Partner nechce spoločné dieťa.

pipi89
3. sep 2019

Ahojte, nemam sa s kym o tom porozpravat. Chcela by som pocut nejaku radu, nazor... Mam partnera o 10 rokov starsieho.On ma 40 a ja 30. Ja mam z predchadzajuceho vztahu 13 rocnu dceru a on 12 rocneho syna. Nedavno som zacala s partnerom riesit temu spolocne babatko. Vzdy som chcela este jedno dieta a momentalne su nato vhodne podmienky. Tuzim este raz zazit vsetko odznova. On je ako otec uzasny. Ked sme sa o tom bavili davnejsie bol tej predstave mat dalsie dieta nakloneny. Teraz sa vsak nieco v nom zlomilo a hovori, ze on uz dalsie dieta nechce. Ako argumenty udava ze uz sa citi na dalsie dieta stary, ze mame 2 odrastene deti a ze proste uz nie. Som z toho nestastna, viem ze nutit ho do toho nemozem. Bojim sa vsak ze ked sa tejto mojej tuzby vzdam budem nestastna. Lubim ho, no on mi nedokaze dat to na com mi tak velmi zalezi. Mam v takom vztahu zotrvat?

tanikka
3. sep 2019

myslím si, že by si mu mala dať ešte nejaký čas na premyslenie a potom sa ho znovu spýtať, či si za týmto názorom stojí. ak fakt potrebuješ to ďalšie dieťa ku šťastiu, tak by si mala hľadať partnera, ktorý bude mať taký istý názor na vec. úplne ťa chápem, lebo ak muža miluješ, tak každá žena s ním chce mať aj spoločné dieťa.

77daniela77
3. sep 2019

@pipi89 daj mu chvilu pauzu a po case mu to takto pekne povedz ze ho mas velmi rada a ze tuzis po dietati s nim.Ak ta ma rad iste ta pochopi,ak nema nejake vazne dovody.A ake ma argumenty?

janickacrazy
3. sep 2019

@pipi89 bola som v takej situácii, najskôr sluby, že áno, áno, potom neskor sa mi priznal, že on si myslel, že ma to časom prejde!!! no určite, ja som dieťa chcela, on nie, bohužiaľ, čakala som márne, nakoniec som odišla, neľutujem vôbec, mám nového manžela a dalšie 2 krásne deti, niektorí chlapi sú proste zbabelci, ked ťa chce získať nasľubuje hory-doly a potom si myslí, že už neodídeš, ten moj ex mal vtedy 30 rokov a už sa cítil starý!!! na dalšie dieťa

zooeynka
3. sep 2019

@pipi89 ved ho prisadni

pipi89
autor
3. sep 2019

@77daniela77 argumenty som pisala vyssie, hovori ze uz sa citi na dieta stary a ze uz mame samostatne odrastene deti tak ze uz sa mu nechce zazivat vsetko od zaciatku

77daniela77
3. sep 2019

@pipi89 ale toto nie su vazne argumenty,myslela som nieco vazne,to su len take vyhovorky,lebo stary nie je,on rodit predsa nebude a pomoct ti moze,no a tie starsie deti ti tiez mozu uz pomoct,takze toto fakt nepovazujem za vazny dovod.

pipi89
autor
3. sep 2019

Viem ze on ma traumu z toho ze jeho ex skoro pri porode zomrela, nastastie to prezila ona aj syn. Ona ale trpi istym ochorenim. O tom sme sa rozpravali, chapem ze ma obavu aby to neprezil znova. Ja som vsak zdrava a od zaciatku vedel ze raz to babatko budem chciet. Nechce sa mi hladat noveho partnera, tohoto milujem a chcem mat to dieta prave s nim. Ja viem ze nic ine mi nezostava ako dat mu cas ale bojim sa toho ze cim bude starsi tym striktnejsie to bude odmietat.

77daniela77
3. sep 2019

@pipi89 no,bolo by dobre keby ta pochopil,ved tu si to tak pekne popisala,vidno ze velmi tuzis po dietatku a asi mas aj podmienky.Dohovor mu pekne,musis vystihnut vhodnu chvilu.

mipet
3. sep 2019

@pipi89 asi ta nepoteším, ale my s manželom sme si tiež prešli zlým tehotenstvom a syn mal velmi zlý start do života. Neviem co vsetko povedal primár mužovi kým som bola na salé no nieco sa v ňom zlomilo a dalsie dieťa nechce. Chlapi tieto veci znášajú velmi citlivo a ja akceptujem jeho rozhodnutie. Skus sa s ním v správnu chvíľu porozprávať no veľkú šancu tomu ja nedávam nakoľko on ma zle skusenosti a zrejme sa boji, ze by o vas mohol prist.

mirro
3. sep 2019

@pipi89 názorovo sa rozchádzate v dôležitej veci. Možno z jeho pohľadu -máte každý po jednom a on nechce ďaľší záväzok. Veď on má,ty máš... stačí. Dieťa je na celý život,viac ako manželstvo a hypotéka a on z nejakého dôvodu nechce. Zisti dôvod prečo naozaj nechce. Tam bude odpoveď.

