Partner chce dieťa, ja som si neni istá

24. nov 2024

Zo svojich alebo iných životných príbehov, stretli ste sa s tým že keď jeden z partnerov bol 50/50 s dieťaťom a druhý po ňom túžil a nakoniec sa rozhodli pre dieťa, neľutovala to druhá strana ktorá bola nerozhodná? Že to urobila hlavne pre druhého?

colsami
24. nov 2024

Dieta nemozes mat "aby bol druhy spokojny, lebo on chce".
Dieta (a naozaj najma prve) extremne preveri vztah.
A ako posledne chces v kritickych chvilach vycitky ze "ja som dieta mala kvoli Tebe, ani som ho vlastne nechcela!".

Takze ja skor radim, poriadne si premysliet ci to dieta (JA) chcem alebo nie. A uz to vykomunikovat vo vztahu, ci do toho ideme, alebo, prepac, na dieta sa necitim a neviem ci niekedy budem (tj neklamat druhemu ze "potom neskor", ked ziadne neskor nikdy nemusi byt).

oceanahory
24. nov 2024

Poznam jeden pripad, kde sa zena "obetovala" pre muza. Skoncilo to fatalne...matka nonstop na protialkoholickom alebo psychiatrii, nevie sa vyrovnat s tym, ze je matkou, uz si viackrat siahla na zivot. Svoje dieta sice svojim sposobom lubi, ale neznasa byt matkou. Dieta je viacej u starych rodicov, ako s rodicmi.

Mat dieta je jedna z najvacsich zodpovednosti, maj ho preto, lebo ho naozaj chces mat a nie preto, ze ho chce partner, naozaj si to dobre rozmysli!

januska12323
24. nov 2024

Dieťa sa nerobí kvôli partnerovi, väčšinu času na začiatku života bude závislé na tebe, si na to pripravená?

ivett1
24. nov 2024

Hlavne ty si musíš byť istá 😊ak váhaš, tak sa do toho nepúšťajte 😉

henikap123
24. nov 2024

Tak ako píšu mamicky, som na materskej jedno dieťa plače druhé dieťa plače manžel nervózny okrem toho treba variť upratovať atd. A kebyže som veľmi netúžila po deťoch tak to asi nezvládnem 🙂

evcagabi
24. nov 2024

Ja som dieta nechcela a teraz som najstastnejsia, ze som sa nechala ukecat

alickapusinka
24. nov 2024

Byť mamou nie je povinnosť. Je to nie len radosť ale aj obrovska starosť.Ak sa necitiš na dieťa nikto ťa nemá právo súdiť ani prehovarať.TY musiš byť rozhodnuta sama za seba.Ja mám znamu a má dcéru aj syna syn ma 3 det.A dcéra nikdy nechcela deti a ani nechce našla si takeho s takým zmyšľaním ako ONA vzali sa postavili dom a žiju si svoj spoločenský podnikateľsky život buduje kariéru aj ONA aj jej manžel. Chodia na dovolenky, party, cestuju uživaju si život.Sú ženy ktore nemôžu mať deti zo zdravotných dôvodov ale sú aj take čo nemaju dobrovoľne.A to že nebudeš chcieť deti pozri nie si prva a ani posledna.Nikto ťa nemá pravo nútiť mať deti ak vieš že sa na to necitiš a chceš žiť svoj slobodný život.Ak tvoj partner bude chcieť deti TY nie tak sa rozídete.A najdi si takeho ktorý tiež deti nechce sú aj taky chlapi čo nechce mať deti.

svetlonos
24. nov 2024

@henikap123
presne tak! Moj tuez hovoril ešte pred detmi ako nás bude v takej chvíli obijmat aby bolo všetkým dobre 🙂 Myslel to uolne úprimne a vážne, oči mu žiarili šťastím. No a potom príde realita, dá obom "do drzky" a takéto ruzove predstavy pri nevyspati a chorobe sa vobec nerealizuju - teda aspom v tom momente nie 😁.
Autorka,
pokial mas chuť "výnosov dieta niekomu druhemu" tak kašli na to.
My sne otázku deti mali rychlo už na začiatku vyriesenu. Ja som po deťoch vzdy túžila, mn je z 5 deti q aj keď to nebolo u nich idealne ani z ďaleka, po deťoch túžil tiez.
Úprimne, mali sme po 30tke, zuadne bludne predstavy ako dueta utuži vztah a podobne keci. Vedeli sne, ze to bude - okrem krasneho- aj masaker, môžme byt nevyspani, nervni, malo času na seba atd.
Aj napriek nášmu realistického nastaveniu nie bmvzdy reagujeme dokonale a aj ked teóriu ovládame, nie je to jednoduché mnohokrat zvladnut situaciu bez nervov a s kludom. Ani to vždy nezvládnem, taky je fakt 🙂 Ale snažíme sa a aj ked sme nervni, deti upistane, ľúbime ich najviac na svete. Sme radi ze ich mame a nemenili by sme. No niekedy by bolo super ist aj samy dvaja niekde na 3 dní ale mat istotu, že deti budú ôk. To je zatiaľ nerealne a chyba nám taky čas vo dvojici.
Jasne ze sa aj pohádali, nie vo všetkom mame rovnaky názor na výchovu a robíme chyby. Ale ako píšem, deti ľúbime, snažíme sa im dat co najviac v ramci možností. A naše rozhodnutie mat ich sme nikdy neolutovali, dokona sme sa z plánovaných dvoch rozhodli mať 3 deti.
Ale to musia chcieť 100% obaja, nie len jeden
. Prídu náročné obdobia a to aj pre dokonalých milujúcich ridicov, ktorí by za deti dali život. A o to horšie, ak by si si v takej chvíli povedala, že si ho vlastne vôbec nechcela. A nedaj Boh povedať to nahlas a to male by to poculo.
Jednu ženu, ktorá deti nikdy nechcela som poznala. Prve mala horko ťažko koli priateľovi a druhe bola nehoda. Ledva sa dostala z poporodnej depky a potom mala Burnett out. Tue myšlienky v jej hlave boli hrozne! Normalne som sa o život toho mladšieho bála.
Takže- keď budeš uplne presvedcena, ze TY po dieťati túžiš, vtedy ho máj. Inak by som do toho fakt nesla.

