Otec využíva dieťa, aby nemusel chodiť do práce

aadusik
13. nov 2014

Ahojte maminky. Potrebujem pomoc. Otec môjho syna, ho využíva na to, aby nemusel do práce. Vymýšľa si, že zase musí s ním k lekarke/nikdy sa tak nestalo/. Vytáča ma to . poraďte čo sa dá robiť

livocka21
13. nov 2014

@aadusik je to velmi casto???

aadusik
autor
13. nov 2014

Nie.co ja viem bolo to prvý raz. Ale nežije S ním. Neprispieva. A keď dačo dá tak sporadicky dačo. Ešte ho bude využívať aby nemusel do roboty.

pribinak
13. nov 2014

@aadusik ak ti neprispieva, tak to ries, ak uz mas sudom stanovene vyzivne, tak akti neprispeje 3 mesiace a viac smer policia a exekutor a ak nemas stanovene vyzivne, tak si ho napis a smer sudna podatelna a ak si ho napisat nevies, tak smer urad prace

aadusik
autor
13. nov 2014

Stanovené súdom má, no žiaľ aj tak sa toho nedrží a radšej ide do hospody sa opijat, ako platiť na dieťa. Tvrdí, že tie peniaze ide mne nie jemu :-/

sissy27
13. nov 2014

@aadusik no najrýchlejšie to poriešiš asi s jeho zamestnávateľom... takisto ak ti neplatí súdom stanovené výživné, tak to môžeš riešiť s jeho zamestnávateľom, aby mu tú čiastku strhával priamo z výplaty a posielal tebe, resp. požiadať o to cez exekútora... pokiaľ je tvoj ex so šéfom jedna ruka, tak smer sociálka...

aadusik
autor
13. nov 2014

A to čo mi dlží, mi tvrdí, že to už od neho neuvidím. Baby aký je postup U exekútora? ?

pribinak
13. nov 2014

Ja by som sla najskor na policiu a dala trestne a potom si nasla exekutora, u exekutora aj na policii ukazes pravoplatny rozsudok zo sudu
Pokial nedostavas vyzivne od otca diettata, mozes poziadat o nahradne vyzivne na urade prace

mamulienka30
13. nov 2014

@aadusik - zamestnavatel mu to bude priamo strhavat z platu. To, ze si raz vymyslel ze siel s dietatom k lekarovi by som zasa tak neriesila, no blb co uz. Ale tie peniaze patria tvojmu synovi, budes musiet riesit ako pise pribinak - cez exekutora. Tam ti presne povedia, co a ako.

simca06022011
13. nov 2014

No ešte pridám, že ty to nebudeš riešiť CEZ EXEKÚTORA, ty to budeš riešit cez políciu a súd, a následne sa vydá platobný príkaz/exekútor to už ďalej dostane a bude vymáhať z kade sa dá. Aj dlžné výživné dozadu... Na súde môžeš vyriešiť to aby bolo výživné vyplácané aj v budúcnosti zrážkou zo mzdy (na zrážku zo mzdy musí mať zamestnávateľ papier zo súdu/exekútora alebo súhlas zamestnanca, tiež to nemôžu zrážať len tak). K výmyslom.. nerieš... to je jeho problém. Ako to vysvetlil v práci? PRiepustku nepotreboval od lekárky? 🙂

cenculinka
13. nov 2014

@aadusik to co si.on mysli,ze ty neuvidis,je jeho (sice primitivny,zial) nazor,no to he tak vsetko...na tieto sproste reci vobec nereaguj...a komu by mali ist peniaze?k rukam zakonneho zastupcu tusim sa pise v rozsudku,ci?to chlapi posilneni krcmovymi recami su.mudri jak salamun,ale len dovtedy,kym u nich na dvere nezaklope predvolanie na policiu...vobec sa s nim.nebav ked sa neda,tak ako pisu baby,obehaj urady a pozistuj co a ako...a ak by sa znova na syna vyhovaral,tak ho postras,ze povies v jeho zamestnani ze nikde s malym.nebol...ved to nemusel doniest aj nejake potvrdenie od lekara?ci to len tak na "cestne slivo"mu dali volno?

