Partner má zvláštnu povahu. Je autista?

27. jún 2022

všetko musí sedieť na milimeter, keď staval dom všetko premeriaval a zbytočne sa s tým zdržiaval, je extra detailista, má neuveriteľnú pamäť, ale takú, že si pamätá každý detail, rozhovor, slovo, pomaly aj presný čas aj minútu kto kedy čo povedal. vidí raz film, kde napríklad rozprávajú nejakú básničku a na druhý krát keď ideme ten film pozerať, on ju odrecituje ako keby sa ju učil naspamäť už niekoľkokrát.
hovorí, že jeho mozog neustále pracuje, že stále nad niečím premýšľa, teda to asi tak máme všetci, ale verím že jemu sa tam premieľajú asi zvláštne veci. zapamätá si vône, každý detail na tele...
občas je to ťažké s ním. máte niekto podobné skúsenosti?

autor
27. jún 2022

všetko má dokonale premyslené, všetko mu ide do detailu tak ako si naplánuje niekedy to je až desivé...
a stále mi hovorí, že on sa nikdy nemýli, má vždy pravdu, že to si mám zapamätať.

andrejka1974
27. jún 2022

To je nemusí byť autista môže to byť Monk je to horšie a ťažšie a treba to včas liečiť ináč sa zblaznis

sissy27
27. jún 2022

Skôr OCD ako autizmus. Tak či onak, diagnózu môže stanoviť len odborník po dôkladných vyšetreniach a nie užívateľky MK a ty sa proste rozhodni, či je jeho správanie pre teba akceptovateľné alebo nie, papier s pečiatkou na tom nič nezmení.

dzulli1980
27. jún 2022

No ale to Ťa nečaká bohvieaký život s takýmto partnerom, pokiaľ nie si rovnaká ako on ... to si dúfam uvedomuješ.

cosmic_origin
27. jún 2022

OCD a autizmus majú často podobné príznaky, prípadne môže mať človek obidve zároveň. Tá pamäť kľudne môže byť atypickým spracovávaním podnetov, ale uviedla si len 2 potenciálne príznaky, čo na diagnózu ich treba viac a na 100% to môže potvrdiť len odborník.

salome123
27. jún 2022

Môj manžel je podobný.... Má to aj svoje výhody...vzdy keď nieco hľadám on presne vie kde som to dala 😀 ja som si na jeho muchy zvykla 🙂

dilino
27. jún 2022

No to iste sa nikdy nemýli a ma vždy pravdu to iste každý sa pomýli.Má vysoku mienku o sebe a EGO no to asi ani na mesiaci nech si to o sebe nemysli lebo môže prisť situácia a sa tak pomýli že navratu späť už nebude.Aj ta doktorka ta kapacita čo nerozozna ľavu stranu od pravej sa nikdy nemylila ako o sebe tvrdila a teraz čo ako dopadla.Tvoj muž chce mať všetko pod kontrolou s takým by som nedokazala žiť.

83lenka83
27. jún 2022

Može byť aj asperger

petronellla87
27. jún 2022

Amy Farrah Fowler si to ty? 🙃😀 Prepac, nič v zlom ale musela som.. na odlahcenie🤪

cecilia29
27. jún 2022

Skôr asperger ako autista. Ale 100% ti na to odpovie iba odborník

jaga18
27. jún 2022

Presne ako spomenuli vyššie, asperger ako z učebnice. Ale ani ja nie som odborník. Keby ti tu ženy napísali čokoľvek, nič sa tým nezmení, či takto budeš vedieť fungovať pri ňom celý život musíš zvážiť ty. On sa nezmení. Nikdy.

vilma7
27. jún 2022

@cecilia29 Aspenger spadá pod autistov ;)

savanna
27. jún 2022

Co sa tyka diagnozy, to neviem posudit, vraj ale existuju aj ludia s vynimocnou autobiografickou pamatou (to nie je porucha, len jednoducho vynimocne dobra pamat).
Ale keby mi buduci partner zahlasi, ze on ma vzdy pravdu a mam si to zapamatat, tak balim svestky a odchadzam.

cecilia29
27. jún 2022

@vilma7 spadá pod poruchy autistického spektra. Tie sa následne delia na - autizmus , asperger atď.

pauli_s
27. jún 2022

@andrejka1974 Prosím ťa a čo je to za diagnózu, že Monk? Aj ten Monk v tom seriály bol taký lebo mal nejakú diagnózu.

anavixy
27. jún 2022

@pauli_s presne som sa išla spýtať 😄 to je dvojitá dg asi, frigidný autista (Monk=mních) 🤦🏻‍♀️

xena0
28. jún 2022

@cecilia29 asperger je jeden z typov autizmu

poopsie
28. jún 2022

Možno by som skúsila jeho sociálne kompetencie, či vie zachytiť emócie ľudí okolo seba... A či chápe preneseným významom, prirovnaniam..

andreatytler
28. jún 2022

S diagnozou nepomozem, prepac, ale z toho co si opisala je blba len ta posledna veta, kde ti kaze si zapamatat ze sa nikdy nemyli. To ostatne je mozno niekedy otravne, ale nic s cim by sa nedalo zit. Jedna baba mi tu svojho casu povedala ze kazdy jeden muz je posahany. Za mna 100% pravda.

andrejka1974
28. jún 2022

@pauli_s to OCD porucha ako píšu vyssie

arianna25
28. jún 2022

Nehnevaj sa ale tá jeho hláška že on sa nikdy nemýli, to si máš zapamätať....drzovka...to kde sme aby sa muž takto so ženou bavil?
Ale my sme také častokrát že sa musíme na vlastnej koži popáliť 😊

autor
28. jún 2022

@arianna25 ja sa uz asi pálim, uz mozno aj horím a stale neviem spravit definitivnu bodku za tymto vsetkym. mne ten clovek stale svojim sposobom chyba potom.

ale ma velmi komplikovanu povahu. toto co som napisala, je len taka odrobinka z toho vsetkeho ☹

eeffka
28. jún 2022

toto ti treba? mat stale pocit aka si neschopna a hlupa? bezohladu na diagnozu je to bezcitny tlk a tam moj zaujem konci.

ankare
28. jún 2022

Je empatický? Vie súcitiť s druhými?

autor
28. jún 2022

@ankare na to sa snazim prist... on sa akoze tak tvari, ze mu ju luto druhych, alebo aj zvieratiek ale napriklad som si vsimla, ze sa väcsinou toci vsetko okolo neho, aby sa on mal hlavne dobre. co sa nasho vztahu tyka. akoze je jasne, ze clovek mysli v prvom rade na seba a svoj prospech ale unho neviem stale prist na to, ci vobec ma nejake empaticke citenie alebo aj ked sa tvari ze ma, tak ci to nema len nejako naucene

cecilia29
28. jún 2022

No na asperger tvrdia že je to taký inteligentný čudák. Určite môže byť široké spektrum prejavov čo to charakterizuje.

arianna25
28. jún 2022

No veď takýto človek vie ako manipulovať. Ťažké je odstrihnúť sa.

alazala
28. jún 2022

😊 ja mám takeho istého. Niekdy výhoda,inokedy na nervy . Sú aj horšie veci si myslím, ja ho beriem takého ako je ❤️

ankare
28. jún 2022

Podľa mňa je asperger teda. Prečítaj si charakteristiku ňom, či to sedí.

gigie24
10. júl 2022

Vyzera to na aspergera, ale aj niektore psychopatóogicky ladene osobnosti maju podobne crty.