Ahojte potrebujem poradiť. Mám partnera, ktorý mal predo mnou 4.5 ročný vzťah a mal mať aj svadbu. Boli zasnúbený ale pár mesiacov po požiadaní o ruku mu jeho ex vrátila snubný prsteň s tým že s ním nechce byť (dôvod bol aj že ho podviedla). Partner to znášal veľmi ťažko. Necelý rok od toho našiel mňa a začali sme spolu chodiť. Vidím že ma miluje a všetci z jeho okolia mi hovoria že je konečne šťastný že ho už nevidia utrápeného. Milujem ho aj keď mal akú takú minulosť. Snažím sa mu pomôcť ako len viem byť oporou. Rada by som mala s ním spoločnú budúcnosť chápete každá z nás túži mať svadbu byť v krásnych bielych šatoch a tak. V poslednej dobe (hlavne od mája kedy sa mal ženiť) som u neho začala pociťovať zmeny. Akoby sa bál pri mne urobiť hocijaký iný krok aby znovu netrpel. Povedal mi aj že sa unáhľovať nechce čo ho aj chápem netlačím ho do ničoho len to hovorí takým spôsobom akoby so mnou nechcel mať nič bližšie že mi nechce ublížiť a ani on sebe. Trápi ma to povedala som mu źe to vo mne evokuje akoby ma odstrkoval a chcel rozísť. On to popiera a ťažko sa s ním na túto tému hovorí. Chcem mu pomôcť ale neviem ako viem že ho to ešte bolí. Máte aj vy podobný vzťah ako ja? S mužom ktorý bol zasnúbený a tá jeho "vyvolená" ho podviedla a vrátila prsteň? Ako ste to znášali a ako ste to prekonali? Nechcem ho vidieť utrápeného lebo ma to bolí a trápim sa aj ja. Prosím vás ako mu pomôcť?
Mám taký vzťah, tiež som sa na zaciatku bála, tiež padli z jeho úst vety ako vsetko ma svoj čas a podobne. Avšak brala som to s nadhľadom, v každom vztahu ma vsetko svoj čas. Ale tiež som sa bála, že už keď si raz presiel niecim vážnejším, nebude chcieť znova a rôzne iné pochybnosti boli, že sa na ňu lebo nadviazal, že mu chyba...
Čas ma poriadne vyviedol z omylu 🙂
@terezia1477 *ze je na ňu stále naviazaný.. automatická klavesnica si robí čo chce 😁
Neostava ti len byt trpezliva ked ho milujes. Myslim ze ta neporovnava,len je opatrny. Poznam opacny pripad. Moja sesterka zrusila svadbu dva tyzdne pred jej konanim. On sa k nej nehodil, nznacovali sme jej to,ale pochopila to az takto neskoro. On bol do roka zenaty s inou a maju uz aj deti a ziju ok. Sesterka dopadla horsie,ale to uz je iny pribeh.
@terezia1477 trvalo to asi dosť hodnú chvíľu než to prešlo že? Snažila si sa aj dáko mu pomôcť alebo ako vravíš brala si to s nadhľadom a nechala to tak?
@mikusa1999 snažila som sa byt dobrou partnerkou a platilo to aj opačne. A doteraz aj platí samozrejme 🙂 myslím že ako vážny vzťah som to začala brat skôr ako on, ale to je možno len moj dojem. Byvat sme spolu začali po roku a to bol prvý vážny krok v našom vztahu, potom to už išlo aj ďalej.. 🙂 Ale musím dodať že v podstate nikdy mi nedával nejaký vážny dôvod nato aby som mala pochybnosti, to skôr ja som si to nahovarala. Možno sa len nechce popáliť znova, možno ta ma naozaj veľmi rad ale boj sa hneď spravit nejaký vážny krok. Teda neviem ako dlho ste spolu, ale možno s tebou naozaj ráta a chce byt, ale len nato chce ísť postupne.
Moj priatel bol zenaty, manzelka ho podvadzala, rozviedol sa, uz tomu bude 8rokov. Cakame spolu babo ale o ruku ma nepoziadal, lebo je este stale traumatizovany. Ani to od neho necakam, nenutim ho, netlacim na pilu, ani sa o tom nebavime ale viem ze toto je ten dôvod. Su to muzi, musi to prejst, niekedy to trva dlhsie, hlavne mu bud oporou aby vedel a citil, ze ty by si to neurobila.
