Partner má dlhy

aninka55
13. feb 2024

Dobry den, rada by som sa poradila ohladom finančnych problémov, ktoré si robil môj partner poza môj chrbát. Byvame v mojom byte, ktory som nadobudla dávno predtym než sme sa spoznali. Nič nám nechybalo, ale on potreboval mat auto , na ktoré nemal , napriek tomu si ho zobral na splátky bez mojho suhlasu s tym, že dobre zarába tak si ho splatí...po čase ho predal, kupil dalšie ...atd . Postupne sa mi priznal, že už to nieje pár tisíc ale pár desiatok tisíc, ktoré už nevládze splácat . Dozvedela som sa to tak, že som mu otvorila obálku z banky z poslednou vyzvou...no neviem čo bude, ja síce dlhy nemám ale ak príde exekútor tak ako budem dokazovat majetok v byte ...zariadenie atd?? máte nejaké rady ? Dakujem.

chrobak7
13. feb 2024

@aninka55 Okamžite mu zbaľ kufre a vyraz ho tak, že ho ani Google nenájde. S takým človekom nemáš budúcnosť. On je finančne negramotný a dlhy si bude robiť celý život. Jeho nezmeníš. Ak si nechceš pokaziť život, tak do s ním skonči. A dlhy nech si rieši sám.

Máš šťastie, že byt je tvoj a nie spoločný.

januska12323
13. feb 2024

Byt je tvoj a nie ste manželia tam exekútor nemá čo s tebou riešiť. Skôr by som sa bála hrubokrkych mafiánov, ktovie kde všade si požičal. Zruš mu trvalý pobyt ak má a pošli ho na tie dlhy zarobiť. Potom s ním ukonči kontakt kým si to aspoň trocha nedá dokopy.

aninka55
autor
13. feb 2024

@januska12323 áno takto aj chcem ...poslat ho do zahraničia

melanta
13. feb 2024

@januska12323 ak má u nej trvalý pobyt alebo stačí, že u nej býva/žije, tak exekútor môže prísť spísať majetok a ona bude musieť preukázať, že majetok v byte je jej. Takže nepíšeš pravdu, ak jej dávaš radu, že exekútor nemá čo riešiť. Žiaľ, ak tam býva, tak má.

aninka55
autor
13. feb 2024

@melanta presne toto sa obávam, že je to tak ...

melanta
13. feb 2024

@aninka55 okamžite zrušiť trvalý či prechodný pobyt a omažite ho vysťahovať. Ak mu chceš dať šancu, v poriadku, ale vysťahuj ho. Otázka je, či je správne dávať šancu takémuto človeku. Roky si roky nabaluje ďalšie a ďalšie úvery, bez vedomia parterky s ktorou žije. Kupuje si veci, na ktoré nemá. Koľko bude tie dlhy splácať? KOľko rokov? Dlho. Privedieš deti do takéhoto vzťahu, v ktorom ty budeš ťahať domácnosť a v ktorom si vlastne tolerovala to, že ti partner klame a je finančne nezodpovedný? Pretože ak s ním ostaneš, tak to vlastne budeš tolerovať.

januska12323
13. feb 2024

@melanta tak to je blbé ak je to tak

zmrzlinka2021
13. feb 2024

@aninka55
Nie ste manzelia, nekomplikuj si prosim ta ivot s takym clovekom. Zalozit si s nim rodinu je mega riziko prave pre teba a moze tebe dost znicit zivot.

To je absolutne nevhodny typ cloveka do zavazkov. Slusne sa s nim rozid, zrus mu trvaly pobyt u teba a nech sa odstahuje.

lenkahvh
13. feb 2024

len podotazka - zjavne na SK nie je o lúzrov núdza - vid slecna, čo platí po par rande panovi na trikrát jeho účty, ale ved rovnost všakáno, alebo slecna, co ide platit rozvody v aute prizivnikovi, a pyta sa, co si myslime 🙈🙉
@autorka - kedze ten tvoj vlastny luzer ma tolko dlhov a byt je tvoj - za to obdobie ti aspon prispieval na chod domacnosti, ci si si ho vydrziavala?
naco by sa ti chlapi snazili, ked tu vidlami taketo blbky mozeme prehadzovat - umyte ma svatenou vodou prosim vas

aninka55
autor
13. feb 2024

@lenkahvh no áno ...nalož mi , zaslúžim si za sprostost ...dúfam že čerstvo zamilované poučia :(

ropucha6
13. feb 2024

@aninka55 nestresuj, sice exekutor prist moze, ale realne nepoznam pripad, ze by naozaj chodil domov a to som mala okolo seba dost exekucii, bankrotov. Primarne pojde po plate samozrejme. Kazdopadne tiez to nevidim ruzovo, nebude to partner do zivota. Toto uz ani v zahranici nesplati za par mesiacov, tiez by som zisla z kratsej cesty.

