Ahojte..kedysi som mala.najlepsiu kamarátku ,od základnej školy az do lonca strednej sme bolí nerozlučna dvojica...len pri nej som sa smiala.ako.pri nikom inom.doteraz... samozrejme mala svoje muchy, tak ako ja.. bola úplne ina ako ja,..ja som trošku konzervatívna,ona bola a asi aj je , prelietava.. ja man uz deti a muža,ona je stále slobodná,ma za sebou minulosť s mužmi ..to je jedno.. proste ono koľkokrát som mala pocit,ze ma taha dole,ze casto som mala stres z tých jej vystrelkov. Raz sme mali aj pauzu, prerušili sme kontakt a po roku ho znova obnovili a všetko bolo ako kedysi .
No to bolo kedysi... Pred 2rokmi ako c začala korona,sme sa nepohodlii v názoroch.. prestali sme sa kontaktovať,ja som si ju vymazala bez vysvetlenia zo sociálnych sietí. A tak sa to skončilo. Viem že žije stale tu v meste,no nevidíme sa, par krát som ju stretla,ale videla som ze je urazená,ignorovala ma. Ja by som nemala problém sa prihovoriť, nejak obnoviť ten kontakt ale videla som ako sa tvári,tak som to nechala tak.
A teraz mám také obdobie smutné, depresívne.. casto na nu spomínam, je mi ľúto ako to skončilo a mám chuť sa jej ozvať, lenže sa bojím, ci to prijme.. ide o to ze ja som na RD,som stále len s deťmi sama.. nemám iné kamarátky,viem ona ma veka známych a kamarátky, že chodí po baroch a tak... Ja som si to pokazila,od ľudí s
nie, už by som sa neozvala.... nechala by som to tak. Nemuseli by ste si už vôbec rozumieť - ty máš deti, mm - ona asi len partnera a nechápala by témam ohľadom detí, možno by ju to aj unavovalo a nudilo...
snažila by som sa nájsť inú kamarátku - možno maminku čo ma deti rovnaké ako ty....
minimalne by som sa jej ospravedlnila a tym spravila prvy krok ..ci sa uz ona rozhodne odpovedat alebo nie by som nechala na nu - ale iste by som roky priatelstva nezahodila len tak ...
@deti95060810 ja mam pocit žew vôbec nemám šťastie nájsť si maminu/kamošku
Aj ked som.nasla.. je to len také ze ked sa vonku stretneme, prehodíme par slov a ideme dalej každá svoje. Cítim sa ako outsiderka.. velmi.mi chýba spriaznená duša. Viem ze mám muža.. ale on je stále v robote.. doma.stereotyp. a keďže som sama.. je mi z toho moc psychicky zle,hlavne teraz ked stále prší a nikto ani vonku nie je
Urcite by som sa neozvala,ked ste sa nepohodli na nazoroch. Co by ti priniesla do zivota,zase stres?
Nie, neozvala...teraz ti je dobrá? Nebolo od teba pekné si ju vymazať
Tuzis po priatelsve, nie po nej. Ona ma iny sposob zivota, mozete sa porozpravat, ale je to tvoja jednostranna potreba. Ona rada chodi do barov, pridas sa k nej? Alebo si myslis, ze ona k tebe do piesku s detmi? Toto je prehnane odo mna, prepac, viem. Je to iba akoby do jednej vety zhrnuty kardinalny rozdiel vo vasich potrebach. Nehvorim, ze obcas sa s nou nemozes stretnut, ist s nou alebo ona s tebou niekam, ale nie je to na take kazdodenne kamaratsvo ako potrebujes.
Polož si na misku váh, čo je lepšie pre Teba. Skúsiť sa jej ozvať a počítať aj s možnosťou, že Ťa odmietne alebo sa umárať tým, či sa ozvať, neozvať. Ja by som to skúsila, lebo ak by ma niekto po dlhoročnom kamarátstve kvôli nezhode zablokoval, tiež by som sa na ulici tvárila urazene, odmerane, už len preto, lebo by ma to bolelo.
No, nemala si ju mazat. To je jasna sprava, ze nems zaujem o. Priatelstvo... Stacilo ju nastavit, ze sa ti nebudde ukazovat...
Teraz ti chyba len preto, ze uz ti dosli ostatne alternativy...
@jumama pekne si to napísala, ano je to moja túžba po priateľstve.. ona ked som mala prvé dieta tak sme sa vidavali a malého mala rada, neriešili sme deti, ja to ani nemusím,tie mamkovske témy, nebaví ma to.
