Partner chodí jesť k jeho mame a babke

28. dec 2021

Ahojte.. ako by ste zareagovali keby žijete s partnerom - obaja máte 23 rokov.. bývame spolu 2 roky a on chodí takmer každý deň jesť ku mamke a babke 🙂 ..mne to prišlo ponižujuce voči mne keďže sa snažím aby bolo navarené každý deň, lebo mi to robí jednoducho radosť viesť vlastnú domácnosť, varit si atď.. varenie ma baví a nechcem sa chváliť ale moja svokra fakt nevadí dobre, všetko je také nedochutene, príliš zdravé, bez chuti.. polievka ako čistá voda a niektoré jedlá nerobila nikdy v živote. Napr segedínsky a pod. A ja to mám všetko v hrsti keďže bývam sama od 19 a učila som sa variť sama podľa receptov a veľmi ma to bavilo..
No a viete ako sa asi musím cítiť keď varím nedeľný obed pre nás dvoch, snažím sa skrabem zeleninu , obalujem rizky napr a on príde za mnou v oblečený v bunde , dá mi pusu na líce a povie že príde poobede.. on je študent nepracuje, a ja pracujem, varim.. to že nepracuje mi nevadí lebo peniaze mu posielajú jeho rodičia keďže sú dosť pri peniazoch.. takže peniaze ma od rodičov . A ešte ma úplne zabije keď mi povie že jeho mamka volala aj mňa na obed alebo jeho babka.. a tak každý deň mu volajú a volajú ho na obed a volajú aj mňa. Viete ja som tam chodila na obedy keď sme ešte nebývali sami tak sem tam som zašla.. ale teraz mi to príde maximálne trápne že ja mám snim chodiť tam nedy.. a potom mi povedal ze načo varím keď mozme chodiť jesť k jeho mamke. Povedz mi či som ja vážna že mi to vadi ? Prečo mi to tak vlastne vadí a ponižuje ma to ?

matovicova
28. dec 2021

A to jedlo na varenie kto kupil?

autor
28. dec 2021

@matovicova on dostáva od rodičov 200€ a ja zarábam 650 .. s tými 200€ sa mi skladá na nájom, ostatok platím ja

hazelgracegus
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
elizita
28. dec 2021

Utekaj daleko od takeho mamkinho mamlasa.. to sa nezmeni...

lintu
28. dec 2021

Aj si sa s ním o tom bavila? Zdá sa, že máte nejaký šum v komunikácií.
Ako prijať z času na čas pozvanie od rodiny na obed, nie je žiadna tragédia. Chodiť k nim pravidelne, pokiaľ človek už má ako taký vlastný domov, je trochu zvláštne. Buď sa všeobecne neodstrihol, snaží sa šetriť alebo mu tvoje jedlo proste nechutí.
Každá rodina varí inak. "Svokrine" jedlo komentovali viacerí negatívne? Tvoje každý len chváli? Či sú to len tvoje subjektívne pocity?

miadi
28. dec 2021

Skor by mi vadilo ze nema brigadu tie 200 by si mohol zarobit. Co jedlo by som sa nepretekala Mozno ani segedin nema rad. Chlapi Vacsinou nedaju dopustit na mamine jedlo. Je to nieco na com vyrastol je na to zvyknuty a asi to mà rad. Tebe robi radost varit a pride ti ponizujuce ze on sa radsej ide najest domov ? Len si snim neurob dieta. Bud si len myslis ze dobre varis alebo je on moc naviazany na rodicov. A Mozno je to aj tym ze mu davaju 200 tak ide ked ho volaju - Lebo nic nie je zadarmo.

0silvia0
28. dec 2021

Ako pise @miadi, je na rodicoch financne zavisly, tak tancuje ako oni piskaju, keby sa odstrihol a nechodil by a neudrziaval rodinne vztahy, mozno by tych 200€ nedostal. Sice to zavana vychcanostou, ale ked ti taky chlap nevadi🤷‍♀️ a skus ozaj varit len pre seba, naco budes varit aj pre neho a minat na neho svoje zarobene peniaze?