hope87
13. feb 2024

@aninka55 ty sa mu prosim ta ale neopovaz pomahat s tými dlhmi, lebo uz tie peniaze nikdy neuvidis. Ja som za pomoc ale toto? Niekolko 10tok tisic? 😵. Dlhodobo ta tahal za nos, poziciaval si kade-tade, kupoval si veci, na ktore realne nema - ok, takto funguje mnoho ludi, ze si musia požičať na byvanie, pripadne auto ale ked to nezvladam platit, nejdem do dalsej pozicky ale dohodnem sa na splatkach tak, aby som zvladala platit to, co uz mam. Najhorsie je, ked sa prestane platit a zaroven komunikovat. Jasne, ze potom sa clovek dostane do este vacsich sraciek. Rovno ti poviem, ze takto nezodpovedneho cloveka by som zasratou metlou vyhnala. Je to sebec, ktory absolutne nehladel na teba a ze aj teba sa to dotyka, kedze je to tvoj partner a lubis ho (predpokladam). Keby si neotvorila tu obalku a nezistila to, tak dokedy takto funguje? Kym ti realne na dvere nezabucha ten exekutor?

zuzanna33
13. feb 2024

@aninka55 Tak som spoznala aj môjho bývalého preto už je ex ....Na začiatku veľký pán dokonalý no po čase som nachádzala obálky a taktiež ani práca mi po čase nevonala pretože už si väčšiu časť mzdy bral exekútor. Auto musel napísať na mňa a všetko čo malo v byte hodnotu sa postupne bralo dostane upomienku a potom už len prídu z nálepkami a nikto sa ho nebude pýtať.Elektronika, nábytok....bude rada že nie ste manželia ak muž na začiatku klame nemá zmysel ho ľutovať inak stiahne do dlhov aj teba ak nedajú jemu napríklad nebankové spoločnosti postupne bude písať na teba pôžičky...láska je slepá

ahhola
13. feb 2024

Posli ho z tvojho bytu pod most, auto ma, prsat na neho nebude. 💦

ahhola
13. feb 2024

Co teraz robis, kde je ten oyebavac? Pobalit, 5 igelitiek pred dvere,vymenit zamok, zahasprovat. lebo ta stiahne zo sebou do bazin a do penzie budes len splacat jeho blbost. Gembli, tak na 98%.

domkakvet
13. feb 2024

@aninka55 velmi nezodpovedne od neho.

babydesire
14. feb 2024

@lenkahvh prestan,,kazdemu sa moze stat,...hlxvne je ukoncit nadobro takyto vztah

belaaaaaaaaa
14. feb 2024

@aninka55 Ahoj. Okamžite mu povedz nech si zbalí kufre. Nemôžem sa v tvojom veku s človekom, ktorý urobí také niečo. Zrušiť trvalý pobyt a Paaa

libertz
14. feb 2024

nechapem jak taketo individum jako je tento moze vobec niekoho mat... Co si na nom vobec predtym videla...

maba123
14. feb 2024

No ja trosku zasnem nad komemtarmi niektorych, ako moze exekutor behat a spisovat majetok....bla bla bla..., no dobre som sa zasmiala, v skutocnosti exekutor nemoze s tvojim pobytom a bytom robit nic, to ze ma niekto trvaly pobyt, neznamena vlastnictvo toho v com byva, exekutor prioritne preveri jeho zamestnanie, a vlastnictvo, nema dosah na ine vlastnictvo ktore nieje pisane , samozrejme zrusit trvaly a prechodny pobyt a aby neboli dorucovane pisomnosti na tvoju adresu a tam to padlo, a pokial si niesi uvedena nikde na jeho pozicke, tak dalsi postup ta uz nemusi trapit

sinusoida
16. feb 2024

@aninka55 byt je tvoj, nič nemusíš dokazovať. Dlh je jeho.

sinusoida
16. feb 2024

@aninka55 byt je tvoj, ty nič nemusíš dokazovať. Dlhy sú jeho, ak má niečo oficiálne na mene on, to mu berú: auto, byt, dom...

sinusoida
16. feb 2024

A ešte jeho výplatu, odtoaľ mu vefia zrážať... No a takéhoto neživ, nech si ide svojou cestou, so svojou finančnou gramotnosťou.