Otec žiarli na mamu a na zaťa

romanelka2
29. mar 2010

neviem ci je dobre ze otom pisem ale musim to dostat zo seba Mam 3 rocnu dcerku a s muzom sme uz spolu 8 rokou teraz nedavno som sa dozvedela ze moj vlastny otec nadaval mojej mame ze sa pozera na mojho muza a ze by ho chcela ja viem je to chore a este ktomu to nieje pravda!!! Mama je s toho zufala otec nevie ze otom vsetkom viem moju dcerrku nadovsetko lubia a ona ich tiez ale ked s muzom prestanem knam chodit bude vediet ze otom vieme a bojim sa aby neurobil nieco mojej mame on je zevraj odjak ziva ziarlivy ale toto by mi nenapadlo ani vo sne! je mi velmi luto mami!!! vimisla si ze mu ponuka jest ked prideme a take hrozne blbosti ale ved je to jej zat a co mu nema dat jest? Ja nozaj neviem co mam robyt asi by sa mal ist liecit ale ako ho tam dostanem? Viem aj otom ze mamu celi zivot podvadzal a ona sprosta mu to tolerovala a on este roby zle jej!!!! Mojho otca lubim ale toto mu asi nigdy neodpustim!!!! Ze mame ublizuje!!!! PORADTE MI PROSIM NEVLADZEM!

jaaty
29. mar 2010

romanelka a aký vzťah máš s otcom Ty? Nevieš skúsiť nadhodiť túto tému len pred ním a počkať na reakciu? Ja mám s otcom super vzťah a ak sa vyskytne problém, ktorý sa možno nedá riešiť otvorene, vždy viem, ako tému nadhodiť a popri tom vyjadriť svoj názor. ....

romanelka2
autor
29. mar 2010

Ja mam s otcom velmi dobry vztah, ale bojim sa ze ak to nejak dam najavo ze otom viem bude sa hambit a moze ublizit mame poznam ho velmi dobre aj on mna ale nigdy by som si nemislela onom nieco take rozmislala som ze mu to poviem no ze sa snim porozpravam ale on je tvrdohlavy a bude tvrdit svoje. To bolo tak ze v sobotu sme boli u babky mala narodky a trocha si vipil a rano ked sa zobudil bol celi cas nahnevany ale nema dovod ziarlit. A bojim sa ze ked si to dal raz do hlavy uz mu to asi snej nevitlcieme a pomali sa rozpadne nasa rodina. Este ktomu si ideme kupit byt a teraz mama nebude moc chodit kumne ked bude moj muz doma je to smiesne!!!

jaaty
29. mar 2010

romanelka, ale keď máš s otcom dobrý vzťah, tak čoho sa bojíš? 😉 😉 😉
Na jednej strane sa obávaš toho, že sa rozpadne Vaša rodina, kvôli otcovej žiarlivosti a na druhej sa bojíš sa as ním porozprávať. Čo horšie, ako to že sa na teba nahnevá sa môže stať? Nehovor mu, že si o tom hovorila s mamou. Povedz, že si sito všimla sama: Opýtaj sa, či sa na Vás hnevajú, pretože máš pocit, že sa Vám vyhýbajú......
A ešte čosi: Okrem sobotnej "situácie" sa ako prejavuje jeho žiarlivosť? Už to predtým urobili? Kedy a ako? A prečo sa obávaš, že by mame ublížil, stalo sa to už niekedy?

dadis
29. mar 2010

romanelka...dobry vztah s rodicom neznamena, ze zijeme v pretvarke, ze je vsetko ako v "normalnej" rodine a pritom v strachu, co ten druhy urobi...dobry vztah je, ze ked si aj povieme nieco neprijemne, mozeme sa aj "pochytit", chvilku sa hnevat, hcvilku nerozpravat, ale potom prist a povedat si, prepac... ja nemam s rodicmi, az taky super vztah, ale nikdy som sa nebala , ze jeden druhemu ublizia...radsej by som riesila toto...to, ze zijete v strachu, ze otec tvojej mame ublizi...to, ze ziarli na tvojho muza, je zvlastne, ale podla mna nie gro problemu...

