ahojte, prisla som sa viac menej iba zverit, ci mozno opytat sa, ci to ozaj prehanam a som hysterka.
Som rok po tazkom rozvode s muzom, ktory ma nenavidi do spiku kosti.
Mam s nim 3 deti, s ktorymi byvam v dome, ktory spada do BSM. o dva tyzdne mame sud ohladom BSM. deti su v mojej starostlivosti, on chcel striedavku, ale po vypocuti deti mu sud dal iba kazdy druhy vikend.
Tento sud moze skoncit tromi sposobmi - nariadi sa predaj domu, vyplati exmanzel mna, alebo vyplatim ja jeho.
deti v tomto dome vyrastali, ja som rok po rodicaku, dom je uz splateny, exmanzel ma sudom zakazane do domu vstupit, kym nebude vyporiadany.
problemom je, ze pokial exmanzel vyplati mna, alebo sa nariadi predaj domu, tak ja nebudem mat s detmi, kde byvat, lebo ta suma nebude dostatocna na to, aby som nieco kupila (mozno jednoizbak) a najom slobodnej matke s troma detmi nikto neda. kedze som po rodicaku a pracujem na zivnost, tak tento rok ( a mozno ani buduci) mi nikto ziadnu hypoteku neda. cize nemam financie ani na to, aby som ho mohla vyplatit. pomoct mi nema kto.
rodinu, ktora by mi pomohla nemam ziadnu. termin na BSM mi prisiel minuly tyzden, cize nemam ani cas najst narychlo nejake alternativne riesenie.
a tato situacia ma velmi stresuje, lebo ju povazujem za bezvychodiskovu. velmi sa trapim, naozaj neviem ako to vyriesit. moj partner to z mojho pohladu zlahcuje a tvrdi mi, ze ziadny sudca mi nenakaze sa z domu vystahovat s tromi detmi, ze si mam dohodnut s exmanzelom splatky (exmanzel byva v rodinnom dome s jeho partnerkou).
vobec som necakala, ze sud o BSM prebehne tak rychlo, dufala som, ze budem mat aspon rok, aby sa moja situacia zlepsila, cez leto som mala dve prace, na jar by som mala mat znova aj druhu pracu.
vcera mi partner povedal, ze on tuto situaciu uz nezvlada, ze ho to velmi stresuje, ako prehanam a trapim sa a ze som prenho toxicka a potrebuje sa odo mna odstrihnut.
uplne ma potopil :(
@elenita nie, nebyvame spolu, nechcel ist do nevyporiadaneho domu, aby sme neprovokovali exmanzela. takze dohoda bola taka, ze dom sa vyporiada, a potom mozeme spolu byvat. len nikto necakal, ze to budeme riesit rok po rozvode, co som este nemala sancu sa nejako financne stabilizovat
Ahoj, drzim palce, aby sud dopadol co najlepsie. Ohladne tvojej situacie s byvanim - predaj rodinneho domu v ktorom byvas naozaj vynesie sumu len na jednoizbak? Premyslala si nad prestahovanim sa, mozno 30-40km dalej, kde by sa za tuto sumu dal kupit vacsi byt? Neviem odkial si, ale priklad - byvam v Ziline, lacnejsie byty su v Martine, Kysuckom Novom Meste, alebo Cadci. Viem, ze by si musela menit deckam skoly, ale mozno aj toto riesenie by ti ulahcilo situaciu.
Ohladne tvojho partnera - je bezdetny? Toto cele moze byt pre neho uplne nova situacia - zena, tri deti, existencne problemy - mozno nie je uplne pripraveny riesit toto vsetko s tebou, nie je to ten "muz skala". Mozno je z tvojej strany naozaj vela stresu a on si chce uzivat tvoju spolocnost a vztah a nie vsetky tieto negativne veci okolo. Navrhovala si mu aj spolocne byvanie? Ako by sa k tomu postavil?
Verim, ze to zvladnes, najlepsie ako sa bude dat.
@janinque nemozem detom menit skoly bez suhlasu exmanzela :( to je jedna vec. druha vec je, ze mam na to strasne malo casu, vobec nie som na toto cele psychicky pripravena.
ja mam nadpriemerny plat, len tym, ze som zivnostnik a ze mam tri deti, tak to z pohladu banky velmi znizuje moju bonitu.
cele toto BSM je plan exmanzela ako ma pripravit o deti. on byva v rodinnom dome, takze pokial sa s detmi prestahujem do maleho bytu, tak on okamzite bude ziadat, aby ich dostal do starostlivosti on. cely rok chodi na mna zalovat na upsvar, nenecha ma vydychnut.
a ano, partner je bezdetny, prenho je situacia tiez narocna, ale tato napata stresujuca situacia trva tyzden a toto mi napise :(
napisal vecer, ze sa ospravedlnuje, ze to nedava, ze nevidi v nasom vztahu buducnost.
potom to zmazal, napisal, prepac, mam ta rad a odvtedy sa neozval. (zvykne mi kazde rano pisat).
o spolocnom byvani sme sa bavili, chceli sme to vyskusat, ked bude vyporiadany dom. plan bol, ze buduci rok by som zobrala hypo a vyplatila exmanzela, bohuzial, ten cas mi nebol dopriaty.
