Partner nás ignoruje

dada12345678
21. feb 2016

Ahojte potrebujem si vyliat srdce a aby ste mi poradili. S partnerom mame dceru ma 15 mesiacov a teraz cakame druhe babatko. Sme zasnubeny chceli sme svadbu nabuduci rok v maji. Ale partmer sa zrazu sprava uplne inac je ku mne odmerany. Vcera spat po nocnej tak ze ho nehame vyspat a ideme zatial mojej mame byva 5 min od nas. Mala bola trochu prechladnuta ale myslela som ze to prejde. No k veceru sa jej to zhorsovalo tak sme zbehli na pohotovost. Zapal hrtana. Boli sme tam ale o siestej. O siemej sme dosli domov priatel nikde. Tak mu pisem kde je ze v bare na kofole. Napisala som mu o malej nijak ho to nevzalo. Vratil sa asi za hodinu na moje naliehanie. Ked prisiel domov len si sadol k mobile akoby sa nic nedialo. Ja som unavena zaspala bolo mi aj zle. Zacal ma potom chytat tak som mu povedala nech ma necha z mi je zle. Zacal vrieskat ze nacoo dosiel z na baru ked nic nerobime zasa chytil mobil. Isiel potom na balkon ja som zacala plakat a volat ho nech ide dnu. Nesiel tak som ho volala este raz a teraz si sadol miesto vonku dnu. Tak som mu povedala ze mu na nas vobec nezalezi a povedal ci si myslim ze bude stale doma. Ja hned rozculena ze ja mozem byt s chorou malou doma ( ale je prec ajj vacsinu casu ked by sme mohli byt spolu) bol ako skala nic s nim nepohlo :( co robit ? Dakujem

mima4
21. feb 2016

@dada12345678
no a ako sa zatvari, ked porodis, pride z prace a vypadnes z domu a on ta bude zhanat, ze deti placu a ty ze si v bare na kofole a ci mas byt stale doma? 😀

mima4
21. feb 2016

@dada12345678
nekric po nom, nehysterci, sadnite si obaja face to face, ked dietatko zaspi a porozpravajte sa o tom, hovorte o svojich ocakavaniach, o tom ako vnimate povinnosti, zodovednost, deti, vyjadri mu, ze chapes aj jeho pocity, aj to, ze chce si ist oddychnut ale spolocne ste sa rozhodli mat dve deticky a proste uz to tak nejde.

dada12345678
autor
21. feb 2016

@mima4 ja som mu to povedala ze ked sme chceli ma 2 deti tak to uz nebude ako predtym ale on nechce komunikovat stale je ticho akoby sa nic nedialo

mima4
21. feb 2016

@dada12345678
a predtym, vedeli ste sa porozpravat o svojich problemoch? nejakych tazkych otazkach, situaciach, dilemach,...?
vedeli ste si sadnut za jeden stol a komunikovat? ci len teraz ma problem komunikovat?

a podla teba, kedy to zacalo? nebolo to mozno vasim zasnubenim?

dada12345678
autor
21. feb 2016

@mima4 predtym sa spraval celkovo inak dal mi aj pusu po prichode domov teraz je to len vsetko take nasilu pripada mi to jak keby mu na mne nezalezalo ale neviiem co za tym moze byt. Zasnubenim asi nie vtedy sme sa obaja tesili planovali a teraz nic uz ho tato tema nebavi.

mima4
21. feb 2016

@dada12345678 a vedeli ste sa predtym aj porozpravat? Teraz nemyslim bezne temy, vymeny informaii...ale ci ste si prechadzali aj niecim tazkym, zlozitym, mali problemy a vedeli ste si ich vydiskutovat?
lebo na komunikacii obvykle stoji cely vztah..no teda je to jeden z pilierov vztahu

sintra
21. feb 2016

no co asi za tym moze byt. Niekoho ma. Mimo to, ze sa sprava ako idiot a pubertak.
Kolko mate rokov?

