Ako psychicky zvladate,ze ste vsetci doma? prve tyzdne,mozno mesiace to bolo fajn,ale my si teda extremne ideme na nervy, sme unaveni zo vsetkeho.S muzom zle,len po sebe stekame.Nikto nema nikde priestor, ja beham od rana okolo deti, skola, varenie, ved viete, muz pracuje.Obcas mam pocit, ze sa psychicky zrutim.
my toto nepozname, dcera teda dos koly nechodila, ked nemohla, mm mal obcas volno, ale vacsinou pracuje a ja pracujem stale. je to clekom aj na nervy, ked sa decka ucia cez net a zvlast na jar to bolo nanic, lebo dostali pisomne, co sa maju naucit, co vypracovat a rodicia museli ucit, posielat foto. teraz sa ucili cez Zoom, tak apson toto mi odpadlo.
cize u nas tyka kolobeh, ja v praci, ked som mala volno, doma robota, skola s dcerou, potom som ju vytiahla von, elbo sa vobec nehybala, tak 2 hod, vonku a ani som sa nenazdala a bol vecer dalsi den castokrat opat do prace.
Nic ine nam neostava, len zatnut zuby. My sme tiez doma, obaja robime na HO, dve deti, z toho jedno skolopovinne. Mladsia sa nudi, hra sa sama, pozera telku a nevie sa dockat, kym sa skonci online vyucko, aby sa jej sestra venovala. Varim max 2 x do tyzdna, zvysok si objednavame, nakupujem ja, o deti sa vacsinou staram len ja, kedze manzel ma narocnejsiu pracu a konferecne hovory. Dakedy mam pocit, ze som superman.
@simsalabim no moja babka mi povedala, že toto je podľa nej horšie ako vojna 😑
Jaj co by som dala za to byt par tyzdnov doma. My obaja s muzom pracujeme stale, jedine co sme nejaku dovolenku cerpali. Akurat syn je doma na distancnom.
Chapem.. nam sice uci deti babka..ale bud sme tu vsetci alebo som.tu uplne sama, max muzv vo vedlajsej izbe..caste vypadky, izolacia...len 5 ludi spolu.. pre mna na nervy a depku akurat tak..🙄
Pritom ja by som aj mohla raz za cas ist do prace, aby som.zmenila.prostredie..ale muz ma nechce pustit.
My si to uzivame, byvame v dome, les za domom, pracujeme z domu, deti nemame, s priatelmi sa stale stretavame.
@staskast a kolko mala vtedy rokov? Moja bola vydata, 2 malicke deti, polia, statok, v dome proti voli ubytovanych 6 Nemcov a manzel na fronte.
Ja som počas celého covid obdobia normálne chodila do prace. V prvej vlne som išla na dva týždne k mamine keď sa vrátil muž z Nemecka aby bol u nás na byte v karanténe. Cez sen som poriesila deti so staršou skolu a keď prišla mamina z roboty o 17,30 išla som do roboty kde som koľkokrát končila o 23 (pracujem ako fakturantka je jedno šéfovi kedy prídem)takto sme fungovali počas prvej vlny. Teraz cez druhu čo sú deti doma ráno nachystat deťom raňajky seba do prace nastolovať dcérke online vyučovanie potom do prace(manžel doma na HO) takze deti ostali s ním doma a ja do prace po práci na nákup a domov variť, skontrolovať úlohy pohrat sa s mladšou. Nemám pocit že si lezieme na nervy keď sa dá ideme von keď nie hráme spoločenské hry. Pritom sme si s muzom na seba museli opäť zvykať keďže doteraz 4 roky pracoval v Nemecku domov chodil na vikendy ale všetko zvládame úplne bravúrne. Aj teraz je v našom okrese dosť nakazených a kopec rodičov dalo deti do školy aj keď nemuselo(skola nám dala na vyber) a nechali sme si deti doma aj zo školy aj zo skolky radšej nech sú doma a ok ako keby sa mali nakaziť niekde.
@staskast A kde stara mama tu vojnu prezila? Lebo moj stary otec v zakopoch na vychodnom fronte a z toho co rozpraval, tak terajsia situacia sa nepriblizuje tej hroze ani omylom. Jeho sestra prezila vojnu ako mlade dievca v B.B., nevedala sa rozhodnut, co bolo horsie, ci nemecka odveta za SNP, ci oslobodzovanie ruskymi vojskami...
Aj my mame ponorku, ale to je normalne, to s tym musime ratat, tomu sa podla mna ziadna domacnost nevyhne. To skor ci neskor pride. My tiez po sebe stekame a potom zase sa objimame, je toho vela na kazdeho. Treba mat pochopenie. Vtedy ide vsetko lahsie.
my v pohode...som doma so 4 deťmi... Deti šťastné že nechodia do školy - ako sa vyjadrili vôbec im to nechýba...😉
úprimne, mne keby dali ročné domáce väzenie nevadí mi to a môj muž povedal to isté. My sme spokojní doma ani deti sa nejako nesťažujú. Samozrejme, že ono to závisí aj od rôznych okolností, či je byt mal, či niektoo má Dom, je rozdiel ak deti sú staršie ako tie čo sú predškoláci a rodičia musia mať HO..., ale za mňa musím povedať, že zatiaľ si nelezieme na nervy a dokonca sa ani nenudíme, lebo tých povinností je dosť...
Problem spociva v tebe. Ako sa ty nastavis.
U nas doma je pohoda. Ja s detmi doma, pracujem z domu, na domace prace a v podstate vsetko okolo domacnosti a s detmi som sama, muz pracuje, pride domov a veget. Ale nemienim sa rozculovat. Porobim, co treba, naucim sa s detmi, do prace sa pripravim a sice som unavena ako pes, nezurim ani neutocim na nikoho. Na co, komu to pomoze! Uz sme doma rok (s prestavkami) a zvladame s pokojom. S muzom sa snazime v pokoji nazivat, decka tiez vedia, co su ich povinnosti a kedy maju oddych. Snazim sa dodrziavat moje heslo - domov ma byt pre mna utocisko, pohodlie a pokoj.
u nas v pohode, akoze ja sa zatial tesim z toho, ze sme vsetci spolu, lebo nebyvame takto casto a teraz aspon si jeden druheho uzivame 🙂
My sme doma 5ti, pracujeme a studujeme. Obedy vari ten, kto ma akurat najmenej roboty, 2-3x do tyzdna si ho dame priviezt, lebo sa to neda stihat. Tiez si niekedy lezieme na nervy. Vsetci uz toho maju plne zuby. Chybaju mi kolegovia, kamarati, rodina, plavaren, vylety... detom tiez. Ale je to nic oproti vojne, kolko pribehov mi moja starka narozpravala! Nejako to vydrzime.