romanelka2
autor
29. mar 2010

On je velmi ziarlivy ale nikdy nie na mojho muza je to az chora mislela som si ze je to zly zart ale je to naozaj keby ste mohly poznat moju mamu ma zasebou 9, vaznych operacii roby 2,roboty aby im nic nechybalo moja mama je velmi fajn porozpravam sa snou ovsetkom ako s kamaratkou. aj otec je zamestnany este ktomu na psichiatrii uz som mu chcela povedat nech sa tam lieci. J a neviem ci by jej mohol vaznejsie ublizit dufam ze nie!! Ale udret ju urcite uz sa stalo. Bojim sa ze ked nacnem tu temu alebo to dam nejak najavo tak vybuchne!!! A nakoniec budeme mi ti zly chcem este pockat a na najblisej navsteve uvidim ako sa bude chovat k nam. Mrzi ma len to ze ked si to nevizenie z hlavy tak tam radsej ani nepojdem ale je mi luto mojej dcerky ona je nanich moc naviazana a oni tiez.

dadis
29. mar 2010

Zairlivost ak je chorobna,tak nie len vo svojich prejavoch, ale je "chore" aj to na koho sa ziarli...v tom asi logiku hladat nemozno...skor ma napada jedna vec, nechces sa ozvat, kvoli "kludu" v rodine...co na to tvoja mamina? Ona mozno potrebuje pvzbudit a pocut: "Mami, odid od neho, nechcem "kompletnu" rodinu za cenu toho, ze ty si to vsetko odtrpis"..mozno by uz davno odisla a ostava, kvoli "detom" - lebo ti vacsinou nechcu rozvratenu rodinu, najma ked to ich rodicia vydrzali uz tak dlho...mozno je smutna a potrebuje od teba "nakopnutie", aby svoju situaciu riesila...nie je prijemne zit s takym clovekom, aj ked ho ona lubi, aj ked ho lubis ty...ale vztahy medzi vami mozu fungovat aj vtedy, ked tvoji rodicia nebudu spolu...porozmyslaj, ci nevytvaras na svoju mamu isty "tlak" aj ty...najma ak uz tvoju mamu udrel

macka01
29. mar 2010

žiarlivosť dokáže veľmi narušiť vzťahy v rodine a obyčajne má tendeniu sa stupňovať.Samotný žiarlivec za svoje správanie ani veľmi nemôže,on trpí utkvelou predstavou,že má dúvod na žiarlenie,nedávno bola o tom relácia v telke.Patrí do rúk psychológa.Život s ním je určite veľmi ťažký,v neposlednom rade sa končí rozchodom.Skôr ako sa začne prejavovať v inej forme domáceho násilia ☹

dsnadja
29. mar 2010

možno som divna ale takeho človeka ako je tvoj otec si prestenem važiť a prestanem aj lubiť...či je to otec alebo cudzi....možem sa ťa spytať čo maš ešte na nom rada???možno s tebou je zlaty ale keby som videla že na mamu je hnusny tak konec......takže tvoja mama maka ako kon a on je doma a od velkej nudy vymyšla uplne debiloviny.....nech pada makať a nebude mať čas fantazirovať.....a mama ma 2 roboty?pri tolkych operaciach??????a maš aj svoju mamu rada?????tak prečo toto všetko toleruješ a dovoliš tomu tvojmu oteckovi robiť s nou?????!!!!!!taketo veci ma vedia velmi vytočiť!!!!!!a rozmyšlala si už aj nad takym riešenim že by si teoreticky tvoja mama mohla ubližiť kvoli tvojmu užasnemu otcovi?????potom už bude sakra neskoro plačkať nad jej hrobom......možno som surova a podla niektorych primitivna ale toto je reality....čo si mysliš kolko bezdovodneho ponižovania a faciek ešte znesie tvoja mama......alebo čo je ona????ona ma poslanie len trpieť?????mysliš si že sa jej to pači????a ma pravdu aj dadis možno že mama je len kvoli tebe s nim????keby trebalo tak si ju nasťahujem k nam a nech poda o rozvod......