21oktober
28. dec 2021

ja tu budem asi za výnimku ale ja byť v jeho koži tak mne by to bolo trapné vyjedat frajerku keď som ešte študent a platím jej len za bývanie. Ak je denným študentom rodičia majú voči nemu vyživovaciu povinnosť tak si ju takto jednoducho plnia. Že nemá brigádu tak nad tým ja sa nepohoršujem nech sa venuje štúdiu, učí sa . Po skončení školy sa ešte narobí dost.

klarolinne
28. dec 2021

Súhlasím s @21oktober 🙂 Vieš z teba by tiež neubudlo, zájsť občas na obed jeho rodine, keď ťa pozívajú. Jedného dňa s pozvaním prestanú, a ešte ti to vadiť bude, že ťa svokra nemá rada...

evitka83
28. dec 2021

Tiez by som nevidela nic osobne,skratka mlady 23 rocny student financne zavisly od rodicov k nim chodi na obed a udrzuje vztahy. Keby mal 35, asi by som uz zdvihla obocie 😉Na tvojom mieste by som sa ho to asi normalne bez vycitky spytam, preco a jedntn dychom dodam, ze to teda akceptujem, ale v ramci eko pristupu ma mrzi vyhadzovanie jedla, takze varim uz iba pre seba a pokial on zmeni nazor, ty rada uvaris pre oboch.

vikes
28. dec 2021

Proste ste na inej životnej aj mentálnej úrovni. Vy samostatná žena, zarábajúca. On študent, život gombička, nakoľko ho rodičia podporujú. 23 ročný študent ozaj nebude vyzretý, samostatný chlap. Na svoju mamu, rodinu ešte môže byť dlho naviazaný.

ivkazba
28. dec 2021

Ty máš rozvarený obed a on sa oblečie a odíde na obed k mame. Nuž takto... základom každého vzťahu je komunikácia. Prečo sa ho ty pred začatím varenia neopýtaš ako dnes s obedom? My sa s partnerom bavíme o tom, čo sa bude variť. A prečo on nepovie hneď ako začneš niečo chystať, že ide obedovať k mame? A vôbec, rozprávali ste sa o tom, že prečo chodí jesť k mame a že by si chcela, aby ste jedli spolu?

A ďalšia vec. Trošku si ustrihni z hrebienka. Že ty si myslíš, že varíš lepšie ako jeho mama neznamená, že to aj každému bude lepšie chutiť. Tento argument by som ozaj nepoužívala. A ďalšia vec. Ak ťa pozývajú, je slušnosť aspoň občas prísť. Ja mám 43 rokov, partner 40 a tiež prídeme na obed k mojim či jeho rodičom keď nás pozvú.

Ja budem asi za zlú, ale ja keď čítam tvoje riadky, tak nemám pozitívny pocit. Ako ty máš všetko v hrsti, ako ty lepšie varíš, ako sa ty snažíš, ako ty nebudeš chodiť k niekomu na obed lebo si samostatná. Ty ty ty. Skúste sa viac rozprávať a počúvať sa a dohodnúť sa na spoločnom fungovaní a kompromisoch.

amelie2017
28. dec 2021

On prispieva len tymi 200 eurami? Nic viac? Ziadny nakup do domacnosti a podobne? Ked idete von, kto plati?
Mozno je mu blbe jest "u vas doma", ked plati len 200, lebo si uvedomuje, ze 200 je na domacnost zalostne malo. Ale v tom pripade by sa mal poobzerat po brigade. Ale asi je lahsie ist k mamke. A druha vec. Nesnaz sa viezt domacnost sama. Nebyvas tam sama. Raz na to doplatis.

saraxyz
28. dec 2021

súhlasím s @21oktober . Skús sa ho opýtať, prečo tam chodí jesť. Myslím si, že tam chodí jesť kvôli tomu, že Tebe na stravu neprispieva.

michaela789
28. dec 2021

Snažím sa pochopiť, aký význam pre niekoho má odísť od rodičov, ak od nich potom berie peniaze na nájom 🤦‍♀️🤦‍♀️ každopádne, ak ti vadí, že sa stravuje inde, povedz mu to alebo sa ho teda opýtaj prečo. Zbytočne tu budeš rozhadzovať rukami, keď nepoznáš jeho dôvody. A nepindala by som na kuchyňu jeho mamy. ako tu už niekto písal, on na nej vyrástol a tvoja mu, naopak, môže pripadať presolena, prekorenena, mastná,... Takže s týmto pomaly a radšej sa priuč niečomu. Ja mám tiež viac receptov od svokry, ktoré mne nechutia, napríklad srdiečkové rizoto, ktoré z duše nenávidím a naťahuje ma už len pri myšlienke naň ... Ale manžel ho miluje, je to jedlo jeho mamy... Tak mu ho varim podľa jej receptu. A predstav si, aj k nej chodievame na obed niekedy. A neponižuje ma to. Som rada, že nemusím variť.
A teda byť tebou, asi by ma do pozoru viac postavilo to, aký je nesebestačný ohľadom peňazí než to, že chodí jesť domov.
To keď mu jeho rodičia prestanú dávať peniaze tak ako čo? Pôjde pod most? Alebo, ešte lepšie, vráti sa do rodičovského domu?? Celé to máte akosi divne nastavené, aj z tvojej aj z jeho strany.

