Otec sa po rozchode vykašlal na dieťa

zuzu1102
8. okt 2020

Ahojte. Idem si k vam po radu alebo sa len vyrozpravat? S partnerom sme sa rozisli. On sa rozhodol ze sa nebude stykat ani s malou. Vypisuje mi ze mu je z toho tazko atd ale ze to robi preto aby nemal so mnou uz nic spolocne. Ma este jednu dceru s byvalou. Na nu neda dopustit. Ona je jeho milacik. Neviem ako sa k tomu postavit. Jeho mama tiez prerusila uplne kontakt. Nezaujima sa o malu ani nic. Mala ma necele tri roky takze chvalabohu to nejak este nevnima. Ale neviem co robit. Hra mi na city. Vypisuje mi ze veci v zmysle ze ak spolu nemame byt a nechcem s nim uz byt tak sa nechce stretavat ani s malou a nebude ani platit. Ja to davat na sud nebidem nie som taka. Ale trapi ma to koli malej. Uz som aj rozmyslala ze sa k nemu vratim len koli dcere ale viem ze by to nefungovalo. Co by ste poradili mate s tym niektora skusenost?

bluka2
8. okt 2020

Či sa chce stretávať alebo nie, to neovplyvnis. Ale to ci bude platiť alebo nie, na to sú zákony - to si nevyberá on 😉 nie si taká, akože aká?

nenne27
8. okt 2020

@zuzu1102 ale to vyzivne je pre tvoju dceru a patri jej to, bez ohladu na to ci si ty zabezpecena, tiez nechapem...nie som taka, akoze aka???

evalin88
8. okt 2020

A on s malou od zaciatku nebol?? Alebo ju teraz v troch rokoch odstrihol?? Mne to skor pride, ze citovo vyduera, aby si s nim bola koli malej... predpokladam, ze ty si nechala jeho

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
evalin88
8. okt 2020

@zuzu1102 a vyzivne by som riesila.. ak ho nechces " pre seba", tak jej ho ukladaj niekam na ucet a ked pojde na VŠ zidu sa jej. A situlacia sa moze aj u teba casom zmenit...nemusis to utiahnut z jedneho prijmu a financne naroky s vekom rastu... nikdy nevies

zuzu1102
autor
8. okt 2020

@bluka2 taka ze sa budem vlacit po sudoch. Chcela som to riesit v klude vsetko. Nemam energiu riesit sudy naozaj

zuzu1102
autor
8. okt 2020

@evalin88 bol s malou kazdy den. Normalne sme zili spolu

tosomja
8. okt 2020

Že budeš sprostá, keď sa k nemu vrátiš ak vás takto odvrhol a hlavne dieťa.
Bola by som rada, že mi neotravuje život, že sa mi nemieša do výchovy, ...no len to musíš chcieť byť bez neho aj ty.
Úplne prerušiť kontakt, dať na súd o výživné, to nepatrí tebe, ale dieťaťu, či chces ty či nie, či si taká, či onaka. 😉

bluka2
8. okt 2020

Tak to hod právnikovi a nič riešiť ty nemusíš

zuzu1102
autor
8. okt 2020

@tosomja rozchod bol hlavne z mojej strany. Lebo som to s nim uz nevedela vydrzat. On jeden den rozpraval ako ma nenavidi a druhy den ako ma miluje.

tosomja
8. okt 2020

@zuzu1102 ale rozišli ste sa, neplataj čo je potrhané. Už to fungovať nebude. S vydieraním určite nie.

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
livka_
8. okt 2020

@zuzu1102 kokooos, obycajny citovy vydierac a nestiti sa ako vklad do hry dat dieta. Tak s tymto by som to pekne uzavrela. Na malu ziadaj vyzivne, komunikuj razne ale len nevyhnutne. Prijmi pred nim to rozhodnutie ze ju nechce stretavat, a to mu aj takto odkomunikuj, ze to akceptujes a trvas na vyzivnom. Cakaj ale ze otoci a este ti nasledne bude robit sceny ze ju nema, ze si na prachy, ze si bola svina cele roky vypocitava a bla bla. Jeho matka bude drzat stranu jemu, nestoj o kontakty s tymi ludmi, toto je nonsens, chuuuda dieta...

