Ovplyvnil vás zlý vzťah s otcom?

jkroc
14. máj 2021

Ahojte, zaujimal by ma vas nazor alebo teda ako to mate vy. S otcom som sa nevidela, nerozpravala od svojich 12tich rokov (teraz mam 27), nejde ani tak o to ze by on vtedy nemal zaujem ale skor ja aj s bratom sme sa od neho distancovali. S mamou mam skvely vztah, dovolim si povedat ze taky ani nebyva, sme skor najlepsie kamaratky nez mama s dcerou. Preco som ale zalozila tuto diskusiu, odjkaziva som netuzila po rodine, manzelovi, detoch.. mam priatela aj niekolko velmi dobrych kamaratov, ktorych si vazim ale mimo nich nemam moc velku doveru v muzov. Takto to bolo uz odjakziva.. co ma zarazilo, bolo ked som pred par rokmi pocula viackrat nazor, ze som taka aka som prave kvoli mojmu zlemu vztahu s otcom (a aj s bratom). Najskor som vobec nesuhlasila ale potom s odstupom casu som musela uznat, ze na tom asi nieco bude. Kazdopadne zaujimal by ma vas nazor, ako to mate vy, co nemate dobre vztahy s muzmi, ktory by vam mali byt najblizsi?

777januska777
14. máj 2021

Áno tiež tak, dlhé roky som kvôli zlému vzťahu s otcom bola veľká "feministka" muži mi prišli zbytoční, nepotrebni a slabí. Dlho som nechapala ich úlohe v tomto svete. Zmenilo sa to až príchodom môjho manžela, pri nom som videla co to muž znamená a aká je jeho úloha. A tak isto som prijala úlohu ženy. Prestala som súperiť s mužmi a naučila som sa vnímať krásu spolupráce oboch pohlaví.

liljana
14. máj 2021

Rozdiel je ten, ze Tvojho otca ti vybrala mama a svojho partnera si vyberies sama. Nechavas cely svoj zivot ovplyvnovat zlym rozhodnutim a konanim svojej mamy.

bagre
14. máj 2021

@jkroc áno, ovplyvnil (hoci sme žili spolu, ale šťastnou rodinou sa to nazvať nedalo).

anjelok
14. máj 2021

U mna tiez, nezazila som uplnu harmonicku rodinu kvoli otcovi a poznacilo ma to rovnako. Ale nakoniec svoju rodinu mam, aj ked pristupovala som k tomu skor pragmaticky. Nejaka tuzba po manzelovi a detoch nebola. Zmenilo sa to, ked mi zomrela mama a citila som sa hrozne sama. A kedze v tom case som uz mala viacrocny vztah a tahalo mi na 30, zacala som prvy krat pripustat moznost svadby. Dokonca dlho sme mali iba jedno dieta, medzi detmi mam takmer 9 rocny rozdiel.

liljana
14. máj 2021

A ano, kedze nechavas svoj (ne)vztah s otcom posobit a premietat na svoje vztahy s muzmi, si tak trochu pre tych muzov damaged goods. Lebo oni nemozu za to, aky bol tvoj otec. Plus je tu dalsi faktor, ze deti kopiruju spravanie rodicov, ze je velka sanca, ze si nevedomky nakoniec vyberies partnera crtovo podobneho s otcom (dcera alkoholika si vyberie tiez alkoholika,...). Vtedy sa tvoja celozivotna obava "potvrdi", ze si mala cely cas vlastne "pravdu" a kruh sa uzavrie.

mariejenka
14. máj 2021

@jkroc moj otec bol vzdy slaboch a sebec, kym sa do 89 roku muselo robiť, robil, xy zamestnaní,potom chodil na Čechy,a ked dedko ochorel vybavilo sa opatrovanie,ake viac sa starala babka...oco len kopa reci,sluby,pivo,cigaretky a kumpáni, poslucháči v krčme...no dajak sme žili, obrovské zasluhy ma mamka, že sa nerozviedla s nim je vec viery jej. Boli a aj normále situácia,rodinne, žiadne hádky,bitky,krik... bežná vychova,...ale ozaj oco sa viezol popri mamke, a teraz ked uz je na inv.dochidku sa to trochu upravilo,ma polovičný úväzok v obci, no ako mal vlažný vzťah k nam detom,ma aj k vnúčatám, rad ixh uvidi ale aby vyhľadával nie,ked ide okolo mojho domu nezastaví sa😔ale vravim si jeho skoda.
No a k tomu,ze vzťah otca s dcérou, ovplyvňuje vyber alebo budúci vztah tej dcéry a jej partnera....neviem, .Ja som sa vydala za muža pracovitého, činného,pre rodinu by sa rozdal, ziadne cigi, chľast, detom sa venuje jak len vie, kúpi ,dopraje ale s mierou,neroumaznava... proti svokor ma tiež tuleniu chorobu,skor intelektuál a teoretik. Takže neviem,nakolko je to pravidlo.

sslobodnamama777
14. máj 2021

Áno, ale aj matku mám problémovú, mám zlých rodičov. Presne tak som aj dopadla, vybrala som este horsich ako otec.

lavender273
14. máj 2021

Ja som mala tiez problemoveho otca, ale osobne si nemyslim ze by ma to ovplyvnilo. Chapala som odmala ze je proste blb, a mama bola nestastna. Nikdy (az doteraz) som vsak neanalyzovala ci som nieco urobila,preto lebo ze zly vztah s otcom.

lavender273
14. máj 2021

@sslobodnamama777 hrozne mat takych rodicov, ale ze este aj mama co mala byt pri tebe :(

sylvia217
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
verkaveverka
17. máj 2021

@777januska777 podľa mňa nevieš o čom je feminizmus, inak by si ho nezatracovala

verkaveverka
17. máj 2021

@sslobodnamama777 ja mam tiež oboch na hovno rodičov. A s mužmi sa mi zatiaľ nedarí, mala som oveľa staršieho, ktorý akurát využil to čo si nesiem od rodičov voči mne, aby ma mohol manipulovať. No a odvtedy som nikoho nemala a staršieho už ani nechcem, max. o pár rokov. Lepia sa na mňa vkuse len nepoužiteľní muži.

777januska777
17. máj 2021

@verkaveverka ja vravím o dnešnom feminizme. Feminizmus ako smer nema zlu myšlienku, ale dnes je to hlavne boj pohlaví. Myšlienku feminizmu si zničili ženy samé.

verkaveverka
17. máj 2021

@777januska777 liberálny feminizmus nemusím ani ja, ale feminizmus je v dnešnej dobe stále veľmi potrebný

rikarika
17. máj 2021

@verkaveverka tiez zastavam nazor ze zdravy feminizmus je neskutocne potrebny. Moj otec zenami a teda najma ich nazormi neskutocne opovrhuje. Vsetky zasadne veci v rodine vzdy riadil a rozhodoval on. Mama pri nom trpela roky, nerozviedla sa, lebo ved nepil, pracoval....tak nevidela dovod. Peniaze sa minali len na veci, ktore on rozhodol ze su potrebne, s kamaratkou na kavu? - to mama nepoznala. Po tolkych rokoch mama velmi ochorela a jemu stale nedochadza ze z toho ze pri nom roky trpela.