Ženy, môj otec sa druhý krát rozvázda, na tom nie je nič čudné, veľa párov sa rozvedie ale môj otec je v dôchodkovom veku a jeho milenka je mladá, mladšia ako ja, má dve malé deti
Moji rodičia sa brali v 89om, po revolúcii dostal otec, ktorý vedel dobre anglicky aj nemecky prácu snov, veľa cestoval, chodil po Európe na služobky, nikdy nebol doma. Predo mnou sa nikdy nehádali, keď si mysleli, že spím často mama vyčítala otcovi, že aj ona by rada cestovala, že aj jej by bodlo,že v piatok dokončí prácu napr niekde v UK či v D, a on sa vracia domov iba v nedeľu večer. Spolu nikam nešli , pamätám si iba jedinú dovolenku na Balatone. Keď som mala päť otec sa odsťahoval, ale rozviedli sa až o desať rokov neskôr keď spoznal druhú manželku. Majú dvoch synov, keď sa jeho žena chcela vrátiť po deťoch do práce, zrazu otec predal svoj podiel vo firme kolegovi , že sa sťahujú do Nemecka, v oblasti čo vyštudovala by si ťažko našla prácu ak keď sa jazyk postupne naučila. Robil iba on, ona bola doma s deťmi viem že jej to nevyhovovalo, chcela sa vrátiť domov. 2017tom sa na jej naliehanie vrátili domov. Ona sa vrátila do pôvodného zamestnania, ale otec dlho nevedel obsedieť na zadku.Znova niečo rozbiehal, vďaka čomu bol pol roka doma zavretí v práci s plánovaním a pol roka v strednej a južnej Amerike. O rok detto a ona sama doma s deťmi aj keď jej sľúbil že už na tak dlhú dobu nejde , šiel, a na dlhšie to už bolo po covide a už keď sa mal vrátiť sa nejak domov nehrnul. Nakoniec ona zbalila deti a šla za ním dakam do Karibiku na vážny rozhovor na konci ktorého mu oznámila, že keď nepríde domov, je koniec. Otec sa spočiatku tváril že chce manželstvo zachrániť ale, keď prišiel domov prenajal si byt, nevrátil sa k rodine, o rozvod požiadali až tento rok, keď začal žiť s novou. Jeho milenka je tiež v rozvodovom konaní.
Môj otec od o mňa vždy očakával aby som jeho novú rodinu mala rada tak ako ich má rád on sám, čo bolo ťažké lebo žili 1000km odo mňa, ale potom sme sa spriatelili. Teraz očakáva aby som zbožňovala jeho milenku lebo je ňou omámený.
Nejde to, ja by som si priala normálneho otca a normálneho dedka pre svoje deti(mamu už nemám). Zmenil životný štýl, aj celkový výzor, schudol, ale on nikdy nemal nadváhu. Je iba kosť a koža chorí nie je. Chce vyzerať aspoň o 20rokov mladším. Jeho známy sa mu za hrbtom vysmievajú a odo mňa očakáva aby som na toto všetko prikyvovala ako kedysi psík v okne dedovho auta
Poraďte ako sa zachovať, čo spraviť. Povinné ,, rodinne,, stretnutia už ťažko dávam.
To je ako príbeh z telenovely. Ty máš pár rokov po tridsiatke ale dokázala si si vytvoriť vzťah s bratmi čo majú o 15 rokov menej. Možno nájdeš cestu aj k nevlastným súrodencom. Ale nútiť ta do toho nikto nemôže.
@katka700 nie telenovela ale pomaly nočná mora , ani by som neriešila keby do toho neťahal moje deti. Kvôli nim sa nechcem úplne odstrihnúť
@nikpa bolo to ako hádzať hrách o stenu
Si už veľká. A fakt robiť otcovi ešte opičky aká si nadšená z jeho nového vzťahu je už cez čiaru.
Tvoj otec nie je rodinný typ. Chce lobzovať po svete, cítiť sa stále mladý, pri sile - čo si aj dokazuje novým vzťahom. Ale vieš čo, rodné číslo neoklameš😉. A môže sa mu kľudne stať, že jeho mladá milenka si nájde iného.
