Partner nemá rád moju rodinu a ja nemám rada jeho mamu

mamka89
23. nov 2012

Ahojte maminky. Som smutná a nešťastná. Mám muža, nie sme manželia ale žijeme spolu už 3 roky a máme krásnu 10 mesačnú dcérku. Lenže problém je v tom, že on nemá rad moju rodinu a ja zas jeho mamu. On sa s mojimi nezhodne lebo urobil veľa blbostí, veľa mi ublížil a moji rodičia mu to nedokážu odpustiť. Ja jeho mamu neznesiem kvôli jej povahe - je zákerná, každého ohovára, povyšuje sa a pod. V mojom živote takýto ľudia nemajú miesto. Skúsila som to prekusnúť a tolerovať ju ale zas si to pokazila keď ku nám prišla a začala po mne v mojom byte upratovať, kutrať mi v šuflíkoch pritom mala na starosti malú kým sme boli asi hodinu preč. To že keď sme sa vrátili, maličká plakala na živé vráta o tom pomlčím... asi ju šupla do postieľky aby mohla po mne upratovať a ponižovať ma tým. Vtedy som vyhlásila že ju nechcem v mojom byte už nikdy vidieť.Ale späť k téme. V nedeľu som aj s dcérkou pozvaná k rodičom na oslavu menín. Povedala som to mužovi a hneď bol oheň na streche a vyhlásil že mi malú zoberie a vezme ju na hodinu k svojej matke čo nepríchádza do úvahy, veď ja idem na oslavu s ňou! On veľa pracuje, stále je v robote a nestíha chodiť k svojej mame lebo nebývame v tom istom meste a ja tam malú neberiem. A dnes sme sa kvôli tomuto veľmi pohádali. Hádame sa kvôli nej veľmi často! Ja nechcem aby sme sa rozišli :( poraďte mi prosím, čo by ste robili na mojom mieste? Ďakujem za odpovede

soldi
23. nov 2012

@mamka89 vy ste rodina. Ty, Tvoj muz a Tvoje dieta. Tvoji rodicia by mali byt dost rozumni na to, aby sa zmierili s tym, ze on je proste muz ich dcery a akceptovat to a Ty by si im mala dat jasne najavo, ze pokial tak neurobia, tak tam bohuzial nebudete chodit. to iste plati o svokre.
treba mat na obidve strany rovnaky meter. nema zmysel, aby ste sa kvoli tomu hadali.
Ty by si mohla byt ta velkodusna a ist obcas pozriet svokru s malou aj bez muza, hodinku tyzdenne by si mohla zvladnut. je to babka Tvojej dcery, na to nezabudaj, nemas pravo im tento vztah kazit.

mamka89
autor
23. nov 2012

@soldi skús si ešte raz prečítať poriadne čo som napísala o vzťahoch v rodine... bohužiaľ, ja som voči mojej úžasnej svokre bola už neraz a nie dvakrát veľkodušná a vrátilo sa mi všetko možné len nie vďaka... a mojich rodičov viem plne pochopiť že ho nemajú radi pretože keby mojej dcére niekto tak ublížil ako mne môj muž tak by som to tiež nevedela prekusnúť

piacere
23. nov 2012

@mamka89 citujem: keby mojej dcére niekto tak ublížil ako mne môj muž tak by som to tiež nevedela prekusnúť

😕 stojí ti ten chlap za to?
Urobil už on niekedy nejaký ústupok, priznal si, že tvoji rodičia sa hádam aj právom naňho hnevajú a že možno by to chcelo nejaký ten krôčik ústretový aj z jeho strany?

mamka89
autor
23. nov 2012

@piacere ja som mu odpustila a milujem ho ale musím uznať že máš pravdu, nikdy si nepriznal svoju chybu :(

unavenasom
23. nov 2012

@mamka89 ak ti tvoj muz ublizil, tak jasne ze ho tvoji rodicia nemaju v laske...ale ak ste to vy dvaja prekusli a zijete spolu v harminii a danu situaciu ste uzatvorili a vyriesili, tak by sa mali cez to preniest aj tvoji rodicia. Pohovorte si s nimi, nech si to vypocuje aj tvoj muz, a zaujme k tomu postoj.
a svokra..ak robi problemy u teba doma,tak domov jz nepusti a chodievajte na nastevu k nej..to sa mozes kedykolvek zdvihnut a odist
ale ak mate byt s manzelom spolocny a on nema nic proti jej nastevam u vas, tak jej pristup k va,m zakazat nemozes..na tom sa musis dohodnut s muzom
cize nehadat sa ale sadnite si spolu aj s duhou stranou a vyrieste to ako dospelaci
a hlavne do to nezatiahnite malu, nech ona nie je rukojemnikom

