Ahojte. Na úvod, mám 29 a prvý vážnejší vzťah. Možno je to divné, ale tak nejako to proste vyšlo. Naposledy som bola ,,zamilovaná´´ v poslednom ročníku VŠ, s ním to nevyšlo a odvtedy som nestretla nikoho, kto by ma zaujal. Som introvert, mám rada svoj kľud a síce niekedy ma prepadol smútok, že som stále sama, ale v podstate mi to nejako extra nevadilo (rozhodne nie až tak, aby som si začala s hocikým, len aby som niekoho mala).
Cca pred 5 mesiacmi som začala randiť s jedným mužom, 4 mesiace sme pár. Nech sa snažím akokoľvek, neviem na ňom nájsť žiadnu chybu. Je vzdelaný, inteligentný, má presne ten humor, ktorý milujem a každý deň mi dáva najavo, ako mu na mne záleží a nie tým presladeným spôsobom, ktorý neznášam. Vždy vie pohotovo zareagovať, vie ma rozosmiať ako nikto a za ten čas, čo sme spolu ešte ani raz nepovedal niečo, pri čom som si povedala že wtf? Nosí mi darčeky, správa sa tak, že sa pri ňom cítim ako bohyňa, predstavil ma kamarátom a chce aj rodičom, čomu sa zatiaľ vyhýbam.
Aj napriek tomu si nie som istá, či to cítim rovnako. Milujem spoločne strávený čas, vždy sa s ním dobre cítim, mám rada, keď sa ma dotýka (a to som extrémne nekontaktný typ), prišla som s ním o panenstvo (áno, v 29 rokoch), ale neviem, či ho milujem. Zo začiatku, keď som si ním nebola taká istá som na neho myslela 24/7, trápila som sa, či sa ešte ozve, či z toho niečo bude.. Teraz po 4 mesiacoch motýle zmizli a ja mám výčitky, že to necítim rovnako, ako on. Lebo z jeho strany je to čím ďalej intenzívnejšie.
Neviem, či je to normálne, keďže je to prvýkrát, čo niečo také zažívam. Možno som proste až príliš racionálny typ a zamilovanosť vyprchala skôr ako je bežné, možno je to tým, že som bola až príliš dlho sama a zvykla som si na to. Alebo je to preto, že ho mám istého a keby sa so mnou chcel rozísť, až vtedy by som pochopila, ako mi na ňom záleží.
Ani neviem, prečo to sem píšem a čo chcem počuť, asi ubezpečenie, že nemusím mať motýle v bruchu a myslieť na partnera non-stop. Lebo keď tu čítam, čo majú niektoré z nás doma tak sa mi až rozum pozastavuje a viem, že mám neskutočné šťastie, že som našla niekoho ako je on.
Zrejme budes taky typ zvlast,ak pises,ze si nekontaktna. Mna tiez zamilovanost rychlo presla,ale sme spolu uz dlhe roky a je nam dobre. Pokial sa s nim citis dobre,pritahuje ta,je to v poriadku. Ja som uplne rovnaka. Nemam rada kontakt,som introvert,potrebujem svoj priestor,ale snivam o nehynucej láske 🤣 neviem,preco neviem byt taka akoby som chcela. Niekedy az zavidim babam,ktore vedia prejavit lasku,ja to nedokazem. Ale u mna to prameni z detstva,nedostavala som lasku od mami. Mozno preto som taka divna
A on ma koľko rokov? Si si istá ,vieš že ťa chce tak si kvázi kľudná...k by cúvol tak by ťa zase naštartoval....a v sexe si rozumiete,ste spolu často?
vobec nemusis mat motyle v bruchu po 4 mesiacoch vztahu. To tak nefunguje, neviem si predstavit ze by mal niekto motyle v bruchu stale pri partnerovi. Ja teda nemam ani som nemala :D a to sme uz zobrati a mame syna 🙂 daj tomu este cas a hlavne sa nad tym moc nezamyslaj, lebo si v hlave zbytocne urobis chaos...laska predsa vobec nie je komplikovana...ked lubis tak lubis, hotovo...ziadne motyle nemusia byt
No neviem 4-5 mesiacov, nejake mozyle by som snad este ocakavala. Netikaju nahodou bioogicke hodiny tvojho partnera?
