Partner pri hádkach chce fyzicky dominovať a má hystériu

20. nov 2020

Ahojte, poprosím anonym, pretože je to chúlostivá téma. Partner je cudzinec poviem hneď na úvod. Plánujeme svadbu po pandémii.
Stretli ste sa s niečím takým?
Sme spolu rok a pol, žiaľ, máme vzťah na diaľku, čo neprospieva, ale v momentálne situácii sa inak nedá. Ked sme však spolu osobne pár mesiacov do roka tak mi prejavuje lásku, zahrňa ma pozornosťou, je milý, zaľúbený, sladký chlapec. Ale niekedy robí komára somára, Pri hádkach preháňa, robí divadlo úplne, má záchvaty hystérie. Pritom dôvody na hádku sú prakticky minimálne až žiadne. Ja úprimne žiadne dôvody, ktoré on vidí pre hádku, ja nevidím To sú malichernosti, no chápem, že tým, že je cudzinec, tak proste to inak vníma. Počas hádok má problémy so sebaovládaním, je hysterický, ziape, škrieka na mňa, hodil mobil o zem svoj , rozbil sa, potom buchol päsťou po stole, po čele postele a pod. Chce dominovať počas hádky a nekontroluje svoje správanie. Tvrdí, že ja ho vytáčam a prilievam olej do ohňa a som protivná keď som nahnevaná. Dokonca sa raz stalo, že ma posotil ked sme sa hádali a ja som nechcela robiť to čo on, tak ma sotil, stalo sa to asi dvakrát. Nie nejako silno, ale stalo sa :( čo ma veľmi zamrazilo. Došli mi slová, plakala som. Potom ma počas hádky schmatol za ruku, keď som chcela opustiť miestnosť, v ktorej sme sa hádali, chcela som ísť hore do izby a zamknúť sa tam, no chytil ma za ruku( nie silno), aby sme sa dorozprávali a vrieskal po mne že čo robím, že " on mi ukáže", ako sa správať. On ma prevychová, lebo som drzá a pod. Vulgarizmy medzi nami nepadajú vôbec, som teda zronená z jeho správania. Fyzické ataky počas hádok nemám rada, a už aj s bývalým sa mi stalo, že bývalý ma schmatol za vlasy a dal mi facku.Čo však nechcem, aby sa stalo v tomto vzťahu. Zdá sa mi, ale jeho správanie cez. MInule mi dokonca počas hádky, ked som sa už aj ja prstala kontrolovať, tak mi schytil tvár do dlaní a povedal, že ma bude biť, ak sa budem tak v budúcnosti chovať. Ja som sa úprimne tozplakala. Lebo to povedal s takou zúrivosťou v hlase , že ma až mrazilo. Povedala som mu neskôr, že som sa zľakla jeho slov a že hoci mi nikdy fyzicky nespôsobil bolesť, moje srdce je zranené a bojím sa, čo bude v budúcnosti. Povedal mi, že ľudia v hneve robia hlúposti a povedia aj to, čo vôbec nemyslia a ospravedlnil sa. Pokojne sme sa po hádke rozprávali a povedal mi, že ho to veľmi mrzí a že sa pokúsi nerobiť to znova, ale že sa vie strašne vytočiť, aj pre blbosti. že má nejaký problém sám so sebou, lebo chce mať vždy kontrolu nad situáciou, čo ho vytáča, ked ja nerobím to,čo chce momentálne on. Že sa chcel so mnou normálne počas hádky porozprávať, ale ja som bola urazená a nechcela som ho počúvať, tak preto ma schmatol za ruku a sotil, aby som ho počúvala. Vraj sistále idem svoje a som extrémne tvrdohlavá. No ja nebudem počúvať, keď nechcem proste. Aj vo mne musí ten hnev nejako sa ukludniť.
konzultovala som jeho správanie s mojou psychologičkou, ku kt. chodím už rok a povedala, že jeho správanie je naozaj také, že chce dominovať a má hystériu, že sám od seba by musel chcieť sa zmeniť, že ja nič nezvládnem sama. Chcem mu pomôcť nejako, lebo vidím, že potrebuje moju pomoc, ale neviem či to ďalej takto zvládnem. Vždy raz do týždňa ke´d sme spolu máme takéto incidenty, ktoré mi vysávajú energiu a ja sa ho potom prirodzene aj obávam- psychologička mi povedala, že je to normálne, lebo jeho správanie je naozaj niekedy cez čiaru, vraj si mám dávať pozor, aby sa jeho správanie nepremietlo do násilného.
Prosím vás , ženy, máte tiež podobnú skúsenosť s manželmi? nechcem rady tipu " vykašli sa nanho, nestojí za to", ja som sa rozhodla, že sa nevykašlem ešte a dám poslednú šancu napraviť sa a svoje správanie, chcem vyčkať, aj ked už nie som najmladšia. No samozrejme takéto správanie nechcem trpieť v mojom životea trpnuť raz či ma neprefacká počas hádky.No neviem ako ďalej, vyberám si už svadobné šaty a obrúčky cez internet práve .) som veľmi zamilovaná a sama cítim, že aj on ma miluje, lebo vždy p otakomto incidente príde, poprosí ma o odpustenie ma slzy v očiach, dá mi nejakú čokoládu,alebo kvet a všetko je zase OK a krásne. Inak som s ním šťastná, cítim sa milovaná, len tieto jeho agresívne prejavy pri hádkach ma desia až. prosím, píšte iba tie, čo ste to prežili....dakujem

