Ahojte, písala som sem začiatkom roka, kedy mi po cca 4 rokoch partner oznámil, že nechce dieťa (4 roky stále vyhlasoval, že chce). Po asi 2 mesiacoch keď videl ako sa trápim mi oznámil, že teda súhlasí za podmienky, že bude mať istú prácu a že sa oň budem starať ja (teda, bývali by sme spolu, prispieval by, ale starala by som sa ja). Potešila som sa, nespomínala to a čakala. Nastala situácia pred pár dňami, že som sa ho opýtala, kedy to už v tej práci bude mať isté. No a on sa tváril, že netuší o čom hovorím, dokonca, že si nepamätá, že by niečo také sľúbil!!! Pritom to s jeho prácou sa za tých pár mesiacov načrtlo niekoľko krát a vyzerá to - nie je to isté - že ju skrátka bude mať. Ale teraz dodal, že toto je už posledné slovo, že proste nechce a kvit. Akože, viem, že zarába málo, že má aj problémy so svojimi už dospelými deťmi, ja by som rozdýchala, že už nie, ale nedokážem rozdýchať, že mi pravdepodobne vedome klamal ten druhý krát.
@alenkaalien toto by som nechcela zažiť a žiť takto, rozišla by som sa s ním
Úmyselne tá klamal a zavadzal, vedel, že dieťa chceš
Toto je neodpustiteľné
hm cize si si vlastne vtedy vyhadala darcu spermii, o ktoreho sa navyse budes starat, varit, prat, ...s tym si naozaj suhlasila 🤷♀️ myslim, ze ja osobne by som uz mala zbalene kufre a nielen preto, ze deti nechce, nieco mi hovori, ze toto nebude jediny problem, ktory by sa raz prejavil
rozisla by som sa uz vtedy keby mi dal podmienky ... ake staranie sa o dieta bud ho chcu obaja alebo hold ajst ineho .... mat dieta s muzom znamena rodinu .. nei spermodarca co zaplati vydavky
Stratila si 4 roky.kolko ešte chces stratiť.aby ti došlo.ze toto otec tvojho dieťaťa nebude?
Tvoj pribeh mi príde dosť fanaticky a sebecky. Už len to, že nerespektujes názor svojho partnera je uletene. Mat dieťa nie je len o tom, že sa budeš starať (ako pises) ty. Je to aj o tom, že mu budeš musieť vysvetlit prečo sa ocko nezaujíma. Vedome chces pokazit život dvom ludom len, aby si si splnila svoj chtíč.
Tak on už deti má, ďalšie očividne nepotrebuje...
2 známe to majú tak, že otec keď má byť s dieťaťom tak je to pre neho najväčšia záťaž lebo on chudák netušil, že to bude také náročné... Tie ženy to majú jemne povedané dosť dosť naprd... Ak by som chcela deti a ten druhy nie tak idem z takého vzťahu to nie je len o tom, že kto sa bude o dieťa starať fyzicky a finančné ale hlavne aký vzor rodiny, rodičov, lásky, priateľstva a vzťah s rodičmi dieťa dostane... Ak by malo mať moje dieťa otca ktorý sa o neho nezaujíma nechcela by som to už len kvôli tomu chúďa dieťaťu
Tak ak túžiš po dieťati nestrat ďalšie roky života čakaním na nič.... Pretože tvoj partner ďalšie dieťa resp dieťa s tebou nechce... A ty máš možnosť voľby zostaneš alebo odides
@lelluska Ale on sa aj o svoje už dospelé deti staral v štýle, že sa skutočne začal starať až od cca 4 rokov veku, dovtedy to považuje za starostlivosť matky...
@alenkaalien zbytočne ho ospravedlňuješ, strácaš s ním čas, nechcela by som dieťa s takýmto mužom. Ja som mala pri malom dieťati zdravotné problémy, takmer mesiac v nemocnici, keby mal jeho otec taký postoj ako tvoj priateľ, tak by sme dieťa dali na adopciu, či kto by sa oň staral? Toto nie je partner pre zakladanie si rodiny, jemu súčasný stav maximálne vyhovuje a tebe sa divím, že si nezdrhla už dávno
Posledne slovo je, ze nechce deti tym sa riad....praca je vyhovorka.neries ako sa staral o deti predtym...nevies ako to bolo a pod...ma 40 plus a teba vodi za nos.Vyzivne uz asi neplati pises ze su dospele aky ma problem?
On uz deti ma, to je ten rozhodujuci bod... je to nefer nedopriat to iste aj tebe...takze tuto je to doslova na rozchod... aj keby "nazor" zmeni alebo sa vam v posteli "smykne" tak ti nikdy nebude dobrym otcom preto dieta, lebo pri prvej krize, zubkoch, tvojej unave ci faze vzdoru ti dokola bude prizvukovat - ty si TOTO chcela, ja nie, tak sa staraj...
Rozid sa s nim, chlap, čo zarába malo,nie je ani chlap, skutočný chlap sa ma v prvom rade vedieť vo svete a živote obracať, snažiť a postarať sa o rodinu a nie robiť si kopec deti, na ktoré nemá. Alebo povedať žene, že ty sa staraj. Načo si preboha s nim, keď ta nepodporuje? Určite mu robíš sluzku a účty idete 50:50🙈😂😂Len aby si v spoločnosti a kamoskam mohla povedať, že niekoho máš si chovas takéto dospelé decko bez úžitku?
