Ako sa hovorí sto ľudí sto chutí. Ale aký máte názor na otca samoživiteľa. Vedeli by ste si s ním predstaviť život a prijať jeho deti za svoje? Alebo je už pre vás taký chlap odpísaný.
Ten samoživitel si ty a práve na koni hľadáš babu, ktorá to bude považovať za neskutočne príťažlivé?
@joe33 ak by deti nemali mamu tak by som tomu vedela dat sancu, ale teda aj postoj chlapa by musel byt “v poriadku” a nie styl “moje deti su moje zlaticka a ty sa tu budes cely cas len im prisposobovat”….ak by tam bola este aj nejaka ex, matka deti, do toho by som nesla vobec…a to hovorim cisto v teoretickej rovine, ja chlapa mam 🙂
Ale tusim 2 tyzdne dozadu tu bola podobna tema a vacsina zien by muza s detmi neprijala
@joe33 aj to v tej diskusii rozoberali….poznam len jeden par kde muz prijal syna partnerky, avsak: 1. syn nemal otca, otec spachal samovrazdu 2. Muz bol neplodny a so zenou vlastne dieta nemali….myslela som si, aky skvely muz, ako prijal toho syna (lebo fakt na oko sa onho super staral)….raz sme ostali sami, jeho zena isla na chvilu prec a dosla rec na toho syna a on taaaaak nadaval nanho, aky je to neschopak atd, ze u mna padli aj posledne predstavy o harmonickej rodinke s nevlastnym dietatom…
Myslim, ze len velmi male percento ludi je schopne prijat partnerove dieta. Bohuzial, ale ja nepoznam ziadnu taku rodinu, kde by nevlastne dieta nova “mama” prijala s laskou….
@joe33 máš pravdu, v tom je častokrát dvojaký meter. U väčšiny osamelých matiek sa s úplnou samozrejmosťou predpokladá, že si nájdu nového partnera, ktorý bude ich dieťa/deti akceptovať ("nevedela by som prijať muža, ktorý by nemal rád moje deti" ) - v opačných prípadoch sú však mnohokrát deti v starostlivosti muža prekážkou vzťahu, nemálo žien takýchto mužov automaticky vylučuje.
@joe33 zdravim, mam kamoski, co randi s chlapom s dvoma detmi, je po rozvode a deti su v striedavke. zatial im zo klape, zalezi velmi od typu cloveka, dovodu rozvodu... aj ona mala kedysi nazor, ze chlapa s detmi nechce, ale ked sa zalubila a hlavne znizila ci zmenila naroky, tak je s nim stastna a vravi, ze prvy chlap, do ktotrho je vazne zalubena. takze zeny su take a onake, nadej je vzdy 🙂
Ja mám muža, čo má dve deti s bývalou. Tú spomínanú diskusiu si pamätám a tiež ma veľmi prekvapilo, pre koľko žien je muž s deťmi neprijateľný. Pritom keď zostane s deťmi sama žena, tak jej všetky píšu, že určite si nájde dobrého chlapa, ktorý bude milovať ju, aj jej deti. A čo my, ženy? My nie sme tak dobré, aby sme milovali cudzie dieťa? ☹️
Ja s mužovými dcérami vychádzam úplne super. Teraz sú už dospelé, ale vychádzali sme dobre od začiatku. Mám ich veľmi rada, vždy sa poteším, keď k nám prídu, snažím sa, aby sa u nás cítili dobre a chodili k nám čo najčastejšie, lebo, bohužiaľ, vidíme sa čoraz menej, majú už svoj život, jedna z nich už je vydatá a má dieťa.
@joe33 Verím, že nájdeš milú a dobrú ženu, ktorá bude mať rada tvoje deti. Držím palce, nech sa to podarí.
@joe33 ja by som napríklad brala radšej chlapa, ktorý má dieťa vo svojej starostlivosti než takého, čo ho vidí každý druhý víkend a ešte sa handrkuje, keď musí poslať výživné. Taký totiž ťažko pochopí, čo obnáša starať sa každý deň a riešiť aj povinnosti, nie len si užívať víkendy. Poznám niekoľko samoživiteľov a kopu tých, ktorí majú deti len občas a hodnotím podľa toho
@joe33 píšem teoreticky, partnera mám 😊 to že sa muž stará o deti by nebola red flag ALE ako sa zvyklo hovoriť 's mužom si berieš jeho rodinu' tu to platí dvojnásobne, takže by veľmi záležalo aké staré má deti, ako sú výchovane, či dokážu vychádzať s mojimi deťmi a veľmi veľa faktorov ktoré treba brať do úvahy keď sa spájajú 2 rodiny. Chcelo by to čas a veľa tolerancie a v žiadnom prípade by to nebol šialený romantický vzťah typu 2 týždne sa poznáme a o mesiac spolu bývame 😂
ja tiež milujem tento dvojitý meter, kde pri žene je to ok, ale chlap s deťmi už nie. Toho by nechceli. Muž však cudzie deti musí vedieť prijať,🙄Neviem, mne by to nevadilo ak by som sa zamilovala. Určite by to bolo náročné, ale to pri nie vlastnom dieťati je vždy. Len ten otec by ma musel brať ako rovnocenného partnera pri výchove, ak by boli v stálej starostlivosti a nastaviť si všetci spolu nejaké pravidlá.
Ako si písal , sto ľudí , sto chutí 🤷 veľa žien si to určite vie predstaviť 🙂 a prijať ich za svoje , presne ako si to vedia predstaviť muži 🙂 ja to napríklad nedokážem. Keď mi chlap povie, že ma už dieťa, pre mňa ako bezdetnú je to veľká stopka, lebo by som nevedela mať rada cudzie deti a trápilo by ma to.
Bohu žiaľ nájdu sa také čo dieťa berú ako nie dieťa súčasného partnera,ale dieťa od ex. Ale určite su aj také čo vedia milovať deti úprimne a bez rozdielu. Mne osobne by to neprekážalo.
@joe33 podľa mňa to veľmi záleží od toho, ako sa otec samoživiteľ celkovo stavia s starostlivosti o svoje deti a čo očakáva od potencionálnej partnerky. Z toho vychádza aj ten dvojaký meter. Ak si žena s deťmi nájde partnera vo väčšine prípadov od neho neočakáva že začne jej deťom variť , prať, žehliť, učiť sa s nimi a podobne. Takže ak sa k tomu otec deti stavia rovnako a hľadá si partnerku , problém by som určite nemala....ale ak hľadá ženu na ktorú by presunul tieto " ženské" povinnosti, aby mohol tráviť čas do večera v práci, tak s tým by som problém mala.
@joe33 tak v tomto ja môžem obhájiť len seba, ja som sa vždy zaujímala o ďalšie informácie, aj keď mal niekto deti. Len postupne sa vždy ukázalo, že ak ich mal chlap len raz za čas, tak na nich v podstate kašľal, aj keď sa nimi na začiatku hrdil. Ale tí, ktorí ich majú vo svojej starostlivosti, sú fakt super tatkovia (tí, ktorých poznám)
Tak chlapi v mojej podobnej situácii čo majú deti vo svojej výchove nemusia ešte strácať nádej a určite si nájdu tú pravú. Aj keď to určite bude trvať
Ked nieje debil preco nie