simsalabim
20. nov 2020

No uprimne - vsetky kontrolky by mi uz davno blikali. Vztah by som ukoncila. Toto nema vyznam, jedine snad po nejakej intenzivnej terapii - on za svoje spravanie obvinuje teba! Uvedomujes si to vobec?

denden77
20. nov 2020

ty planuj rozchod a nie svadbu 🤦‍♀️

karhu
20. nov 2020

co chces pocut??? ..vela stastia, po svadbe sa z lasky URCITE ZMENI😈 a ty nebudes mat velke problemy pri rozvode s cuzincom..a boji o dieta...

zojanka
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
marlent
20. nov 2020

A ty planujes svadbu??

nini1010
20. nov 2020

Prepac ale ty si normalna a pri zmysloch si tohto chlapa brat??Preboha okamzite sa s nim rozid!

simsalabim
20. nov 2020

A este som chcela napisat, ze taketo spravanie moze byt aj kulturna norma, kedze je cudzinec a toto len tazko zmeni aj terapia. Akej narodnosti je?

jarnajar
20. nov 2020

Odporúčam návštevu psychológa - tebe, lebo on sa nezmení. Ty ešte máš šancu nájsť s odbornou pomocou nejakú sebaúctu.

deginko
20. nov 2020

Svadba???vážne?čomu chces dávať šancu?bitke??mať deti a potom neodídes už vôbec

heleninamama
20. nov 2020

Prepáč, ale nedá mi....Rýchlo si ho zober a dúfam, že Ťa pri prvej menšej nezhode a výmene názorov zabije. Takéto sprosté ženy ako Ty by sa nemali rozmnožovať.

autor
20. nov 2020

uf, no vy ste mi tu poriadne naložili :O chcela som skôr konštruktívne vyjadrenia. Nie vyjadrenia, ukonči to a budeš bitá. chcela som niekoho, kto si tým prešiel ako ja a pod.
Ide o to, že kultprne normy a rodinu v kt. vyrastáš, tak nezmeníš, ani prostredie, ak by to bolo neunosné, tak by sme zašli spolu obaja do poradne, k psychologovi, neviem aký typ terapie, by ale mal podstúp
iť.

tulipanicek
20. nov 2020

Ja som to ani nedočítala. Ale prečítaj si tomto sebe a predstav si že ide o tvoje dieťa, dcéru. Čo by si jej poradila a to prosím ta aj urob. Naozaj nechápem ze po tomto všetkom plánujes naďalej svadbu..

ivkazba
20. nov 2020

Súhlasím so všetkým, že tu ženy zatiaľ napísali a pridám príklad jednej mojej ex-kolegyne. Akoby si o jej mužovi písala. Po svadbe ju začal biť a týral ju aj psychicky natoľko, že nakoniec odišla a nechala mužovi 2 deti. Tak ak toto chceš, tak veľa šťastia. Z tvojich budúcich detí vyrastú buď ďalší tyrani alebo hlúpi ovládateľní ľudia.

autor
20. nov 2020

@heleninamama ZABIJE? poprosím urážky a invektívy si nechajte pre seba !

aj pre všetkých, kt. majú potreby sa vulgárne vyjadrovať a rýpať, nech ma zabije a aká som sprostá tak poprosím, nechajte si tie názory, lebo admini zamknú diskusiu, ak sa tu budú množiť útoky a slovné invektívy.

ivkazba
20. nov 2020

On nemusí podstúpiť žiadnu terapiu. To ty. Aby si pochopila, že negatívne vlastnosti sa vekom budú iba zhoršovať, čiže to, čo ti teraz vadí, sa bude v budúcnosti vyskytovať častejšie a vo väčšej intenzite.

autor
20. nov 2020

on mi zatiaľ NIKDY fyzicky neublížil,

robin30
20. nov 2020

Miluje ta po svadbe sa zmeni bude ta nosit na rukach smelo do toho!Si fakt taka sprosta alebo to len hras?🤔