janickacrazy
24. nov 2024

Dieťa je záväzok najmä pre ženu, ty budeš tehotná, tebe bude zle, ty priberies, ty budeš rodiť, ty budeš unavená po pôrode, ty budeš kojit, starať sa o dieťa väčšinu dňa, lebo partner bude v práci. Ak si nie si úplne istá, či si na to pripravená, tak ešte počkaj. Lebo naozaj to nie je sranda. Svadbu neplánujete? Koľko máte rokov?

marianarem
24. nov 2024

V podstate u nas to tak bolo. Moj muz dieta velmi chcel, ja som bola dost na vazkach kvoli zdravotnemu stavu. Nikdy som ani necitila nejake biologicke hodiny napriek pokrocilemu veku. Ale vedela som si to s muzom predstavit a deti som mala vzdy velmi rada, predstavovala som si aj vlastne, ale bolo to tak 50/50, ako pises. Mame syna a urcite ho nelutujem. Je to ale aj velmi narocne a citim, ze jedno dieta je moje maximum. Hoci muz sa neskutocne angazuje, aj tak to davam tak nejako s odretymi usami. Ale isla by som do toho znova, maleho mam naozaj velmi rada a prinasa aj vela radosti.

anketkarka
24. nov 2024

A koľko máte rokov? Môžete ešte čakať, kým si nebudeš istá? Čo je tých 50 proti dieťaťu?

haggard_222
24. nov 2024

Ak to tak necítiš, nechoď do toho. Moja matka bola z tých, čo dieťa nechceli, a dávala mi to pocítiť... To dieťa bude trpieť.
Pokiaľ máš pocit, že ani do budúcna sa na to necítiš, porozprávaj sa s partnerom. Buď sa zmieri s tým, že dieťa nebude, alebo sa rozhodnete, že vaše cesty sa rozídu, aby partner našiel rodinné šťastie, po ktorom túži, inde.
Je to veľmo citlivá téma a na jej vyriešenie odporúčam ozaj sa úprimne rozprávať s partnerom o pocitoch, očakávaniach, a predstavách budúcnosti.
Ja by som naopak zasa rodinu veľmi chcela, ale nie je s kým :( Čo tiež nie je výhra.

denden77
24. nov 2024

na mna tiez kustik zatlacil, kvoli svojmu veku.. ja som sa tvarila, ze mam casu a casu.. ku podivu som na to tak dako kyvla.. a dnes je zo mna standardna uponahlana zrobena matka 🤣🤣🤣
nelutujem, nemenila by som tu malu za nic na svete ❤️

euka210
24. nov 2024

Tak hlavne zena si musi byt ista, ze to dieta chce, lebo prve roky budu na nej...taka je proste realita...mama 24h denne...aj ked muz pomoze.

lucylaw
25. nov 2024

NIKDY by som nemala dieťa len preto,že ho partner chce a ja si nie som istá! Jasné,že chlap dieťa chce,on nebude tehotný,nebude rodiť,nebude potom niekoľko rokov 24/7 skákať len okolo dieťaťa (česť výnimkám)..Takže pre chlapov je jednoduché chcieť dieťa,ale ak si ty nie si istá,nešla by som do toho..My sme chceli dieťa obaja a môj exmanžel to nakoniec aj tak nezvládol a opustil nás,keď mal syn 2,5 roka,lebo (okrem iného) mu zrazu vadilo,že si nemôže robiť čo sa mu zachce tak,ako pred dieťaťom..

