Otec nemá rad svoje deti

13. apr 2024

Ako je možné, aby otec nechcel tráviť čas so svojimi maličkými deťmi? Ani dovolenku nič.

basska_b
13. apr 2024

Neviem ako stare su deti a ako stary (alebo skor mlady) je otecko, ale niekedy pride take rozcarovanie z deti, ze "ale toto som nechcel"... zivot sa mu zmeni, obmedzi, vlastne deti su moc hlucne, moc otravne, mohol prepadnut hram ci socialnym sietam alebo uteka do prace, aby si deti nevidel... nebavia ho ihriska, celkovo je domased, co sa dovoleniek tyka... Nemam osobnu skusenost, len teoretizujem 🤔 je to smutne kazdopadne. Ale zial je male percento muzov a este ovela mensie percento zien, ktore je schopne opustit svoje dieta po narodeni a toto percento je nenulove 😑

vyrovnanaosoba
13. apr 2024

Ako staré deti? Ak maličké do jedného roka, je to také, nie ze by nechcel, ale sú pre neho nezáživné 😀 ako to povedal môj manžel. Bud to spí, plače, 💩, alebo chce aj tak mamu. Vždy však bol s nami, nikdy nie radšej v robote, chodili sme na výlety aj s tak malými deťmi. Neviem co tým myslíš, že nechce s nimi tráviť čas.
Teraz už mám pomerne veľké deti, s ktorými sa dá aj hrať, aj dohodnúť. S najstarším ide zahrať futbal, alebo idú na autá si zajazdiť, s menšími ide tiež na ihrisko, alebo rád s nimi majstruje v garáži.
A určite ľúbi aj ten tvoje svoje deti, len asi k nim nemá vytvorený ešte taký pevný vzťah, aby to aj bolo vidieť.

monicatko20
13. apr 2024

O mňa môj bio otec nemá záujem už 33 rokov, takže je to v pohode 🙏

martinmmartin
13. apr 2024

Do decka ho niekto dotlacil a teraz sa ten niekto cuduje

zooeynka
13. apr 2024

@martinmmartin alebo bol smatlavy a dieta vyrobil lebo nevedel ako na to. Nie kazdy debil co ignoruje svoje deti bol donuteny chtivou tuzbou zeny po dietati....

martinmmartin
13. apr 2024

@zooeynka ako by si nazvala situaciu ked do teba cele okolie dekady huci ake je uzasne mat decko a aky je to najkrajsi pocit na svete? Uveris im a spravis si decko a zistis ze to az take treno nieje . Rozhodnut sa na zaklade toho ze ta niekto oklamal je tragedia ale nie hlupost

vyrovnanaosoba
13. apr 2024

@martinmmartin ako jedného svojpravneho muža môže niekto do tlačiť do dieťaťa? Nechcem dieťa, nepustím do ženy, aj keby tisíc kondómov mi nasadila a 100 tabliet naraz zjedla. 🙄

0silvia0
13. apr 2024

@martinmmartin a dotycny este nikdy nevidel decko? Nema v okoli nikoho s deckom, ze nema predstavu, co to obnasa? Ked sa niekto da dotlacit do niecoho, co nechce je jeho blbost

vyrovnanaosoba
13. apr 2024

@martinmmartin ako aj keď niekto povie, že je super mat deti. Keď sa raz na to necítim, nepočúvam okolie. Nikto nežije môj život.

sissy27
13. apr 2024

Normalne 🤷‍♀️ nie kazdeho bavia pokadene plienky, rev za nic, starostlivost o druhych, atd. Dokonca ani nie kazda matka ma rada svoje deti, a to ich vynosila a porodila. A potom su ludia, ktori miluju a vychovaju deti, hoci nie su ich biologicke. Laska nie je automaticka, ani ta k vlastnym detom, je to vztah, ktory si treba vybudovat.
Mimochom, moj ex tiez nema ziadny vztah so svojou dcerou, trapi ho len vyska vyzivneho, lebo ma rad iba seba a svoj komfort.

lucimichi
13. apr 2024

@sissy27 sebec

sissy27
13. apr 2024

@lucimichi hej, je. Beriem to ako fakt, nezamyslam sa nad tym preco, ako je to mozne, co keby… netvrdim, ze mi to nikdy nebolo luto kvoli dcere, to ano, ale proste skoda stracat cas takymi myslienkami.