pribinak
8. okt 2020

@zuzu1102 okrádas vlastne dieťa, keď už nemá otca, nech má aspoň peniaze
Keď si akože hrda a ty tie peniaze nepotrebuješ, tak ich odkladať dcére na účet

Ja len pozerám ake sú niektoré ženy “jednoduché” ty od neho nič nechceš a in je spokojný. Zbal si ženskej, decka a nemusí ani platiť. Paradaaaaa

77daniela77
8. okt 2020

Ano,treba dat podklady pravnicke a ona to za teba vyriesi.Dieta rastie,peniaze budete potrebovat vzdy,netreba toho citoveho vydieraca a manipulatora vobec lutovat a uz vobec sa k nemu nevracat,dostanes peniaze pre jeho dieta.Takto ublizujes svojej dcere a podporujes toho vydrbanca ktory sa tvari ze nema ziadne povinnosti voci nej.Nebud hlupa a konaj.

bluka2
8. okt 2020

@viestta koko? 😃

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
zuzu1102
autor
8. okt 2020

@viestta ano si predstav ze toto je moja " logika" ja sa viem o svoje dieta postarat sama a kym to nepotrebujem tak to riesit nemusim. Tak laskavo tu neries moju logiku.

amelie2017
8. okt 2020

Stretavanie sa a platenie su 2 rozdielne veci
Stretavat sa nemusi (hajzel, ktory kasle na svoje dieta), ale platit musi nezavysle na stretavani. To nie je ako listok do kina. Dnes ta chcem vidiet, zaplatim 27€, o tyzden nie a nezaplatim. Vyzivovaciu povinnost ma vzdy.

bluka2
8. okt 2020

@zuzu1102 a čo tak jej potom hodiť extra peniaze na nejaky účet a za 16 rokov, ak sa toho nedotkne s, vieš čo s tým môže urobiť? Ale mne je to jedno

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
77daniela77
8. okt 2020

@zuzu1102 No a co ak by sa ti nieco stalo?Ved to denne byva v novinach .....je tvojou povinnostou ju zabezpecit po kazdej stranke,takze treba aby jej otec prispieval,je to jeho povinnost.Patri jej to.

mondolina
8. okt 2020

@zuzu1102
Ty si sem už písala že?

zuzu1102
autor
8. okt 2020

@mondolina ano. Ale to sme este zili spolu

sissy27
8. okt 2020

@zuzu1102 výživné pekne-krásne svojej dcére vysúď. To sú jej peniaze, nie tvoje a ty nemáš právo ju o ne pripraviť. Ty sa musíš biť za jej práva. A nechápem prečo jemu chceš zľahčovať život. Ak sa s dcérou stretávať nechce, je to síce smutné a úbohé z jeho strany, ale prečo by sa mal len tak zbaviť zodpovednosti?
Mimochodom, ja som normálne dostala pred rokmi predvolanie na súd presne kvôli tomu, že som v podstate odmietla riešiť výživné na dcéru. Dvakrát 😃

janka_266
8. okt 2020

Na súd vôbec nebudete musieť ísť, stačí zaplatiť právnika a on všetko vybaví. Nikd neviete čo sa môže stať alebo ako on zmení názor. A veci ohladom maloletých sa riešia rýchlo, takze to ani nebude trvať roky.

boriskopipik
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
livka_
8. okt 2020

@zuzu1102 https://www.modrykonik.sk/forum/o-tom-sa-tazko-rozprava/zostat-s-nim-len-kvoli-dietatu/ ale ved toto ked si po sebe precitas ake si mala s nim starosti v marci a dnes opat ake starosti s nim mas, co este potrebujes viac poradit? Ved je to hroza clovek ako partner aj ako rodic

zuzu1102
autor
8. okt 2020

@livka_ ja viem. Ale to su asi porozchodove stavy toto

krisbar
8. okt 2020

Akoze obrat dieta a to na co ma narok kvoli "ja nie som taka" to uz co je. Ved jej to mozes skladovat na ucet a dieta moze ist napr na rok na strednu skolu do zahranicia, ked sa jej tam z tie roky tych par tisic nazbiera. On len vydiera a ci uz s nim alebo bez neho sa nechas manipulovat. Vobec by som s nim nekomunikovala, ale najala si pravnicku, vysudila vyzivne a chalan moze platit a bye bye.