jamimo
25. nov 2024

poznám ženy, ktoré mali deti, lebo sa patrilo, lebo naskočili do posledného vagóna, lebo sa báli, že nestihnú, že už ich nikto nebude chcieť a podobne... Dnes počúvam hlášky typu - Tebe sa žije, ty nemáš deti.... Ty kokso keby som ja vedela, nikdy by som nemala druhé, už som mohla mať pokoj.... Tohto môjho prívesku sa asi nikdy nezbavím... Hmmm, keby mi to ešte raz prišlo, určite by som nemala deti... Áno viem, kruté, nepopulárne v spoločnosti, ale úprimné vyjadrenia žien unavených materstvom a životom 🤷‍♀️
Mať dieťa, nie je povinnosť, je to zodpovednosť za život a záväzok na celý život. Nechaj tomu čas, sám ti ukáže.

lauricka
25. nov 2024

Niekedy sa pritrafí a žena zistí, že ako je rada, že má dieťa. Lenže je tam riziko, že sa to nestane a keď ho nechcela, tak čo potom.

edit292
25. nov 2024

Pokiaľ sama ešte nechcete dieťa, tak jednoducho nechoďte do toho, pretože buď nechcete vôbec deti, alebo niečo vám vadí na vašom partnerovi, musíte si to v sebe ujasniť a potom sa podľa toho rozhodnúť, pretože dieťa je záväzok na celý život, hlavne pre tú ženu. Nie každý muž sa vie aj chce postarať o dieťa, niekomu to nedovolí práca, niekomu kamaráti, lebo keď počas chodenia sa upína viacej na kamarátov, zbytočne si bude zakladať nejaký vzťah a k tomu dieťa. Inak dieťa to je najúžasnejší, najkrajší a najlepší záväzok na svete. Môj muž sa na začiatku nevenoval našej dcére, kvôli práci, ale dnes je hrdý otec aj starý otec, ale vnukom sa už venuje oveľa viac ako vlastnému dieťaťu, ale to je skôr už kvôli tomu, že je na dôchodku a má oveľa viac času.

tamta
25. nov 2024

Nech bude partner akokoľvek napomocny, minimálne ta úvodná 'tarcha' a starostlivosť je na matke... Plus tehotenstvo, pôrod... Neviem si predstaviť ísť do toho a absolvovať to, ak by som to ja sama nechcela...
Samozrejme, sú prípady, kedy sa otehotnie neplanovane ale to je situácia iná..
Otázka tiež znie, ci si si nie istá mat dieťa s týmto partnerom alebo celkovo... To je dosť závažná otázka

elizabeta56
25. nov 2024

Ak si nie si istá, či to naozaj chceš, radšej si to dobre zváž. Nie je nič horšie, ako keď dieťa cíti, že ho mama nechcela. Toto rozhodnutie nie je len o tebe a partnerovi, ale najmä o tom drobčekovi, ktorý si zaslúži byť chcený a milovaný bezpodmienečne. Tvoj partner chce dieťa, ale nakoniec to pravdepodobne budeš ty, kto s bábätkom bude doma, ty budeš mama, budeš pre to malé najdôležitejším človekom na svete. A ver mi, materstvo je úplne iné a oveľa ťažšie, než si dokážeš predstaviť. Ak si žena dieťa v skutočnosti neželá, nedokáže sa pre to malinké obetovať tak, ako by mala. Nie je to len o tom, že v noci vstávaš niekedy aj každú hodinu, ale budeš nonstop riešiť len potreby dieťaťa, do toho potreby muža a tie svoje budeš musieť dať častokrát do úzadia. A to je na psychiku asi najnáročnejšie.

derdia
25. nov 2024

Najskôr nech si ta vezme..
Lebo keď je taky dospelák ze sa cíti na dieta najskôr nech dokáže svoju mužnosť inak... Lebo ked zisti co to je. Uz aj pobeží za inou

katulienkax
25. nov 2024

najprv treba poriesit svadbu a byvanie pol na pol, a potom ako sa budete financovat pocas dietata, ak ta on bude vydelovat alebo typu ja ti nedam a plat z rodicaka tak to veru nie

kaciato
26. nov 2024

Mam 4 deti ..dve z prveho manzelstva,jedno partnerove a jedno mame spoločné .. prezila som si hadam vsetky verzie v manzelstve,v partnerstve s mojimi a jeho a aj v dalsom partnerstve moje,tvoje,nase ...kazde jedno dieta ktore som porodila bolo planovane a tuzila som vzdy mat deti ..mala som deti ako mlada a aj po 35 takze myslim ze som si preskakala aj takym casovym rozmedzim ale ...nikdy som nebola taka ze nechcem dieta ale koli niekomu ho budem mat vlastne ano predsly partner chcel dieta so mnou a ja som nechcela pretoze som v tom vztahu necitila tu oporu a chvalabohu ze som sa nedala ukecat lebo to skoncilo zle a s dietatom by to bolo asi fatalne naopak pri dalsom partnerovi som citila ze ano chcem ho s nim takze pokial s tym niesi stotoznena tak do toho nechod...ono jasne ked sa to dietatko narodi budes ho milovat a nebudes si vediet predstavit zivot bez neho ale v zivote je tolko situacii ze ja ked sa pozriem spatne tak viem ze keby sa s tym predoslym partnerom necham k tomuto ukecat skomplikovala by som si strasne zivot ale ze strasne 🤦 takze za mna nie ked jeden chce a druhy nie...