Ahojte. Chcem sa spýtať, prosím bez hlúpych komentárov 🙏 .. ide o môjho otca. Je dlhodobo bez trvalého pobytu, nie je registrovaný na upsvar, nepoberá žiadne dávky. V podstate len prežíva.
Plus dlh na zdravotnej a sociálnej poisťovni. Áno môže si za to sám, žiaľ pomôcť mu finančne momentálne nedokážeme. Dlh je vysoký. Spláca ale nedá sa naraz.
Ide o to, že sa mu začínajú kopiť isté zdravotné problémy, nemá kartičku poistenca, nemá obvodneho lekára.
Je nejaká možnosť ? Pomáha štát nejak aj takýmto ľuďom ? Ďakujem za slušné odpovede.
Ahoj ak ma exekúcie a je nereálne ze ich splati všetky tak objednať ho na konzultáciu v centre pravnej pomoci, alebo v dlhovej pravnej poradni...
Zaregistrovať na UPSVaR a zájsť na socialny usek v meste... hľadať pomoc... Potom prehlásiť do inej zdravotnej poisťovni, kde dlh nebude robit lebo bude v evidencii UPSVaR...
Presne tak ako radi prispevok vyššie zaevidovat na UPSVaR a prehlasit do inej poistovne vybavit nejaky trvaly pobyt a osobny bankrot riešila som niečo podobne z bratom
Dlh je okolo 10 tisíc na zdravotnej… 🙈 ďakujem za odpovede. Skúsime niečo poriešiť. Ide mi hlavne o to či ho vôbec niekto ošetrí teraz.
ošetria ho jedine ako samoplatcu, pokial sa nejedná o život ohrozujúci stav
No bohužiaľ neosetri,iba neodkladnú zdravotnú starostlivosť,skús s ním zbehnúť do zdravotnej poisťovne a dohodnúť sa na spaltkovom kalendári...kde otec teraz býva?
ak splaca dlh a plati si poistenie osetria ho ak nie treba zvazit ako zacat platit, napr. prihlasenim na urad prace a splacat dlh a moze na vysetrenie
@janka2927 býva u známeho.
Pozerám centrum právnej pomoci, skúsime ísť cestou osobného bankrotu. Ďakujem za pomoc.
Ani nepracuje?
@modrykonik33 zamestnaný nie je. Má nejaké fušky, vystačí na nájom a stravu.
Skús kontaktovať nejaké súkromné kliniky - zaplatíš, ošetria. Ale určite by som riešila ako radia vyššie prihlásenie do poisťovne - dohodnúť splátkový kalendár, nahlásiť na UPSVAR, a nahlásiť aj nejaký trvalý pobyt. Dať veci do poriadku - pomôže to aj do budúcnosti. V tomto systéme sa dlhodobo takto fungovať žiaľ nedá :( Držím palce
@athena27 ďakujem. Skúsime cez osobný bankrot, mám už termín do centra právnej pomoci.
Nedal mi správne info, splatil dlh na sociálnej, zdravotnú nie, to nespláca. Ak by chcel tak 40% dlhu by musel uhradiť naraz a potom splátkový. Čiže len ten osobný bankrot momentálne. Skúsime. Ďakujem pekne.
osobný bankrot nespĺňa podmienky, tam tuším musí mať zamestnanie.....ono to nefunguje tak že sa odpustí celý dlh a začína odznova.....niečo musí splácať a tam treba mať príjem....ale v centre mu lepšie poradia.....
Tvoj tatko ma narok iba na neodkladnu ZS. Takze ak chce byt riadne osetreny, nech sa zamestna a zacne si plnit svoje povinnosti. Inak, toto by malo byt aj v tvojom zaujme, lebo tie jeho dlhy podedis.
Kartičku mu môžeš kľudne pomôcť vybaviť. A ak má dlhy tak môžeš riešiť osobný bankrot