to ty si tu minuly tyzden zbierala rady, ci po 5mes. vztahu uz je cas na sex, aby si neposobila lacno? tak blahozelam, ze ste sa takto posunuli.
k veci - za mna to normalne nie je. takyto vlazny vztah z tvojej strany po tak kratkom case. ze by vyprchala ta prvotna zamilovanost a motyle po 5.mesiacoch. proste to pre teba nie je ten pravy! keby bol, po tak kratkom case by si este bola v euforii z neho a po prvom sexe obzvlast.
Takyto vztah ako opisujes ty je pre mna normal tak po 30 rokoch manzelstva. Ja som s chlapom takmer 15 rokov, z toho 13 manzelia a chyba mi, ked spolu nie sme, myslim nanho, chcem byt s nim, potrebujem, aby sa ma dotykal... atd.
@fotoarch ďakujem za povzbudivé slová, bodaj by si mala pravdu
@marca12 úplne ako keby som to ja písala. Až na to, že ja som mala doma lásky až až, napr. moja sestra je úplný opak mňa
@lily14 on je o 2 roky starší. Sme spolu 2-3krát týždenne (dochádza za mnou cca 60km). Čo sa týka sexu, nooo je to môj prvý, takže to nie je ešte úplne tip top. Asi ešte úplne neviem, čo mám rada, ale on je skúsený a vždy myslí hlavne na mňa, rozhodne nie je žiadny sebec. Každopádne sex s ním mám rada, vždy sa naň teším a verím, že to chce len čas, kým sa 100% zladíme.
@kikus7 rozumom si to uvedomujem. Pochybujem, že niekedy nájdem niekoho, ako je on.
@kitycat on deti miluje a viem, že by sa už chcel nájsť partnerku, s ktorou by sa usadil.
@matkahelka nie to som nebola ja. Sex sme mali po mesiaci vzťahu a nikdy som to na MK neriešila. Aj ja si myslím, že to nie je ok, preto som založila túto diskusiu.
Milá autorka, mne sa tiež stali na začiatkoch vzťahu, že som príliš veľa rozmýšľala a váhala, čo vlastne cítim (ja som mala asi tu chybu ze hneď som chcela mať jasno, či on je ten pravý alebo nie a podla toho vlastne aj určiť, či s nim chcem chodiť, či nie, aby som aj zbytočne jeho čas nenatahovala a aby som ho citovo nenamotala príliš ). Kamaratka mi dobre poradila - nemám nad tým rozmýšľať vôbec. Len si mam užívať čas, čo spolu trávime a vôbec nerozmýšľat, čo bude o mesiac, o rok.
To ti radím aj tebe, iba si to užívaj, a čas ukáže.
Normálna ponorka. Ste veľa spolu. Vyhrad si nejaký čas len pre seba. Idealne nebyť celý týždeň v žiadnom kontakte (žiadne správy) a potom sa stretnúť cez víkend. Alebo sa stretávať len každý druhý týždeň. Alebo tak nejako. Ako tebe bude vyhovovať. Aby ti niekedy aj chýbal, bo si sa ho už "prejedla".
daj tomu cas...nemas nahodou aj trochu strach z nepoznaneho a hlbky vztahu, z dalsieho vyvoja?
Ak je fakt taký úžasný, ako je tu opísaný, radšej by som sa ho držala. Lepšieho asi žena nenájde. Ja takého hľadám už roky.. Držím palce. 🍀
@kikus7 5 mesiacov je uzasny kazdy preboha. ved su to zaciatky, kazdy sa ukazuje v najlepsom svetle, neziju spolu... kazdy psycholog, ci v partnerskej poradni ti povedia, ze clovek sa vo vztahu zacne krystalizovat po roku a pol az dvoch rokoch. a skor vtedy, ak spolu ziju. nie ak sa vidia 2-3x tyzdenne na par hodin.