soldi
23. nov 2012

@mamka89 pokial mas takyto pristup, tak nic nevyriesis.
mozem Ti este poradit, odid od chlapa, alebo ries chlapa, ale ani jednu z tych veci nevidim realne, preto Ti to neradim 😉

lujza123
23. nov 2012

@mamka89 co by som urobila na tvojom mieste?
Tazka otazka, neviem si to ani predstavit, ale ja som asi uplne ina, ja mozem byt zamilovana po usi velkodusne odpustit vsetko neviem, moji rodicia su tolerantny a chapavy..takze si myslim ze to by mi ten clovek musel strasne ublizit aby mu neodpustili a nechceli by ho vidiet...a ja ako sa poznam by som s takym clovekom nebola
A keby ma niekto pozve na rodinnu oslavu..ale len samu lebo moju polovicku neznesu tak by som nikam nesla..just..lenze to som ja, moj svet asi velmi odlisny od toho tvojho

ale inac velmi pekny a mudry prispevok ti napisala @unavenasom asi tak by sa to dalo poriesit

lea641981
23. nov 2012

@mamka89 tak sa dohodnite ze ked bude oslava tam alebo tam nejaky akcia 🙂 ty budes chodit k svojim a on nech taha k svojej matke a hotovo 😢
nemozete sa nutit do niecoho co nechcete hlavne ze si vy dvaja vo vsetkom rozumiete 🙂

podla mna sa s tymi ludmi hovorit neda ani sa nebude dat 🙄

lea641981
23. nov 2012

@mamka89 odpustila ale asi nezabudla 😢 to tiez nieje vyhra 😕

a nepustaj tu svokru k sebe ked sa ti hrabe v sufloch 😲 ja by som s nou zrusila kontakty akekolvek 😠

malinkaaninka
23. nov 2012

to mi pripomenulo kamošku,ked na svadobnej hostine svatovci sedeli daleko od seba.jednoducho sa nemuseli.ale mladým to klape 😀

mamka89
autor
23. nov 2012

@lea641981 kebyže sa len hrabe v šufloch...

lea641981
23. nov 2012

@mamka89 vies co? skus na nu nieco ako 🙄 nemam toto a niekto to zobral alebo odlozil 😝 na ine miesto,u mna sa kradne?mozno prestane zlakne sa smatrat po byte jak odtrhnuta z retaze 😠

mima4
23. nov 2012

@mamka89

podla mna to mas velmi zvlastne. Vies, teraz to este neriesite, ale raz ked sa s priatelom vezmete, on si nevezme len teba, ale aj tvoju rodinu, taktiez aj ty jeho rodinu. Teraz nemas voci jeho mamine ziadne povinnosti, ani formality, lebo ona ti je cudzim clovekom, ale ked sa ti stane svokrou, uz to bude mamina tvojho manzela a ignorovat ju na celej ciare moze sposobit len rozvrat vo vasom manzelstve.
nevidim do vaseho vztahu, ale poviem ti jednu vec... myslim si, ze tvoji rodicia ta miluju a ak to sama tak citis, ze kebyze niekto ublizi tak tvojej dcere ako tvoj priatel tebe... ze by si to nepreluskla, tak sa ani necuduj svojim rodicom. Ty si zamilovana do svojho priatela, ale tvoji rodicia maju urcity "nadhlad", a vidia veci inak... a prirodzene sa o teba boja, citia s tebou, ved si ich milovane dieta...
Podla mna tvoj priatel by si mal zasadnut za stol s tvojimi rodcmi - bez teba!! a porozpravat sa s nimi, poziadat ich o odpustenie, ze tebe naublizoval a prejavit lutost nad svojim konanim...

maminuska
24. nov 2012

@mima4 jej priateľ nie je povinný nikomu skaldať účty a už vôbec nie jej rodičom a žiadať ich o odpustenie. Prečo ? Ublížil im alebo dcére? Ak ich dcére a tá sa nad tým povzniesla nie je čo riešiť z ich strany.
Čo sa týka svokry, poznám veľmi dobre poznám aj narovnávanie prádla na šnúre, aj preskladávanie ponožiek aj zašívanie prádla, aj kontrolu golierov na košeliach manžela, aj neustále peskovanie detí ..... výsledok je taký že už som tam rok nebola a teda som sa z toho nezrútila, a do svojho bytu ju nepustím , stačí keď navštevuje alebo navštevovala manželov ako do vlastného.
Pred mužom na ňu nenadávam , len teraz cez víkend sa mi to vymklo spod kontroly 😒, ale to je nadlho.