Tak jasne, ze to partnera potapa... stale pocuvat dokola tvoj stres a starosti... ma partnerku s troma detmi, co nema mozno coskoro kde byvat... hm co ti ja viem... ako bezdetny slobodny, kto ma chut toto riesit? Je to prilis komplikovane... ja viem, ze to neznie fer a cakas pri seba partnera v dobrom a zlom, ale toto ma tych narocnych aspektov az moc... nie su to jeho problemy, su to tvoje, v tomto stadiu vztahu to ma byt o laske, partnerstve, zamilovanosti, rande a pokoji.... ty mas toho nalozene za troch a ci on chce byt ten "somar", co to s tebou bude tahat.
Prosim nehnevaj sa za uprimnost, ale keby mi syn povie, ze isiel do takehoto vztahu, tak mu poviem svoje...
Vysporiadaj si manzelstvo, byvanie, pracu, deti, ukludni vsetko okolo toho a potom rozmyslaj nad krokmi s partnerom, takto skokovo s jedneho vztahu do druheho neni dobre, nemas nic doriesene.
Si rok po rozvode.. Neviem ako dlho randis s partnerom.. Nezijete spolu, stretávate sa.. Randicka sú skôr príjemné, milé.. Takže sa až tak nepoznáte.. Neboli situácie, aby si mala možnosť spoznať ho aj ináč, ako usmiateho na kávičke..
Zrejme ho tvoja situácia ničí, stresuje, ťahá dole.. Môže byť pripravený, ale nechce to s tebou riešiť..
Je to jeho rozhodnutie, bud sa zľakol alebo si uvedomil ze tvoj ex tu bude stále, tiež tvoje 3 deti a predstava riešiť niečo na pravidelnej báze.. Mu dva x nevonia.
Sustred sa na deti, aby si všetko vyriešila k svojej spokojnosti.. Partnera by som absolútne neriešila.
@anjelicek26
@mk22 sme spolu tri roky. rozvod sa tahal velmi velmi dlho. do vztahu som sa ziadno nehrnula, proste sa to tak nejako stalo a novy partner nebol dovodom odlucenia od exmanzela, stretla som ho az neskor.
Je to strašne smutné že tie rozchody ľudí najviac poznacuju deti😪
cize to nie je niekto nahodny, ani niekto, koho poznam kratko (pozname sa uz roky, len sme sa nestretavali lebo zil mimo svk), planovali sme spolocne byvanie, pripadne aj spolocne dieta, kedze on ziadne nema a chcel by.
plan bol doriesit BSM a zacat byvat spolu. a teraz, dva tyzdne pred sudom, mi toto napisal.
Ja sa mu ani necudujem, ze proste vycuval. Lebo uprimne, skus sa vzit do jeho situacie. Ano, randenie je jedna vec, spolocny zivot so zenou a jej tromi detmi je vec druha. Mozno sa zlakol toho, ze fuha, tak ja budem musiet 4 dalsich ludi uzivit. Ako to zvladnem? Chcem to vobec? Tri roky ste spolu, to je uz za mna dost dlha doba, aby vedel, co to vsetko obnasa. Ano, toto nieje to co, chces citat, ale skus na to pozriet ocami mladeho bezdetneho cloveka, ze ci ty by si isla do takehoto vztahu a za akych podmienok.
Tak máš 3 deti,si po ťažkom rozvode,riešiš BSM. On je slobodný,bezdetný. Jednoducho nechce riešiť takéto problémy,hlavne ak si o tom stále rozprávala. Možno sa jednoducho zľakol,že by bol hneď otcom 3 deti,ktoré nie sú jeho a že by si s ním chcela hneď začať bývať. Takže sa to počúva,ale ja ho chapem.
Ja ta obdivujem.. Po tých skúsenostiach kt máš, po tom co riešiš a sama nevieš kde skončíš.. 3 deti, obrovská zodpovednosť.. Posledné čo by som mala v pláne je ďalšie dieťa, riešiť opäť spoločné bývanie s ďalším mužom..