@matkahelka skúsiť to môže. Môže to vyjsť. Ja som napr.nestretla ešte takého, ktorý by bol taký ani prvé dva mesiace.
Ak sa cítiš s ním dobre,nerieš, a nechaj sa unášať životom. Ono sa to nejak vykrystalizuje. a mozno stretneš niekoho,kto súčasnemu mužovi nebude charakterovo siahať ani po päty,no pocítis pri ňom vzrušenie a rozum pôjde bokom. Držím palce!
Po 4 mesiacoch vzťahu o ňom možno ešte veľa nevieš a intuicia ti hovorí, varuje ta, že s ním nie je všetko v poriadku, len ty sa ju snažíš ignorovať a ako vidíš,to nie je možné. Mala by som sa na pozore, t.j. rozhodne žiadne záväzky ako dieťa kým nechápeš úplne svoje pocity. Kľudne im trochu viac ver. Inak taký úplne perfektný chlap môže byť často narcis, oni sú tak "pokazeni" , že dokážu navodiť ten pocit,že je to presne to čo si hľadala. Lebo v detstve, čo mali, sa museli tejto stratégii naučiť, aby bolo dobre - urobiť presne to, čo iný narcis (ich rodič) chcel a tak sa úplne prispôsobiť. Dúfam každopádne, že to nebude toto a skôr niečo iné, ale ako hovorím, opatrne a nacuvaj svojim pocitom, neber ich na ľahkú váhu. To ti dala príroda, aby si sa mohla dobre rozhodovať, mozog sám na dobre rozhodnutia nestačí. Mozog robí s len s tým, čo vie a ty o ňom možno všetko nevieš, ale môžeš cítiť, že nieco nesedí a dozvies sa až časom, čo to bolo
@matkahelka presne , múdro. Ja som mala 3 mesiace fakt úžasného, ale potom sa nejako z neho vykľul mimochodom ešte ženatý chlap a notoricky klamár a a ... Jasné, inak veľmi inteligentný, skvelý humor, proste som si na neho spomenula z toho opisu. Ešte aj tá intenzivnost z ich strany, chuť posúvať vzťah ďalej a pomerne rýchlo, to je typické pre týchto narcisov. Asi vedia, že im to skôr či neskôr praskne a druhú tvár neukryju večne
@matkahelka Motýliky a poblaznenie po čase vyprchá z každého vzťahu až potom sa ukáže ta prava laska, - či si budú oporou, či sa budú o seba starať, či budú pre sebe stat v dobrom i zlom. Toto je laska ;) nie motýliky v brušku jak 12 rocne pubertiacky.a ešte keď žena je realistka alebo menej citovo založená tiie motýliky nikdy nemusí pocítiť. A myslím že o nič neprišla keďže to poblaznenie raz vymizne a veľa párov sa potom rozchadzaju. Az ti čo ostanú spolu aj keď rozmýšľajú už triezvo, tak tí sú pre seba pravý.
@kora16 no vidis. a pre mna su motyliky na zaciatku prirodzene a priam nutne. lebo to k tomu zaciatku vztahu jednoducho patri. je to fyziologicky proces v tele bez ohladu na to, ci ma clovek 15 ci 40. skus si o tom nieco pogooglit.
ja som s muzom takmer 15 rokov, 13 rokov sme manzelia, a motyliky som mala teda velmi, velmi dlho. a aj teraz, po rokoch, ked motyliky uz nie su, ale zamilovani sme do seba ako na zaciatku, pusinkujeme sa, mojkame, sulozime ako ked sme boli spolu rok, ci dva. a urcite necitim ani zdaleka po 15 rokoch vztahu taku laxnost k partnerovi, ako autorka po par mesiacoch. opakujem sa, za mna to pre autorku nie je ten pravy. ak po 5 mes.ma taketo pocity, co bude o 15 rokov?