@alenkaalien ako vravím mám takých 2 chlapov vo svojom okolí a to je celé zle 🤦♀️ žena je o mnoho viac Psychicky aj fyzicky v pohode ak jej muž s malým dieťaťom pomáha a ved to je aj jeho dieťa. nie len ze okupane oblečené nájdené vopcham do kočíka a on sa s ním bude hodinu prechádzať po ulici ako vzorný tatko 🤦♀️.... Takze určite treba pomoc... nežijeme predsa v praveku keď chodili chlapi loviť mamutov a ženy v jaskyni kojili deti 🙈 od takéhoto chlapa preč
@verkaveverka Prepáč, ale nepoznáš ma. Upratujeme 50:50, ak si neuprace, ja jeho veci nechávam tak, perieme 50:50, varí zväčša on. Je pravda, že dosť pomáham v záhrade, ale nemyslím, že toto sa dá považovať za vysluhovanie. A áno, účty ideme cca 50:50.
@luccija jeho deti majú nefunkčné rodiny, neustále majú problémy, už to celé môže skončiť zle a komu asi zostanú vnúčence?
Dospele deti?cize ma tak 45+ .jasne ze sa mu uz do toho nechce.a ze zavesit ich len tebe na krk, no to isto... jednoducho uz chce mat svoj klud a nie zase vrieskajuce mimino doma .na zaciatku ta tym len namotal aby ta udrzal... ak chces deti tak sa s nim rozid a nečakaj. Stratis cas a budes len banovat.
@alenkaalien Koľko máš rokov? Mám pocit, že si moja rovesníčka 40+ a na poslednú chvíľu Ti bijú biologické hodiny a chceš decko od hocikoho za každú cenu. Celé zle. Veď ten chlap už musí mať okolo 50ky, keď má vnúčatá a je jasné, že chce mať na starobu pokoj. Navyše, ak nemá ani poriadny zárobok a zrejme ani úspory.
A este napíš, či už máš aj Ty nejaké dieťa z predošlého vzťahu.
@alenkaalien Ja som ti to nenapísala, aby si sa urazila, ale aby si sa zobudila, ten chlap je na nič, prečo sa ho držíš?
@heleninamama Nemám.
Ani sa mu nečudujem keď má takmer dospelé deti …hľadaj si seberovného .Je to jeho rozhodnutie ,tak ho akceptuj .Ak nie ,chod svojou cestou ,je dosť chlapom ktorí budú šťastní s tebou deti plodiť .
Ani nejdem citat prispevky, ROZCHOD bez debaty. Uz len ta veta, ze starat sa budes len TY. Taku by som mu natiahla cez papulu a odislaby som, len by po mne smrad zostal.
@alenkaalien za tej podmienky by som do tehotenstva nesla. by si potom predsa stale od neho cakala pomoc a on by mal dozivotnu vyhovorku. ako by sa asi citilo to dieta, keby bolo "tvoj projekt" a on by sa tvaril, ze sa nemusi starat. co by to dieta dostalo do zivota, comu by sa naucilo. to nie je steniatko, ale clovek.
@verkaveverka Fiha to je nazor na muzov... Mame rok 2022 pokial viem? Preco nemoze dobre zarabat zena a muz malo? Aky je v tom rozdiel? Kazdy ma svoj OP a moze volit...
ak ma uz dospele deti, tak pravdepodobne dalsie proste nechce.. a ja sa mu nedivim..
ak by ich chcel, uz by ste ich mali, teda aspon jedno..
Neviem, či si presne pamätám, to bola ta téma, že ty máš 37,on 50 a na začiatku si ani ty veľmi nechcela deti?
Potom si názor po pár rokoch zmenila, ale on už po nich netúžil?
Nic v zlom, ale bohužiaľ vyše 50 ročný chlap už nebude od šťastia skákať pri predstave, že ma opäť vrieskajuce batoľa, ktorému treba meniť plienky a to je len začiatok. V 60 chodiť na rodičovské a riešiť v 66 problémy s pubertiakom....
Takže tam ste chybu urobili obaja. Vedela si, koľko on ma rokov, čiže bud bolo treba sa vrhnúť ba to hneď alebo tetaz už nemáš príliš na výber.
Tými rečami ta očividne chcel len ucicikat, aby si mu s dieťaťom dala pokoj. Možno sii myslel, že zmeníš názor, že už aj ty budeš sa cítiť stara na dieťa, neviem.
V každom prípade, máš dve možnosti. Bud ostaneš s nim, ale dieťa nebude, alebo odídeš a máš pár rokov na nájdenie potenciálneho otca pre dieťa. Záleží, čo ti je dôležitejšie.
Lebo nič v zlom, keď v 33 si ešte nechcela dieťa, a on mal už 46,co si čakala? Ze v 37 a on v 50 bude úplne nadšený z toho? Možno vtedx by to ešte dalo "zbúchal" ale teraz... Nečudujem sa, že nechce.
Vek nie je len číslo, opakovane sa to tu potvrdzuje. Aj keď mnohí sa presviedčajú, že áno a potom to tak dopadne.
@alenkaalien neviem komu zostanu vnucence asi maju rodicov nie?su to dospele osoby nech sa staraju.Zaver je, ze dieta nechce podla toho sa zariad...a nie, nezmeni nazor jednoducho uz svoje ma, je starsi nechce neviem preco toto zeny nevedia pochopit.
@alenkaalien ja som si pozrela tvoju minulu diskusiu ubehlo 8 mesiacov a si na tom istom.Dokonca si zvazovala sa vratit k ex priatelovi, lebo by chcel dieta...ty chces, nechces, cakas na tohto, dalsi chce ty nie....stracas drahocenny cas s chlapom, ktory ma deti, vnucata
Chceš deti? Opusti ho. Nechceš deti? Zostaň.
To je pekný idiot, že sa budeš starať len ty…a dieťa ma len matku alebo aj otca? Pekneho blbca si si našla.