Baby prosím vás, pomimo detičiek táto téma. Čo robiť so susedou, ktorá neustále práši handry aj svetre aj všetko možné z okna aj z balkóna.. najväčší problém je ten, že bývame presne pod ňou a teda moja parapeta aj balkón vyzerajú otrasne, ja už nevládzem zakaždým umývať všetko, nehovoriac o tom že keď je pekné počasie vešiam si prádlo na balkóne.. ono to nie je že by vyprašila ráno a večer čo potrebuje ale kedykoľvek počas dňa aj 30x.. som z toho zúfalá, všade mam jej vlasy a omrvinky a to aj na čistom prádle 😮💨
Akože mohla by som ju vyšmariť ešte tým oknom ak už iná alternatíva neexistuje..
Pomooooooooc 😭
@zojanka asi môže ale je to otravné podľa mňa keďže ja bývam na prvom a všetko skončí u mňa na parapete.
Ak sa fajčiť na balkónoch nesmie lebo to otravuje susedov mam počuť že aj na toto by malo niečo byť, alebo nech to urobí ráno a večer a nie keď ja mam čerstvo vyvesené prádlo aj pre babatko.. 🙄
@nicolinko bývaš na prvom, to máte dvojposchodovú bytovku? alebo celý deň vyklonená z okna sleduješ kto práši? ja len, že si si tak istá práve ňou. Podľa mňa si ľudia denne vyvesia a vyprášia niečo z okna viac ako 3x a áno, časť končí na tvojej parapete. Príde mi hlúpe z toho obviňovať jednu susedu a ja osobne by som to ani neriešila a zaobstarala si striešku (dokonca pri tak nízkom poschodí bude montáž jednoduchá), prispôsobím sa a áno, pohodlie stojí peniaze. Buď denne pretrieť parapetu alebo strieška, to je proste prvé poschodie.
A vyzerá, že sa to práši aj dnu do okna. 🤔
@cocolino234 mala som doteraz namontovanu mobilnú klímu na okne takže keď som to fotila jasne ze som to dala všetko dole aby som vedela otvoriť okno a odfotit. Od marca som doma pretože som tehotná, cele dni nikam nechodím takže samozrejme ju vidím zakaždým keď otvorí okno a prasi 🙄
@nicolinko a vidíš aj ako sa sypú tie malé čiastočky bordelu, áno? 😀 prepáč mne príde maximálne absurdné riešiť toto, keď máš možnosti ako to vyriešiť. A sorry ale to ti je ťažké pretrieť parapetu viackrát ako 1x do mesiaca, aby si ju udržala čistú? PREBOHA veď za mesiac sa pri daždoch a vetroch tá parapeta zašpiní podstatne viac ako táto tvoja. 🤦♀️ 33tt nebudeš navždy a nahlasovať niekoho kvôli tomu, že ty umyješ parapetu 1x za 1 a pol mesiaca, veď ťa vysmejú. Za ten čas mohla byť 100x špinavšia a ten bordel mohol byť od 20 ďalších ľudí.
A úprimne si myslím, že všetci o tom vedia a aj ťa upokoja milým slovkom ale reálne to nikto nebude riešjť.
@cocolino234 stačí si pozrieť ako vyzerajú parapety mojich susediek ktoré bývajú povedľa mňa a vidím tiež kedy ich utieraju, samozrejme aj stromy majú bližšie a oni nemajú ani za 3 mesiace to co ja za týždeň na tej parapete. Ľahko sa ti smeje kým nie si v tejto situácii 🙂
@nicolinko znovu opakujem, ak ti je tento malý kus bordelu ťažký utrieť ASPOŇ 1x za mesiac, tak to absolútne nikto nebude riešiť a je tvoja chyba, že sa neprispôsobíš tomu, že práve ty si pod bytmi, ktoré prášia a práve ty si obeťou vetrov, ktoré ti tam fúkajú bordel. Nepoviem, keby to drhneš každý týždeň a furt to tam máš ale tieto konáriky a 3x kus odpadu z bytu si máš utrieť sama, lebo žiješ medzi ľuďmi.
@reuska1 priamo z balkóna vidím kedy prasi preboha... tu nejde o stromy tie môžem kašľať ale o tie vlasy a omrvinky ktoré mam aj na prádle a samozrejme ze keď mam parapetu špinavu tak mam aj okno a neviem ako často alebo ako umývas ty ale ja keď umývam parapetu tak rovno aj to okno a myslím si ze každý mesiac a pol umývať okna je dosť často 🙂
Neviem ak nemám ako poradiť tak skrolujem ďalej...
@nicolinko vlasy 😀😀 určite susedine, lebo ľuďom bežne vlasy nepadajú, popritom ako kráčajú a vietor nefunguje tak, že ich odfúkne kamkoľvek a voda nefunguje tak, že na vlhkú parapetu sa všetko prilepí. Ale ako tak čítam, asi som až moc tolerantná k susedom. Stále mi príde absurdné niekoho nahlasovať ale to som ja.
@cocolino234 áno úplne bežne to ma len prvé poschodie 🤣 keďže podobnou je už len strieška.. ani tí nie co byvaju pod nami po bokoch na nultom.. tam vlasy akosi vietor z ulice neodnesie..
@nicolinko našla som takéto https://index.sme.sk/c/20483781/moze-sa-na-balk... ale záleží od domového poriadku. Niekde to majú stanovené,že sa nič nesmie prášit. Myslím,že ani strieška nepomôže. Ja mám balkón zaskleny,ale ak tie sklá otvorím,tak viem,kedy hore nado mnou niečo prasili a chápem ťa. Ono to naozaj ide všetko nielen na parapety,ale aj na balkón či na prádlo. U nás to však nie je také strašné.
@nicolinko tak neviem ako jednoduchšie to vysvetliť ale to, že si sa rozhodla umývať aj okná je len tvoje rozhodnutie. Ja vždy keď vešiam prádlo a vidím na parapete niečo, čo sa mi nepáči, tak vezmem vlhčenú a za 5 sekúnd je čistá. Ak ti takéto priebežné udrživanie vlastnej parapety nepríde v poriadku, tak neviem. A to ti hovorím preto, lebo pochybujem, že sa s tým nahlásením dostaneš ďalej ako ku domovníkovi, takže čím skôr začneš parapetu riadne udržiavať, tým lepšie. Bordel vie byť otravný, to chápem ale ak ťa zabije tých pár sekúnd, tak ti ten bordel asi zase až tak nevadí. 😉
Ty si ako pani Kelisova😭😉 porodiš a neboj už sa nudiť nebudeš. A nebudeš riešiť také blbosti.😉
@cocolino234 asi preto ze aj to okno je cele zaprášene preboha 🙈 kašli na to lebo na vyšších poschodiach ani v dome sa ti toto nestane 😉 takže to vôbec chápať nemozes
@natalinka25 prajem ti takú susedu 😘
Naši bývajú na samom vrchu. Po návrate z dovolenky mali taký istý parapet. Kto im asi naprášil 🤔?
Príď bývať do domu,budeš parapety 2 x týždenne umývať.
@nicolinko nebola si za nou sa slusne porozpravat?