Vobec nam nevychadzaju peniaze,nedokaze nic usetrit...nakupuje vacsinou on a ja jeho vyplatu ani nevidim 😒
Partner pracoval uz v nemecku,v rakusku,teraz na slovensku na zivnost...ale ja stale ziadne peniaze (usetrene)nevidim...Ked som cakala malu isiel na chvilu do nemecka ze zarobit na nabytok do bytu a dalsie veci..samozrejme neusetril nic...vsetko sa prezralo tak sme isli do zariadeneho bytu kde platime 350 eur mesacne...
Teraz ho mam doma cca 2 tyzdne lebo vymyslal ze on ide do nemecka robit na zivnost vraj tam lepsie zarobi a bla bla..nakoniec to vyzera tak ze tam nepojde ale ostane robit tu na slovensku lebo maju problem s ubytovanim...najhorsie natom ze on je uuplne bez penazi...a nielen tento mesiac...uz viac x sa to stalo..potom si len poziciava od sestry,od kamarata a ked dostane vyplatu musi to vratit..poplatit najomne,stravu a zasa neostane nic(a to je do dalsej vyplaty aj tyzden hocikedy)..
O praci sa nerad somnou rozprava..ked mu niekto telefonuje ja sa musim vypytovat kto to bol co chcel..on sam od seba nepovie nic...
Kolkokrat sa stalo ze tu par dni v mesiaci ani nebolo poriadne co jest alebo mala nemala plienky...Teraz ide jesen treba oblecenie mne..malej.....a zasa mi neostava nic ine len cakat kym mi da. ..Minule vianoce sme ani len stromcek nemali lebo jemu to financne nevyslo!!ziadne darceky..nic.. Kde mam tu istotu ze tieto vianoce to bude inak ?
Nikam spolu nechodime..ziadne vylety,dovolenky....
Teraz mame platit najom do 24 a zasa to nebude zaplatene nacas,nenormalne sa hanbim ked mi pride mail od majitela a upozornuje ze sme mali uz zaplatit...a to sme mali este velke stastie na takeho cloveka..druhy by nas uz davno vysmaril 🙄
Uz som zo vsetkeho unavena..nebavi ma takyto zivot..uz dlhsiu dobu premyslam ze odidem do zahranicia (zila som tam,mam tam pracu)
A potom si poviem ze dam tomu este sancu..... Ja mam skoro 30 a partner tento rok 37..Myslite ze je tu nejaka sanca nato aby sa on zmenil ?? Co by ste robili vy ostali alebo zacali odznova ?Dakujem pekne za odpovede 🙄
Fakt si nemyslim ze som az taka narocna...len chcem zit normalny zivot a neratat drobaky v penazenke.. kcomu mi je taky chlap ktory sa postarat nevie... 😔
Ahoj, je mi ľúto v akej si situácii, ale mne sa nezdá, že zo zahraničného platu nevie nič ušetriť...skús to poriešiť tak, že (ak ešte nemáte) spoločný účet a tam posielať výplatu a potom si zrátaš príjem a výdaje. Neviem čo je on zač, nechcem súdiť a preto by som sa vydala najprv touto cestou.
myslím, že sa už nezmení. Je proste taký. Akože, keď ho nenakopne to, že nevie na Vianoce svojej dcére zohnať ani len ten stromček, to už čo je???? Je mu to jedno..... Myslím, že aj ty to dobre vieš, že je načase, aby si budúcnosť svojej dcéry vzala do rúk ty a zbytočne nestrácala čas čakaním, že snáď sa tvoj chlap nejako uvedomí.... Prajem veľa šťastia.
@bambina9 Niektorí ľudia proste nevedia hospodáriť s peniazmi, treba s mužom hodiť vážnu debatu, nech ti odovzdáva celú výplatu a budeš hospodáriť ty, ked jemu to nejde. Napíš si všetky mesačné výdavky a vaše spoločné príjmy a uvidíš ako ste na tom. Načo míňa on peniaze? Nechodí po krčmách, neplatí za kamarátov? Lebo aj takých poznám, žene doma nedajú na domácnosť a kamarátom poplatia. To, že ste nemali ani vinaočný stromček a darčeky to je fakt smutné. Treba to poriešiť. Koľko rokov má malá?
