čo robiť v tom prípade keď sa mi vyhráža otec , že ma zabije ?
koĺko máš rokov? Lebo aj ja sem tam dcéram poviem že ich prerazím....
Ako slovne osobným kontaktom alebo cez mobil?
@deti95060810 15 mám , no viackrát sa stalo že mamka mu niečo normálne povedala tak ju zbil po chrbte ale fakt takú jej dal ranu ( nedávno sa to stalo ) a ja som si ju zastala a povedal že zbijem aj teba... vlastne ono to tak bolo že ja som nepočula že ma volá tak už kráčal za mnou a povedal že "zabijem ťa týmto čo tu mám" bola som zhrozená pretože to povedal hrozným tónom a bol riadne nahnevaný . viackrát sa toto opakuje čo som napísala , a taktiež napr. mamku zbije alebo jej nadáva len preto že neodpovie konkrétne na otázku . bojím sa o to , že mu niekedy prepne a zabije niekoho z nás . my bývame ešte so starými rodičmi ktorí už majú taký vek kedy už zabúdajú, mýlia si všetko no chápete a väčšinou na starého otca povie že by ho hneď zabil len nech ho vyprovokuje . moja sestra má psychiatrické problémy a keď ešte s nami bývala tak keď sa pohádala s niekým, konkrétne s otcom tak ona sa vtedy nevie kontrolovať a dokáže povedať to čo nemá a otec sa toho chytí a zúri na ňu, že keď neprestane tak ju zabije nožom , dobre že vtedy mamka prišla a zabránila tomu...otec bol v pohode len ja neviem čo sa mu stalo ale zmenil sa veľmi. aktuálne máme taký problém že mamka je na PN s druhým bedrovým kĺbom čo jej idú teraz operovať, ako bola na operácii s prvým bedrovým kĺbom tak išla po mesiacoch do práce kde odrobila medzi tým polroka ( nikto jej nepovedal že keď odrobí polroka tak že polrok bude dostávať aj platenú PNku) vlastne sa aj pýtala na sociálnej poisťovni no povedali že bude dostávať rok platenú PNku a tak sa to uzavrelo a my sme to ďalej neriešili no a ide o to že tento mesiac dostane platenú PNku za 18 dní a už teraz je otec v koncoch ako to ideme zvládnuť, jasné chápem strach no bolo aj nejak bude . mamka sa pre neho narobila keď sa mu stal úraz nohy , hľadala si novú prácu len aby nás uživila pretože predtým kde pracovala dostávala výplatu 600 e a mali sme vtedy jediný príjem lebo on nedostal za 6 mesiacoch absolútne nič. bol doma 5 rokov pretože mal niekoľko operácií za sebou...mamka sa celý čas snažila a snaží, dokonca keď on dostával tých pár e ako invalidný dôchodok z toho sme nemali nič, museli sme pre neho urobiť prerábku kúpeľne aj to si musela pôžičku zobrať mamka a on jej sľúbil že jej to niekedy splatí, no nestalo sa to tak . teraz jej vyčíta že ako ideme žiť kvôli nej , teraz neviem koľko jej dajú invalidný dôchodok ale vraj že nejak 200 - 300 eur a že on jej dá na účet 200 eur a že hneď keď bude mať peniaze takže mu má naspäť dať 200 eur . ja si osobne myslím že toto je lakomosť a keď je nejaký problém mali by ho riešiť spolu . mamka takáto nebola keď sa mu stal úraz, nevyžiadala si od neho peniaze keď nemal , neriešila to takto ako on...ach je mi z toho celého do plaču, nevieme ako ďalej, mamka už chodievala aj hľadať nejaké byty aby sme sa od neho odsťahovali no z jej príjmu asi by sa tu nenašiel žiadny byt , neprejavuje jej žiadnu lásku, úctu... prepáčte, ale musela som sa rozpísať
Och 😔😩 zle sa to cita. Mamke prajem skore uzdravenie a aby ste boli stastni.
To je strašné. 😢 Udajte ho na policiii. Najlepšie by bolo odísť od neho, lebo pri takom monstre nikdy pokoj mať nebudete. 😢
Oslovte krizove centra pre matky s detmi, cim skor tym lepsie. Ina pomoc nie je. Ak mas 15 budes moct zacat brigadovat, aspon na zaciatok mame pomoct. Necakala by som, kym sa agresivita prehlbi a nieco sa stane. Policia moze zasiahnut az ked nieco vystraja, kym pridu, nechcela by som zazivat. Obvolajte krizove centra v okoli, nie je dovod cakat
len s tymi starkymi co? nechaju ich s tym agresorom?
ahoj moja. z ktoreho si mesta? napis online na ipcko.sk tam by ti mali poradit. rozklikni si stranku kmotricky.sk tam nakdes kontakty kde vam vedia pomoct podla toho kde byvate. vies ak tvoja sestra ma psychiatrivku diagnozu je dost mozne ze to je geneticka dedicna vec a ze sa to s vekom orejavuje aj u otca. preto sa tak zmenil. nemas blizku osovu mimo rodiny napr psychologicku v soole blizku ucitelku knaza ci niekoho komu sa zverit? a tvoja sestra isla kam byvat? co studujes a co chces robit v dospelosti?