@matkahelka mala som priatela pri ktorom som mala motyliky v bruchu a vyklul sa z neho hajzel. 🙂 Takže
@kora16 a jedna tvoja skusenost je smerodatna? dufam, ze to nemyslis vazne 😉 ako som pisala, skus si o tom nieco pogooglit, je to "vedecky" podlozene, prirodzeny fyziologicky proces v tele ludi pocas "rannej" zamilovanosti. este aj na VS na seminare z psychologie sme to mali na prednaskach.
@kora16 a mimochodom, ja som mala motyliky pri kazdom chlapovi, do ktoreho som bola zamilovana, kedze to k tomu patri. a z troch sa vykluli hajzli a az ten stvrty to so mnou dufam potiahne az po hrob 😉
@matkahelka tak ja by som neodhodila od seba super chlapa len zato že nemám motyliky v brušku 😅
@kora16 prave tie motyliky su signalom zamilovanosti 😉 a neviem, ci je ten chlap az taky super, ked k nemu autorka prechovava taky laxny postoj. pre mna by to bol signal, ze je to niekto "na chvilu", kym stretnem toho praveho, pri kom budu aj tie motyle 🤩
@bolarazjedna
@marca12
@mabenn
@kikus7
@ankare
@bluka2
@matkahelka
@kora16
preboha ženy, nie je to žiadny narcis, klamár ani nič podobné 🙈 síce sme spolu 5 mesiacov, ale predtým sme sa poznali skoro rok. Robím audity účtovníctva (hovorím, že som realistka) a s firmou, kde pracuje on dlhodobo spolupracujeme. On robí s mojou blízkou kamarátkou, už od začiatku jej hovoril, že sa mu páčim, ale nejako nemal odvahu ma osloviť. So všetkou skromnosťou hovorím, že som nadpriemerne pekná, ale v kombinácií s tým, že som introvert, trochu hanblivá a ešte aj pracujem na relatívne vysokej pozícií pôsobím ako namyslená ľadová kráľovná. Pracovne sa stretávame tak raz týždenne, skočíme na obed s ostatným kolegami, viem o ňom nejaké veci aj od iných ľudí.. A áno, je to slušný chlap, ktorý vie, ako sa správať k žene. Nehovorím, že je dokonalý a po čase nevyjdú na povrch nejaké nedostatky, ale čo sa týka jeho správania sa ku mne, k okoliu, názorov na život, tak absolútne nemám čo vytknúť.
Ja som ani raz nepovedala, že mi na ňom niečo nesedí. Ide len o to, že sa bojím, že sa na mňa až príliš naviazal a z mojej strany to nie je až také žhavé ako z jeho. A neviem, či je to mojou blbou povahou a takto to budem mať vždy, alebo to naozaj nie je ten pravý a bolo by lepšie zísť z kratšej cesty, kým mu až príliš neublížim. Ale neviem si predstaviť, že by som to teraz ukončila a už sa s ním nikdy nestretla, na to je mi s ním až príliš dobre.
Každopádne každej ďakujem za názor, dám tomu ešte čas a uvidím, ako sa situácia vyvinie.
Tak daj vedieť potom a držím palce 🙂
Veď som napísala, že držím palce, že takého hľadá každá a tiež by som sa takého držala, tak nerozumiem, prečo som označená v tom spoločnom príspevku. Nepísala som, že je klamár a pod., len že som zatiaľ nestretla takého, ktorý by bol taký úžasný viac ako mesiac.. Tak by som sa tohto držala na Vašom mieste a mohlo by to vyjsť. Len sa mi v prvom príspevku zdalo, že neviete, čo chcete. Ale možno len klam.
ako to dopadlo?
Moze to byt povaha - introvert -nekontakty zyp verzus tvoj partner.. Potrebujes byt aj sama, svoj priestor, aby si nebola jeho laskou dusena.. Urcite odporucam nebyvat spolu , kym sa nebudete poznat ako ponozky, a ty zistis co a ako ti vlastne vo vztahu vyhovuje. proste si zachovaj ako introvert svoj PRIESTOR.. Partnerovi bud uprimna aby na to neprisiel o niekolko rokov a nezistil ze mu to fatalne nevyhovuje. Spolu to date ak o tom budete vediet.