mima4
24. nov 2012

@maminuska netvrdim, ze je povinny skladat ucty jej rodicom, ale tu ide o to, ake clovek ma predstavy o zivote, a hlavne, ak uvazuje, ze si raz ju vezme... je dobre si predtym urovnat vztahy s buducimi svokrovcami. Ja som jej to iba odporucala ako moju radu, nie ako nutnu povinnost. Podla mna by mali ludia komunikovat spolu, a ak on ublizil svojej priatelke tak, ze ona by to nedokazal preluskat u svojej dcery, asi to bolo velmi vazne, a jej rodicia ju lubia a vzdy budu jej rodicmi.

Nevidim do ich vztahu, preto toto napisem trocha vo vseobecnosti, ... ale jedna z dolezitych kontroliek v rozhodovani sa, ci zalozit si s niekym rodinu, alebo nie, su prave ludia z nasho okolia, ktori nam mozu sprostredkovat dolezite informacie o tom cloveku, o ktorom uvazujeme. Netvrdim, ze na zaklade toho sa hned rozhodnut, ze "dakujem, v tomto vztahu nejdem pokracovat", ale tato kontrolka umoznuje nam viac nad viacerymi vecami uvazovat, analyzovat ich a mozno predchadzat vstupu do manzelstva s niekym, kto je uz "jasny" za slobodna, ale pre zalubene oci to nevidime...

A teraz k zakladatelke temy... moze sa jej priatel vykaslat na nejake urovnavanie vztahov s jej rodicmi, aj ona moze uplne ignorovat jeho maminu, ale to nebude dobre,.. Ja ma dost rozdielne nazory so svokrou... raz ma tak nasrala, ze som si ju zavolala medzi styri oci... a som jej slusne vysvetlila, co sa mi na nej nepaci, cim ma zranuje,.. cca 20 minut som kecala...so vsetkou uctou... pretoze je to maminka mojho milovaneho a uzasneho manzelika 😀 a odvtedy svaty pokoj 😉

maminuska
24. nov 2012

@mima4 tak to máš štastie, lebo ja som viedla neskutočne veľakrát dialog, jasne vie čo sa mi nepáči ale v podstate jej je to jedno , ona si myslí že má na to právo , lebo je matkou môjho manžela..., lebo aj ju matka peskovala, lebo aj svokra sa starala ona to berie ako normu .

sosannah11
16. aug 2016

No ako keby som o sebe citala. Vztah nasi verzus muz uplne zle, navzajom sa nemozu ani citit. Ja sa nanho nestazujem aj ked spravil take veci, ze keby to moj otec zistil, tak nezostane pri nadavkach, ale hadam moj stary jednu aj obchyti. Ale nevedia to. Ja sa snazim odpustit, ale ide to tazko, kedze ma vlastne nik o odpustenie neprosi, drzim sa vo vztahu kvoli detom a je to nadludske usilie vytvorit aky taky sulad a udrzat ho par tyzdnov. Nesuladom nemam na mysli banalne hadky o pracach v domacnosti, ked som utahana ako kon a muzicek ma cas venovat sa poobednej sieste. Chyby narobili aj nasi aj on, ale mam pocit, ze on je namyslenejsi a neprizna si chybu ani nahodou ani to, ake ma stastie, ze nasi si tvoria nazor len podla toho co s nim zazili a nie podla pruserov co mi navystrajal. Svokra uplne zle, ta si ho brani ako levica, ale z ucty k nej,manzelovi a detom sa s nou dokazem stretnut a bavit normalne. Aj deti tam chodia, teraz uz nastastie bezo mna. Ja to robim tak, ze ked je oslava a manzelika tam nepozvu, setem na nich aj ja, ale nemanazujem im program, aby sa nedajboze nestretli, nech si zatelefoniju sami a dphodnu sa. Je to ako medzo dvomi mlynskymi kamenmi a je to extremne tazke, cloveka to zoziera, ale vztah si musia riesit oni medzi sebou, nenechaj sa do toho vtiahnut. Nezavrhuj ani rodicov a ak stojis o muza, ani jeho. Nech si vynadaju, ak to potrebuju. Rodicia nemaju pravo miesat sa do vasho vztahu a on nema pravo obmedzovat tvoj a malej styk s rodicmi, nejaky priestor na to ti musi nechat. A so svokrou sa stretavaj len ked budes mat na to naladu, nech muz ide na navstevu s malou kludne aj bez teba. Ja keby som svokru nevidela odtetaz uz nikdy, vobec mi to nevadi a jej tiez urcite nie. Naco to silit.

