Partner je skôr spolubývajúci otec

bezmena22
11. feb 2022

Pre túto otazku som si vytvorila nový Nick
Naozaj neviem ako mam dalej pokracovat. Som v 6 rocnom vzťahu s muzom ktorý ma poziadal o ruku takmer na zaciatku vztahu ktorá sa nikdy neuskutočnila s toho hľadiska že keby sa uskutočniť mala musela by som všetko vybaviť a zrejme aj väčšej časti financovať sama o com asi žiadna žena nesníva.. napriek tomu máme 2 ročnú dcéru. Ide o to ze tento partner so mnou vôbec nespava.nie je to len po porode bolo to tak aj pred tým len som si to v návale povinnosti neuvedomovala/pracovala som vždy viac ako on.. rozhovorov na turo tému bolo veľa.ako aj sa odmlcanie od tejto témy lebo mi povedal ze keď mu to budem hovoriť tak sa nezmení nič
Lenže je jedno co robím ci sa rozprávam alebo som radšej ticho nič...nie som ani tucna ani škaredá ani nemám ružové okuliare ze to bude ako a začiatku ale byť úplne bez alebo raz za 4 mesiace mat sex taky ze on sa spravy hneď ma nici.. a potom zase dlho dlho nič.
Okrem toho si s nim nemám okrem domácnosti a dieťaťa ani co povedať ,intelektualne sme absolútne vzdialený. Ja by som najradšej tento vzťah ukončila hneď, ale nedovolí mi to ten dôvod že máme spolu dieťa a aspoň o ňu sa celkom fajn stará ma ju rad a ona ho tiež ľúbi
Zrejme ma odsudite ze sme dieťa mali skoro/ áno mate pravdu ale čo to pre mňa znamená?
Mam ostať vo vzťahu koli dieťaťu? Niekdy už mam strach ze príde nevera s mojej strany ktorú ani nechcem
Ale mam 31 rokov a prednedávnom som mala 6 mesiacov depresiu ntorapodla mňa vzišla s tejto situácie...poraďte mi
Prosím co by ste robili vy . Do poradne ist nechce

liljana
11. feb 2022

Mozte sa rozist a kludne sa o dieta starat obaja ako dobri rodicia. To je lepsie ako umelo udrziavany nestastny vztah. Ak dieta od mala je vychovavane rozidenymi rodicmi, nie je to pren taka trauma, ako ked sa rozidete v 5-10-15 rokoch.
Skus este napravu a daj tomu este cas, ale ked to nevyjde ... Idealne, aby ste zostali spolu do 2 rokov, dieta si na neho zvykne, aby ho mohol casom bravat k sebe.

ivkazba
11. feb 2022

Práveže kvôli dieťaťu vo vzťahu ostať nemáš, práve kvôli nemu by som odišla. Aby nebolo vychované tak, že bude považovať za normálne, ak spolu žijú ľudia, ktorí sa neľúbia a nemajú voči sebe rešpekt a úctu.

bajka16
11. feb 2022

No ničí ťa to ale kvôli dieťaťu to budeš trpieť?
Ak máš možnosť bež váhania odíď. Pretože to dieťa za chvíľu vyrastie a bude mu šumafuk či sú jeho rodičia spolu. A pritom ty stratis roky. Nešťastná a nenaplnená.
Ostávať iba kvôli deťom je hlúposť. Deti otca nestratia nikdy ak otec nestratí záujem.
Ale ty strácas čas. Takže ak by som bola v takejto situácii a mala by som prostriedky nato postarať sa sama o seba aj dieťa. ? Minútu by som nepachla pri tom chlapovi.

katkati
11. feb 2022

@bezmena22 Veď máš dieťa. To najviac v živote. Dcérka čím ďalej, tým viac bude vnímať, že si smutná, dokonca máš depresie. Pomenovala si, kvôli čomu. Takže na jednej strane vraj ľúbi svoju dcéru, no na druhej nepozerá na to, ako svojim správaním ubližuje vám obom? Svoj život nepremárni v takomto nefunkčnom vzťahu. Aj dcérka bude šťastnejšia, keď sa zbavíš človeka, ktorý spôsobuje doma dusno. Ešte môžeš byť v živote veľmi šťastná. Bez neho.

annm81
11. feb 2022

Keby boli medzi vami nezhody, hádky, bitky, alkohol, určite by som povedala, že odíď. I keď odsťahovanie sa od otca, ak ho dieťa má rado, bude pre dieťa strašný zážitok. Ale ak je to spolubývajúci, s ktorým normálne vychadzaš, asi by som ukončenie vzťahu riešila s veľkým dôrazom na dieťa. Čo znamená ukončiť partnerský vzťah, ujasniť si, že takýto vzťah môžem mať s niekým iným, rozdeliť financie, odsťahovať sa každý do svojej izby, ale ostať bývať spolu. Dieťa totiž nemôže za to, že jeho rodičia si vyberali partnera takto nezodpovedne. Ide len o to, či ste obaja dosť zrelí a psychicky odolní, aby ste takéto riešenie v záujme dieťaťa ustáli. Určite by som to aspoň na nejaký čas skúsila a neskôr sa uvidí. Lebo ak rodičia bývajú na rôznych adresách, nikdy to nie je rovnaké, ako keď sa pred spaním môže objať s oboma rodičmi.