Nechala by som ho nech si žije ako chce, ale nepresviedčala by som okolie podľa jeho želania že si z toho nadšená. Stoj si za svojim názorom.
A on veri, ze ta jeho milenka ,tak stara ako ty ho lub cistou laskou ? Ona lubi asi jeho love.Ved od nej ten tvoj otec
predpokladam ma okolo 60, mozno viac,mozno trochu menej, Ocko musi byt financne dobre zazobany,, ale rozum v gatach, 30 tnicka a mat stareho milenca,nuz,pre nu asi milenec s vyhodami
Ty si ocakavala, ze bude rodinny typ a nebude rozvracat rodiny, on ocakava, ze budes kamoska s jeho milenkou. Kazdy ma nejake ocakavania, nikto nie je povinny ich nikomu naplnat.
@vorkola nuž pár rokov po 60ke, ale jeho reči ako pri nej omladol a ďalšie reči . Čo je veľa to je moc
Predpokladam, ze tvoj otec ma € primerane postaveniu … jeho milenka by o neho ani bicykel neoprela, keby isiel od pasu s minimalkou do dochodku. Je stary a dievcine plati za sluzby. Nemusis hrat divadlo … nemusis pocuvat jeho reci, nesnaz sa ho zmenit ani mu dohovorit. on je len bankomat a ten u niektorych nemusi byt ani krajsi od certa… mozes ho polutovat ale to je vsetko …
No uplne suverenne by som povedala nech si madam milenku a jej dve deti necha schovane, ze nemas zaujem o takuto telenovelu 💁♀️
Duchom stale mlady 🥹
Aj mamka vždy hovorila že on sa nikdy nezmení
Normalne by som otcovi na plnu hubu povedala svoje. Preboha ziveho, ved si dospela, samostatna, mas vlastnu rodinu, vlastny zivot - a mozes mat aj vlastny nazor. Ked sa chce rozviest a zit s milenkou - v poriadku oci, akceptujem tvoje rozhodnutie, zelam ti vsetko stastie sveta, ale daj mi pokoj. ak sa budeme musiet stretnut tak sa k nej budem chovat zdvorilo a viac po mne nechci. A hlavne - moje deti z toho vynechaj.
Ja sa len cudujem,ze ktora mladsia zena sa ulakomi na 60r dedka?🤦♀️
Ty nic nemusis,povedz mu jednoducho nie.On tiez nebol príkladným otcom tak sa netráp mu povedat nie a netráp sa tym
kašli na to...je to jeho život..a na rodinné stretnutia si častejšie vymýšlať "doležité zámienky", ako neprísť....
Iba z toho opisu, z tho, ze u tvojha tca nikdy voci inym neexistovali prave city, ze vzdy uprednostnil seba, ze je charizmaticky a vzdy na vyslni - moj typ je, ze tvoj otec je narcisticka povaha. Ludia casto nechapu, co je narcizmus, nie je to len "zalubenie narcisa do seba"... ovela viac je to utrpenie pre jeho partnerov, rodinu, pretoze to bezcitne spravanie je znicujuce. Ja to tu sem tam odporucam, ale je to naozaj super vysvetlene na youtube kanali Dr. Ramani - ona je psychologicka, ktora sa zaobera narcizmom roky - ked si pozries jej videa, pochopis, ako hlboko a na vsetkych moznych urovniach je narcizmus znicujuci pre partnera. Pretoze on do vztahu investuje city, ciny, vsetko a narcis nidky a ani nechape, co to vztah je.
Preto jedina vec, ktoru ona odporuca pri narcistoch je: Radikalna akceptacia. Znamena to, ze ak pochopis co vsetko narcizmus robi, kdesi vo svojej hlave si nastavis: A dost, odteraz tomu coveku nedam uz ani kvapku citu, a nebudem sa chovat podla neho, nebudem naplnat jeho potreby, pretoze on mi to nevrati. Odporuca no contact, ale v rodine sa to casto neda, obsa sa stretavate, tak v takom pripade odporuca metodu grey rock - pri stretnuti odpoveda iba ano, nie, ano, nie, aha... a nedas sa citovo zatiahnut, vmanipulovat do nicoho. Jedna knizka uz jej vysla aj slovensky vola sa Zosstat alebo odist. A druha by mala vyjst koncom roka, vola sa "Nie je to tebou". Daj si ju, aj otcovej byvalej partnerke ako vianocny darcek. Ja uz cakam na jej vyjdenie dlho, tiez ju chcem niekomu darovat, mam v Martinuse nastavene, nech mi pride notifikacia, ked vyjde...