0507
20. nov 2020

Ahoj, nezapajam sa do diskusii, ale po precitani Tvojho prispevku mi neda nenapisat...mam len jednu otazku. Povie Ti, ze Ta bude bit a ty si ho ides brat???????

simsalabim
20. nov 2020

Fyzicky ti sice zatial neublizil, ale raz tyzdenne ti ublizuje slovne, krikom a demonstraciou svojej sily. To je akoze ok? Tyrat a ublizovat sa nemusi iba fyzicky.

denden77
20. nov 2020

zatial??? podla toho sama pripustas, ze k tomu raz pride 🤦‍♀️

nini1010
20. nov 2020

No ty si absolutne strateny pripad.Ale kto chce kam pomozme mu tamJedina konstruktivna rada tebe je poslat ti kontakt na krizove centra pre matky s detmi,urcite to v buducnosti vyuzijes.

zojanka
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
puklica13
20. nov 2020

Mna by zaujimalo co by bolo od nas teda konstruktivne..ze ako sa mas spravat aby ta nebil? Ci?

heleninamama
20. nov 2020

Násilník s hysterickými výbuchmi, ktorý kričí, búcha, škrieka, rozbíja veci, vyhráža sa Ti... Povedz mi, to Ti toho kreténa pridelili alebo si ho chceš zobrať dobrovoľne? Vzdialený zvuk svadobných zvonov Ti vybil všetok rozum, dievča...
A ešte napíš, o akú národnosť ide, lebo je rozdiel, aké je cudzinec napr. Čech alebo potmavší moslim.

nini1010
20. nov 2020

Inak prosim ta,ak najdes ten typ terapie ktpry pomoze zmenit taketo hovada,lebo to nenazyvam chlapmi ale hovadami tak daj vediet.Urcite skonci terapeut v baliku.

tulipanicek
20. nov 2020

Ja som ti konštruktívnu radu dala. Urob to čo by si ty poradila vlastnej dcére v takej situácii. Ja by som jej poradila bežať kade ľahšie. A čo poradis vlastnému dieťaťu?

danim
20. nov 2020

@nini1010 bude jej stačiť krízové centrum pre zeny, lebo tie deti jej unesie ten tyran do zahraničia. Ciste psycho... sa mi rozum zastavuje pri akých mužoch sú schopne zeny zotrvať- už v čase úvodu vzťahu, kedy by ešte bez záväzkov mohli zdrhnut a zabezpečiť si normálny život s muzom, ktory vie ako sa ma správať k žene. Ale xy rad je tu a nie...tak kto chce kam ...

autor
20. nov 2020

@simsalabim ja viem, ubližuje mi , psychicky , ked toto robí, lebo demonštruje svoju silu, hoci ja ho milujem a aj by som život za neho dala.

Povedal, že by mi nikdy neublížil fyzicky, že by sám seba radšej zmárnil. Len priznal si zároveň, že má problém so sebou.
Milujeme sa navzájom, cítim, že ma miluje, ako aj ja milujem jeho. Tá láska, cit tam je proste. Preto chcem ešte dať tomu šancu. Hoci je agresívnejší typ človeka, chcem mu dať ešte poslednú šancu. Každý si ju zaslúži.
Uprimne , neviem, ako dalej. Som v depke, milujem ho a chcem to skúsiť, ale neviem, či urobím dobre. Neviem sa ho však vzdať. Napr aj ked sa moji rodičia alebo strýko so ženou hádajú,tak na seba ziapú, alebo búchajú po stole, ja občas buchnem tiež, lebo som zúrivá, ked mi dochádza už rozum na logickú debatu. No nikdy som mu nijako fyzicky proste ho neatakovala.
Toto by som až tak neriešila, horšie sú tie fyzické prejavy ....: /
keby mi ublížil v budúcnosti, budem kontaktovať jeho rodičov, nech si s ním poradia.
Čo sa týka jeho správania, povedal mi, že to chce zmeniť a správa sa už miernejšie. Ale neviem dokedy to tak zostane.

h2
20. nov 2020

No, ani som to nedočítala, je to príliš dlhé. Ale na utvorenie obrazu mi to celkom stačilo. Ak chceš radu, zruš svadbu a pošli ho k vode. Ak sa takto správa po roku a pol vzťahu, lepšie to nebude. Len horšie. Vráť sa z kratšej cesty.

puklica13
20. nov 2020

Cize v buducnosti ked ta pri hadke zmlati planujes volat jeho rodicom? Ako fakt? Hned v minute ci az na druhy den? ...
Kto chce kam..pomoze si sam