nezneužil. lebo pokiaľ chlap vidí, že mu toleruješ to, čo by netoleroval on..tak bude skúšať viac a viac
@llenkapettko také už bolo, niekoľkokrát, pár dní sekal dobrotu, sám vymýšľal aktivity a potom to prešlo .. skôr som čakala, či sa ozve niekto, kto bude vedieť poradiť ísť na fígľom ako trebárs zrkadlo, že mu budem robiť presne to, čo robí on mne, ibaže zrkadlo skončilo tým, že sme sa nevídali, lebo on na môj program nechodil a ja som bojkotovala jeho tréningy
ja osobne už na zázraky neverím..takže by som ani neverila tomu, že sa zmení. 😒
@llenkapettko nechcela som, aby sa on zmenil, ale prístup .. tak fajn, pokiaľ doňho neudrie blesk, tak bude ako z jaskyne, tak teda nič, vďaka
Určite je ovplyvnený nielen rozvodom rodičov, ale celou tou situáciu. Ja síce pochádzam z úplnej rodiny, ale ružové to nikdy nebolo. Aj na sebe vidím, že ma to veľmi ovplyvnilo.
Zmeniť sa musí chcieť v prvom rade on. Ak svoje správanie nevidí ako chybné, ťažko ho zmení niekto druhý.