Partner a jeho dieťa z predošlého vzťahu

himedzi
17. aug 2020

Ahojte dievčatá, idem si k vám po radu. Pred časom som sa zoznámila s úžasným mužom. Po každej stránke sme si veľmi sadli až na jednu. V čase nášho zoznámenia bol akurát v rozvodovom konaní. Jeho manželka si našla iného muža, on podal žiadosť o rozvod. Majú spolu 10 ročnú dcéru. Manželka sa odsťahovala z ich spoločného domu aj s dcérou, no dcéra k priateľovi chodí kedykoľvek chce. Čo je samozrejme v poriadku keby...keby v tom čase partner neodsuval mňa. Zo začiatku sme trávili niekoľko víkendov aj spolu s mojimi deťmi a chodili všetci na výlety. No keď to jeho dcéra povedala svojej matke, ta začala mať výhrady,že sa má on venovať malej a nie frajerke a pod.jeho dcéra tiež o nás dvoch nevedela, myslela si,že sme len kamoši a až keď nás prichytila dať si bozk, pochopila,že to je ináč, čo mu , samozrejmé začala vyčítať,že ju zradil. Partner od vtedy začal byť v týchto veciach zdržanlivý a začal naše stretávanie obmedzovať len na čas,kedy tam dcéra nie je. Lenže to je problém,lebo ona tam je veľmi často. Najprv tam mala byť len počas víkendov, no teraz je tam celý týždeň aj dlhšie. On ju občas odnesie prespať k rodičom a príde ku mne, no nie vždy. Vadí mi to. Stretávame sa prakticky len po večeroch, žiadne víkendy.Nechcem byť tá druhá a on to, najbližší čas nechce meniť,vraj nech sa veci ukludnia. Moje deti aj priatelia ho poznajú, môže mi kedykoľvek zavolať, ja jemu len keď je sám. Veľmi ma to ponižuje a zranuje a neviem, či to dám aj nadalej. Jeho ,dnes už ex manželka, si užíva život s novym partnerom, chodia po výletoch, dcéra je zatiaľ u otca a ja mám čakať,kedy na mňa príde rada. Kvôli mojej práci nie som doma vždy, takže som ho prosila,aby mal dcéru keď nie som doma a keď som, nech trošku obmedzí ich kontakt, no nič sa nedeje. Neviem, či to takto dlho vydržím. Aký na to máte názor?

ivkazba
17. aug 2020

Ako dlho ste spolu a kedy sa rozvádzal? Podľa mňa je totiž prirodzené, že dcéra to berie ešte citlivo a potrebuje čas, aby spracovala, že rodičia nie sú spolu a že majú nových partnerov. A podľa mňa je prirodzené, že pre človeka je jeho dieťa na prvom mieste, predpokladám že aj tvoje sú pre teba dôležitejšie ako on. Takže podľa mňa treba len trpezlivosť a čas a postupne pomaly sa dostávať do povedomia dievčaťa. Môj partner má 2 deti, z toho jedno teraz už 16 ročné dievča, žije s deťmi, tiež mi trvalo, kým si dievča na mňa zvyklo a to je bez mamy vyše 10 rokov.

veronikaszabova
17. aug 2020

@himedzi ja osobne nevidim nic zle na tom, ze dcera je u neho na prvom mieste. Pockaj, nech sa to trocha utrasie a uvidis, na com si.

himedzi
autor
17. aug 2020

@ivkazba no ja si myslím,že by sa mali určiť nejaké pravidlá. Rešpektujem, že má dieťa,aj ja mám 2 deti, ale ak chcem mať vzťah, musím ho aj nejako rozvíjať. Súdom má určené stretávanie počas víkendov, jeho ex nesúhlasila so striedavou starostlivosťou kvôli vyzivnemu, no dcéra je viac unho než u nej, aby si ona užívala s novým partnerom a nás vzťah je obmedzovany.

anita6666
17. aug 2020

Nebola by som s mužom,ktorý má deti.... jednoduché....nemala by som na to nervy.