kolecko11
3. sep 2019

Vôbec by som to takto neprezivala a uzvobec to pre mna nie je dôvod na rozchod ... ste spolu šťastní, máte dve zdravé deti !!! Užívajte život a čo ma prísť príde 😉

sissy27
3. sep 2019

@77daniela77 to sú veľmi vážne argumenty. Mať dieťa neznamená len vynosiť a porodiť, ale aj sa najbližších 18 rokov starať. Ja ho úplne chápem, tiež budem mať onedlho 40 a nechcela by som ďalšie dieťa ani omylom. Lebo vynosím porodím, ok, to je chvíľa, ale čo tých ďalších xy rokov? A dohovor mu?? A čo keby tak on pekne dohovoril jej, že ďalšie dieťa im netreba? Nezabúdaj, že po narodení dieťaťa istý čas ťahá finančne muž všetko. A dieťa nemá len byť preto, lebo niekto niekoho ukecal v “správnej chvíli”.
@pipi89 tu kompromis neexistuje, ak chcete zostať spolu, tak jeden bude musieť ustúpiť... polož si otázku, či je pre teba viac partner a rodina ktorú máte, alebo dieťa. Či ho budeš ľúbiť menej, ak to dieťa nebude. A či by si bola spokojná ak by ti to dieťa dal ale neskôr sa rozhodol, že to fakt nie je preňho a odchádza...

77daniela77
3. sep 2019

@sissy27 dik za poucenie,aj ja mam deti a to co pisem je moj nazor,tiez zijem na tejto planete a na Slovensku,takze asi tak......

sissy27
3. sep 2019

@77daniela77 rado sa stalo 😏
Ako prepáč, ale píšeš, ako keby dieťa bolo čisto len vecou ženy, lebo tehotná a rodiť bude len ona a čo má čo chlap odmietať... pekne mu dohovoriť v správnu chvíľu môžeš keď chceš nové drahé topánky a nie keď sa jedná o dieťa.

maminkasisa
3. sep 2019

@77daniela77 no podla mna su to dost vazne argumenty, dieta to nie je len vynosit a porodit ale hlavne vychovat...

77daniela77
3. sep 2019

@sissy27 opakujem,lebo asi slabsie chapes,ale ja tu prezentujem svoj nazor a za nim si stojim.Je to 50:50 ona dieta chce a spomina rozchod ak si si nevsimla,takze je asi rozhodnuta ho mat napriek tomu ze ho miluje.Takze ak chce oboch,musi ho presvedcit(alebo aj nie).Chapes uz?

77daniela77
3. sep 2019

@maminkasisa dakujem za poucenie,myslela som ze deti nosi bocian....ja ich mam tak 😂

maminkasisa
3. sep 2019

@77daniela77 aka si vztahovacna...

vendulka80
3. sep 2019

Vies, on sa na to necíti a mozno to treba rešpektovať a nie hnať sa silou mocou do dieťaťa. Vy mate uz deti odrastene, mozno chce viac casu stráviť len s tebou a nechce zase riesit kakanie cikanie a podobne. A ďalšia vec... mozno sa boji, ze sa narodi dieťatko s nejakou vadou a on to neustojí, nechá ta s dvomi detmi samu. A budes najhorsia, lebo ty si to chcela. A tiez sa mu necudujem ak ma nejake zážitky z prvého porodu a boji sa, ze sa nieco stane tebe a on zostane sam s 3 detmi. Je to tazko ale ja na tvojom mieste by som si užívala zivot s muzom, väčšími detmi a nasla zmysel v tom, co uz mas.

nyusika
3. sep 2019

@77daniela77 podla mna to su vazne argumenty.

to, ze si niekto iny mysli nieco ine o jeho kondicii je sprostost.
ked raz ja poviem,z e sa citim na dieta stara, je to moje rozhodnutie a nik iny nema pravo posudzovat, ci je to sprvane, alebo nespravne.

77daniela77
3. sep 2019

@nyusika moj nazor na vec som uz napisala,nemenim ho.,,,..

77daniela77
3. sep 2019

@maminkasisa stale upozornujem ze to je moj nazor a nevyhovaram ti ten tvoj.....nakoniec,ja o tom nerozhodujem a ani ich nepoznam,takze zbytocne mi to pises.Mimochodom,porodila som a vychovala 2 deti zatial,takze mna naozaj netreba poucat o tomto 😉

nyusika
3. sep 2019

@77daniela77
ked ich nepoznas, preco tvrdis, ze je blbost, ked sa citi stary na dieta ?