zuzulk
17. aug 2016

Aj ja nemám rada svokru keď len riesi druhych ludi ohovara hľadá spinu u druhych, a čo je ona zač keď takto len intriguje, moje podvedomie má k nej nepustí neviem si najst cestu k takemuto cloveku, viem že som neni pre nich najlepsia a kto bu bol, ,iba nejaká krava čo by od rána do večera robila ako volakedy

diablikovci
17. aug 2016

Verím ti, aké to je. ALE čo sa týka upratovania myslím teraz prach a okná a pod. Tak ju zavolaj. Bude sobota a povedz jej neprídete mi pomôcť upratať sak viete mam malú a vswtko stíhať a ja by som si dala a ty rob keď tak veľmi chceš. :D.

liv1
17. aug 2016

Teraz napisem nieco od veci trocha. Clovek ktory ti tak velmi ublizil ti za to stoji? Dokonca sa ti ani neospravedlnil? Neuzna sa chybu? Clovece, vsetky kontrolky by mi blikali. Ak raz taketo problemy boli, budu znova. Nemysli si ze dieta to vyriesi prave naopak. A teraz k veci. Nebran styku malej s babkou nech tam tvoj chlap ide aj s malou obcas. A ty zas chod k svojim. A vybavene. No a tvoji rodicia? Nuz je to vas vztah, mna keby sere zat si ho vezmem medzi 4 oci poviem co na srdci ale kvoli vnucatu sa posnazim.

sosannah11
17. aug 2016

No je lahke sudit druhych ako by mi kontrolky blikali, kym sa v tom sam neocitne a este aj s detmi. Ja som tiez taka bola 🙂 bez urazky samozrejme, malo by to tak byt, bohuzial castokrat nie je. A to s tym sadanim medzi 4 ocami- na niekoho to moze zabrat, ale ak je muz narcistickejsieho razenia (a ked si neprizna chybu, tak je) tak to vezme ako utok na svoju dokonalost a zduje sa este viac. Aj u nas to tak bolo, moj otec si ho na zaciatku posadil a muz sa urazil neskutocne. Na druhej strane rodicia sa nemaju co starat do zivota svojich akokolvek milovanych deti, lebo na partnerov svojich ratolesti maju vzdy prehnane poziadavky. Ine by bolo, keby ta tyral, vtedy obet naozaj potrebuje raznejsiu pomoc, lebo tam casto je strach opustit muza, kedze sa vyhraza kadecim a na Slovensku ochrana pred takymito chujmi prakticky neexistuje (okrem zopar azylovych domov na chvilu)

liv1
17. aug 2016

Riesenie nie je zaklapnut oci a byt ticho. Tak to budem riesit predsa, muz mi ublizi, a este velmi ublizi (ktovie co to bolo naozaj) neospravedlni sa, neuzna chybu? To sa da zit v takomto vztahu? Ano, clovek uvazuje, mam deti, atd., ale ved neda sa to zahodit za hlavu. Z hlavu to zahodi clovek ktory si seba absolutne nevazi.

vroni
17. aug 2016

No, zhrniem, on neznasa tvojich rodicov, lebo oni neznasaju jeho. Ty neznasas svokru a ona tiez teba. Priatel ti velmi ublizil a nikdy sa za to neospravedlnil, vela sa hadate a to napriek tomu, ze ste spolu pomerne kratko a mate male dieta. Poviem ti uprimne, na vsetkych vas rad-radom od svokry cez priatela, teba a tvojich rodicov len maly dvor a velky bic. Mate medzi sebou vztahy ako v ciganskej bude (politicky korektne si precitaju ako v bude socialne neprisposobivych spoluobcanov).
Rodicom jasne povedat, ze zijes svoj zivot a chces v nom mat prave tohto muza (nech uz su tvoje dovody akekolvek) a alebo to budu akceptovat a chovat sa normalne (nemusia sa nekonecne milovat) alebo budes nutena obmedzit stretavanie sa. Svokru treba nechat kocikovat, raz za cas zaskocit ku nej (bavte sa o pocasi) a raz za cas zavolat na velke upratovanie (ked neostane v byte sama) A s priatelom narobit poriadky, ze dieta nie je len jeho a nebude ti prikazovat a zakazovat, kam ano a kam nie (a ty sa budes snazit dopriat kontakt s dietatom rovnako vsetkym starym rodicom). Jednym rozhovorom to nepojde, ale systematicky na tom pracovat sa da.