Partner má strach mať deti

15. aug 2022

Partner má strach mať deti.
Má strach a preto ich NECHCE.
Mám 30r partner 34r
Máme spolu pekný vzťah. Veľmi sa máme radi, tešíme sa na seba, bývame spolu v byte a všetko funguje.
Už pri spoznávaní hneď na začiatku sme sa bavili na tému deti a on mal v tom jasno - skôr nechce ako chce a ja naopak.
Zo začiatku som brala náš vzťah s rezervou, uživala som si spoločné chvíle ale nebrala som to extra vážne-nepremýšlala som nad budúcnosťou.
Keď po čase chcel nech sa k nemu nasťahujem stále som to odkaladala - asi som kvôli tomu (že deti skôr nechce) nevidela prespektivu vzťahu.
Neskôr sme mali debatu, pri ktorej mi povedal, že premýšlal a som jediná žena na svete, s ktorou si tú rodinu predstaviť vie..
Som sa rozplakala od šťastia a môj postoj k celemu vzťahu sa asi aj vďaka tomu postupne zmenil k lepšiemu.
Postupne som odišla z práce a presťahovala sa k nemu (z práce som odišla lebo priateľ býva v inom meste kde som sa aj sťahovala..)
Všetko nám funguje fajn spolužitie super.. no tento vikend bol akýsi tichší ako inokedy ale tak pripisovala som to únave.. dnes ráno som mala naplánované, že pôjdem na pár dní k našim na chalupu a pred odchodom som sa ho pýtam, či je všetko v poriadku a on sa rozplakal... že veľa rozmýšlal a DETI NECHCE A ČO TEDA BUDE ĎALEJ...
Nezmohla som sa ani na slovo , lomcovali so mnou emócie - hnev, smútok, sklamanie a do toho som sa samozrejme rozplakala..
Ďalej sme sa o tom nebavili stratila som reč a bola som akurát na odchode na chalupu.
Takže sme akurát pár dni bez seba a máme čas to spracovať.
Je to pre mňa veľmi ťažké, mám ho strašne rada a už som si myslela (aj son to chcela), že s nim budem navždy a budeme mať neskôr aj rodinu..
Ja sa tiež bojim mať v dnešnom svete deti ale raz by som ich chcela neviem si predstaviť svoj život bez detí ale on vie..
Asi mi budete písať , že mam od neho odist.. ale je to naozaj ťažke hlavne v tejto fáze zamilovanosti a všetkeho.. chcela by som to zachraniť ale asi to nepojde pokiaľ jeden neustúpi.
Som naňho strašne nahnevaná, že mi dal vtedy nadej , že by si tie deti vedel so mnou predstaviť, žeby sme boli super rodičia..
Keby mi vtedy nedal túto nadej asi by som neodišla s práce a nešla s nim bývať..
Keď sa vrátim čaká nas rozhovor teraz to s ním cez mobil riešiť nechcem.
Prosím ako to vidíte, máte niekto s podobnou situáciou skúsenosť?
Ďakujem

ckocka
15. aug 2022

Ty si mu tiež dávala istú nádej, napriek tomu že deti nechcel si vzťah ani neukončila.

ms_green
15. aug 2022

Podľa mňa nemáš najmenšie právo byť na neho nahnevaná. Ako si napísala, rovno na začiatku vzťahu bol k tebe úprimný a povedal, že deti nechce. Ty si napriek tomu, že sa vaše názory na veľmi podstatnú vec v živote rozdeľujú vo vzťahu pokračovala. Byť na mieste tvojho partnera, brala by som to tak, že si s tým vysporiadaná..
Čo s tým robiť teraz, to je ťažké. Napísala si, že sa partner bojí. Skúsila si sa ho spýtať prečo? Potom by sa na tom mohlo pracovať.