dada12345678
autor
21. feb 2016

@mima4 no vacsinou som bola ja ta co sa vsetko snazila riesit aj ked sme potrebovali byvanie on bol taky ze naco ved mozme byvat u mojej mamy pritom mala malinky bytik proste nezaujem. Potom sa to zlepsilo na cas ked sa mala narodila a teraz je to zasa take.

dada12345678
autor
21. feb 2016

@sintra 24 ja on 27

mima4
21. feb 2016

@dada12345678
cize ty si vsetko okolo vasho vztahu a deti tahala..ak tomu spravne chapem.
No čaká ťa náročná cesta v tomto vztahu, pretoze asi on je z tych, čo boli v rodine vzdy v úzadí,nikdy nebol zapojeny do jej fungovania, dolezitych rozhodnuti... takto vela rodin fungovalo a funguje.. Skus sa s nim o tom porozpravat, ale nauc sa komunikovat nie s vyccitkami, aby sa necitil, ze toto je rozhovor o zdrbavani, ale o vasich spolocnych predstavach...

pozri, do svadby v roku 2017 mas dostatok priestoru, kazdopadne, ak nebudes vnimat buducnost so svojim partnerom, neber si ho za muza... tu je dolezite, ci on chce, lebo ty mozes chciet, snazit sa...ale ak sa to od neho bude odrazat... tak sa budes len trapit

sasa1310
21. feb 2016

@dada12345678 a to si si všimla až teraz že si vás nevšíma. Ja strašne nerozumiem tomu, ako niekto do vzťahu, ktorý nie je stopercentný chce priviesť na svet ešte dieťa..
Už teraz máš nervy a to máš len jedno dieťa a už teraz ti vadí, že serie na vás. Tak načo čakáš druhé dieťa?

sasa1310
21. feb 2016

@mima4 no ja osobne by som bola v tomto prípade za svadbu. Záleží od jeho financií. Ak má nehnuteľnosť trebárs len on sám alebo nejaké financie navyše. Tak určite by som na jej mieste riešila svadbu a poprípade neskôr rozvod. Tu nejde vôbec o nejakú hrdosť alebo niečo podobné. Ale keď si chlapec spraví dve deti a nie je ochotný sa podielať aj na ich výchove, tak nech ho to aspoň niečo stojí a nech si aspoň tak uvedomí, o čom je to "mať dieťa". A nech ona pekne aspoň polovičku jeho majetku získa. Pre svoje deti

mima4
21. feb 2016

@sasa1310 však deti su dedicmi, aj ked ona ostava slobodna, nie?
ja som to myslela tak, ze ked im to teraz uz nefunguje a nic sa na tom nezmeni do datumu ich planovanej svadby...tak ja osobne moc neverim na nejake zazraky...

cecil36
21. feb 2016

@sasa1310 ved deti maju narok tak ci tak, na tom sa svadbou nic nemeni, vlastne svadbou sa nic nemeni ak vztah nefunguje.

bonaqa2013
21. feb 2016

@sintra presne aj mňa to napadlo. Jednoducho mu niektorá padla do oka a teraz pozerá ako od partnerky vycúvať....Vtedy sa chlapi spávajú ako hlupáci...

bonaqa2013
21. feb 2016

svadbu by som si s týmto expertom rozmyslela.... Ale však možno príde dovtedy k rozumu...

janinah
21. feb 2016

Tiež si myslím,že má dôvod utekať z domu,možno je to len jeho nezrelosť a možno ten dôvod má ženské meno...treba sa porozprávať ako budete fungovať ďalej, s tým,že si podelíte povinnosti okolo detí aj domácnosti,mne vychádza,že sa doma nudí,tak si odskauje na kofolu..prečo si ho na tú pohotovosť nevzala s vami resp.neposlala samého s dieťaťom? tehotná ísť na pohotovosť bacily zbierať a muž doma spí?..a svadba prečo až tak neskoro? teraz si v situácii,že keby zajtra odišiel,tak sa nič nedeje...rozmýšľaj

mimi1237
21. feb 2016

mne to tiez príde,že sa doma nudí..neviem ako vyzerá vas den,ci ti pomáha..svojim sposobom ,ti to sam povedal,naco pride domov ak "nic nerobite.."zaujimave ale že to dcera bola na pohotovosti ho vobec nezaujímalo?a co tolko robí na tom mobile?si s niekym píše,ci iba tak ...?poradit ti neviem,snad by bolo dobre ho zapajat do domacnosti a starost.o dieta,aby nemal cas na kraviny.