@muchotrafka298 on chcel spolocny zivot, bavili sme sa o tom. a preco by nas mal zivit? ja mam 2x vyssi prijem ako on, nemala by som problem splacat hypo, len kvoli zivnosti mi ju proste tento rok este nedaju, kedze som minuly rok koncila RD.
Bohuzial si myslim, ze ho dobehla realita a aj to, ze "doriesene" nie je ani po rozvode vobec nic... ex bude stale v tvojom zivote a deti tiez, striedavky, navstevy... dalsie dieta tiez napad roka, ked ty potom na materskej a prijem ziaden, on zarobi ani polovicu a ty chces prebrat hypoteku a vyplatit ex s domu a doma potom 4 deti? Cele je to nedomyslene a jemu to zacina dochadzat...
Tak, bud rada, ze aspon nieco dostanes, ze mate dom vyplateny. Vela ludi ma obrovske pozicky a v case rozvodu v podstate, z majetku nezostane nic. Narokuj si na viac, ako polovicu, kvoli tomu, ze si s detmi. A bud rada, ze sa tak rychlo novy priatel ukazal, nebol by Ti v zivote oporou. Drzim palec.
Nerozumiem tomu, ze spominas, ze si nic nekupis, matke nedaju podnajom, ked pises, ze mas 2 x vyssi prijem ako on. Tym padom si vies hravo zaplatit byvanie. Presne ako pise @anjelicek26, jednoducho vas dobehla realita toho, ze nemas kde byvat, mas 3 deti, ktore nie su jeho a budes sa musiet o ne postarat sama. Jedna vec je plan a druha vec je to, ze zrazu pride realita a teraz co.
@anjelicek26 financie nie su problem z dlhodobeho hladiska, vsetko toto sme mali odkomunikovane, nic nebolo nedomyslene
Tak vezmes hypoteku az o 2 roky, bude to drahe ale ak prijem mas, budes mat cash z predaja alebo vyplatenia takze aj keby si nam siahla a dopriala si prenajom na 2 roky, mozno aj s vyssiou zabezpekou na zaciatku tak podla mna najom najdes. Vies ponuknut vyplatenie najmu na 6 mesiacov dopredu a pod.
Dalsie dieta by som do tejto rovnice najblizsie roky neplietla.
@nelca0510 to nebolo o tom, ze ja by som s nich chcela hned byvat. to bola spolocna diskusia, pracoval okolo domu, ma to tu rad, chodi sem, aj ked som pracovne odcestovana
po 3 rokoch vztahu by ti uz mal byt oporou a vyriesit to spolu ... ak mas tak vysoky plat podnajom najdes .. kazdopadne sud moze nariadt aj splacanie manzelovy jeho ciastku kym toi nedaju hypo ..alebo skus rodiny ci nebudu mat poziciat .. sud sa priklana k matke aby ostala v dome a s dobrym pravnikom by si to vyriesila ak by si zabojovala ...
uprimne - ja sa tvojmu frajerovi vobec necudujem.
skor sa cudujem tebe, ze tak kratko po rozvode s troma detni a priblemovym partnerom hned zacala randit a teraz nechapes, ze si ta ten chlap nechce k sebe nastahovat.
Ja budem trochu menej príjemná, pretože je potrebné napísať aj fakty. Píšeš, že manžel ťa cez dom a BSM chce pripraviť o dom. Ale po právnej stránke, dom je vás oboch, máš 3 deti, čiže niekoľko rokov si bola dom s deťmi a splácanie hypo pravdepodobne ťahal ex manžel. Má na dom rovnako právny nárok ako ty. Takže to, že sa musíte vyplatiť alebo dom predať je úplne logické a nie je to nijak divné. Ďalej píšeš, že rozvod sa ťahal 3 roky a je rok od rozvodu, čiže 4 roky si mala na to, aby si sa pripravila na to, že budeš musieť muža vyplatiť. To neprišlo teraz z jasného neba. Takže čo si robila tie 4 roky? Prečo nemáš za 4 roky pripravený spôsob, ako dom vyriešiť? Ak si premárnila 4 roky možnej prípravy na vyporiadanie BSM, tak proste dom predáte. Pôjdeš do podnájmu zatiaľ, príjem na to máš a budúci rok si zoberieš hypotéku a kúpiš nejaký byt.
Deti - ex manžel ich nedostal ani len do striedavky, takže určite ťa o deti neoberie.
Aktuálny partner - predstav si, že si slobodná a bezdetná, máš partnera s 3 deťmi, ktorý je v situácii ako ty a správa sa ako ty. Predstavuješ si to? Ešte stále sa priateľovi čuduješ? Všetko má svoje hranice. A ešte niečo, za 4 roky si neprišla na spôsob, ako vyriešiť dom a pritom si premýšľala nad 4-tým dieťaťom. To ozaj? Myslím, že to svedčí o všetkom.