Ta knizak Nie je to tebou je pre obete narcistickeho zneuzivania - ktore si casto vycitaju vsetko, lebo tak ich ten narcis zmagoril. Na dlho na konci vztahu zostavaju v pochybach, co urobili zle, pretoze este aj okolie casto toho narcisa podporuje - lebo ved on je navonok tak sarmantny, tak uspesny, vsetko tej rodine da...
Sú také mladé ženy po dvadsiatke, že si chcú nájsť zabezpečeného muža a keď aj dosť dobre, udržiavano vyzerá tak sa k nemu nasťahujú, zvyknú si na taký život.
A je to tak, že muži sa nikdy nezmenia, tak sa s tým treba nejako zmieriť, keď je otec taký, nebude už iný. Ak je inak ústretový, tak aspoň s nim by som udržiavala kontakt.
Nehovor otcovi len to čo chce počuť. Spomínaj pred ženou bratov, detstvo, svoju mamu čo ťa napadne. Otvotene
si uz dospela, mozes urobit tak, ako tebe vyhovuje. Nemusis posluchat otca na slovo. A nemusis sa ani bat mu povedat, co si o tom myslis. Ale je dost pravdepodobne, ze ta pocuvat nebude. Nemoze ta nutit, aby si mala rada jeho milenku.
Moj otec keď ho mama vykopala si našiel pipku v mojom veku. Ja som mu fandila. Potom sa ale z neznámych pričiň oženil s mangalicou v pohode má 150kg, ktorá nikdy nerobila, žila z toho, že vyciciavala exmanzela. Prišiel mi ju predstaviť a tá pani ako prvú vetu hovorí, doslova: to nie iba jebať, ale sa aj starať o tie deti treba. A to mi stačilo. Otoč sa a ťahaj do pi.e odkiaľ si prišla. A vybavené. Ci mám deti, alebo nie, neriešim. On utekal za ňou ako poslušný psík, pani mu povedala ze slovensko je zlé, tak má zakázané dvíhať predvolbu 421. Samozrejme napíšem mu na sviatky, písala som mu, že ma vnučku. Ale nevideli sme sa fuuuu 13 rokov. Tým chcem povedať, že to, že ti je otec neznamená, že budeš jeho cvicena opička. Máš nárok vyjadriť svoj názor a máš právo aj odmietnuť hrať divadlo
Chce to čas. To je všetko. Povedala by som mu nech mi dá čas. Fajn že on je zaľúbený, ja ale nie som a musím si na novú situáciu zvyknúť. Ak s novou milenkou bude 10 rokov, už nebude pre teba ani pre tvoje deti nová, ale budú ju brat ako normálnu súčasť deda (a aj svojho života). Je to len vec zvyku.
Je to tvoj otec a musis respektovat s kym zije. Nemusis novu priatelku milivat ale bolo by fajn ju respektovat ako vyber tvojho otca. Teba to vazne nemusi zranovat a ani trapit. Pozri sa na otca ako na kamosa, povedala by si mu zblaznil si sa, ze taku mladú ale sucasne by si ju akceptovala. Tvoj otec je aky je, to uz nezmenis ale mozes ho prijat a zasmiat sa na nom aj ty. To, ze ho kamosi ohovárajú, nech ta trapi najmenej. Garantujem ti, ze polovica z nich by tu svoju vymenili na mladšiu 😉.
