Paranoidná matka

31. dec 2024

Ahojte prosím kto by mi vedel poradiť? Mamina má 50rokov pár mesiacov dozadu začala byť paranoidná (niekto ju sleduje, odpočúvajú ju atď) no teraz posledný týždeň už jej chcú ublížiť, zabiť/okradnúť babku s deskom(jej rodičov) ublížiť mne a mojej rodine. Nedá si povedať. Je v pohode a zničoho nič sa premení. Čo mám robiť ?

janinah
31. dec 2024

Čím skôr s nou ísť na psychiatrická amb. Treba sa objednať.Hladaj dr.zenu a nie mladú.Riesili sme to tiež.

koniarova
31. dec 2024

Riešiť to hneď.

autor
31. dec 2024

@janinah a ako ked ona nechce ? :(

sevrin
31. dec 2024

Zrejme nastupujúca schizofrénia. Keď nechce, treba ju presvedčiť, že na psychiatrii ju nikto nebude prenasledovať.

basulaak
31. dec 2024

Moja mama to ma. Ma diagnostikovanu organicku bludovu poruchu. Ked neni na liekoch tak presne toto iste co tvoja vyprava ba aj horsie. Je to z kategorie schizofrenickych dusevnych ochoreni. Idealne prichytit pri nejakej blbosti ako listy na rozlucku a pod. To potom musi byt zavolana zachranka a na urgent ju prevezu ako akutny pripad, dolozit dokazy a moze byt hospitalizovana.

svetlonos
1. jan 2025

@sevrin
schizofrénia v 50tke nenastupuje, to je už na tuto dg neskorý vek.

svetlonos
1. jan 2025

@basulaak
a to vážne príde z nicoho nič aj v 50 tke? Ja som vždy čítala, že v tak max okolo 40tky je možné dostať schizofreniu.

j.sarika1710
1. jan 2025

Paranoidná schizofrénia môže začať aj práve v tomto veku (som psychológ). Určite treba v prvom rade odborníka.

basulaak
1. jan 2025

@svetlonos nema to z nicoho nic. U mojej maminy tomu predchadzalo to, ze niekolko dekad ficala tajne na lexaurine kazdy den. Na tom najsilnejsom. Sposobilo jej to nezvratne zmeny na mozgu a poskodenie a spustilo tuto poruchu. Plus vzdy od puberty trpela uzkostami a pod. Vtedy sa to na dedine neriesilo, to bola predsa hanba. Dnes je nova doba takze ludia si riesia svoje psychicke zdravie.

svetlonos
1. jan 2025

@basulaak
ach Bože. Poznam tiez človeka, ktorý to berie roky a teda kvalitné mu z toho prepína. Ale ze až takéto stavy môžu nastať sim nevedela veru. Ďakujem za vysvetlenie.