romanelka2
autor
29. mar 2010

Mas pravdu asi vo vsetkom otec je tiez zamestnany a Mame pomaha s domacimi pracami nemozem povedat ze by jej nepomohol. Mama mu navrhla rozvod ale ona si misly ze aj tak jej neda pokoj. a to je samozrejme ze by som si ju vzala k sebe. Svoju mamu lubim najviac na svete a preto mi vadi ked vidim ze jej ublizujem. Neviem co robyt ale nemislym ze mama je kvoli mne snim lebo neraz som jej navrhla aby snim nebola podla mna vie ze jej neda pokoj ani po rozvode. Nechcem ani povedat ze by bol zlym otcom vzdy sa onas staral mali sme skoro vsetko co sme chceli. Len tomuto neviem pochopit. On chce byt stale mlady ale to uz nejde!

dsnadja
29. mar 2010

vieš aj naši sa rozviedli a aj ja som radila mame, aby mu to oznamila cez vikend,, ked sme tam,lebo sa stavalo, že bol sprosty a zoparkrat mu skoro uletela ruka, ale našťastie nie,bala som sa, že ked jej od jedu tresne, tak bude po nej.....kedže je to kus chlapa...ale čuduj sa svete, nestalo sa tak,zobral to normalne,všetko išlo v pohode, a aj odvtedy žiju spolu,a su spolu šťastnejši, ako predtym.....tymto pravdaže nechcem povedať, že aj u vas to bude takto,ale aj tak....ja viem je to cele naprd.....,ale čo už je toto za haluz, že pokukuje po tvojom mužovi,....toto ked nepusti z hlavy, nebude pokoj v rodine nikdy ,,a žiarlivci nemaju tendenciu polaviť, ale zvykne sa ich žiarlivosť väčšinou stupnovat....

macka01
30. mar 2010

prečo by jej nedal pokoj?ved nebude s ním pod jednou strechou.A na to máme políciu,ked ju bude obťažovať či iné násilie prejavovať.Nesmie strkať hlavu do piesku a hovoriť si že rozvod nič nevyrieši.To by všetke týrané ženy mali ostať rezignovane vo vzťahu,kde sú bité a utláčané???

romanelka2
autor
30. mar 2010

Ja neviem tento tyzden pojdem knam a porozpravam sa s mamou. Samozrejme ze jej vo vsetkom pomozem!!! Neneham ju v tom samu!!! a este ktomu mam 2, bratou ale oni keby sa to dozvedeli bojim sa ze by nieco mohly spravit otcovi!!! Nechcem aby ste si mislely o mojom otcovy ze je najhorsi na tomto svete, ale mate pravdu!!! ked som mala 15, rokou som zistila ze mamu podvazdal a nestalo sa to raz!!! V tedy som ho nenavidela s celeho srdca ale potom bol uz normalny a choval sa aj mame dobre!! Otec ma 51 rokou a neviem nejak mu zacalo sibat stale chce byt mlady kupil si za 100 eur tenisky ako nosia mlady chlapci povedal ze on neni stary ale nikto mu to nehovori!!! Pripada mi ze chcem mat 25, ale to nejde ved ma uz vnucata a dospele deti!!!

jaaty
30. mar 2010

romanelka, podľa toho čo píšeš, tak otec prechádza veľkou psychickou krízou-bohužiaľ niektorí chlpi v strednom veku nevedia čo so sebou 😠
Myslím, že najskôr by si sa mala porozprávať mamou, ako to chce riešiť ona. Spolu sa musíte dohodnúť, ako a kedy (čo najskôr) sa porozprávate s otcom. A osobne si myslím, že mama i otec majú len dve možnosti: 1.) Začať vzťah a manželskú krízu riešiť čo najskôr a v poradni (určite nie samy) alebo 2.) Rozísť sa, kým nenastanú väčšie problémy.
Dôležité je podporiť tvoju mamu, aby vedela, že ak sa aj rozídu, o svoje deti nepríde (ak otec o to stojí, je dobré to dať najavo aj jemu) a že jej určite pomôžete. Píšeš, že pracuje, má aj dve práce, tak to určite nie je žena, ktorú len tak niečo položí 😉 .
Držím palce, tebe i mamine.