opica_skorica
15. aug 2022

Áno. Stretla som sa s tým. No v opačnom garde.
Ona deti nechcela a on by možno raz aj deti chcel. Ona bola k nemu úprimná od začiatku, takže poznal jej názor (postoj). Neklamala mu. On jej nemá čo vyčítať. V tomto je podobnosť u vás.
Vedela si jeho postoj, chcel to v sebe zmeniť kvoli tebe, ale nejde to. Teraz je len a len na vas dvoch, či dáte život vo dvojici alebo nie.
Jasne, po telefone neries.
Osobne.
Inak to nejde, len rozhovorom.

miadi
15. aug 2022

Normalne sa zas prestahujes a najdes si inu pracu . Nabuduce hladaj partnera ktory od zaciatku tvrdi ze deti mat chce. A bude ich chciet s tebou . Mas 30 tak idealne by bolo mat prve do 35ky ., Cize by som nestracala cas s tymto priatelom. Zbytocne sa len obaja trapite Aj ked sa mate radi obaja chcete od zivota nieco ine. Cakat ze jeden z vas zmeni nazor aby vyhovel tomu druhemu nie je fer.

jaskolka
15. aug 2022

Nemá to zmysel, nič iné, ako sa rozísť vám neostáva. Zbytočne sa budete navzájom trápiť, neskôr prídu výčitky, hádky, ty budeš frustrovana, že nebudeš mat dieťa, on bude nešťastný, lebo bude mať pocit, že ho nechápeš a podobne.
Toto je závažná á prekážka vo vzťahu, a skôr či neskôr by ste na nej "narazili".
Môžeš sa ho spýtať, aký dôvod na na to ze nechce, ale obvykle ak človek v 34 rokoch netúži po tom, tak zázrak sa už nestane.
Vždy by sa musel len jeden z vás "obetovať". Bud ty, že ostaneš s nim, ale bez deti, alebo on, že ho donútis a pri každej hádke ti to bude vyhadzovať na oči.

lija22
15. aug 2022

aha ok a ide teda na vasektomiu? by som sa ho spytala medzi recou

opica_skorica
15. aug 2022

@lija22 to je co za otazku?

ls56
15. aug 2022

Polož sama sebe otázku: Som ochotná sa rozlúčiť s tou myšlienkou,že raz budem mať deti?
Ja by som sa tej myšlienky nevzdala. Byť na starobu sám,bez detí, bez vnúčat…síce s mužom, ale vieš ty čo do staroby bude s Vami?
Nehovorím ti, aby si sa sním rozišla. Viem, že ho miluješ. No tu neni cesty. Buď hop alebo trop. A inak prečo on nechce deti ti povedal?
Zas, keby ich chcel, musí to byť jeho dobrovoľné áno. Lebo môže sa stať, že si to rozmyslí a ty zostaneš s dieťaťom sama.
No je to ťažké. Ja by som to ukončila,pokiaľ by som sa nechcela vzdať detí. Apropo…už máte dosť rokov.

lija22
15. aug 2022

@opica_skorica vies co, ked nechce deti nemusi "strielat ostrymi".
viem je to vyhrotene. Ale keby na to prislo, mozno by ho to nasmerovalo, ze nepojde lebo deti raz chce.

lubkavargova1
15. aug 2022

@lija22 no hned by zaradil spiatocku mlady pan a vykrucal sa..inak toto som sa aj ja spytala a to boli reakcie presne takeho typu.

kaktusik007
15. aug 2022

a ja tomu nerozumiem... chcem deti / nechcem deti... proste riesit nieco co mozno nastane, na co je to dobre??? preco zaujimat postoj? kolko je zien / a parov / co deti chcu a nemozu? ze on sa boji.... ako pardon, coho? priviest deti do tohto sveta?? WTF? toto su vsetko bachorky, svet bol daleko horsi a ludia zili a mali deti. Ak by si ostala nahodou tehotna, posle Ta na potrat, pretoze on povedal ze on deti nechce?

a uplne suhlasim s
@lija22 - toto je otazka namieste. Ak deti nechces, podstup vasektomiu, nemusim do seba ja tlacit hormony a je to vyriesene. A aspon uvidis, ako realne si za tym, ze on deti nechce, aj stoji.

