Je tu niektorá ktorá má partnera velkého nerváka, ktorý keď sa vytočí povie vám hrozné veci, urážky, prehnané výčitky, no proste všetko zlé hodí na vás ?
Ak áno ako sa cez to prenášate?
@aurorastone ja mám partnera ktorý sa tiež lahko vytočí a vtedy mi povyčíta všetko možné, pouráža a ja som taká že napr na druhý deň viem byť okej ale v ten moment alebo krátko po hádke to hrozne bolí a už uvažujem že či je toto správny vztah a či radšej neukončiť to celé ale je mi luto zahodiť 9rokov, víziu spoločnej buducnosti, a to všetko
A co take spravis ze ho tak vytocis?
Ano ja som takého mala. Aj to bol jeden z dôvodov prečo je ex. Treba si uvedomiť ci s takým človekom chceš stráviť zvyšok života. Iný uz nebude.
Ja to nechcem ospravedlňovať ale on aj viem čím som si prešla a ze mam nervy v riti a viem ze to boli a aj ja kolkokrat revem potom ze si zaslúži niekoho iného a nie znášať mňa ale rozhodol sa ze to zvládneme a ze si to nebude pripúšťat lebo vie ze to tak v skutočnosti vôbec nemyslim a sa snažím aj ovládať veľmi, niekedy sa darí niekedy nie 😶
@060106 celkovo sú najväčším problemom vztahu peniaze a rodina ktora v minulosti často zasahovala so vztahu a z jeho strany to zanechalo nasledky.. no ja som zase taka že nechcem tu rodinu odstrihnut uplne zo života..
A o tomto su celé naše dotahovačky.. ktore potom prejdu do hádok a hádky do urážok atd atd
Cholerika by som nechcela, ani ziadnu urazku by som nestrpela a vulgarne reci v ziadnom pripade.
Osobne by som to netolerobmvala, ale tak kazdy mame hranice inde🤷♀️
@aurorastone veď to že ja tiež viem prečo ma tie nervy, a kolko krát mu k tym nervom aj mierne dopomožem.. viem že ani on to tak nemyslí a potom mu to je to luto len niekedy už začnem pochybovať či to naozaj tak nemyslí.. tiež som sa rozhodla že ho chcem a beriem takého aky je
No napr aj teraz sme po jednej takej hádke a tie pocity su take zmiešané.. na jednej strane ma to mrzí boli na druhej strane si stale vravim že to bolo povedané v amoku v nervoch
@zuzana2299 viem že iný nebude.. a ja ho beriem takeho aky je len niekedy už je toho naozaj moc
A hlavne keď viem kde pramenia tie nervy.. a ja sa snažím tie dovody eliminovať ale zase nechcem odstrihnut rodinu uplne nejaky kontakt navštevy par chcem aby zostali
@0silvia0 to som si tiež najskor myslela 😃 a zo začiatku sme to mali tak že urazíš ty mňa? Okej urazím ja teba.. ale s tym som prestala lebo to len horšie bolo
Tak z vlastnestnej skusenosti viem ze je to psychycke tyranie a unma to potom preslo az do fyzickeho vzdy som bola najhorsia ja a aj ma otom presvecil ale po rokoch som zistila ze to tak nieje moja rada? Kasli nanho urcite si zasluzis takeho ktory ta bude milovat a ctit si ta a nie zmrda ktory ta spinavo nadava vybija si natebe svoje mindraly a stakym stastna nikdy nebudes drzim palce
Musíte sa hádať kvôli rodine?keď vieš, že ta hádka k ničomu nevedie načo sa o nich rozprávate?
Je ine byt nervak, že je na stole zle položený pohár a nervak.Ale nadávať a urážať by som sa nenechala, keď to spraví raz bude to bezne
Pises, ze partner, cize nie ste este manzelia.
9 rokov chodenia je velmi vela, vela a vela ste sa o sebe dozvedeli a ty by si mala tiez v sebe si zrekapitulovat, co od zivota ocakavas a ako si svoj zivot predstavujes. 9 rokov je uz vela, vztah prechodeny, a pre teba len trapenim. Chlapec sa k tebe sprava s neuctou, s nelaskou.
Za seba ako zenu ti poviem, ze by som nevedela tolerovat takeho cloveka vedla seba. Chodim do prace, mam zodpovednost v rodine za vela veci a ocakavam vedla seba cloveka, co bude pri mne stat, a budem mu moc doverovat plne. Nervak, vycitky, nevhodne spravanie, urazanie,.. - toto fakt ja NEPOTREBUEM a ani neakceptujem. Je to velmi vycerpavajuce, bere t cloveku energiu, a hlavne, pocitaj s tym, ze cim dalej, tym to bude horsie. Hlavne ak budete manzelia a mat deti, vtedy sa tieto veci najviac vyhrocuju. Ty uz teraz vidis, ako sa sprava, predstav si este aj horsiu verziu toho.
9 rokov stratenych s nim, nie rokov zivota, ale chces po jeho boku prezit zvysok zivota a potom v 70tke skonstatovat, ze si sa nemala za neho vydavat?