himedzi
autor
17. aug 2020

@anita6666 bohužiaľ, čím ďalej, tým viac som rovnakého názoru. Alebo skôr s mužom, ktorý nevie skĺbiť minulosť a prítomnosť.

sissy27
17. aug 2020

@ivkazba
@veronikaszabova baby, ale čítajte aj to ostatné... dcéra má 10 rokov, matka nového partnera - tam dcérenka nerobí problémy, že mama niekoho má? Len otcovi to vyčíta? Aha, dcérenka asi ani netuší o novom partnerovi svojej mamy, lebo tá ju šupne k oteckovi aby si ona mohla užívať a dcérenka jej nerobila žiarlivostné scény, resp. nemusela riešiť s dcérou to, že má nového partnera.
@himedzi nuž, z tvojej pozície prakticky neriešiteľné. On musí chcieť a určiť hranice, aj keď ide o vlastnú dcéru. Je to dosť veľká slečna a mala by rešpektovať, že tak ako si mamička našla novú známosť, tak si našiel aj otecko a mladá slečna to musí rešpektovať. Nikto jej ocka neberie, naopak, má možnosť získať novú kamarátku či už teba alebo tvoje deti. Lenže ak to on nemieni riešiť a bude ustupovať exke a dcére, tak poviem to na rovinu - váš vzťah nemá budúcnosť.

betulinka1
17. aug 2020

@himedzi jeho ex moze mat partnera a on nemoze mat partnerku? Tak na to kasli a hladaj ineho. Toto nie je v poriadku spravanie. Cim viac budes ustupovat, tym to bude horsie.

himedzi
autor
17. aug 2020

@sissy27 presne toto je môj názor. Ja plne akceptujem jeho otcovstvo, dokonca si ho preto, aký je starostlivý, veľmi vážim. Veľa mužov sa, po rozvode, o deti nezaujíma...no on je zas až prehnane v tomto starostlivý. Ja som ho začlenila do nášho života, moje deti ho akceptujú, chodí k nám kedykoľvek chce

jasa86
17. aug 2020

Skúste sa porozprávať o tom ako to vidíš. Možno aj trochu empatie by postačovalo a pochopiť aj jeho. Skúsiť naozaj trochu počkať kým sa situácia neukludni. Nič nie je lepšie ako úprimne sa porozprávať čo ten druhý chce a nájsť spoločné riešenie.

mondolina
17. aug 2020

@himedzi
A koľko ste spolu?

himedzi
autor
17. aug 2020

@mondolina 8 mesiacov

anita6666
17. aug 2020

@himedzi ja mám bližšie k dôchodku ako k puberte,ale v živote som nebola v ziadnom.vztahu s chlapom,ktorý mal deti a ani by som nebola,aj keby s*al zlatom. Ja by som nemala nervy počúvať a riešiť tieto motanice s deťmi a exmanželku a podobne. ja fakt nechápem,načo si ženy takto komplikujú život????? Veď ak ti vyhovuje,tak ho ber ako bonus navyše, sex,káva,pokec pri víne hodinku - dve a chod vytesena domov a on nech ide kam chce. naco sa na neho upinas? On to má v tej hlave predsa.len racionálnejšie usporiadané ako ty lebo evidentne viac času s tebou tráviť nechce, tak netlač na pílu. Využi,čo ti môže ten chlap dať a zi si vlastny život.

sasa1310
17. aug 2020

@himedzi najvyšší čas sa rozísť, keď ti už teraz vadí jeho dcéra. Hladaj bezdetného, keď s tým máš problém. Lepšie to už nebude a pamätaj, ona je viac ako ty.
Okrem toho, len pred časom si sa s ním zoznámila a už ideš dávať pravidlá. To je pre teba perspektívny vzťah?

himedzi
autor
17. aug 2020

@anita6666 ja netúžim po voľnom vzťahu. Túžim po rodine .