Jednoducho ostaň v kľude, na jednej strane musí cítiť že ho miluješ, ale nesmie cítiť tlak. Mne sa ešte dávnejšie stalo že ma snúbenec nechal pol roka pred svadbou pre inú. Po nejakom čase som si našla iného a vydala sa za ňho. Ale v čase keď som si našla manžela som už s minulosťou bola vyrovnaná mala som to za sebou, bola to uzavretá kapitola. Príde mi to že ten tvoj to ešte nemá celkom uzavreté. To ale vôbec nevadí, lebo keď si našiel teba znamená to že minulosť chce uzavrieť. Stačí ak budeš pri ňom a nebudeš naňho tlačiť. Zrovnať si to v hlave musí on sám. Keď bude vidieť že ti môže dôverovať, dá sa to postupne zvládnuť. Už to išiel do nového vzťahu s tebou znamená že chce ísť ďalej. S manželom sme si rozumeli a 100%dôverovali, môj predošlý vzťah nijak nenarušil môj nový. Je pravda išla so do nového vzťahu vyrovnaná, možno mužské ego potrebuje viac času a trpezlivosti aby sa vyrovnalo s neverou,ale dá sa to zvládnuť. Ja som s manželom prežila rozprávkový plnohodnotný vzťah založený na láske a dôvere a na nejaké strašidlá z minulosti či moje či jeho(mal aj on pre do mnou neúspešné vzťahy)nebol priestor . Našu rozprávku ukončila vo februári jeho náhla smrť na zlyhanie srdca. Ešte nie som celkom celkom psychicky OK, ale viem si predstaviť niekde do budúcna nový vzťah keď na to budem pripravená.Je mnoho mladých vdov a vdovcov aj s deťmi čo si založili nové rodiny a žijú šťastné.Na svojich zosnulých partnerov nezabudnú, ale dokázali začať na novo a milovať naplno nového partnera. A iný si zase založili nové rodiny po ťažkých rozvodoch. Ak sa chce dá sa prekonať aj ťažká minulosť tak silného kalibru ako je ovdovenie, tak sa vôbec netráp na tým že chlapec mal ťažký rozchod pred tebou, potrebuje len trochu viac lásky a trpezlivosti a bude OK. Neviem koľko máte rokov, ale je úplne normálne že sa dajú dospelý ľudia do kopy a každý nejakú tú minulosť má. S trochou lásky a trpezlivosti to ide, len musí ten pozraňovaný patner chcieť začať nový život. Ak ťa ten chlap miluje prekoná to, a to že ťa miluje predsa cítiš. Podľa toho vieš že chce žiť na novo a naplno s tebou. Len dopraj dostatok lásky a trpezlivosti a bude to OK.
Ďakujem vám naozaj 🙂 budem sa snažiť byť mu tou najlepšou partnerkou a ďakujem vám isto povzbudili ste ma 🙂
@mikusa1999 a co tak tlacis na pilu?rozhodla si sa pre muza,co sa mal zenit,si myslis,ze to je iba tak?a ak ju miloval,tak si len naplast a nahrada,rada,nezamiluvaaj sa velmi,bud opatrna,ked henta pricupka,aby si nebola odstrcena a hlavne,!paneboze,nehovor o svadbe o detoch a o buducnosti !ste spolu strasne malo este!!!kam sa vy zeny furt naahlite,klidek lebo ti zdupka...
kolko ste spolu,ze uz riesis svadbu a decka?rok po tom ako ho podviedla a odisla od neho pred svadbou,ste sa dali dokopy a ty mu chces pomahat lebo sa trapi?prepac,to je vela aj na venezuelsku telenovelu.podla mna ju miluje a nevyrovnal sa este s rozchodom,preto sa trapi.ako mu pomoct?rozist sa s nim.a novy vztah nech zacina,ked uz bude vyrovnany s minulostou.podla mna si klin,aby na ten predosly klin zabudol,ale myslim si to co marina24.keby sa ona vratila k nemu,podla mna by ho uprosila a od teba by odisiel.muz,ktory skutocne miluje svoju partnerku uz neriesi ex.nech bolo co bolo.aj moj mal exku,ani ju nespomenie,ani ja mojho exa.uz pre nas ti ludia neexistuju,pretoze sme spolu stastni a nemame zaujem brblat sa v tom.nezaujima nas to.pokial tvoj sa v tom brble a trapi sa v uvodzovkach,to nebude len tak.
@mikusa1999 chcem mu pomáhať a byť oporou a v čom??ty nie si jeho mama čo bolo, to bolo, keby nebol pripravený na vzťah nechodí s tebou.Prestan ho ofukovat, snívať o bielych svadobných šatách možno budete spolu ešte x rokov kým príde k svadbe, možno sa nikdy nebude chcieť oženiť, možno sa rozidete
Nerieš to, ožívaj si čo je, nepitvaj sa v tom a hlavne netlac
Nehraj sa na samaritanku tvojmu partnerovi nezomrela žena s malými deťmi iba sa rozišiel nerobte z toho dramu
@mikusa1999 z toho co si napisala si tiez myslim, ze ju stale miluje a nie je vyrovnany s rozchodom.
Asi by som zvazovala rozchod. Nepremyslala by som nad svadbou skor nad tym ci nie som len naplastou...