@chiaraaaa áno skúsime to nejak poriešiť, ďakujeme 🙏 .
@ladyblcha ďakujeme veľmi pekne ! 🙏
@ankare veď práve, len to že nemáme kam ísť a hlavne teraz keď sme v takejto situácii 😕.
@ddaassuullaa ďakujeme za radu , určite sa poradím s mamkou 🙏 .
@negymama máte pravdu , teraz mám o nich strach a nie to ešte od nich odísť a nechať ich tak... :(
@juliet86 dobrý večer, sme z okresu Brezno a ďakujeme, pozrieme tie stránky. aj ja si myslím že to je nejaké dedičné , raz bol aj u psychiatra ale o tomto veľa vecí neviem...máme na škole psychologičku , len že je na pn a jedine komu by som sa mohla zveriť je jedna naj kamoška od detstva , skúsim to...sestra býva s frajerom v byte ( v BB ) a minulý týždeň som bola na prijímačkách na SZŠ , a ísť na výšku a byť zdravotná sestra je to môj veľký sen pokiaľ mi to všetko umožní ❤️.
velmi ti drsim palce dievca. k sestre ist byvat nemozes? sestra pracuje alebo ako to ma financne nastavene? velmi ti prajem aby si robila zdravotnu sestru ak to robit chces. ak budes niekedy v bratislave ozvi sa mi pozyvam ta na kavu na obed na prechadzku. urcite existuju organizacie ktore ti pomozum pozri cez tie kmotricky.sk pripadne aj stranka pomocobetiam.sk ono nasilie sa zial u vas uz deje fyzicke psychicke mentalne. viem ze je tazke ze musis toto riesit a mas 15rokov este len medzi dietatom a dospelakom. ak mas dobru detsku lekarku pediatricku mozes sa skusit zverit aj jej... skoda ze otec nebol u psychiatra viackrat... mozno mu s mamou naznacte ze by mohol dostat diagnozu a olny invalidmy od psychiatra mozno kvoli vidine penazi by k nemu siel
Tu su nejake linky pomoci https://www.modryanjel.sk/nasa-cinnost/krizova-...
https://www.brezno.sk/zariadenie-nudzoveho-byva...
Aký názor má mama na volanie polície ?
Koho starkí to sú ?
Komu patrí dom kde žijete ?
Takže máte možnosť volať policajtov, ide o nebezpečné vyhrážanie, na chránené osoby - ty ako maloletá osoba a starkí tiež ako seniori.
K vyhrážaniu pribudlo aj útoky a údery, to je tiež protizákonné. Takže ak otec opäť začne vyvádzať, volajte políciu,požiadajte o vykázanie z obydlia, pre jeho agresiu, to môžu aj musia na 24hodin, alebo aj dlhsie, vtedy okamžite podať návrh na súd tzv. neodkladné opatrenie, kde navrhnuté a požiadate o zákaz priblíženia, zákaz vstupu, . Ide to rýchlo, trvá to nejaký čas ktorý môžete využiť na iné opatrenia.
Mama s tebou na upsvar za koliznou, trestné oznámenie a otec zostane v koliznej väzbe do vyšetrenia, náhradné bývanie(možno obec/mesto má krízový byt , alebo súd rozhodne že vás 4v byte ponechá a on sa musí odsťahovať.
Ale ako prvý pokus by mal byť pohovor s mamou, potom s otcom - čo môže urobiť kolízna, kde mu poviete že buď bude riešiť svoje správanie s odborníkmi, aby negoval agresiu akúkoľvek ( či reči či buchnáty) alebo ho poriešiš orgány činné v trestnom konaní. Tu by som mu pripomenula, že on keď mal zdravotné problémy, minimálny príjem, žili ste z ruky do huby, mama robila všetko aby ste to zvládli, a on jej ide teraz vyčítať že bude PN ?!?
Veľa síl želám, ale zvládnete to ak budete to chcieť zvládnuť. A hlavne sa nepozerajte " čo povedia ľudia, susedia" , je to váš život, tak si ho nenechajte kaziť.
Riešil by som to s políciou, nech mu dajú zákaz priblíženia sa, vy sa zoberte a chodte niekam inam bývať. On nech platí alimenty. Ale treba za to lobovať.
ísť na políciu