sissy27
17. aug 2020

@himedzi nuž inej cesty ako sa o tom úprimne porozprávať, asi niet. Povedz mu ako to vnímaš ty, že v žiadnom prípade ho nechceš deliť od dcéry, ale takisto nechceš len stáť niekde v ústraní a čakať, kedy mu princezná láskavo dá voľno a dovolí mu stretnúť sa s tebou a že že takisto nechceš čakať 5-6 rokov, kedy si slečna nájde frajera, partiu a otec ju bude zaujímať len do hĺbky peňaženky a bude mať dosť času na teba.
Ak sa chce venovať len dcére, tak ti neostáva iné ako to rešpektovať a vzťah ukončíte.

himedzi
autor
17. aug 2020

@sasa1310 nedávam pravidlá. Len chcem zladiť naše životy. Chcem len to,čo dávam ja a to mám deti dve.

majah212
17. aug 2020

A ty a tvoj ex mate s vzhľadom na vase deti aký vzťah? Chodia k nemu deti, Stará sa o ne, atď?

himedzi
autor
17. aug 2020

@sissy27 ďakujem, veľmi múdro napísané.

thoughtfulweirdo
17. aug 2020

@anita6666 A keď žena zostane ešte mladá sama s deťmi, tak už má až do smrti byť sama, lebo veď nikto by sa nechcel motať s cudzími deckami?

himedzi
autor
17. aug 2020

@majah212 veľmi nie, vidí ich párkrát ročne u svojich rodičov.

anita6666
17. aug 2020

@thoughtfulweirdo ja píšem za seba....keď ma na to bunky a nervy prosím,ja nie...ani za peniaze...už len z tej predstavy ma napína.

elenita
17. aug 2020

Presne to som chcela pisat.
@himedzi Ze to mate nespravodlivo podelene. Ako vnima priatelova dcerka partnera svojej maminy? Tam nerobi problemy? Zije on s nimi v domacnosti? Ako si aj Tvoj priatel moze nechat diktovat nieco podobne, ked jeho exmanzelka zije to, co jemu zakazuje? Vsak to nema logiku....

sissy27
17. aug 2020

@thoughtfulweirdo bežný názor... muž má cudzie deti prijať za svoje a starať sa o ne bez výhrad po všetkých stránkach, ale aby si žena začala s rozvedeným, ktorý má deti na 2 víkendy v mesiaci (aj keď v tomto konkrétnom prípade podstatne viac), tak to fuj, ruky preč... ktovie, ako je to s vdovcami, ktorým deti ostali proste "na krku" 🙄

majah212
17. aug 2020

@himedzi hm a nemoze ti vadiť aj to,ze otec tvojich deti sa nezaujíma o vlastné deti ako tvoj partner o dcéru? Možno by si to vnímala inak keby aj tvoje deti chodia tak často za otcom a prejavuje o ne záujem atď. Ja som tiež z rozvedenej rodiny a partnerka otca mu zakazovala sa s nami stretávať a vyslovene nás trpela.. Nemôžeš sa stavať medzi dieťa a otca a hlavne teraz keď sa rozvadzaju a dieťa je v takom burlivom vývojovom období. Dcéra môže žiarliť na teba a preto to robí, tak alebo to u stojíš alebo posli partnera prec.

himedzi
autor
17. aug 2020

@elenita To je tak, môj priateľ je veľmi citlivý a nechce pred ľuďmi vyzerať ako ten,čo rozbil rodinu. Málo ľudí zatiaľ vie,že sú rozvedení, myslím z okruhu známych. Preto on všade chodí s malou ako vzorný otec a nechce ani, aby susedia videli že niekoho má....

himedzi
autor
17. aug 2020

@majah212 ja medzi nimi nestojím, ja jeho dieťa akceptujem len jeho dieťa a on mňa asi nie

anita6666
17. aug 2020

@himedzi nie je citlivý,ale pretvárka 😉

himedzi
autor
17. aug 2020

@anita6666 alebo tak

mondolina
17. aug 2020

Dala by som tomu ešte chvíľku čas, prestala by som naliehať, žila by som si svoj život s mojimi deťmi.
Buď sa pridajú, ale nie.

majah212
17. aug 2020

@himedzi chceš aby si vybral medzi tebou a dieťaťom, nemôžeš chcieť aby ta 10rocna okamžite akceptovala, ved to nevedia ani mnohí dospeláci, netlac na pílu..