@bambina9 ako pokiaľ nebude ochotný si s tebou sadnúť a na rovinu povedať, koľko zarába a kam idú tie prachy, tak by som s ním viac času nestrácala... takéto správanie by som pochopila u nejakého 20ročného mladého chalana, ktorý sa ešte len učí samostatne žiť, ale preboha nie u 37ročného capa... buď proste nezarába tak dobre, ako sa tvári, alebo tie prachy idú na somariny, automaty, kamošov...
ak ani po rozhovore nepochopí, že na jednej strane sú nejaké povinné výdavky a na druhej strane musí byť nejaký príjem a ten príjem by mal byť vyšší alebo aspoň rovný tým výdavkom, tak nie je o čom... a na tvojom mieste si požiadam normálne na súde o výživné na spoločné dieťa, malo by ho to trošku nakopnúť, ale skôr si myslím, že sa urazí...
bambina9 Moj nazor je taky,ze ak dvaja spolu ziju maju mat spolocne aj financie a tak by si mala vediet a mas nato plne pravo kolko zaraba a naco mina.a to bez ohladu nato ci ide o jednu vyplatu alebo o 2vyplaty v tej domacnosti.spolu by ste mali rozhodovat o tom kolko a naco sa minie. Riesenie situacie vidim aj takto: poziadajte mesto o najomny byt,su lacnejsie,my sme v senici za 2izbak platili na 2osoby 200eur mesacne. Kolko platite elektrinu,telefony,internet...?poznas vsetky vase financne naklady ?tak si budes moct vypocitat kolko vam ostava..zo zbytku treba odlozit na stravu,pre malu a ine nevyhnutne mesacne nakupy.a uvidis ci ostava nieco navyse.ak nie tak potom hladat lepsie platenu pracu prenho a pre teba ak uz niesi na materskej.ak vas to oboch taha do zahranicia tak kludne mozte ist. Ale zaraza ma jedna vec,nikde si nenapisala ci ho lubis.pises naco ti je taky chlap ktory sa o rodinu nevie postarat,ale lubite sa?peniaze su problem vo vacsine slovenskych rodin
@bambina9 a na čo čakáš? od predošlých vianoc uplynulo veeeľa času. buď to rieš, alebo sa s tým zmier. Dávno ste si mali sadnúť, mala si spraviť scénu, že nemáš z čoho žiť, a že to takto ďalej nejde. Odkladať to, že sa to samé vyrieši, to nie je riešenie. Očividne takto žijete dlhodobo.
@bambina9 dievca a ty si nesvojpravna, ze ta ma zivit "partner"? Najdi si pracu a budes mat po probleme. Predpokladam, ze ani mala nie je uz taka mala, aby nemohla do jasli/skolky, tak sa nevyhovaraj na dieta a zacni zarabat sama. A potom, ked budes zarabat, potom mozes nadavat na priatela, ze "nevidis jeho vyplatu".
@marisoul on pracuje tu na slovensku na zivnost nie v zahranici...ale je to bieda aj tak ..vytahoval sa kolko tu zarobi a ked vyplati chlapov by mu malo cca 1500 minimalne ostat ale aj tak tie peniaze nestacia..ja som videla len par krat doma jeho peniaze odlozene a tam bolo najviac 1000..on mi nehovori nic co sa prace tyka..je ticho..na vsetko sa musim vypytovat..a ked zacnem o peniazoch hned je ohen na streche z elen o peniazoch rozpravam ..ale tak od koho mam pytat ked ja som na materskej ? 🙄
@bambina9 súhlasím s niektorými dievčatami. Treba sa s partnerom vážne porozprávať a potom sa rozhodnúť. Aj v našej domácnosti dokážem ja viac ušetriť, ako manžel. Nech ti dá peniaze a budeš rozdeľovať ty. Neni to predsa normálne ,že keď niekto zarába nič neušetrí resp. nemá na základné výdavky.
