Ahojte otehotnela som zo zadaným chlapom ktorý má dlhoročný vzťah.. Co mam teraz robiť? Som zúfalá on ešte o tom nevie, neviem ci si to dieťa nechať.. Boli ste niektorá v podobnej situácii?
nie, nebola som.. darilo sa mi vyhybat sa aferkam so zadanymi muzmi.. a keby som sa zblaznila a sla do toho, asi by som pouzila hned niekolko druhov antikoncepcie naraz..
"Iba" zadany alebo zenaty? S detmi alebo bez deti? Je to iba aferka pre oboch, alebo? To su tiez celkom dolezite veci. Vies sa o dieta postarat sama, mas kde byvat, mas narok na materske, atd..? Ak ano, preco si ho nenechat?
@janula12345 iba zadaný bez deti... aferka s citmi.. A sama sa o dieťa postarať neviem
Tak mu to povedz a nájdite riešenie..
Tak to nie je az taka tragedia. Ratam, ze ak ju podvadza, nie je to ideal. Povedz mu to, nech si to aj on necha prelezat hlavou a najdite spolu riesenie. 👌
Tak sa snim porozpravaj. Aj ked koli dietatu neopusti tu ženu ktoru stebou podvadza. . Vyživne ti bude platit. Ale najskor Ta asi pošle na potrat. Kolko mas rokov? Mas svoje byvanie ci u rodicov ? Je to len na tebe ako sa rozhodnes ty sa budes musiet starat o dieta alebo žit s pocitom viny za umele prerušenie. ( nezazila som nic taketo nastastie alebo skor moje volby boli ine. Akokolvek sa rozhodnes stoj si za tou volbou a ver ze to bolo to naj co si v tvojej situacii vybrala. Ty vies najlepsie co zvladnes co chces.)
Uf, je smutné, keď tak krásny dar ako tehotenstvo sa zadarí takýmto ,,umelcom,, ako ste vy dvaja v tomto trojuholníku lásky.....,🤮 Nechcem odsudzovat-ale dopriala by som to dieťa normálnym párom, ktorí sa snažia o bábo a nie toto.buz máš len 3 moznosti-potrat, pôrod a zostať s casanovom, pôrod - slobodná matka.
@katarinka89 Este moze autorka dat dieta na adopciu po porode.
Ako sa ty citis? Si aspon trochu stastna ze si tehotna? Nechaj si to ulezat v hlave aby si zistila co vlastne chces. V prvom rade je to tvoje telo a tak musis mat jasno vo svojich pocitoch pred tym ako to povies frajerovi. Tiez daj urcity cas aj jemu aby tu informaciu spracoval. Moze sa kludne stat ze ta najskor posle na potrat z prveho soku ale potom zmeni nazor.
Zivot sa ti velmi zmeni bez ohladu na to akokolvek sa rozhodnes alebo ako on zareaguje. Dufam ze urobite citronadu z tohto citronu.
a co si od toho cakala? Dufas tajne, ze ju necha a kvoli dietatu pride za Tebou/Vami? Mozno... a mozno Vas o par rokov opusti. Ja neviem, ked uz zadanemu chlapovi lezies do postele, tak sa aspon poriadne chran. Mimochodom, mas uz aspon to tehotenstvo potvrdene?
A co teraz? No uz je neskoro plakat, ujasni si co chces Ty. A povedz to dotycnemu, ma pravo to vediet, ale bud pripravena na vsetky jeho reakcie. Predpokladam, ze ste sa nerozpravali o tom, co keby nahodou...
Veď a sama nevies čo chceš?
Chceš toho chlapa, dieťa, rodinu?
Alebo čo vlastne ty sama chceš?
Ďalšia otázka je až potom čo s tým, ale v prvom rade si odpovedz čo ty chceš. Pretože ak na to prídeš, budes hľadať riešenie ako to dostať. Asi tak.
Čo je pre teba najdôležitejšie? Chlap? Dieťa? Ty sama?
Nie si prva, ani posledna. A ze mas dieta splodene takymto sposobom, no a? Kolke sa hraju na idealne manzelstva, pary, klamu same seba, splodia si tak cielene aj 3 deti, nieze jedno "omylom". Nemusis mat vobec vycitky. Mozete byt nakoniec fajn par s dietatom, sice s nemoralnym zaciatkom, a zasa sa pytam, no a? Dolezite je ako budete zit potom. Alebo budete bez seba, ty budes slobodna mama, ktorej sa to proste stalo. A budes mat dieta,novy zmysel zivota. A mozno si v beznadejnej financnej situacii, sama to neutiahnes, je tu aj potrat. Musis si sama zhodnotit svoju psychicku silu na taketo nieco.
Ja byt tebou, hrdo si vynosim dieta,obrnim sa psychicky voci ludom, lebo to bude sakra tazke, a odpustim sebe. A ide sa zivotom dalej. A inak, chlapovi to povedz, nech si vysporiada on svoj vztah sucasny. Casom, neskor, ked sa otrasu prvotne soky, ta mozno svedomie donuti skontaktovat sa s jeho partnerkou a poziadat o odpustenie. Nie je to ziadna zivotna tragedia. Kazdy ma na rovasi chyby zivotne,na ktore nie je hrdy a navzdy ich uz bude mat napisane vo svojom liste.
stojíš o toho chlapa? a o to bábo? síce nevieme prečo podvádza súčasnú, ale ani ty to nebudeš mať dobré.... si zober aký je bábo šok pre teba a čo ešte len on. držím palce nech sa rozhodneš akokoľvek
Stále hhovorím svätú pravdu: každý má čo si zaslúži. Keď ste s ním spávali, na koho ste mysleli? Na neho? Na jeho partnerku? Na seba? Bingo. Neľutujem vás. Je mi ľúto toho dieťaťa, ktoré čakáte.