zooeynka
13. apr 2024

@martinmmartin ked uz tu dieta je, tak sa treba prekonat a zatat zuby a robit co treba. Nie ze zbabelo zdupkam lebo ved zena/niekto sa postara. A ked niekto do teba dekady huci, tak uz nie si najmladsi a uz by si mohol byt vyspely a uvedomely.

sense
13. apr 2024

Nemusí to znamenať ze ich nemá rad. Plus teda strašne málo info.

thoughtfulweirdo
13. apr 2024

Z toho mála informácii mi ako prvé napadlo, že ak ide o maličké deti, potrebuje dostať príležitosť spoznať ich a vybudovať s nimi vzťah. Ja som napríklad nemala k deťom po ich narodení vzťah žiaden, boli to cudzinci, hoci vyliezli z mojej maternice 😄 ale keďže som s nimi trávila prakticky tak 20 hodín denne zo začiatku, vzťah sa rýchlo budoval. Pre otca je to pomalšie, lebo častokrát chodí ďalej do práce, uspávanie a kŕmenie má väčšinou na starosti matka aj v ostatnom čase, takže ten otec má limitované možnosti spoznávania bábätka a vzťah vzniká oveľa pomalšie. Ako riešenie vidím častý samostatný čas s dieťaťom, nemusí to byť dlhý čas, ak sa bojí byť s bábätkom, ale 30 minut každý deň zvládnu, kým si ty vyjdeš na krátku prechádzku osamote.

bekind
13. apr 2024

Možno skôt nechce tráviť čas s ich mamkou

majlo1234
13. apr 2024

Je, samozrejme, ta nechut je bezna aj u matiek, nie len u otcov. Ale co uz, ked su tie deti na svete a sami sa tu nepytali?

danica2711
13. apr 2024

a prečo si im ho vybrala za otca? Keďže píšeš "deti", usudzujem, že su min. 2. Nechceš, dúfam, tvrdiť, že pri prvom prejavoval nadšenie a prestalo ho to baviť až pri druhom? To druhé dieťa bolo prečo? Chcel ho aj on?

autor
13. apr 2024

@sissy27 u nás to samé. Tieź iba peniaze bude riešiť, deti sú to posledné o čo by sa zaujímal.

autor
13. apr 2024

@danica2711 prvé malo 3 roky keď sa narodila dcéra. Zo začiatku sa pretvaroval, snažil. Teraz absolútne.

marianarem
13. apr 2024

@vyrovnanaosoba Svojpravneho mozno nie, ale su tu aj chlapi, ktorym od detstva velmi nebolo dovolene mat vlastny nazor, nikto sa ich nepytal, co chcu a nechcu, su z patologickeho prostredia, bohuzial nikdy nedospeli a nevedia absolutne odolavat tlakom okolia. Poznam taky pripad a naozaj to dopadlo tak, ze sa dotycny o deti vobec nezaujima, resp. zaujima sa len na verejnosti, kde ho niekto vidi a doma sa zasiva pri mobile a nula bodov.

autor
13. apr 2024

@marianarem pekne si to vystihla. Bude to zrejme aj prípad nášho ocinka. Zaujíma sa na oko a len keď sa mu to hodí, keď ma divákov, ale deti sú z neho následne ešte viac zmätene. Najhoršie je, že tým, že mu na nich nezáleží, tak mi ich privádza do rôznych kritických situácii. Neistí ich na preliezke, nechá nech odbehne na bicykli, kadejaké adrenalínové situácie kde fakt hrozilo že dieťa urobí zlý krok a spadne on ich nedrží veď na čo? A ešte zapotí, že veď sa naučí, no a čo, nabudúce bude vedieť …(Bavíme sa o deťoch do 4 rokov).

alickapusinka
14. apr 2024

Môj otec o man nemal záujem od mala teraz sa mu prihlásili choroby tak má kontaktoval.

nurielka
15. apr 2024

Akých mal rodičov, ako sa k nemu chovali? Aj od toho veľa závisí, či mal nejaký príklad do života..

nurielka
15. apr 2024

Skús mu pripomenúť, že aký vzťah si vybuduje teraz s deťmi, to sa odrazí aj v dospelosti, aké budú mať neskôr vzťahy s inými ľuďmi.