@janickacrazy On by mi celu vyplatu do ruk nedal...kamaratom neplati ..na pivo sem tam ide jasne...ale vraj na benzin dost minie a este aj chlapom dava na benzin z prace..a ti mu hocikedy vyvolavaju a pytaju peniaze ??...snim je tazko sa bavit o tkaychto veciach je tajnostkar...mala ma 9 mesiacov
On nakupi potraviny,navari a to je tak vsetko...ak ma peniaze tak mi da nehovorim ze nie..ale ani zdaleka to na vsetko nestaci..a ako pisem hocikedy sa stane ze uz nema nic a do dalsej vyplaty este tyzden....potom len riesi odkial nabere napr malej na plienky alebo mlieko..
@bambina9 ak zarába mesačne 1000€ a ty dostávaš rodičák, mali by ste pekne vyžiť a čo-to aj odložiť, ako písali baby vyššie, nevie s peniazmi hospodáriť a kto vie kam vlastne idú a ak je na ne tak háklivý, tak nebude všetko s kostolným poriadkom. Ste partneri, máte rodinu s peniazmi by ste mali narábať spoločne, ak to nevie on, preber kasu ty. Druhá možnosť je, odísť, nájsť si prácu a zabezpečiť peknú a pokojnú budúcnosť pre voje dieťa bez toho, aby ste sa každý mesiac triasli, či budete mať kde ešte bývať...
@dominika6 Mali sme ist do zahranicia aj spolu este ked som cakala malu..a nakoniec z toho nic nebolo ze ideme byvat sem na slovensko..raz tak a raz tak .... 🙄
On pracoval aj sam v nemecku ale ako som pisala vyssie bolo to uplne zbytocne lebo aj tak nic neusetril zato som mu vynadala ze naco sa tam vobec trepal.....zbytocne sme boli od seba ....
no po prve je chyba ze spolu nekomunikujete. samozrejme ze ak jeden nechce tak ten druhy sa moze aj na hlavu postavit, ale ak je to taky extrem, ze akukolvek diskusiu na temu peniaze kategoricky zamieta je to v podstate bytostny problem vasho vztahu
po 2. je otazne na co vsetky tie peniaze mina. ak nezaba zle a nedokaze usetrit tak to vyzera ze je riadne nezodpovedny co teda na 37 rocneho cloveka a este s rodinou neprichadza do uvahy.
urcite sa s nim musis porozpravat a ci uz bude chciet alebo nie daj mu ultimatum. ludia sa dokazu zmenit ak chcu, ci je to ale aj pripad tvojho priatela to sa neda predpovedat, no nepotesim ta, nevyzera to ruzovo. myslim ze by si mala zvazit vsetky moznosti a prepocitat, ci ma vasa spolocna buducnost zmysel..
bambina9 nas prijem je ovela mensi ako vas (ked zratam jeho plat a tvoju matersku ) a vydavky na ucty a v celkovo v domacnosti mame vyssie a vychadza nam to,zatial. Kam dava zbytok penazi?!mas dokazy kam idu? Takto to dalej nepojde.bud bude ktomu pristupovat ferovo a vsetko ti vyjasni a dohodnete sa na rieseni vasej situacie alebo si to budes musiet zistit sama,bo ocividne ti nieco taji.
@bambina9 absolutne tvojmu prispevku nerozumiem - ty co? nemas ruky ci mozog? preco nemozes ty zarabat - ak ste realna rodina a on nema pracu tak to teda potiahni ty - ved to je normalne... nech on je na materskej a ty chod robit...
inak pozeram ze zijete v ba - no, je super mat taky lacny podnajom v ba - v kazdom pripade z ba nemusis odchadzat do zahranicia aby si mala plat 1000 euro - ak mas 30 tak by si uz nejake tie pracovne skusenosti mohla mat, ak si robila v zahranici tak ani cudzi jazyk by nemal byt problem - s takou kombinaciou najdes pracu hned...