luccija
15. aug 2022

Ako dlho ste spolu?
Co ho to napadlo s tym vyrukovat?mali ste cez vikend o tom debatu?
Mna by viac zaujimal dovod boji sa zodpovednosti, nemate financie, mal zly vzor v rodine?

manzanillaa
15. aug 2022

Ani ja som si nemyslela, že raz budem mat deti ,až som neplánovane otehotnela (manžel tvrdí,že on to planoval😁) a už si život bez syna neviem predstaviť...deti sa rodia a budú rodiť,či sú vojny,hladomor,epidémie,proste,snáď nás ta príroda nenechá vymriet...v mojom okolí sú maminky,čo majú po 3,4 ci 5deti a ja som tomu rada,aj keď mne stačí jedno..tvoj priateľ má obyčajný strach,či to zvládne. Tu pomôže len úprimný rozhovor,držím vám palce♥️

deniseee
15. aug 2022

Poznam jednu taku zenu, ako vravis. Rozisli sa. Po par rokoch sa opat stretli, ona bola sama, on bol sam, ale obaja uz starsi a vtedy uz chcel aj on. Deti sa im ale v tom veku uz bez pomoci nedarili, nakoniec bolo treba prirode uz pomahat. Ale su spolu, maju spolu 2 deti a su stastni. Ale cca 8 rokov to trvalo co boli od seba a prve dieta mali az po 40.

opica_skorica
15. aug 2022

@lija22 to je hlupe radit autorke takto hrotiť situáciu.
To by si radila i zene? Ze daj si vybrat maternicu?
Ved existuju kondomy, nemusi do seba cpat horm.antikoncepciu.

janickacrazy
15. aug 2022

Podľa mňa on od začiatku vedel, že deti nechce a nechal ťa v neistote, čo bolo dosť hnusne od neho. Keď chcel, aby si sa k nemu presťahovala, tak sa tváril, že veď možno. Ja na tvojom mieste balím kufre.

lauriik
15. aug 2022

Ty chces deti a on nie. Je to do zivota zasadna otazka a nevidim tam priesecnik. Radsej by som hladala ineho partnera ako sa trapit s tymto a cakat, ze co ak sa panko za rok za dva rozmysli.

simca06022011
15. aug 2022

Navštívila by som s nim nejakého psychologa, zaujimalo by ma čoho konkretne sa boji a ci sa s tým da niečo robit. Ak by nemal zaujem to riesit, tak bohužiaľ koniec. Zbytočne sa trapit.
Veľa ludi a teda co poznám chlapov, takýto "strach" malo. U neho to bude asi vážnejšie, nieco ho naozaj trapi, ked nieze povie ze dieta nechce ale este na z toho stavy ze sa rozplače atd.

autor
15. aug 2022

@simca06022011 Rozplakal sa preto, lebo ma nechce stratiť a vie, že to bude viesť k rozchodu keď sa nezhodneme.

vler
15. aug 2022

Aspon vies na com si a v 30 mas este cas zacat odznova a stretnut noveho partnera ktory deti bude chciet

lubkavargova1
15. aug 2022

On velmi dobre vie co chce, ty nie si matkou jeho deti..to je jednoduche ako facka. To si len ty nahovaras aky mate super vztah. Muz co si je isty zenou, ze je to jeho osudova, tak jej aj na prvom sexe urobi dieta a tak to do nej pusti, ze az usami jej to bude tiect...mozno vulgarne prirovnanie, ale pravdive.
Inak by ti mali blikat kontrolky, muz co reve je riadne labilny jedinec...od takych na heeeeet milion kilometrov. Ci az tak si sa tam zabetonovala a si nanho financne naviazana, ze?

mikadooo
15. aug 2022

Ak deti nechce a ty deti chceš a obaja viete, že v tomto nepovolíte, tak sa zbytočne vzájomne netrápte a choďte od seba, nech je to akokoľvek bolestivé, čím viac to budete odkladať, tým to bude horšie. Myslím si, že teraz potrebujete obaja čas. Respektíve, on si to už v sebe definitívne upratal, keď ti to takto oznámil. Teraz je rad na tebe, nechať si dostatok času na zváženie, či na 100% chceš mať vo svojom živote dieťa, alebo nie. Akonáhle si to v sebe uzavrieš, tak myslím si, že ďalšie kroky sú jasné...