@syslik81 ano, plan je zabojovat s pravnikom, ja verim, ze sa to nejako vyriesi, len som z toho vo velkom strese a jeho vcerajsie spravy mi tento stres este prehlbili a ja mam pocit, ze sa zblaznim. nemam rodinu bohuzial. bez partnera som na vsetko sama.
Ako sa tento tvoj stres prejavuje? Ja som napríklad dosť prchká na všetkých naokolo, takže ak si to všetko zlízne on, niet sa čomu čudovať…aj mimo toho, celkovo je to náročná situácia, určite je nejakým spôsobom z toho v strese aj on, myslím, že mu došlo, že po 3 rokoch vzťahu je logickým vyvrcholením takejto situácie posun vášho vzťahu, spoločné bývanie, spoločný záväzok a zistil, že na to nie je pripravený alebo ho to proste vydesilo
@melanta slobodnej matke s 3 deťmi nedá nájom nikto.
Autorka, úplne sa mi zastavil rozum, keď si spomenula nápad mať 4té dieťa s chlapom, čo zarobí polovicu toho, čo ty, a rozíde sa s tebou cez správu (!!!🤦♀️🤦♀️🤦♀️). Ty si chceš ešte viac dosrať život? Teraz zabojuj o dom, ak to nevyjde na súde, zostane ti jedine kúpa menšieho bytu za sumu z predaja domu. Ak má ex zákaz vstupu do domu, zrejme vám robil hrozné veci, prečo si myslíš, že mu zveria deti?
@melanta ok, trosku opravim cast z toho, co pises. napriek tomu, ze som bola doma s detmi, tak som pracovala a dom sme kupovali zo spolocnych penazi, plus som donho dala svoje usetrene peniaze, exmanzel ma nikdy nezivil.
mali sme nasetrenych cez 100 000€ v hotovosti, tieto peniaze vsak exmanzel este pred odlukou z domu odniesol.
prenajom mi s tromi detmi a bez pracovnej zmluvy v tomto meste nikto neda (uz som zistovala) a do ineho mesta odist nemozem, lebo bez suhlasu manzela skoly nemozem zmenit.
minuly rok som koncila rodicak s najmensim synom, exmanzel neplatil vyzivne velmi dlho, tym, ze zobral vsetky uspory a ja som tahala sama dom aj deti, tak som isla financne stale nadoraz.
plan bol zobrat si hypo buduci rok a exmanzela vyplatit, bsm sa vacsinou tahaju niekolko rokov, naozaj som necakala, ze budem ta vynimka, co dostane termin na pojednavanie o 3 tyzdne.
dieta chce skor partner nez ja a bavili sme sa o tom len v teoretickej rovine, ze ano, nieco takze by bolo mozno raz mozne. dala som si zaviest mirenu, takze nehoda sa urcite nestane.
@lindous ja nie som prchka, len som taka nijaka, bez energie, utrapena a jeho to rozculuje, ked ma vidi unavenu, alebo znicenu. akoby ho to obtazovalo, ze sa trapim. vycital mi, ze je teraz u mna az na tretom mieste.
Nsjml dieťatko ma koľko 4 roky?
Rozvod sa ťahal 3roky, dávno predtým ste sa odcudzili.. To sa narodilo v čase keď už ste boli citovo od seba?
Kto normálny si necháva doma 100 000 v hotovosti? Iba že by boli z trestnej činnosti všakže. Tak potom ak ich takto "čierne" zarobil ex, treba mu to pripomenúť, nech nestrečkuje a dom tebe a jeho 3 deťom nechá.
To čo si napísala nič nemení na situácii, že si mala 4 roky na to, aby si našla riešenie. Ani to nemení nič na ostatných faktoch. A ešte jednu vec. Máš 3 deti s mužom, ktorý bol zlým manželom už pri prvom dieťati. Nenapíš, že nie. Nenapíš, že sa prejavil až po 3 deťoch. Takže urobila si si 3 deti so zlým chlapom, žiaľ, musíš prestať nariekať a kvôli sebe a deťom to vyriešiť. A to, že si z jedného zlého vzťahu išla do druhého svedčí aj fakt, že vôbec si sa pustila do komunikácie o ďalšom dieťati a že zase máš partnera nie vhodného pre partnerstvo, ak ti vyčíta, že nie je u teba na prvom mieste.
@autorka Velmi ma to mrzi ☹ Ako dlho ste s partnerom spolu? Nebyvate spolu?