dobry den viete mi poradit som rozvedena 2roky dcera(5rokov) chodi k otcovi kazdy 2tyz. na vikend ale nevenuje sa jej da ju len k mame a on chodi po krcmach a kamaradoch mala k nemu rada chodi lebo jej kupuje sladkosti a co chce ale nedava na nu pozor mala chodi =po ceste a ked som mu nato nieco povedala tak mi nadal a ze aj ja som bola mala a to bola jeho odpoved doniesla mi od neho vsi ja neviem co robit
Ries to sudnou cestou. V rozvodovom rozsudku bolo urcene pravo styku otca s dietatom kazde dva tyzdne na vikend..daj navrh na zmenu styku-nech sa stretavaju len v tvojej pritomnosti. Odovodni to tym, co si sem napisala-ze otec s dcerou vlastne netravi cas, a ze na nu nedohliada, takze jej moze hrozit nebezpecenstvo.
Alebo to skus najprv cez socialku, nech byvaleho obcas navstivia, ked bude u neho dcera, a nech preveria, ci je doma, ci je triezvy, ako je o dcerku postarane atd. Mali by ti z toho poskytnut nejaky vystup (spravu), a ak tam budu zistene nedostatky, budes to mat potom na sude jednoduchsie.
@lucinda1711 vidiet, ze nie si rozvedena - nedat dceru nemoze, branila by vykonu sudneho rozhodnutia. Takze moznost A je rozhodne lepsia alternativa, @klincek dobre radi 🙂
Jednoznačne najprv informovať príslušnú sociálnu kurátorku ÚPSVaR, následne nech vykoná šetrenie v rodine počas návštevy dcéry u otca a následne žiadať o zmenu úpravy styku s otcom, nakoľko už v žiadosti zasielanej na súd by mali byť uvedené dôvody prečo sa zmena styku žiada - so spísaním návrhu na súd ti pomôžu na ÚPSVaR. Avšak treba byť pripravená, že súd nemusí takejto žiadosti vyhovieť a môže návrh zamietnuť.
Nedala by som mu dceru,nech porozmysla ci su mu prednejsie krcmy alebo dcera