Ale je fakt,ze ja sa cítim velmi smutne a opustene poslednu dobu.. a túžim po nejakej kamaratke.. preto mi chýba asi. Tiež premýšľam,ake by to bolo keby sa nas vzťah obnoví..neviem čo by to prinieslo,no aspoň sme sa vedeli výborne zasmiať az som nevladala dýchať a toto som este zatiaľ s nikým inym nwzažila 😥
Nie. Nepohodnut sa v nazoroch je ok. Ale vymazanim si jej dala jasne najavo ako ju beries.... ako nic. Chces sa jej ozvat len preto ze mas slabu chvilku.... a naco? Aby si ju zase odkopla ked si "skocite do vlasov?" Ja som mala zopar super kamaratiek z mladosti a prestali sme sa casom kontaktovat uplne... a to nie sme ani pohadane... proste kazda si zije svoje, niekde inde,nieco iné.... je mi z toho obcas smutno, ale su to normalne veci... kamaratstva vznikaju, zanikaju....
Clovek niekedy v ten okamih robi dla svojho uvázenia - ked si ju vymazala.
Ono je to tazke posudit. A povedat si preco..a bla bla okolo toho.
Co ja viem..ked to tak citis. Napis je cez msg (nemusite byt kamosi) alebo instagram ..predsa zacni sama - ze bolo mile ju stretnut v meste. A ze ti vynorila tolko super spomienok co ste spolu vsetko zazili. Asi sa aj ospravedlnit alebo nieco povedat o vymazani. A uvidis co ti napise 🙂
Ked to mas v hlave treba vyskusat 😊
Ono ked ma clovek rodinu a deti. Je to uz tazko s novymi kamoskomi
Ty si ju blokla, ma pravo citit sa dotknuta. Teraz uz nic, skus ju oslovit, ked ta odbije, tak to respektuj.
Jasneeee, napíš jej. Život je príliš krátky na to aby sme sa hnevali. Spomínaš koronu a nezhodu v názoroch. Bol to rozdielný názor na koronu? Lebo to sa dokázali rozhádaj aj celé rodiny, takže by som sa nečudovala. Napísala by som jej, že to o čom ste sa pohádali bola v konečnom dôsledku blbosť, že na ňu často myslíš ako sa má. A že vieš, že si sa asi zasekla v časoch kedy ste chodili na strednú, lebo že vymazať si ju z FB bol bolo dosť pubertálne a že sa jej za to ospravedlňuješ. Že budeš rada ak by ste dali niekedy kávu. Napísala by som niečo v takomto zmysle. A čakala. Keď sa neozve, tak by som to chápala a akceptovala, ale aspoň by som mala pocit, že som sa pokúsila
@ysseba ano bolo to tak, mali sme odlišne názory , ona sa vyznievala verejne tomi môjmu tak som si ju v nervoch vymazala( reagujem dosť impulzívne ale potom.ma to hned prejde) no bohužiaľ toto sa uz nedalo zvrátiť...
Bojim sa ze ked jej napíšem tak ma zas nejak vysmeje alebo odpinkne.. a utrpi moje ego.. mam ho hrozné 😵
Tak neviem.. ďakujem za odpovede a rady, rozmýšľam nad tým
*Vysmievala
Nie, neozvala.. sama píšeš ze ta tahala ku dnu, a to chces ? Verim ze ti chyba, .. ja som tiez mala kamaratku presla si so mnou ťažké obdobie, bola pre mňa velka opora, no ale skoncilo to.. aj som sa s nou potom este stretla potom zas sme sa dlho nevideli potom zas sme sa stretli.. teraz je to asi 3 mesiace co sme sa nestretli .. pravdu povediac mi to chýba, ale cas už späť nevratim, to ze sme sa odcudzili zial ma viacero dovodov, sice nikdy sme si ich nepovedali, ale načo.. uz by to bolo zbytocne
Keď sa nezhodnete, odpinkneš ju. Keď si smutná, zrazu je ti dobrá.
Za týchto okolností by som sa jej na tvojom mieste neozývala. Hľadaj pocit šťastia iným spôsobom.
Mohla si jej aspon napisat,ze co citis,a ze preco chces ukoncit akukolvek formu komunikacie a stykavania sa. A sama pises,ze ta “tahala dole”,teraz,ked uz mas rodinu a vedies iny zivot,uz asi aj tak nevratis tie casy,co ste mali. Nebude ti uplne rozumiet,tvojim starostiam,temam atd. Ja som napr rodinou kamosky nestratila,ale intenzivnejsie som v kontakte prave s tymi,ktore uz deti maju,lebo jednoducho viac chapu to,ako musim kazde stretko “planovat”,ake starosti a radosti prezivam/e. Tie “slobodne,bezdetne” naozaj ziju inak,neriesia sopliky,domacnost,time manazment😃 chapem,ze ti je smutno,podla mna,kazda na RD si tym v urcitej faze prejde,ale co viac by ti ona teraz dala? Zvaz si jej pozitiva a negativa,teda Vasho priatelstva a rozhodni sa podla toho,normalne na papier by som si ich spisala. Ak ti vyjde,ze to skusit,skus,ak sa neozve,urob za tym hrubu ciaru a viac sa tym nezatazuj. Nemas moznost chodit niekam s doetatom,nejake cvicenia,plavanie?alebo sama niekde si ist zacvicit?tam by si niekoho mohla spoznat….
