Partner prehrá všetky peniaze

6. dec 2023

Zdravim nemám sa komu vyrozprávať tak prosim o radu.Mam dve deti.Partnera s ktorým žijem 11r.Vsetky peniaze prehra chodi síce do prace ale nič z toho nemám som psychicky na dne nemam kam ísť nikoho nemám s hanbim sa za to ani na Mikuláša som deťom nič nedala.Syn starší mi to vyčíta že kde ma Mikuláša a na Vianoce neviem nemám na nič.Som na materskej nemám kam dať dieťa že by som si privyrobila😒 príde muž z prace nepohne ani prstom že čo chcem ze chodi do roboty neviem ako ďalej nič ma ani nebaví chcela som nech odite ale nechce odísť neviete o nejakej práci z domu alebo čo mám urobiť odkial zobrat pre deti na darčeky nebaví ma ani žiť nič 😢

pribinak
6. dec 2023

Dúfam že toto je vymyslený príbeh

Zbal seba i deti a ťahaj preč od neho, napr krízové centrum, azylový dom, útulok, …..proste akékoľvek zariadenie

Daj si určit výživné pre deti. To je v takýchto prípadoch nevyhnutnosť

Neviem aké staré je to 2. dieťa, ale treba rieist jasle škôlku a ísť pracovať

Praca z domu? Čo vieš robiť? Prekladať cudzie jazyky? Programovať? Účtovať? Editovať?
Co si predstavuješ pod pojmom prácou doma?

autor
6. dec 2023

@pribinak nie je to výmysel bohužiaľ 😒mám 8mesacne a 10rocne deti nemám kam dať dieťa jasle stoja cez 400€ to som zisťovala

autor
6. dec 2023

@pribinak viem po nemecky neviem aká práca sa da robiť z domu

lukbe
6. dec 2023

Porozmýšľaj, či chceš robiť na mužove dlhy, lebo toto reálne hrozí.

kris_tin257
6. dec 2023

Veď jasle by si zaplatila z rodicaku a ešte by ti z toho ostalo a ty by si mala celý plat navyše čiže by si si tým vedela dobre finančne pomôcť 🤷 samozrejme odhliadnuc od toho že 8 mesačne dávať do jaslí mi príde skoro ale to už je na zváženie každého rodiča

viestta
6. dec 2023

@lukbe kym nie su manzelia, tak dlhy su len jeho, ale aj tak je ta situacia na r*t.

viestta
6. dec 2023

Autorka, to zacal hrat len teraz alebo si si gemblerovi porodila dieta v naivnej nadeji, ze sa zrazu stane zodpovednym otcom?
Mas kde ist, su azylove domy pre matky s detmi. Tam vam vsetkym trom bude lepsie ako pri takom nezodpovednom lenivom tupcovi.

ivuska027
6. dec 2023

V prvom rade si vybav výživné na deti!

lukbe
6. dec 2023

@viestta no to viem, ale tam ďalej píše, že muž, tak, kto sa v tom má vyznať 🤔, v každom prípade by mala utekať.

kristinapetronela
6. dec 2023

Do jasiel berú aj na pol dna .a ak vysvetlis situáciu oni sa ten prvý mesiac prispôsobia aj tebe .cize zaplatíš až z druhej výplaty .proste aby si neostala bez príjmu .

viestta
6. dec 2023

@lukbe partner asi nebude manzel

olivierko229
6. dec 2023

Kamaratka robila v call centre pre Dell po nemecky z domu. Dobre zarobila. Ak das dietatko do jasli, pojde to. Je to tazke a narocne rozhodnutie, ale ozaj vam trom bude lepsie bez neho. Deti si ta budu jedneho dna vazit, ak odidete. Ak nie, pravdepodobne vas vztah znici spolunazivanie s partnerom. Hovorim z vlastnej skusenosti.

macatt
6. dec 2023

V každom nákupnom centre a po meste chodil Mikuláš a rozdával balíčky, prečo si nešla s deťmi?
Dnes fakt každé dieťa môže mať Mukuláša.. aj ja som poslala balíček pre 5 detí k Mikulášovi tu mamičke z MK, stačilo napísať, tých pár sladkosti ti mohol poslať hocikto🤗

lujza123
6. dec 2023

Vies co toto vazne nepochopím. Človek je zodpovedný za deti ktoré privedie na svet.
Prestaň sa vyhovárať na muza a prevezmi zodpovednosť za svoj život. Niesi ani prvá ani posledná ktorá ma dieťa s debilom. Dobre stalo sa, co s tým chceš ďalej robit?