@missdiva to by som ja napríklad netvrdila. Je evidentné, že ju miluje a aj ona jeho tak načo sa prosím ťa hneď rozchádzať a myslieť na hlúposti. Chce to len čas a dosť sa o tom rozprávať
@mikusa1999 Z vlastnej skusenosti, kde ja som bola ta, co zrusila svadbu a odisla.... Ex si nasiel novu priatelku,. ktora ho ofukovala, chapala a cakala, kedy ho prejde trpkost z predosleho vztahu. Asi po roku som ho stretla a povedal, ze aj ked ho to velmi zlomilo, bol by ochotny sa ku mne vratit a zabudnut na vsetko.. Ja som uz mala ale noveho partnera. Ex je s tou priatelkou dodnes, uz to bude 6 rokov, nehodla si ju zobrat, ale su spolu. Myslim, ze by mala prist nejaka uplne nova, do ktorej by sa zamiloval a bol ochotny planovat buducnost. V tvojom pripade by som sa prestala starat ako jeho matka a zacala si viac vazit samu seba. Chlap ta ma milovat a starat sa o teba a nie, ze ty budes cakat, ky m ho "bobo" preboli....
@gertrudka222 podla mna ked niekoho milujes a nie su tam deti nemyslis na vztah z minulosti pokial uz nic k predoslej osobe necitis.
A autorka napisala, ze ked sa o tom bavili povedal, ze sa nechce unahlit akoby s nou nechcel mat nic blizsie (nechce ublizit ani jej ani sebe - toto sa podla mna hovori len ked si ten druhy nie je isty vztahom)...
@gertrudka222 keby ju miloval, tak ako sa milovať dá, tak nemá depky kvôli bývalej. A úplne by na ňu zabudol.
@mikusa1999 ja by som na to asi nervy nemala. Stále by som sa cítila ako náhradníčka za niekoho, koho skutočne miloval. Možno s tebou začal, lebo si myslel, že zabudne. Ja neviem, mne sa to nezdá ako milujúci partner. Možno je sám sklamaný, že s tvojou pomocou akosi na ňu nezabúda. To je o čom, že ty máš byť trpezlivá, aby na ňu zabudol? Mi to príde voči tebe veľmi egoistické.
Chce to len trpezlivost. Moj to mal uplne rovnako. S babou bol cez 5 rokov. Mai sa brat a pokusali sa o dieta no nedarilo sa. Potom prisli problemy, ona ho podviedla a rozisli sa. Somnou si zacal 2 roky necele po vztahu. Velmi dlho sme spolu boli na divoko. Nechcel vztah len zasunut a niekoho pri sebe. Je to len o trpezlivosti a hlavne netlacit. Musi to chcet sam od seba. Aspon mne sa ta trpezlivost vyplatila a ked sa z toho dostal , otocil o 180 stupnov.
@mikusa1999 nemá to v sebe ukončené a u Teba tú podporu, partnerstvo, aké hľadal, nenašiel.
@mikusa1999 len trpezlivost. Ja som takto zacala vztah, ale velmi z odstupom, lebo som mala 2 zle skusenosti a povedala som si, ze uz nedovolim, aby ma niekto ranil. Postupne som v nom nasla doveru a sme spolu dodnes (11rokov).
@mikusa1999 ak ho stále bolí rozchod z ex, tak ju ešte stále miluje..
@mikusa1999 Moje nervy. To čo za drísty píšeš, že mu budeš najlepšou priateľkou a budeš sa mu snažiť pomôcť a podobné blá, blá. Kopla by som ho do riti, keby som mnou chodil a pre inú sa chudáčik umáral láskou. Taký by mi veru za vzťah nestál. Maj trochu hrdosti dievča.
@senticka Vieš, ale pri robení dieťaťa nebol traumatizovaný....
@saslavka73 ani nemusel byť, bolo chcene a planovane.
@senticka tak prečo je stále traumatizovany chudiatko
@mikusa1999 Mozno je s tebou len kvoli sexu a aby mal s kym travit cas. Mozno sa raz zamiluje do nejakej. Iskra bud je alebo nie je. A keby bola medzi vami, tak by traumu z minuleho vztahu neriesil. Nebola by som rada v tvojej kozi....
@saslavka73 ze zrovna toto Vas trapi, prečo je cudzí človek traumatizovaný, asi Vás musel niekto fajne odkopnúť. Každopádne, tieto debilné poznámky od cudzieho človeka sú bezpredmetné, takže prajem pekný deň.
@senticka Je mi to jedno. Ja mám jedného muža 30 rokov. Možno si nájde mladšiu a odkopne ma. Ale byť Vami tak sa sakra zamyslím, že je chudiatko traumatizovaný z predošlého vzťahu, ale s Vami nemá problém si decko urobiť, avšak svadba no veď je chuáčik traumatizovaný. Stojí to za zamyslenie, nie?
@saslavka73 neryp do nej, ved ona to podvedome ajtak vie...akoze ako vynosit decko mu moze ale aby ju o ruku poziadal tak to uz chudatko ma traumu...cele zle. Ale aspon vidime ze existuju aj taketo tolerantne zeny...
Nemas moc co urobit. Len cakaj ako sa to vyvinie. Mala rada, nestavaj si vzdusne zamky, mozno to ajtak nieje ten tvoj pravy...akoze pozerat sa na chlapa ako ho"boli"rozchod s jeho ex, asi by som ho poslala dokelu nech si najprv uprace vo svojej hlavicke a az potom riesi dalsi vztah.