Ty si ju blokla tak necakaj ze.bude za tebou doliezat. Ono je jedna vec vysmievat sa z nazoru ., a druha vec vysmievat sa z cloveka . Napriklad nemusi mat kazdy taky nazor ako Ja. U mna tym clovek nepride o simpatie. Mala som kamosku ktora sa odmlcala pol rok ma ignorovala nemala uz nikdy cas. Lebo mi tvrdila ze najlepsia je skola francuzska kde sa deti v prve 4r vsetko ucia vo franine. A ja som jej len povedala ze ok moze to byt naj skola pre nu. (Hladala som prave kindergarten pre dceru z ktorej sa pokracuje na zs) ale ze mne na francuzstine tak nezalezi bude ju mat aj tak ako cudzi jazyk a ze vyberam skolu ktora sa zda naj mne. Ale to nebola nikdy ozaj kamoska ked staci tak malo. Vy ste Asi neboli take super kamosky len je to clovek co ta pozna od malicka. Spaja vas minulost. A zas ked chces ist obcas na drink. Tak taka single baba co moze ist von hocikedy by sa ti zisla. Ja som
Vymazala zo zivota vela kamosiek ked tam nebol pocit ze je to z ich strany rovnake ako z mojej. Ked som bola len butlava vrba - v nudzi poznas priatela. Su ludia co ta pouziju ako splachovaci zachod svojich dram. Svojich vztahov negativnych emocii co ta vycucnu z energie a oni by pre teba neurobili to co Ty robis pre nich. Kamoska ozajstna je tu pre teba. Nie len ty pre nu. Tak sa zamysli Keby si necitila nudzu a potrebu kamosky ozvala by si sa? Nepisala si konkretne ako ta vysmiala Tak Neviem ci si konala spravne alebo prehnane. Ale ked uz palit mosty tak poriadne.
Hovorí sa tomu spomienkový optimizmus. Teraz ta hreje n duši aka ste boli super dvojka ale sama píšeš ze realita bola ina a ze ti to potom nevyhovovalo. Okrem toho keby si mna dakto vymazal bez vysvetlenia zo zivota tak neviem preco by som mala obnovovať spálené mosty. Neznasam taketo jatrenie. Zacni zit prítomnosťou a nie minulosťou, co bolo, to bolo.
si frustrovana a idealizujes si minulost..cakas od nej,ze napravi tvoj zivot,teda zmeni to,co sa ti v nom nepaci a budes sa usmievat a veselit a pod.
to sa nestane,si matka,tu rolu treba prijat a tie pocity,ktore mas,su podla mna na RD uplne v poriadku,ma ich takmer kazde-pokles sebavedomia,niekedy neschopnosti,odtrhnuta od sveta atd...
treba sa s manzelom dohodnut,ze niektroy den budes mat cas pre seba a len tak si sama niekam zajdes alebo pozves na kavu nejaku znamu a pod.
Ja ti, priznám sa, nerozumiem. Kamošku s ktorou sa takto úžasné zabávam, by som teda pre nejakú kravinu na fb neblokovala, ale si to s nou bud vysvetlila alebo prijala ako fakt ,že v tomto jednom sa nezhodneme a tuto tému by som obišla. Ty budeš taka nestastnicka ,co si nevie udržať priateľov, začni na tom pracovať .Kamarátke sa nečudujem, ona ta zjavne nepotrebuje ,hlavne keď si taka urazliva.
Mnoho žien na RD to má takto. Vrátiš sa do práce, zase budeš medzi ľuďmi a toto ťa prejde. Určite by som neobnovovala ten váš zvláštny kamarátskonekamarátsky vzťah. Načo?
Proste cítim ze mi veľmi kleslo sebavedomie, ze si neverím.. neviem či sa ozvať s ospravedlnením..ved stratiť nestratim nič alebo počkať dokým toto moje obdobie orejde a zas výjde slniečko.. da sa povedať ze mam depku z tejto zimy,citim sa sama.. a asi preto mi kamka viac chýba