Jooj ženy... ale čo ked s nim ma môže čakať dobrá buducnosť.. mame spolu rozbehnutu nejaku prácu a keď sa cely tento vztah skončí ja budem začínať od 0, (nie do vztahu som nič okrem svojich rokov nedala) ale myslim to tak že zo začiatku by som sa musela vratit k rodičom lebo na podnajom hneď sama mať nebudem, najst si novu pracu lebo to čo robim teraz je spaté s ním..
Je to sebecké hnusné (ku**vské) keď mam taketo dovody byť v tom vztahu?
Jasné že ho lubim, zaleží mi na ňom, mame spolu psa nie len to vyššie spomínané su dovody prečo zostať..
@autorka
Nikto nevie aky zivot s nim budes mat, ale tu mas niekolko kontrolok, ze ten zivot moze byt velmi tazky. Ty sama sa vsak musis rozhodnut, ake su tvoje zivotne priority a čo je pre teba dolezite.
Kariera, byvanie, atd... vsetko je len relativne. Porodis deti, budu mozno chore, mozno niektore postihnute, budes mat sama vazne zdravotne problemy...a milion dalsich situacii, a tam ked tvoj buduci muz bude sa spravat ako nervak, az tam zistis, ze je to podstatne narocnejsie, ked nemas vedla seba milujuceho muza, o ktoreho sa mozes opriet.
Ty vies, aky je, rozdhonutie je na tebe. Iba ty budes musiet zit taky zivot.
@zmrzlinka2021 ďakujem.. máš pravdu je to len na mne.. uvidime ako sa to bude cele vyvijat nabližšie dni .. maju sa nejake veci zmeniť nám tak možno to rozhodne o vela veciach..
Ale ďakujem za rady a nazory..
Vies si predstavit, ze takto bude raz vrieskat po vasich detoch? Mozno ty si to ochotna znasat, ale spracuju to deti?
Už by bol ex keby bol ku mne taký. Alebo, s mojou povahou by asi chodil s monoklami
Myslis si, ze bude lahsie odchadzat s dietatom? Radsej z lahšej cesty zísť ako by sa na toto jeho správanie mali pozerať deti, bude ešte horsie. Ja som podobný pripad, tiež sme sa hadali koli mojej rodine a koli peniazom. Uplne som popretrhala kontakty s rodinou a on si našiel iné veci, ktoré mi vyčítal. Takýto človek si stale niečo najde aby ťa deptal a ponižoval. Nakoniec mi nezostal skoro nikto az mi to docvaklo. Len trocha neskoro.... mám dve deti a muža, ktorý si ma vôbec neváži, som nešťastná a lutujem, že som neprišla skôr na to, že je manipulator, narcista.
Vies si predstavit zivot s nim? (Bez pretrpenia)
9 rokov je nic ak si to porovnas ze spolu budete dalsich 60 rokov. Vies si predstavit, ze vase deti to budu sledovat a co im to sposobi?
Pises ze chapes ze aj kvoli tebe je nervak. Ale co ak existuje (co existuje) na svete muz, ktory tie vase situacie bude brat v klude a bude ta naplnat stastim. Len ty skutocne vies aka je odpoved.
Ale neboj sa zaciatkov! 🙂
Neviem si predstaviť akoby som sa cez to preniesla. Toto je proste pre mňa nepredstaviteľné, že jeden deň by mi vykričal niečo, nadávať a druhý deň sa trávil, že nič sa nedeje. Radšej by som bola sama ako s takýmto človekom.
Ako sasto sa takto vytaca ked si s nim "vydrzala" uz 9 rokov?
Prepac ale aby ma preklinal frajer za kraviny a potom s nim pokracujem v zivote dalej.. Teraz to zidenie z az takej kratkej cesty nie je..
@kitycat nebolo to celych 9 rokov tak.. takto to je posledne 3 roky a ako casto? Niekedy raz za mesiac niekedy 2krat..
Že čo keď ťa s ním čaká dobrá budúcnosť? To nemyslíš vážne? Bude to len a len horšie. Hlavne nemajte deti prosím ťa. Lebo z nich vyrastú buď ďalší tyrani a nerváci alebo ďalší submisívni trpitelia. A týmto spôsobom rozhodne spoločnosť rozmnožovať netreba.
To nie je zahodiť 9 rokov a začínať od nuly, to je nezničit si celú budúcnosť- ktorá predpokladám bude v tvojom prípade o dosť dlhšia ako spomínaných 9 rokov.
no teda vy ste obidvaja dosť zvláštni... fakt chceš takto žiť a priviesť do takéhoto vzťahu deti? Myslím, že najprv by ste obidvaja mali urobiť niečo sami so sebou
Nerobil mi ani to, co pises a preniesla som sa -rozchodom - do ineho vztahu.
Ked to ukoncis teraz, o dalsich 10 rokov si nebudes musiet trieskat hlavu, ze sa rozvadzas s malymi detmi-a to len uvidis, ake je to nemat kam s nimi ist, lebo do podnajmu ta s detmi takmer nikto nevezme a k rodicom sa s nimi vratis tiez uz len tazko...
Áno môj partner mňa 😶... A teda neviem on je taka povaha, pokojný, rozvazny, vie veci pre dýchať a mne je to aj ľúto vždy, iný chlap by ma už zabil a som si toho vedomá