Mi nehovor ze nemáš ani rodicak a nenašla si ani 1 € na posratu mikulášsku figúrku pre syna! Alebo sla do obchodného centra kde rozdávajú Mikulase, oslovila nejakú charitu, prešla sa s kocarom pozbierala plechovky po kosoch. Ze ti nieje trápne zo seba🤦‍♀️

Ja viem ze si sa prišla posťažovať, cakas podporu. Áno mas to teraz tazke ale vyplakávať ti nepomôže. Koľko takýchto Mikulasov a Vianoc dopustíš aby tvoje deti zažili?
Jasle stoja 400 EUR, prídavky na dieťa +prispevok od štátu je 340 , doplatis len 60 eur!!! Môžeš mať mzdu, výživné, sú rôzne charity na jedlo aj oblečenie, byvat môžeš v azylovom dome, v zdieľanom byte. Všetko sa dá ked je vôľa

ljzozv
7. dec 2023

Áno toto bola aj výhovorka môjho ex. Nekúpil som nič na narodeniny, lebo nemám peniaze. To jedno euro na čokoládku a gratulácia zadarmo sa dá nachystať aj mesiace vopred. 🤷🏻‍♀️
Toto je výhovorka. Ja som dieťaťu kúpila Mikuláša už mesiac vopred a odložila. A nebolo to za desiatky eur, stačilo za 2,49€ a dieťa je šťastné.

dievcacitajucelist
7. dec 2023

@lujza123 ja by som nebola až taká neúprosná, možno nemá od partnera ani cent. Ak má iba rodičak môže vsetko dať napr.:nájom, družina, strava a pod. zas tých 340€ nie je až tak veľa ak nemá žiaden iný príjem.

Autorka: viem, že ti je ľúto, ale hlavu hore. Zistí si možnosť kam odísť. Neostavaj s takýmto človekom. Zájdi na kuratelu, poraď sa tam čo robiť. Nájsť si prácu. Mladšie dať do Jaslí na pár hodín. Potrebuješ nové bývanie - prácu - výživné. Držím ti silno prsty, aby si to všetko zvládla.

rusalinka
7. dec 2023

... a aký rozdiel by si pociťovala, ak by ten chlap v tvojom živote nebol? Veď nič nerobí, peniaze nenosí... tak načo? Tam, kde bývate - je to jeho byt, alebo tvoj? Ak tvoj, tak ho vyhoď, ak jeho, tak odíď. Akože čo stratíš?

katkami123
7. dec 2023

Kde je tvoja hrdosť? Kde sú tvoje materinské city? Toto dopustíš vlastným deťom, aby v takomto prostredí vyrastali? Odíď od neho, ak je to jeho byt do azylového centra, tam ťa už odborníci nasmerujú, čo ďalej robiť. Ak je byt tvoj - vyhoď ho. Jasle ti štát prepláca ak máš prácu na trvalý pracovný pomer do 3 rokov dieťaťa, potom mozes dať dieťa do štátnej škôlky, tam sú poplatky o dosť nižšie. Len už konečne niečo rob. Takto nemôžete ďalej žiť.

lubka2510
7. dec 2023

Hlavne jej baby nic neposielajte lebo dalsi srdervuci pribeh pred vianocami ze nema na darceky🤦 len kopec vyhovoriek ako sa neda nic spravit pre zmenu zivota.

dominika3p
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lujza123
7. dec 2023

@dievcacitajucelist moja babka ešte v 80 tke spomínala ako každé Vianoce čakala darček, aspoň ten cukrík, ale nikdy nič nedostala. Vela deti, chudobní, lebo otec bol alkoholik. Niektoré zážitky si dieťa nesie celý život a o to sú smutnejšie keď ty sám si už dospelý, máš deti a vnímaš súvislosti ….

Nechcem byt neúprosná, ani zlá, ta nešťastná žena čo začala túto tému ma toho naložené dosť. Možno sa chcela len posťažovať a už si to viac neprečíta, ale je aj mala nádej že trochu úprimnosti jej môže otvoriť oči. Niekedy stačí malo aby prišla ta posledná kvapka
Je hrozne keď sa otec kôli závislosti vykašle na svoje deti ale ešte smutnejšie keď to spraví aj mama. Ja to poznám, vždy je ľahšie zvalit to na druhého ako si priznať svoj podiel viny. Neriešiť problémy, vykašľať sa na to, nespravit nic, nechat nech ich zavislak stiahne všetkých na dno.
Pani sama vie kolky krát sa táto situácia zopakovala. Znova a znova. Najskôr malé, nenapadne veci, nebolo na jedlo deti si ani nevšimli, ale všetko sa stupňuje a zhoršuje. A ona je stale s ním, lebo zvyk, strach žiť sama, výhovorky.

Takýchto žien sem píše veľa. Posťažujú sa a trpia ďalej. Pritom to nieje ani také ťažké ani také hrozne odist a fungovať sama, fakt sa toho netreba báť.
Je zdravá, deti ma zdravé to je najviac
Ja som si toto zažila, dieťa šlo do jaslí, ja do prace, prenajala som si jednu izbičku, oblečenie aj hračky darované z bazáru, zili sme skromne ale spokojne, časom sa všetko zlepšilo.

darina77
7. dec 2023

K rodičom sa nevieš vrátiť? Aspoň na určitý čas

dievcacitajucelist
8. dec 2023

@lujza123 rozumiem ako si to myslela 🙂 ty si silná žena 🙂 len nie každá nájde tu silu v sebe

mamina7070
8. dec 2023

to si fakt nevedela kupit dietatu na mikulasa jedno kinderko ?

ty mas uplne ine problemy ako darceky oslov rodicov ci ta nevezmu k sebe s detmi daj si vyrubit vyzivne

a priatel je otec oboch deti ? a ten gambling je zjavne dlhsie ako rok dva

winki13
8. dec 2023

A kde si bola doteraz? Mas 10 rocne dieta....to si od jeho troch sedela doma, že nemas uspory? Muž je gembler a nepomaha ti, ale sexovať s ním to už áno?