daniela2202
28. dec 2021

Nájdi si takého; čo ťa bude v tom podporovať a chváliť, čo robíš.... Ver tomu, že dokedy bude mať mamičku, nezmení sa nič. Si mladučká.... a chlapcov je dosť 😊😊😊

janai1
28. dec 2021

No a neuvažovala si nad tým, že jemu tie tvoje jedlá proste nechutia? Z domu je naučený na zdravé jedlá a ty mu vyváraš segedín a vyprážaš rezne. Tiež by som to nejedla...

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lucka_ke
28. dec 2021

polož si otázku čo máte spoločné a či si vieš predstaviť život s ním o 10 rokov

zmrzlinka2021
28. dec 2021

@autorka
Preco ta to trapi? Mas 23, si mlada kočka a podla správnosti más vediet varit max spagety ... nerob zo seba domacu puťku.

laila22
28. dec 2021

@21oktober ja súhlasím s Tebou. Rodičia mu platia nájom a stravuje sa u nich, keďže je študent. Zrejme nikto od Teba autorka, neočakáva, aby si ho živila. Tu nejde vôbec o to kto varí lepšie, alebo horšie. Ako baby radia, začni variť iba pre seba a ušetris aj peniaze. Pred tým si to vykomunikujte.

matovicova
28. dec 2021

Si este mladučká, dam ti jednu radu do života:
Partnerstvo je o vzájomnom rešpektovaní sa, o komunikácii a na základe týchto dvoch dochádza ku kompromisom. Skús nad tým pouvažovať 🍀

dskjhfdlkdjhl
28. dec 2021

Varte spolu, je to vacsia zabava a aspon sa chlapec nieco nauci.

janewithane
28. dec 2021

@ivkazba úplný súhlas. Autorka znie to, že je to len tvoja domácnosť. Akoby on bol len nejaký podnájomnik. My si aj jedálniček cca plánujeme pred nákupom, dohadujeme sa či my ideme k niekomu na obed alebo niekoho pozývame.

liljana
28. dec 2021

Dnes sa stazujes a ponizuje ta, ze nezje, ked uvaris, zajtra sa budes stazovat, ze vecne musis varit doma iba ty. 🙂
Inak suhlas s tym, co padlo hore. On je student, ty pracujes. este zijete v dvoch roznych svetoch. On dostava peniaze od rodicov, prestravuju ho, nechce ta vyjedat. Ty si uz samostatna. Ak je to toto vas jediny problem, tak var pre seba a max. sa dohodnite, ze kedy budete jest spolu. A ked ta pozvu, tak obcas prijmi pozvanie.
Ked zacne pracovat, ta by sa toto spravanie malo zacat pomaly menit.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
bimbambim
28. dec 2021

Večer si sadnite a porozprávajte sa o Tom varení.Skus ho zapojiť do obedu.Si šikovná že v takom veku vieš a chces variť.Mam 40 a mňa varenie nebaví.A ostatní čo jej tu nakladate by ste sa mali spamätať.Preco by mala chodiť na obedy k jeho rodičom keď si vie navariť sama a ešte si aj zarobí na jedlo? Mne je protí srsti ísť k našim na obed preto lebo sa to patrí .Mám pocit že som dlžná .

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
desore
28. dec 2021

Nech pekne chodi k rodicom na obedy. Za 200Ebyvat a stravovat sa by bola utopia.

stonoz
28. dec 2021

To máš takeho nedorobeneho chlapa. Byvate spolu, neprispieva na domacnost, uteká domov, to mu nie je trapne? Este nedozrel a vas vztah neberie vazne,inak by sa takto nespraval,vela od toho neocakavaj.