Partner chce bývať v rodinnom dome, kde bývajú jeho rodičia

lenka223344
8. máj 2022

Ahojte , chcela by som vedieť názory na bývanie .
Keby ste mali radi partnera a chceli by ste si založiť rodinku pristali by ste na to že partner chce bývať v rodinnom dome kde sú jeho rodičia ? Rodičia už majú po 70tke . Partner si predstavuje celý rodinný dom predeliť na polovicu .Dom je veľký jednopodlažný. V jednej polovici domu by bývali jeho rodičia a v druhej my . Dvor by bol spoločný , možno by sa dal aj dvor predeliť záhrada a tak . Čo si myslíte o tom ? Vy by ste išli takto bývať ? Ďakujem Lenka.

hazelgracegus
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
beata_k
8. máj 2022

@lenka223344 Nesla by som ani keby mi kazdy den platili za take byvanie.

zuzanockamt
8. máj 2022

@lenka223344 Nie je to ideálne, no ak je ich jediné dieťa a oni sú už 70+, tak pomoc budú potrebovať. Čiže zatiaľ asi iné riešenie nie je.

sisa_s
8. máj 2022

A kuchyna a kupelna samostatne? Ja osobne by som nesla, ani v dvojposchodovom...

zuzanockamt
8. máj 2022

@hazelgracegus
@sisa_s
@beata_k ani keby to boli vaši rodičia a potrebovali by pomoc, ani vtedy by ste nešli?

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
karhu
8. máj 2022

..a už len hlavu do slučky😅

beata_k
8. máj 2022

@zuzanockamt Nie, nesla. Chodila by som kazdy den, ale muza a deti by som do toho netahala.

lenka223344
autor
8. máj 2022

@sisa_s áno kuchyňa ,kúpelňa by bola zvlášť oddelená , vchody zvlášť

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
zuzanockamt
8. máj 2022

@beata_k Aj tak sa dá, no nie vždy to ide.

zuzanockamt
8. máj 2022

@elizabet173 veď áno, načas, ja si napr. neviem predstaviť cestovať denne 100 km

beata_k
8. máj 2022

@zuzanockamt Ano, mas pravdu.

heleninamama
8. máj 2022

Nebývala by som ani s vlastnou matkou - a to k nej chodím takmer denne. A nikdy by som ani neuvažovala o nasťahovaní sa k prakticky cudzím ľuďom do ICH domu. Priateľ je inak mentálne v poriadku a bol triezvy, keď Ti toto navrhol?
@lenka223344

lenka223344
autor
8. máj 2022

@elizabet173 aké to je opatrovať starších ľudí ?

zuzanockamt
8. máj 2022

@lenka223344 je to veľmi náročné, psychicky aj fyzicky

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
zuzanockamt
8. máj 2022

@elizabet173 U nás v byte sa nedá a cudzieho by som nechcela pri nich.

andreakotesova
8. máj 2022

Brat si nadstavil rodicovsky dom. Dole bývajú naši rodicia. Maju samostatné vchody. Treba si na začiatku stanoviť pravidlá. Švagriná si len pochvaľuje 😉 často im treba strážiť deti - choroby, odbehnutie si.... aj zavolajú na obed/večeru... ale teda musím povedať, že aj bracho/svagrina, ak navaria nejakú specialitku, tak zavolaju rodičov najesť sa ku nim. V kútiku im aj závidím 😅 bývame 100 km od nich 😅

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
anjelicek26
8. máj 2022

Starat sa o starych ludi je fyzicky a psychicky narocne. Oni su casom ako male deti - hygiena, krmenie, kupanie, strihanie nechtov, pomoc pri obliekani...nie teraz, ale o par rokov urcite... je to ine, ked je to tvoja mama - a ine, ked budes pomahat svokrovi menit plne plienky... prosim ostanme v rovine reality, toto je mozny scenar... a to je este "fajn" proti tomu, ked zacne rozum zaostavat... zabudat, obvinovat, citit sa ukrivdeny, tie siahodlhe kazdodenne diskusie a telefonaty a navstevy... mame to teraz s babkou cele za sebou. Do spolocneho byvania proste ani nahodou... radsej by som platila neviem aku hypoteku a bola v malickom byte, ale svojom s mojim muzom a detmi proste...

luccija
8. máj 2022

@lenka223344 neviem ťažká otázka.Zalezi či máte financie, aby ste si kúpili niečo vlastne, alebo už sú v stave, že potrebujú pomoc kvôli zdraviu.Ma aj súrodencov ako by to bolo s vyrovnaním ostatných?Nikto nevie čo ho čaká možno o pár rokov sa budeš starať o dvoch leziakov roky, popri svojich deťoch...
@elizabet173 nepíše, že tam ide dávať svoje, alebo, ze rodičia mu dom darujú, či polku, či ona bude na LV a bude sa finančne spolupodieľať.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
panelacikova
8. máj 2022

@lenka223344 manžel je jediný potomok?

zuzanockamt
8. máj 2022

@elizabet173 Ja to plánujem potom riešiť sťahovaním.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
panelacikova
8. máj 2022

@elizabet173 no.... bolo tu príspevkov mrte... ale zas na druhú stranu, napríklad ak vezmem do úvahy svojich rodičov, obaja "za pár" majú 80, čo sa týka prístupu k životu detí a ich partnerov, tak sa vôbec nestarajú, nešprtajú, nerýpu, síce oni dvaja žijú stále ako vo vojne, ale neriešia vzťahy potomkov 😀 keby som bola jediná a nemám prostriedky na vlastné, šla by som do toho. to by bolo jedno, či moji rodičia, či svokrovci. ide o to, aby to boli nekonfliktní ľudia. ALE, byť autorkou, požadovala by som naozaj prepis na LV, lebo vieme, ako to chodí. ona tam bude bývať, neskôr aj pomáhať v podstate cudzím ľuďom (áno, som zlá, ale sú to pre ňu cudzí ľudia), tí sa raz pominú, mužovi hrabne, nájde si mladšiu a bla bla bla... takých scenárov tu už bolo. čiže buď ísť do vlastného, alebo byť spolumajiteľkou pol na pol alebo ako si tuším ty písala vyššie, kúpiť si niečo vlastné, ale ak sú už manželia, museli by to vyňať a zas potom bohvie, či by na toto pristúpil manžel....

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
dilino
8. máj 2022

Ake je to opatrovať a doopatrovať veľmi ťažke ako psychický tak fyzický.Ci sú to rodičia svokrovci alebo aj dieťa s vlastnej krvi.Veľa krát to deti nezvladnu a dajú rodičov do domova dôchodcov.Opatrovanie nieje pre každého.Nie každý by sa na to dal.A nehovoriac o príspevku za opatrovanie.Takže na tvoju otázku odpoved že je to veľmi ťažke fyzický aj psychický ako piše elizabeth173.