Uspokojili by ste sa s tým kebyže vám partner neprispieva na domácnosť, na energie, nájomné skratka nič, ak spolu žijete ale tak, že on chodí na turnusy a doma je dva týždne potom mesiac preč. A odôvodnil by to tak že on kupuje jedlo? Súhlasili by ste s takým financovaním? To jedlo je max. 200€
A určite je to jedlo len 200eur? Neplati nič navyse? žiadne restiky, benzin? Ak rátam, že energie za byt sú cca 250 eur/mesačne, delené dve osoby, to je 125eur a on sa zdrží tak tretinu mesiaca, tak potom tých energii až toľko nespotrebuvava. Mali by ste sa porozpravat, čo jeden od druhého očakávate.
vobec by mi to nevyhovovalo...
Nepises ci byvate v tvojom byte, ci si spolu prenajimate byt...
Ak by sa jednalo cisto o moj byt a sme spolu kratko, tak by som to neriesila... ale isto by to bolo na dalsiu konverzaciu...
Ak by sme spolu byvali napr. v prenajme, tak by mi to teda fakt vadilo
@katkaseiner je to môj byt v mojom vlastníctve už roky
a ste spolu kratko ci uz dlhsie... lebo do roka by som ja osobne nic nechcela... to je este take ...
Ale az by to bolo vaznejsie tak 200E na stravu je vysmech...
@katkaseiner rok sme spolu a uvažujem čo ďalej…
Mne by to vadilo
Veď je to tvoj byt, ste spolu krátko
Ako dlho ,,bývate,, spolu?
Za mňa je to adekvátne keď sa v byte nezdržuje....
Platí iba jedlo?
Keď idete von sadnúť na kávu, vínko... Kto platí ???
Ja neviem, ale keď som sa nasťahovala k mojmu už manželovi do jeho bytu, nepýtal odo mna žiadne nájomné 🙄 bol to jeho byt, hradil by si hypo a energie tak, či tak, či by sme boli spolu alebo neboli. Zdieľali sme ostatne spoločne náklady na jedlo, benzín, dovolenky, celkovo život. Keby pytal, uz by mi svietila kontrolka.
Ženy, veď sa zamyslite. Keby ste prišli k frajerovi a pytal by od vás hneď nájomné a energie, boli by ste s tým v pohode??
No nakolko je byt tvoj, osobne nevidim dovod, preco by ti mal na vsetko prispievat, ked mate taky "vztah/nevztah" - myslim tym hypo, energie,...
On si plati ubytko v zahranici sam?
@orangiiina áno v minulosti som to tak mala 50/50
Ale preco by ti mal platit polovicu zo vsetkeho ked on ten byt vyuziva iba polovicu z mesiaca? Ked uz tak strasne chces od neho prispievat tak nie 50:50 ale 75:25
Nech si zoberie teda do podnájmu byt, platiť ho bude musieť či je v ňom 1 deň alebo celý mesiac 😁 alebo vyrátať aspoň nejakú čiastku, ale aspoň ten nákup na 2 týždne zaplatiť, nejaký výlet atď....
Nie neuspokojí la ale toto by sme mali po riesen predtým akoby e začali spolu žiť. Nevravím ze by mal dávať polovicu nákladov, ale celý život hádam na turnusy pracovať nebude. Plus teda keby nežije u teba tak by tie dva týždne musel niekde bývať. Dúfam ze mu tie 2 týždne neposkytuje aj full servise
Ja keď som išla bývať k ex hradila som mu polku nájmu aj hypotéky, stále ma to vychádzalo lacnejšie ako keď som bývala predtým v prenájme. Mne keby chlap toto povedal že aj tak je väčšinou preč a neprispieval by bola by to pre mňa blikajúca kontrolka do budúcna, mala by som obavy že keby raz sme mali aj dieťa aby nemal podobne výhovorky a nechcel platiť ani potom 🤷
@orangiiina tak ja keď som šla bývať s partnerom tak áno rozdelili sme si náklady rovnako aj činnosti v domácnosti. A teda nepríde mi na tom nič divne. Obidvaja sme zárobkovo činný. Ja by som ani nechcela aby všetko platil sam, rovnako ako on by mal smolu ak by si myslel ze budem robiť doma upratovacku
@sense aj polku hypoteky? aj ked by si na byt nemala ziadny pravny narok?
