Otec zanedbáva výchovu

4. júl 2023

Dobrý deň. Som rok rozvedená, deti su sudnou cestou zverené mne, on ma pravo ich vidiet kazdy parný vikend ... a to nedodržuje.. berie si ich ako jemu to vyhovuje, .. naposledy čo ich mal, deti prišli smutne uplakáne, že jedli iba chlieb rano na obed aj na večer, neboli ani vonku, ich otec sa hral na telfone kde pridava na tiktok videa, prišli napáchnuté od cigariet, malý je astmatik ma to potvrdene aj od lekárky, mam o deti strach .. niekedy si ich otec nevezme ani 3 mesiace.. teraz ich ma mat v juli 3 dni v auguste 3 dni a ja mam obavy ako to dopadne .. syn povedal ze otca nelubi ze ho uz nechce, ze ich aj bil, deti modriny nemaju ale syn je citlivejšej povahy, na nom to je najviac vidno, ze ho to trápi .. volala som aj na socilanu kuratelu a moc som sa toho nedozvedela, čo by ste mi prosim poradili? Mam o deti strach..

deti95060810
4. júl 2023

ja by som navštívila právnika...
ak si ich otec nezoberie 3 mesiace - nemusí, nie je to povinné. žiaden súd nemôže prikázať druhému rodičovi aby deti navštevoval.

colsami
4. júl 2023

A ked ma deti nariadene kazdy parny vikend a nedodrzuje to a "berie si ich ako chce", toto rovno stopnut. Deti inokedy nech Ti ani nenapadne dat.

cookie29
4. júl 2023

no on ma pravo si ich zobrat, nie povinnost. Cize Ty ich musis nachystat na dany termin a on bud pride alebo nie :( tak to bohuzial funguje. Na druhej strane, neviem, ake stare su deti, ale v pripade takehoto spravania by som urcite kontaktovala bud pravnika alebo socialku na pomoc. Este raz zavisi od veku, lebo je nieco ine ked povie trojrocne dieta, ze nedostalo jest, alebo jedlo len chlebik a nieco ine uz dieta vacsie.

mogaa
4. júl 2023

Máš dôkazy že jedli len chlieb? že ich bil? lebo nestačí len tvrdenie teba alebo detí.....predpokladám že deti ešte nenavštevujú druhý stupeň ZŠ, aby sa to čo povedia bralo do úvahy v takýchto prípadoch...deti sú veľmi ovplyvniteľné a to hlavne rodičom ktorému sú zverené do výchovy ......to že sú od cigaretového pachu je opäť len tvoje tvrdenie.....