Otec sa nestará o dieťa. Čo mám robiť?

andreapeto
8. máj 2013

dobry den viete mi poradit som rozvedena 2roky dcera(5rokov) chodi k otcovi kazdy 2tyz. na vikend ale nevenuje sa jej da ju len k mame a on chodi po krcmach a kamaradoch mala k nemu rada chodi lebo jej kupuje sladkosti a co chce ale nedava na nu pozor mala chodi =po ceste a ked som mu nato nieco povedala tak mi nadal a ze aj ja som bola mala a to bola jeho odpoved doniesla mi od neho vsi ja neviem co robit

lucinda1711
9. máj 2013

Nedala by som mu dceru,nech porozmysla ci su mu prednejsie krcmy alebo dcera

klincek
9. máj 2013

Ries to sudnou cestou. V rozvodovom rozsudku bolo urcene pravo styku otca s dietatom kazde dva tyzdne na vikend..daj navrh na zmenu styku-nech sa stretavaju len v tvojej pritomnosti. Odovodni to tym, co si sem napisala-ze otec s dcerou vlastne netravi cas, a ze na nu nedohliada, takze jej moze hrozit nebezpecenstvo.
Alebo to skus najprv cez socialku, nech byvaleho obcas navstivia, ked bude u neho dcera, a nech preveria, ci je doma, ci je triezvy, ako je o dcerku postarane atd. Mali by ti z toho poskytnut nejaky vystup (spravu), a ak tam budu zistene nedostatky, budes to mat potom na sude jednoduchsie.

kaktusik007
9. máj 2013

@lucinda1711 vidiet, ze nie si rozvedena - nedat dceru nemoze, branila by vykonu sudneho rozhodnutia. Takze moznost A je rozhodne lepsia alternativa, @klincek dobre radi 🙂

lucyliena
9. máj 2013

Jednoznačne najprv informovať príslušnú sociálnu kurátorku ÚPSVaR, následne nech vykoná šetrenie v rodine počas návštevy dcéry u otca a následne žiadať o zmenu úpravy styku s otcom, nakoľko už v žiadosti zasielanej na súd by mali byť uvedené dôvody prečo sa zmena styku žiada - so spísaním návrhu na súd ti pomôžu na ÚPSVaR. Avšak treba byť pripravená, že súd nemusí takejto žiadosti vyhovieť a môže návrh zamietnuť.