aadusik
autor
13. nov 2014

Už som skontaktovana S exekútorom aby dom mu predložila rozsudok. A budem bojovať O to aby zase syna videl len V mojej prítomnosti. Odkedy mu ho dávam samého len problémy máme, doktori A nič iné. Raz mi ho dá takmer V októbri behať iba V pancuskach po vonku po zemi, samozrejme že nachladol A odvtedy sa slovo lekár a moc U nás skloňuje V každej vete. Potom druhý raz mi ho prinesie pre jedného, že mi doma dve hodiny grca, ďalší raz hladného za 4hodiny neprebaleneho so studenými nohami, 2x dokázal behom 4hodin odrátaní topánky tak že sú síce na vyhodenie. Jednoducho nezvláda to a to treba riesit

katarinamarkova
13. nov 2014

@aadusik prides k exekutorovi, vysvetlis co potrebujes, zober si zo sebou rozsudok o vyzivnom.podpises....bodka vybavene.
aaa citam, uz si kontaktovala 🙂 nikdy sa nenechaj odradit tym, co ti otecko povie, vzdy bojuj za svoje dieta 🙂
@simca06022011 policiu a sud moze vynechat, kludne moze hned kontaktovat exekutora, sudne rozhodnutie o vyzivnom ma, to je exekucnym dokladom. policu a sud moze kontaktovat ak chce riesit trestne oznamenie.

aadusik
autor
13. nov 2014

Pokiaľ nebude platiť smerujem k policajtom podať trestné. Zatiaľ dlží len dva mesiace ktoré keby mám čakať od neho neuvidím nikdy. Oplatí sa tam ísť s tým keď dlží menej ako tri mesiace na políciu? Už to musím riešiť. Malý potrebuje stále viac a viac. A čo môžem Z 200€?

pribinak
13. nov 2014

@aadusik žiaľ, musí to byt tri a viac mesiacov ;((

katarinamarkova
13. nov 2014

@aadusik na trestne oznamenie po 3.mes., exektutora mozes riesit hned.

pribinak
13. nov 2014

@katarinamarkova to je síce pravda, ze exekútora môže riešiť hneď, ale žiadny exekútor nebude makať pre dlh napr 100e, počká kým to bude podstatne viac, pretože on si okrem nákladov vypláca aj províziu, čím vyšší dlh, tym vyššia provízia, štandardne si berú 10%

simca06022011
14. nov 2014

@katarinamarkova fii to som nevedela 🙂 DAkujem 🙂

0silvia0
14. nov 2014

@aadusik ale ved v praci sa musi preukazat priepustkou potvrdenou od lekara, toto je normalny postup u bezneho zamestnavatela. Ak robi niekde na cierno alebo brigadnicky, tak sa pri takomto spravani urcite dlho neohreje a jeho vyhovorky urcite prekuknu

katarinamarkova
14. nov 2014

@pribinak trovy pri vyzivnom sa pri exekuciach rataju trosku inak 🙂 takze kazdy jeden to bude rad riesit aj pri dlhu 10€

pribinak
14. nov 2014

@katarinamarkova nebudem sa hadat, az taky odbornik nie som, ale nejake vlastne skusenosti s exekutormi mam aj ja, nepoznam ani jedneho co by riesil dlh co i len pod 100e, nie tebou spominanych 10

draik
14. nov 2014

@pribinak
Jednak štandardná odmena exekútora je 20% a nie 10% (tá je len v prípade uhradenia dlhu v krátkej lehote), predovšetkým však pri výživnom nie je základom pre výpočet odmeny dlžná suma ale trojročná suma výživného.
Odporúčam, v dobrom, radiť iba v prípade, že problematike rozumiete. Inak zadávateľka zbytočne môže obdržať zmätočné informácie.

pribinak
14. nov 2014

@draik dakujem za vysvetlenie

katarinamarkova
14. nov 2014

@pribinak @draik
🙂 presne pre toto sa kazdy jeden exekutor vrhne na nezaplatene vyzivne.

:( nemam rada, ked niekto mamicke v nudzi, ktora nevidi od tatinka, to co ma zakonne, ale v neposlednom rade aj ludsky platit pre svoje dieta, v nej zbytocne umocnuje pocit, ze nieco nejde, nieco sa neda, je to zbytocne...aj ked nevedomky, treba si uvedomit, ze v tej zene to umocni pocit ze si jednoducho nepomoze a musi pretrpiet....
pritom je mnoho veci uplne jednoduchych...staci len pytat sa na spravnom mieste a nenechat sa odbyt tvrdeniami...to sa neda, vsetko sa da, vacsinou jednoduchsie ako sa zda.
potom clovek vidi v TV zufalu mamku 3 deti co zije zo 100€ mesacne /priklad/ lebo otec sa na nich vykaslal a ona s tym nic nespravi :( ....spravi, keby chcela keby jej deti boli prednejsie ako tvrdenia, ze sa nieco neda.
ak mozem poradit v dobrom - samozrejme vyjadrit svoj nazor....kazdy mame svoj, ani ja nemam vzdy ten spravny....ale ked si clovek nie je isty pri takychto veciach staci na zaciatok, alebo na koniec vety dodat: myslim si....predpokladam....zda sa mi....mozno je to tak, ze....