Ja nevidím dôvod, aby musela rešpektovať rozhodnutia svojho otca, ktorý navyše nerešpektoval svoju prvú rodinu ( myslím teraz ju - ako svoje dieťa ),lebo mu bolo oveľa prednejšie niečo iné. Opustil ich keď mala 5 rokov a aj do tohto jej veku bol stále preč. Teda aké puto si navzájom vytvorili? No žiadne ! Z dôvodu biologickej pokrvnosti nevzniká žiaden vzťah !Citové väzby sa naplňajú iba prítomnosťou, a tá zjavne absentovala. Nezdieľam názor - že musí ! Nič nemusí.....A prečo by musela??? Lebo je zapísaný v rodnom liste ? Tu by malo platiť aké požič - také vráť ! Aký dôvod je na to, aby udržiavala priateľské vzťahy s novými rodinami ? Žiaden ! Ak by ma vlastný otec sebecky vymenil za inú rodinu - nie je o čom. Lebo áno - rozvody sú viac ako bežné, ale dôvod, prečo mení partnerky je v danom prípade jasný a zreteľný. No a čo, že je môj otec ?Vtedy nebol ? A že nechce kvôli svojim deťom uťať tento vzťah/ otec + nová mladá milenka a jej deti / - toto by nemalo byť pre ňu rozhodujúce. Lebo ani kvôli vlastným deťom netreba robiť rozhodnutia/veci, ktoré mi nie sú vlastné a musím sa do nich nútiť. A otec - narcista nechce pretrhnúť pomyselnú niť rodinného puta - lebo kto sa postará o neho? Staroba klope na dvere, s tým sa nedá nič robiť, peniaze sa minú - lebo veď sa treba starať o dalšie 2 cudzie deti a milenka, len čo sa otrasie a deti sa osamostatnia, uprednostní mladého pružného muža a nie že bude opatrovať inkontinentného starca s prostatou. Ale tvoj otec si sám dobrovoľne určil vektor svojej budúcnosti - tak ho nechaj - narobil deti, ale vždy preferoval vlastné potreby/sny nehľadiac nato, či je to voči vám - deťom fér/nefér. Takže za mňa NIE - neudržiavala by som takýto pokrvný vzťah len preto, lebo sa to patrí. Tento model je dávno prekonaný, konečne by ľudia mali robiť to - čo považujú za správne a nie hľadať dôvody a správať sa podľa konvencií - lebo tak to robí väčšina !
@betulinka1 veď v dlhoročnom manželstve/partnerstve už nie je vášeň, motýle v bruchu a pod. - takže každý/každá by vymenili za mladšiu - či iba muži ?Myslím,že nie......
@naniki inak presne toto sme rozoberali minule s kamoskami, ze kolkokrat by sme tych mužov zabili ale ked si predstavíme znova zacat randiť v tomto novom svete, sme 45+, ze uz by sa nam nechcelo. 🤣🤣🤣 zase vsetko na novo. Moj muz tiez hovoril, ze kedze nema ani socialne siete a ani nechce zenu, co sa na nich otrca, ze v dnešnej dobe by si uz ani inu zenu nevedel najst, keby som ho nechala🤣🤣🤣 v ramci diskusie so slobodným mojim kolegom, ktory ma 33 rokov a proste si nevie najst normalnu priatelku. Ale tak motýle v bruchu som očakávala vo veku do 35 rokov. V sucasnosti oceňujem v dlhoročnom partnerstve, ze mame na seba chut, tesime sa so spolocne traveneho casu spolu, sem tam mame nejaky vikend bez deti, sem tam randicko. Ale na druhej strane chapem, ze niektorym to nestaci a potrebuju zmenu partnera. Proste kazdy mame ine potreby v živote. Napriklad mne by bolo jasne, ze ak sa niekto ide tretíkrát ženiť a zije takym voľnomyšlienkárskym životom, sa tazko zmeni. Mozno na stare kolena ako nebohý Karel.
prepáč ale máš už aj ty dost rokov nato aby si sa hlupo usmievala ako máš rada jeho novu milenku... ja by som mu už asi rovno povedala či stary mladým chcel byt? veď si sama napisala že sa mu okolie už smeje. proste nebudeš sedieť s nimi na rodinných veceriach a falosne sa usmievať, keď to tak sama necitis
Dat mu toto prečítať a máš po dileme. Je to tvoj otec, nie si povinná trpieť jeho vzťahy a milenky. Ok, keď mal ženu a s ňou tvojich 2 nevlastnych súrodencov, samozrejme to je normálne, že chcel aby ste si vyhádzali. Ale na túto milenku alebo co to teraz ma by som mu na rovinu povedala, to co si tu napísala nám...