Partner sa nevenuje synovi

31. okt 2024

Mám o 11 rokov staršieho partnera, máme spolu 6 ročného syna. On pracuje v zahraničí, chodí domov raz za 2 - 3 mesiace. Problém je v tom, že aj keď je doma, doma nie je a ak aj, tak sa nevenuje synovi.
Príde domov, odíde na chalupu, lebo je tam veľa práce, tam je celé dni, ak je doma, večer si popíja víno, potom sa o 22hej uloží, takže z neho nemáme vôbec nič.
V lete bol doma mesiac, bol doma 1 víkend. My na chalupu nechodíme, hlavne nie na noc, keďže je to takmer neobývateľné, spí na nafukovačke a syna mám na vozíku, takže zatiaľ, nič pre neho.
Čo robiť? Príp. aký máte názor?

pribinak
31. okt 2024

Že si úplne odvykol od teba a od syna, už nie ste naozajstná rodina
Smutne, ale ak príde domov raz za 2-3 mesiace tak niečo takéto logicky museli prísť

fkata
31. okt 2024

Podľa mňa je zvyknutý byť sám a vyhovuje mu ten štýl života, žiaľ. Mne by vadilo hlavne to večerné víno, každý večer.

anjelicek26
31. okt 2024

On chodi na navstevu, vy nie ste rodina. To pracuje na Marse, ze raz za 2-3 mesiace domov... preco nejdete za nim? On ked prijde, chce vsetko postihat, dorobit, chalupu, kamaratov, rodinu a zas je prec... hovorim navsteva a nie priatel, nie otec, nie vy... kazdy mate uplne ine zivoty...

raztovsetkozmizne
31. okt 2024

Veľmi smutno sa mi to číta. Ale už nie ste rodina. A je mi strašne ľúto že musíme chodiť za lepším platom do zahraničia, a potom čítame takéto smutné príbehy ako tvoj. Ale ak máš syna na vozíku, tak je mi jasné že tvoj muž to nespracoval vnútorné v sebe a chcel mať zdravé dieťa, preto sa asi nevenuje. Ale nie je to ospravedlnenie. Muž by ti mal podržať v tejto takzej situácii. Skús to nejako zabrániť, nejaká parova terapia alebo niečo. Ale je mi do plaču po prečítaní tvojho príspevku. Fakt mi je to ľúto.

anjelicek26
31. okt 2024

@raztovsetkozmizne tak mozno prave potrebuju viac financii, aby syn dostal terapie, ake potrebuje a takto to dopadlo... z dobreho umyslu dat dietatu co najlepsie - dvaja cudzi ludia zo spolocnym zaväzkom... ani neviem, kedy by na tu terapiu isli, ked on ma zivot vlastne uplne inde... keby tam on ma dalsiu zenu a dalsie deti, ani by to nezistila...

vanilkovazmrzka
1. nov 2024

Nemas muza, len obcasneho najomnika a sponzora.

andreatytler
1. nov 2024

Ta chalupa bude akoze permanentne byvanie, alebo na dovolenky? Este by som to ako tak chapala ak to planujete na byvanie, ale ak to ma byt dovolenkova chalupa, tak to je hrozne ze chodi travit cas niekam co nie je nutne a je to len zabava.

thirstymonk
1. nov 2024

Fuuu, tak toto je fakt smutne. A ešte do toho syn na voziku? A on na neho uplne sere? :O

vilma7
1. nov 2024

Nemá ku synovi vybudovaný žiaden vzťah. Ale ani sa nečudujem keď ho ani nevidí, nepozná...A aký mate vzťah vy takýmto "ne"spolunaživanim je tiež otázne. Chodí ldomov vôbec rád? A prečo tak malo?

janinah
1. nov 2024

Predpokladám.ze ste sa o tom rozprávali a bez výsledku.Na tvojom mieste si zariadim život tak.aby chlapec mal nejaký mužský vzor.myslum dedka.krstneho otca.tvojho brata...niekoho .kto ho bude mať ozaj rád.Neradim milenca .
Tiež predpokladám.ze manžel nechce ani počuť o prácu doma na SK a že vy ty a syn netušíte ako on v zahraničí žije.Nikoho nasilu nedonutiš .tak urob všetko pre to.aby dieťa netrpeli kvôli otcovi.ktory na neho kašle.

lily246
1. nov 2024

@thirstymonk podľa mňa na neho sere práve preto, že je na vozíku 😕. Smutná, ale častá situácia. Muži často opúšťajú deti so zdravotným postihnutím, nezvládajú to psychicky. Tento je manžel a otec iba na papieri, reálne sa už úplne odstrihol.
Tebe autorka radím hľadať lepšieho muža. Možno to bude ťažké so zdravotne znevýhodneným dieťaťom a možno nie. Ale ak s týmto zostaneš, tak máš samotu istú. A tvoj syn bude isto bez otca. Keď budeš hľadať, aspoň dáš šancu sebe aj synovi spoznať rodinné šťastie a lásku.
Chlapčekovi prajem krásny život, dnes už aj vozíčkari majú iné možnosti ako kedysi ❤️🍀.

koniarova
1. nov 2024

Tu je absolútne zbytočné niečo riešiť. Treba sa osamostatniť s začať žiť svoj život.

sasa1310
1. nov 2024

on je doma v zahraničí. K tebe príde len na návštevu

martinmmartin
1. nov 2024

Chodi domov za trest. V zahranici nema zaklopku - vlastne peniaze, nijake obmedzenie, krasny zivot presne ako on chce.

bielasovicka
1. nov 2024

To je strašné aj čítať. Podľa toho čo píšeš, jemu takýto život veľmi vyhovuje. Nemiluje ta. A ani syna bohužiaľ. Mala by si sa s ním porozprávať, a keď sa s ním nebude dat, tak si musíš život zariadiť ináč. Ty potrebuješ byt šťastná, ale pri nom nie si....

thirstymonk
1. nov 2024

@lily246 Hej, máš pravdu, ale poznám aj opačný prípad. Matka porodila postihnutú dcéru a ešte v pôrodnici od nej ušla. Zostal otec sám na dve - staršiu a mladšiu. Obidve už majú vysokú školu a verím, že sú šťastné.

autor
1. nov 2024

Pracuje v Holandsku a dom je skôr chalupa, ako trvalé bývanie. Neuvažovalo sa veľmi nad tým, že by sme tam išli bývať.

lily246
1. nov 2024

@thirstymonk rada počujem o takých mužoch, snáď sa mu to v živote v dobrom vracia

thirstymonk
1. nov 2024

@lily246 Verím, že áno

andreatytler
1. nov 2024

No to je potom hrozne ze na tu chalupu v podstate ani nemusi chodit, lebo to nie je nutnost a napriek tomu ze je s vami tak malo, tak este aj uprednosti blbu chalupu.
Zial ty uz teraz zijes ako zena bez chlapa, takze ked odides vela sa nezmeni. Jedine ze mas od neho peniaze predpokladam. len ci je to dostatocny dovod na to aby si takto zila.
Je mi luto. Ono aj keby si sa vykaslala na to ze nechce byt s tebou, tak to velmi boli vidiet ze muz kasle na vlastne dieta. Raz ho to dobehne, ked bude na tej chalupe sam, samucky a zisti ze po jeho smrti nebude mat nikoho komu by tu chalupu prenechal.

bomi
2. nov 2024

@anjelicek26

@andreatytler nie. Nechce nic postihat. Vyhyba sa. Nema zaujem. Je to tazke udrzat si v hlave vsetko ako to ma byt. Tiez beham po svete. Ale o rod8nu sa musim starat nielen financne.