77daniela77
3. sep 2019

@nyusika lebo ty ich poznas a vies s istotou ze to tak je a nie je to len taka obycajna vyhovorka lebo on iste nie je len pohodlny....vsak?

nyusika
3. sep 2019

@77daniela77 nemusim nikoho poznat, aby som akceptovala takyto dovod.
je to len a len jeho rozhodnutie a nikto z nas nema pravo ho spochybnovat.

elementissa
3. sep 2019

Dieťa nie je plysak, že tuto sa pohrám a odložím do kúta. Keď sa raz cíti starý na dieťa, čo je podľa mna v 40-tke naozaj relevantné, tak ho predsa nebudem tlačiť...
Pozri, mate dve deti. Starajte sa o ne. Teraz ho prinútiš mať dieťa a o rok tu už budeš vyplakavat, ako sa zmenil a už ťa nemiluje a uteká od dieťaťa preč. Povedal ti, že nie, tak nie. Ty ešte dieťa chceš, on už nie. Tak buď si nájdeš iného muža, ktorý bude chcieť dieťa tiež, alebo sa zmieriš s tým, že budete mať tie dve, ktoré už máte. Mať dieťa je rozhodnutie vždy dvoch.
Na tomto portáli je kopec premotivovaných žien, ktoré si myslia, že mať dieťa je iba ich vec a budú dupat nožičkami a rozhadzovať ručičkami, ako oni dieťa chcú a nútiť svojho muža, aby im ho spravil. A potom sa dieťa narodí - muž s nim nie je absolútne stotožnený, nevyhovuje mu to, neteší sa - logicky, lebo ho NECHCEL a potom sa sem ta istá ženská príde vyplakavat, aký je jej muž chrapun a aký je necitlivy a toto a hento.... A vždy je muž najhorší. On je najhorší, lebo dieťa nechce, aj keď to partnerke dopredu povie, ona s nim aj tak ostane a vydupe si to decko napriek jeho vôli. A potom je to zasa hovädo hnusne, lebo uteká a nestará sa... No každý si je strojcom vlastného šťastia. Buď mame s partnerom rovnaký názory na deti - lebo je to mega podstatné vo vzťahu, alebo nemáme a tak spolu nie sme, lebo keď si jeden presadí svoje, druhý bude nešťastný. Trochu rozumnej komunikácie chyba v mnohých dnešných vzťahoch... Vôbec by nevznikali manželstva a partnerstva z nesprávnych dôvodov a nebolo by toľko zbytočných rozvodov a rozchodov a nahnevaných frustrovaných ľudí, keby mali všetci hlavu na krku a skôr, než začnem niečo seriózne riešiť s tým človekom, tak zistím, či sme naozaj vo VŠETKÝCH dôležitých atribútoch kompatibilní a mame rovnaký pohľad na všetky dôležité veci. Bez toho nie je vzťah.
Ak mi raz chlap povie, že nechce deti, nemám právo ho presviedčať, je to jeho slobodne rozhodnutie. Ze ja chcem? Ok, tak zvážim, že tento človek by nebol úplne ideálnym partnerom, lebo ma inú predstavu rodinného života ako ja. Tak radšej to ukončíme na začiatku, rozideme sa v dobrom a každý nájdeme šťastie inde..
Nie sa jedného nekompatibilneho partnera držať ako hluchý dvere a potom plakať.
A keď povie - možno raz budem chcieť, ok, dajme tomu šancu, ale opäť - neviem bez toho dieťaťa žiť a potrebujem ho k svojmu prežitiu a on mi ho nechce dopriať? Tak nájdem niekoho, kto mi to dieťa spraví. Nepotrebujem ho až tak nutne k svojmu prežitiu a láska k partnerovi je mi prednejšia? Ok, tak ostanem s partnerom a zmierim sa, že to ostane, tak ako to je.
Navyše, my ti tu nemôžme radiť ci odísť ci ostať - ved to musíš vyriešiť hlavne s nim a zistiť co je priorita pre teba.

77daniela77
3. sep 2019

@nyusika isteze,preto nespochybnuj ani prianie tej zeny......

stanulienkat
3. sep 2019

@zooeynka Tak toto je fakt inteligentna rada. Akurat na rozchod a bude sama s 2 detmi.

janinah
3. sep 2019

Muž,ktorý nechce dieťa a sú na to všetky podmienky je obyčajný sebec a môže to zdôvodńovať ako chce....jednoducho si chce užívať,nechce už riešiť plač,plienky,kašičky,nevyspatú manželku,ktorá mu akosi zrazu prestane behať okolo zadku...mm dostal tretie dieťa syna k svojej 50tke,tak to vyšlo,nič lepšie našu rodinu nemohlo stretnúť ...a viem,že by prijal aj dalšie,v pohode...
máš na výber-alebo dalšie dieťa s iným alebo ostať s týmto a bez dieťaťa...inak mať ešte dieťa,hoc puberťáka v staršom veku je podla mňa výborné,určite tie všetky veci okolo jeho školy,výchovy,výlety s ním /staršie dospelé sú už mimo rodiny/ neberiem ako otravné,mňa to naplňa,na telenovely pre dôchodcov budem mať ešte kopu času neskôr....

stanulienkat
3. sep 2019

@janinah preco by mal byt sebec?? Hadam on najlepsie vie,ci sa na to citi. Ked nechce tak nechce ,má na to právo aj jeho názor je dôležitý. Mnohé páry to vie aj rozdeliť.