Pokial by si rozmyšĺala nad potratom, daj ho radšej do hniezda záchrany
Ahoj mas viac moznosi nie len potrat, ci slobodna matka. Mozes zvazit aj anonymny porod, adopciu, pestunstvo napr. Napis do poradne na www.alexis.sk maju vela skusenosti, vypocuju, poradia, nebudu sudit.
Co máš robiť? Povedať mu to a potom si musis ujasniť co chceš...
Ked sa postelna flandra pyta este ze co ma robit :D jaaaaj ale ked si zistila a vedela ze je zadany v dlhorocnom vztahu to si si otazku typu co mas robit nedavala ze :D ...well no co mas asi tak robit? Nes si nasledky, to mas robit
@anonym Pokiaľ nemáš 40 na krku a poslednú možnosť mať dieťa, nepokaz si život. Šla by som na potrat (aj keď tu budú všetky určite proti) a zariadila by som do nový život.
Inak by Ťa čakalo čo, ak ti hľadáš pomoc? Nekonečné súdy, mizerné výživné, starosti o dieťa, finančné problémy, nelichotivý titul slobodnej matky a minimálna možnosť nájsť si normálneho chlapa. Urobila si chybu, ale ešte vždy sa dá zísť z nesprávnej cesty.
@heleninamama pokaziť si ho môže aj tou tvojou možnosťou a to veľmi nepekne.
No to si dosť posrala že si si vobec niečo začala so zadanym. On tý svoju frajerku nenecha bola si len zábavka rozptylenie ... určite by som.šla na potrat je dost tazke byt slobodnou matkou
@baccio Chce radu a ja osobne živorenie aj s deckom považujem za horšie ako potrat. To dieťa nie je plánované, ani chcené, je to len taký vedľajší produkt toho ich blbého vzťahu... Ak mala guráž na váľanie sa zo zadaným chlapom, nebude to žiadna utlocitná dievčina, ani produkt katolíckej výchovy, takže mám za to, že potrat zvládne bez nejakej psychickej traumy.
Ludia vzdy viac sudia milenky ako tych chlapov co podvadzaju. Nikdy by som si nezacala so zadanym. Ale kto vie Mozno si naivne myslela ze to skoci so svojou partnerkou a bude len jej. Urcite jej narozpraval ako chce odist ako mu je zle snou blabla. On si uzil a ona nesie teraz nasledky, Autorka pise ze to bola aferka s citmi tak na nu nemusite utočit. Uz sa dost popàlila. Rozhodnut sa musi sama. Ani nie tak rozumom ale srdcom. S čim si vie predstavit dalej žit. Autorka drzim palce mas tazku volbu pred sebou a mala by byt len tvoja. A vsetkych ostatnych mozes mat vies kde. Nikto ti v tomto nemoze pomoct. Maximalne ten s ktorym si splodila aj to asi len fynancne.
Aké ľahké je súdiť z troch autorkinych riadkov. Nikto z nás nevie pozadie, láska je slepá možno nevedela, možno klamal, možno len podľahla pekným rečiam. Čo chlap pri tom nebol??? Však autorka nepíše,že mala vzťah ale muž! Tak čím sa previnila? Neschvalujem neveru ale tu by si mal spytovať svedomie on. Autorka: kým sa s ním neporozpravas nebudeš vedieť na čom si. Držím palce 😊
Baby, síce ju sudite, ale takáto situácia sa stáva viac než často.
Keď som porodila moju druhorodenu, bola so mnou maminka, ktorá neuviedla otca dieťaťa. Neskôr mi povedala že je ženatý. Že ju vlastne asi mal len na sex, lebo ako otehotnela, tak že jej už ani nenapísal. Ale že na dieťa platiť bude, lebo nechce, aby to vedela jeho rodina 🙄
Každopádne, tá pani mi prišla ako veľmi milá a dobrá osoba. Škoda že ju niekto takto len " zneužil ".
So synčeka sa velmi, ale veľmi tešila. Bolo vidno že je rada, že ho má.
Niektorím deťom nie je súdené mať kompletnu rodinu, ale za to môžu mať súdenu skvelú maminku ❤️
Autorka síce spravila chybu, ale aspoň nezoberie druhým deťom otca - keďže on deti nemá.
A kto vie. Možno to práve takto malo byť a máte byť spolu.
Čas ukáže..
Hlavne sa psychicky priprav na to, že tvoj Romeo sa môže zachovať ako idiot. Daj mu čas a daj čas aj sebe..nerob unáhlené rozhodnutia
Nie je to zas najhorsi pribeh, aky tu bol na koniku. Nebrala by som to tak tragicky. Jeden moj partner kedysi pochadzal z aferky, jeho biologicky otec bol zenaty. Jeho mama sa potom neskor vydala za ineho. Nie je to super, ale myslim, ze to po case uz nikoho nezaujima, ani to dieta. Toto vypusti z hlavy na teraz a sustred sa na to, aby si spravila rozhodnutie, ake je pre teba spravne, co chces.
Nuž.... vedela si s kým lezieš do postele. O antikoncepcii si predpokladám tieže vedela, že existuje, tak čo dodať? My ti tu nepovieme čo je "správne". A ozaj.... "aférka s citmi"? Tak práve teraz máš možnosť zistiť aké city ku komu prechováva. Či ku Tebe - bokovke alebo k svojej priateľke 🙈
A akokolvek sa rozhodnes budes raz stastna . Toto nie je koniec sveta. Ci s dietatom ci bez život ti to nezniči. Horsie to mà asi partnerka tvojho milenca asi nevie skym žije a Mozno vie. Nabuduce nerob co nechces aby sa raz stalo tebe. Hladaj len single chlapa nie klamara
🤦♀️asi tak