timea7
21. feb 2016

@dada12345678 plánoval tie deti aj on, alebo len ty? Zapájala si ho so starostlivosti o dieťa hneď od začiatku, alebo to bolo len na tebe? Posedávanie v bare bolo jeho obľúbenou činnosťou predpokladám už pred tým, ako ste mali deti, prečo by to teraz menil? Ja som prekvapená už z toho, že ty sa tehotná trepeš s chorým dieťaťom sama na pohotovosť a on bol kde?! Na pohotovosť mal ísť s dieťaťom on, lebo ty si tehotná a ideš tam medzi chorých ľudí. Sorry, ale nevhodný výber partnera. Ostáva len sadnúť si spolu a komunikovať, ak to nepôjde, pritvrdiť, jeden večer je on v bare, druhý večer odídeš ty a necháš mu dieťa, mobil mu nebudeš brať. Keby sa pýtal prečo, tak mu povieš, že si na neho nemala chuť, tak prečo by si sa ponáhľala domov...

sasa1310
21. feb 2016

@mima4 sú dedičmi, ale až keď sa jemu niečo stane. Ja sa bavím o vyplatenie bezpodielového vlastníctva po prípadnom rozvode

mima4
21. feb 2016

@sasa1310 no ale to by nehnutelnost museli nadobudnut ako manzelia

sasa1310
21. feb 2016

@mima4 všetko záleží od okolností. Ak on platí hypotéku a bude ju platiť aj počas manželstva tak v prípade rozvodu má ona nárok na alikvotnú časť z bytu. Pretože splátka sa berie z rozpočtu z celej rodiny. Čiže aj z jej príjmu

janinah
21. feb 2016

veď práve...treba rozmýšľať,nielen deti robiť..aby nakoniec nezostala s dvoma deťmi a s holou ri...

mima4
21. feb 2016

@sasa1310 to hej..len ako dlho im to tak vydrzi... aby to malo po majetkovej stranke pre nu zmysel...

mimi1237
21. feb 2016

@dada12345678 odkedy pocitujes tuto zmenu?pises ze predtým taký nebol,ale kedy predtym?
ono podla mna bud sa nudí,mozno mas vsetku domácnosť a dieta na starosti ty,on sa potom cíti zbytočný,tak naco by sa ponahlal domov z baru,ked ho nik nepotrebuje. Alebo je jednoducho nevyzretý chlapec,pises ,ze ma 27 rokov ,my zeny dospivame mentalne skôr ako muzi ,bude mat druhe dieta,mozno si az teraz uvedomil,ze to nie je len ta radost,ale prinasa to aj starosti.Este jedna možnosť,ma niekoho mozno aj ked len vo "vyhlade",no a potom sa doma a k tebe chová ako pako.Ty si ho poznáš,myslím,že nepomôže nic,len sa rozprávať.ináč neprides nato co sa s ním deje,nemusíš kričať,neni treba ani plakať,norm.najdi sposob ako to z neho dostanes.v kazdom pripade ,nie je prkne,ze ty musíš s dietatom behat na pohotovost,este k tomu bez neho,sama s dietatom a on sa ani neunuva prist rychlo domov.

cecil36
21. feb 2016

@sasa1310 narok by mala na polovicu splatok nie bytu, ani alikvotnu cast bytu.

sasa1310
21. feb 2016

@cecil36 aj to je niečo, či?

cecil36
21. feb 2016

@sasa1310 cisto teoreticky keby aj bol byt na hypo (co nemusi byt), tak brat si niekoho kvoli 100 € mesacne (predpokladam, ze nemaju byt s 1000 € mesacnou splatkou) by sa mi fakt nechcelo...