nelusiatko
11. feb 2022

Áno, v takých prípadoch sa tu vždy radí jednoznačne: odíď, hádam s ním nechceš zostávať, ešte môžeš mať pekný život s niekým iným. Nie je to však také jednoduché. To si musíš veľmi dobre zvážiť a pripraviť sa, že ako jednorodič to budeš mať sakra ťažké. Financie, výchova, vodenie do škôlky, na krúžky, choroby, očr, všetko bude prevažne na tebe...Ja by som skúsila ešte nejakú poradňu. Vôbec nepíšeš, aký ma to dôvod, aké má argumenty tvoj chlap.. možno by mu pomohl urológ, nemá nejaký problém?

7lenka11
11. feb 2022

Ja by som v tom vzťahu neostala, celkovo by som nemohla žiť v takom toxickom prostredí. Veď vaše dieťa nie je hlúpe, čím bude staršie, tým viac bude vidieť, aký vzťah majú jeho rodičia.. Navyše, teba to bude len ničiť a privedieš si zbytočné zdravotné problémy. Zostávať v nefunkčnom vzťahu nie je žiadna povinnosť a to ani kvôli deťom.

katkati
11. feb 2022

@nelusiatko Keď otec dieťa ľúbi, bude platiť a pomáhať jej s dieťaťom a matka je mladá zdravá žena, s jedným dieťaťom by to mala hravo zvládnuť.

mikadooo
11. feb 2022

@bezmena22 ja by som odišla. Zbytočne sa trápiš a predlžuješ agóniu. Ten vzťah už nefunguje. To že si s dieťaťom rozumie, je super, ak je normálny, tak sa s ním predsa kľudne môžeš dohodnúť, že môže byť s malým kedy chce, nie? Či ty si mieniš teraz pochovať celý život kvôli tomu, že máš zrovna s ním dieťa? Ja by som odišla. Dieťatko si zvykne.

sante81
11. feb 2022

@bezmena22 rozchod, nájsť prácu. Presne to isté som urobila ja. Ako bonus jedno dieťa navyše 🙂

miadi
11. feb 2022

Odisla by som Keby som mala aj 3deti, si z toho psychicky chora z toho ako zijes. Si mlada sikovna s jednym dietatom nemas problem najst si iny krajsi vztah. Ak je dobry otec moze byt este lepsi ked nebudete spolu . Bude sa dietatu venovat na 100% ked mu bude vzacne cez vikendy. Dieta potrebuje hlavne stastnu mamu. Nie dvoch spolubyvajucich a toxicke ovzdusie. Nejde o kvantitu casu s otcom ale o kvalitu.

alanko20
11. feb 2022

Som dieťa rodičov, ktorí sa mali kedysi rozísť, po celý ten čas žili vedľa seba akoby sa nenávideli. To citim aj dodnes. Nerob to, prosim.

whistler
11. feb 2022

Baby, čo za jelitá si to prosím ťaháte do života?

Uvedomte si konečne, že je rozdiel medzi chlapom a mužom.

Chlap chce byť obsluhovaný
Muž chce pomáhať

A je jedno či sú to domáce práce, starostlivosť s deťmi alebo sex. Jeden myslí len na seba a svoje potreby, ten druhý nie. Ja viem že je to ťažké rozoznať, fyzicky vyzeráme rovnako, máme rovnakú bradu, črty ale pod pokrievkou sme v reále dva rozdielne živočíšne druhy.

bajka16
11. feb 2022

@whistler presne to máš pravdu. Tieto dva typy sú úplne rozdielne živočíšne druhy. Len žena to zistí až keď ide to tuhého a prídu deti. 🤷🏻‍♀️

whistler
12. feb 2022

@bajka16 Ale kde, ono to veľa krát vidno už pri randení a potom pri začiatkoch spoločného života. Lenže to je veľa krát vo vás, po dobrom chlapovi sa niektoré ani neobzrú lebo nie je dosť cool, dostatočný frajer, alebo nejazdí na top aute atď.

bennn
13. feb 2022

tak asi sa rozísť, veď ked ste manželia dostanete striedavu starostlivosť a môže sa starať jeden aj druhý a nemusia si liezť na nervy spolu. Podla mna super riešenie.

trolos
3. mar 2023

@miadi akoze sry, ocom tu meles? aku stastnu mamu? Ake 100% vikendy? Z akeho dovodu by to malo byt takto? Preco by mal mat otec dieta len cez vikend? Co naazor to rozvod/rozchod.. Akoze ine priklady do zivota. Moralna hodnota = cisty suteren. Preco by problem nemohli vyriesit?.. Vzdy sa da, len treba chciet