@bambina9 podla mna mu zdaleka ta zivnost nevychadza ako ti povie, ze 1500 ci 2000 ci 1000...asi pod tlakom a nervozitou, ze sa vypytujes, hodi prvu sumu co mu pride na um. 😝 😝 Zrejme z tych penazi este dava na chod firmy, benzin pre zamestnancov /to su vydavky firmy a nie to co zostava vam pre rodinu/
takze su len 2 moznosti, bud mu ta zivnost nevychadza, niektore mesiace ma aj do minusu, neplatia mu a podobne. a nechce to priznat, tak to lata plata,, kamufluje, klame 🙄 🙄
alebo druha moznost, zivnost mu vynasa normalny slusny prijem...ale tieto peniaze on vyhadzuje na ine veci ako vlastna rodina...to moze byt hocico, nechcem mu krivdit, od milenky, hracskej manie, ci kupovanie si kamaratov v krcme, ci davanim svojej rodine ...hocico.
@maslenka47 Tak to Ti poviem z vlastnej skúsenosti, že to nie je riešenie. Keď on zistí, že sa dokáže postarať o seba aj malú tak si na to zvykne a bude ťahať celú domácnosť sama. Takže ok do roboty môže ísť, ale prečo by mala? Za to, že je chlap neschopný? On nebol pri výrobe malej? Kde dáva prachy?
@bambina9 Lampu do ksichtu a vážny rozhovor.
Toto mám doma dievčatá, dvadsať rokov ťahám sama.
@bambina9 keď nemá záujem dja ultimátum, že od neho odídeš ak sa nespamätá, a keď bude zanovitý tak sa zbaľ a choď. Ja by som osobne na to nervy nemala, má zodpovednosť a za teba, a keď sa nedokáže postarať, ani s tebou prebrať tak by mi to bolo príliš divné kam dáva peniaze. Či je tajný gembler, platí výživné o ktorom nevieš alebo čo je za tým...keď s tebou nekomunikuje nemáš to ako zistiť. Verím tomu, že sa keď budeš sama tak sa o vás 2 lepšie postaráš ako keby s ním ostaneš. Očividne nevie hospodáriť s peniazmi a to v jeho veku by mala byť už samozrejmosť.
@bambina9 Tak ked sa nechce rozprávať, tak mu napíš, že ak sa situácia nezmení, tak može o teba aj malú prísť, uvidíš, či sa preberie. Možno by bolo dobré, keby si sa na nejaký čas odsťahovala napr. k rodičom, ak sa ti dá. Možno mu docvakne, že má čo stratiť. Ak nie, tak potom sa budeš musieť asi zariadiť bez neho. Požiadaj o výživné na dieťa, to ti musí platiť.
@natalym neblazni... to ona sa ako vobec starat nemusi? to ako vsetka financna zabezpeka je na chlapovi? on ma driet a ona si bude doma uzivat deti? preboha ved ked nato raz nemaju tak sup sa do prace... nehovoriac o tom ze manzelstvo nie je vzdy prechadzka ruzovou zahradou - niekedy potiahne jeden, druhykrat druhy... a ak taky bol partner vzdy tak hadam aj ona bola pri vyrobe toho dietata a vedela s kym ho vyraba 😖
@dai Odkiaľ si zobrala, že on nemá prácu? On pracuje, len nedokáže hospodáriť s peniazmi, alebo zarába oveľa menej ako jej povedal.
Ak mas pracu,tak zbal dieta,seba a odid.Tvoj chlap evidentne nevie narabat s peniazmi,nevie sa postarat o teba a dieta,tak naco pri nom stracat najkrajsie roky.V lepsom pripade sa mozno uvedomi,ale moc tomu neverim.Alebo skus vziat jeho vyplatu ty a hospodarit s nou.