Mne to pride ok. Kedze spolu byvate len 1/3 casu. A nemate deti ani blizsi vztah typu manzelstvo... Tych 200 eur strava je cisto len na tie 2 tyzdne, alebo to Ti nakupi tak, ze okrem dvoch tyzdnov s nim sa z toho prestravujes aj zvysok mesiaca?
Ja som byvala s ex v mojom byte, ale 24/7 a platil mi ako za jednu izbu v meste - menej ako cca 1/2 nakladov na byvanie a potom neskor, ked mi to fakt nevychadzalo, tak mi este stovku daval na stravu.
Teraz byvam ja u sucasneho partnera (tiez 24/7) a neplatim mu nic za byvanie, ale zaroven vsetku stravu a potreby pre domacnost zabezpecujem ja (on fakt do obchodu ani nevojde a aj vacsinu spolocnych jedal mimo dom platim ja). A benzin si platime kazdy svoje auto a pri spolocnych cestach kedy ako, obcas mu prispejem...
Treba priatelovi vysvetlit, ze aj ked je 2 tyzdne preč, a bol by hocikde v nájme, tak proste musí platiť celý mesiac.
Z toho co pises, neviem, ci sa bavíte o spoločnom zivote, manzelstve, rodine - mne osobne to pripadá, že si jeho "kamoska s výhodami" - má sa kam vrátiť, nemusí riešiť vlastné bývanie, úver, má navarené, predpokladám, že aj sexuálne spolu žijete...
Tiez nepíšeš aký mas prijem ty a aký priatel. Podla mna pokial plánujete sa vziat a byť spolu navzdy, mali by ste náklady riešiť "pomerovo".
Pokial vsak máte len taký "neurčitý" vztah, tak určite by mal prispeivať polovicu na energie, nájom...
@veronikaszabova hypo nie to je jeho, ale elektrika, internet, koncesionárske poplatky, voda, poplatky správcovskej firme a za spoločné priestory, prenájom parkovacie miesto. (ktoré využívam len ja), keďže on ma svoje kúpené a kúpiť k bytu mohol len jedno
@sense to je OK v pripade, ze u seba byvate kazdy den.
Len tu ten chlap 4t byva inde, 2t u nej. Ak si plati ubytovanie inde, je podla mna nefer, ze ona chce vsetko 50/50.
@veronikaszabova A myslis si, ze ked si v nájma a ides na 2 týždne "na východ", že platíš len alikvotnu časť?
@zmrzlinka2021 to som nikde nenapisala, zeby v podnajme nemusel platit. No preco jej ma platit hypo? Ved ten byt nie je jeho a nikdy nebude.
Asi to s autorkou diskusie nemysli vazne, ked sa nevedia dohodnut. Nemyslis?
@veronikaszabova tak 50/50 nie ale alikvotnu časť. Ale ako som písala v prvom príspevku toto mali. Mat vydiskutovanr dopredu. A ako ona by nemala čakať polovicu, tak on by nemal vyrušovať s argumentom ze co ona čaká keď je doma 2 týždeň a potom mesiac preč. Keby i nej nebýva tiež by musel niekde bývať, a teda už vôbec nie platiť hypo...
Takze on si vlastneplati len svoju stravu. Ziadna rezia, energie,. . Kupesa, perie si, spi zadara. Kde byval pred tym? Paradne setri....
@veronikaszabova prepac, ale kde citas, ze ma hypo a ze chce aby aj na nu prispeival?
@zmrzlinka2021 pise, ze ma vlastne byvanie - z toho vyvodzujem, ze na hypo (male % ludi ma byvanie bez hypo ;) ) a v dalsom pise, ze s byvalym mali vsetko 50/50.
Snad sa autorka ozve a objasni to 🙂
@veronikaszabova No vies, je kopec ludi, co zdedi, dostane darom... sama mam kamosky, co maju vlastne byty a v zivote nemali hypoteku 🙂
@veronikaszabova ale autorka nepíše ze ma platiť hypo, ale nájom a energie, ze byť mala už dávno predtým... O hypo nepíše ani slovo
@zmrzlinka2021
@sense
Snad sa autorka vyjadri 🙂
Ale stale si stojim za svojim, ze nema platit 50/50. Nevravim, ze nema platit nejaku alikvotnu cast. Ale nie polku.
Načo Ti je taký chlap?