Otec sa správa nadradene

14. sep 2024

Ahojte
Mám taký problém, uz od maleho veku sa ku mne môj otec správal ze je niečo viac, nemysli na mňa a proste nič. Uz sme boli aj u psychológa. Správa sa nadradene, mysli si ze je nieco viac, poviem príklad: raz sme sa hádali a on povedal "ja mám právo na teba kričať, som tvoj otec, som niečo viac a keď chces aby som ťa bral ako rovnocenného tak to musis dokazat" momentálne uz 2 roky zijem sama, na návštevu chodím 2 krát do roka a každý krát sa hadame. Mama sa na mňa teší len on proste ma ani nechce vidieť. Nemá má rád a ja neviem prečo, nemá problém mi dať facku alebo ma.zbit (uz viac krát sa to stalo), mama do toho nezasiaha. Uz som spomínala ze sme boli s tým u psychológa pred pár rokmi, on to tiez neriesil. Ja uz som proste unavena z toho, kazdy tyzden mi mama volá kedy pridem na návštevu, len ja proste nemam o to zaujem ked on je na mna taky, v zivote ma nepodporil, ani nepomohol, len robota a peniaze su pre neho dolezite. Súrodencov nemám. Neviem ako to mam uz s nim riesit, ja chcem aby sme mali dobré vztahy a ja by som mu bola schopná odpustiť, keby on chcel...

anketkarka
14. sep 2024

Keď vám nepomohol psychológ, tak si myslíš, že to vyrieši MK? To naozaj???

pribinak
14. sep 2024

Tak nech mama chodí k tebe. Nechápem načo tam vôbec chodíš

marsmykkok
14. sep 2024

Mama nech príde k tebe a otec ak chceš s ním nejaký vzťah volajte si cez skype alebo sa stretnite občas na neutrálnej pôde (kaviareň, reštaurácia) A jeho správanie, asi v tom vyrastal že rodičia sú Bohovia a deti nič a tak si to osvojil a chová sa tak. A keď bol stále v tlaku, nemohol prejaviť emócie, cítil krivdu tak je nervovo na tom nie dobre a ľahko vybuchne a je násilný potom k tebe. Nezmeníš ho.

minenkak
14. sep 2024

Prečo tam chodíš a hlavne prečo si s ním v kontakte a hadas sa s ním a zbytočne bojujes,môj foter je presne taký istý,raz som ho odstrihla na päť rokov,keď začal znova som mu povedala, že môžme začať znova s ignoráciou ak mu to tak vyhovuje,ukludnil sa.Zbytocne minas silu a čas na boj

vilma7
14. sep 2024

Nevh mama príde k tebe, alebo sa stretávajú na neutrálnej pôde? Je to problém?

grof_monte_christo
14. sep 2024

Ale ved toto ma veľmi jednoduché riesenie. Si samostatna, nech príde mama za tebou a otca vôbec nespomínajte. Ži si svoj život bez neho.

micusa2222
14. sep 2024

evidentne nechce..kašli naňho, nech ide mama k tebe na návštevy,úplne ho vyškrtni zo života...

grof_monte_christo
14. sep 2024

A mame razne vysvetli, nech ta nevolá k nim na návštevu za takýchto okolností! Tak ty kvôli otcovi navštevujes psychológa, otec ta aj zbil a ona nezasiahla a stále chce hrať mŕtveho chrobáka? Tak to teda nie! Nech príde ona za tebou.

oslo1
14. sep 2024

Tvoj otec je zakomplexovany maly chlapcek v dospelackych gatach a tak sa aj k nemu spravaj.
On si na tebe honi svoje ego.
Normalne clovek so zdravym sebavedomim berie vsetkych ludi rovnocenne, iba zakomplexovany chudak si musi nieco dokazovat.
Mame povedz, ze je ti luto, ale nakolko sa otec sprava ako sprava, tak tam chodit nebudes.
Ak ti budu radit, ze su to tvoji rodicia a bla bla, mas to prekusnut a is tam. Tak nemusis.
Zivot je len jeden, kazdy den, ked sa zobudis mas sancu byt stastna, nestastna a podobne. Ty sa rozhodni aka chces byt.
ASI byvas dakeko od rodicov, ale tvoja mama moze prist k tebe, od toho hulvata si aspon aj ona oddychne.

0silvia0
14. sep 2024

Tvoja matka je asi tiez riadny slaboch ked si decko nevie zastat. Nuz, musis si zastat samu seba a napriamo jej povedat, nech ta k nim nevola, nerobi ti dobre sa s otcom hadat. Ked ta chce vidiet, mozete ist na kavu alebo ta moze ist ona navstivit. Ale to jej asi ten nadradenec nedovoli, vsak?

januska12323
14. sep 2024

Ani 2 krát do roka by som nechodila do spoločnosti kde sa ku mne správajú ako ku hnoju, bijú ma a nadávajú mi. Odstrihni otca aj matku a bude sa ti lepšie žiť.

beata_k
14. sep 2024

A to sa s nim musis hadat? To mu nevies odhmkat? Co mu chces stale dokazovat? Ved ser na neho, nezasluzi si tvoju pozornost. Mama ta chce vidiet. Ona s nim musi zit. Ano, vybrala si ho ona, ale to neznamena, ze ju nemozes potesit navstevou. Si dospela, je to tvoje rozhodnutie, ci na neho budes reagovat a zranovat tak v prvom rade mamu.

luciaruz
14. sep 2024

Akoze uprimne? Viac by som sa hnevala na nu, ze sa ta nezastala. Jeho by som totalne vyškrtla zo zivota. Uvedom si, ze takyto clovek ti je do zivota naprt. S mamkou by som sa stretla mimo neho. Smutne ze nezasiahla. Ona ho vnima ako pana boha, ty mu tiež nevykricis, tak potom sa samozrejme citi navysoko.

zuzinka888
14. sep 2024

Generacny vzorec. Pravdepodobne bil otec takto vychovavany jeho otcom.....Kde mal otec silny patriarchat- vsetko co povedal" bola pravda" a vsetko co spravil "bolo dobre" a ak aj nebolo taj za to mohla zena a deti ci hocikto iny. Manioulacia citove vydieranie ci ponizovanie uplne bezny jav a v uch ociach ten spravny. Ved na decka musis tvrdo- inak z nich vyrastu haranti a kriminalnici😱. Nedaj boh ak by si decku prejavil nejaky cit. A nikdy nikdy sa nesmelo decku priznat rodicovsku chybu ci sa ospravedlnit dietatu- to je cesta do pekla. Bohuzial sa tieto vzorce velmi tazko prepisuju.

ahhola
14. sep 2024

Kto bol u psychologa, ty s matkou tipujem, pritom ona je vinna. Vyvolava ti, vydiera prid, prid a pritom vie, ze ta taha do jamy levovej, ked ti hrozi facak a vita nenavistna tatkova naruc. K nej je normalny? Dost o tom pochybujem. Nebolo by jej samej lepsie, ako s hentym materialom? Mas otca chuya, bohuzial. 💔

biba_18
14. sep 2024

vraj cti otca svojho i matku svoju, 4. prikázanie… ale ťažko si ctiť niekoho čo si to ničím iným nezaslúžil iba tým že je… autorka, kvalita vášho vzťahu nezáleží iba na tebe, ale aj a prevažne na otcovi. nikdy nebudete mať pekný vzťah ak to on nebude chcieť. takže aj keď viem že je to ľahké povedať ale ťažšie vykonať - ale netráp sa tým, proste s tým neurobíš nič. kocky boli hodené dávno predtým než si sa narodila. a čo sa týka mamy - nech príde k tebe…