mikadooo
15. aug 2022

@lubkavargova1 čiže odmietaš existenciu mužov, ktorí proste deti nechcú mať, hej? Muž, ktorý plače pri tak vážnej téme, že vie, že asi si svojím výrokom od seba odoženie svoju životnú lásku, je podľa mňa absolútne ok.

simca06022011
15. aug 2022

Nech ma akýkoľvek dôvod nie je to normalne. Kopa mužov sa deti mat bálo, a su otcovia. Plakať mal vtedy ked plánoval s tebou byvst a nie teraz ked si uz v podstate nasťahovana, odišla si z prace atd. Mas dôvod byt nahnevaná a aj chciet od neho nejaké riesenie, snahu o riešenie. Ak by ti bolo naozaj ze je presvedčený ze dieta nechce odjakživa az do teraz tak bybsa k tomu celý cas tak staval. Takto mi ti príde trosku pokrytecke. Ale teda odborník na to nie som. Preto by som psychiloga napr riešila a rozhodla sa. Si predstav ze by si ostala tehotná náhodou, co by robil?

autor
15. aug 2022

@ckocka zo začiatku sme to nechávali otvorené. Bolo to také, že skôr nechce.
Spoločne sme usúdili, že nám je spolu super a že sa nechceme rozísť kvôli tomu lebo možno zmení názor a potom by mu bolo ľúto, že ma preto stratil hneď na začiatku.
Naozaj sme si veľmi sadli a stále to platí 🙂
Potom po čase prišiel s tým čo som spomínala, že som prvá žena, s ktorou si deti vie predstaviť, že by som určite bola super mama bla blaaaa...
A vtedy som ,,ožila" a postupne ho začala brať na celý život a zrazu bum zas sa zľakol.
Boli sme cez víkend pozrieť jeho mamku a bavili sme sa o jeho spolužiakoch. Že väčšina je v base alebo na drogách. A on sa bojí, že akokoľvek sa ako rodičia budeme snažiť, že to s kým sa začne dieťa stretávať a čo budú robiť neovplyvníme. Bojí sa, že si skazíme život tým, že by sme mali také problematické dieťa..

autor
15. aug 2022

@ms_green kuk odpoveď 🙂

som_ponorka
15. aug 2022

Poznám jeden pár. On nechcel, ona chcela, on jej teda povedal, ze dobre a vzali sa a potom zas ze nie. Nakoniec sa teda rozviedli.

sidicek
15. aug 2022

Je to bojko a sebec. Neviem, ja by som ho nechcela, ani keby si to s tými deťmi rozmyslel. V živote môžu prísť ozaj ťažké chvíle a on co? bude plakať? Utečie? Hľadaj si vyrovnanejsieho jedinca, čo ti bude oporou.

qwerty2
15. aug 2022

Nuž, bohužiaľ to bola z veľkej časti aj tvoja chyba - on ti na začiatku povedal, že deti pravdepodobne nechce. Ak máš deti ako prioritu číslo 1, tak s takým chlapom u ktorého je neisté, či ich chce si si nemala vzťah vôbec začínať. Iba si zbytočne premárnila čas. Sú ľudia, ktorí proste deti nechcú. Ale ešte nie je všetko stratené. Máš 30, tak ešte úplne do starého železa nie si. Môže sa ti ešte pošťastiť nájsť si dobrého chlapa na deti. Hlavne si uvedom, že je vždy ľahšie sa vrátiť z kratšej cesty. Čím dlhšie s ním budeš, tým viac času ešte premárniš.

miadi
15. aug 2022

To su Strasne blaboly preco sa “ boji” mat deti . Proste ich nechce hotovo . Zmier sa stym Bud snim ostanes bezdetna Alebo si zalozis rodinu s inym. S ktorym si sadnes v tom co je naozaj dolezite. Nie v tom ze aky obedik si date a aky film budete vecer pozerat v tv ..