Otec navádza dieťa proti matke

katarina1602
1. jún 2022

Dobrý deň, idem si po radu či niekto nemal niečo podobné. Malý je v mojej starostlivosti zatiaľ z bezodkladne opatrenia, súd sme mali no nariadili nám súdneho psychologického znalca. Malý je u otca pomerne dosť každý druhý víkend a ešte aj v týždni. Najskôr učil malého že mama je zlá, potom že mama bije no no všetko toto mal hovoril s úsmevom na tvári a nakoniec pvoedal že tato kázal. Prešli sme si už všeličím, posielal socialku skrz modriny na pistalach a podobne. Maly ma 4 roky a už druhý krát sa stalo že som ich stretla v meste, držali ho pevne aj s jeho partnerkou za ruku a nemohol ísť za mnou ani ma pozdraviť áni nič. Lebo keď je u nich mama neni mama ale ma rodičov ich. Dnes sa to stalo znova a som úplne rozhodená z toho bojím sa ako to maly vníma keď vlastne nemôže vlastnú mamu ani pozdraviť lebo by sa tato hneval. Keď si vezme hračky svoje z domu tak sa nesmie s nimi uňho hrať lebo sú od mamy, uňho má musí volať mamka a musí hovoriť že mu je pri mamke zle. Neviem ako môže takýto človek vychovávať dieťa a nikto s tým nič nerobiť. Ja sa spolieham na tu súdnu znalkyňu ale bojím aa lebo na súde tvrdil ako je milujúci otec a keď je s malým je s ním 24/7 vie sa postarať a súdu to ako keby stačí. Ach jaj prosím som bezradná neviem čo spraviť aby maly netrpel

panelacikova
1. jún 2022

@katarina1602 to čo je za vetu? "Keď si vezme hračky svoje z domu tak sa nesmie s nimi uňho hrať lebo sú od mamy, uňho má musí volať mamka a musí hovoriť že mu je pri mamke zle."

katarina1602
autor
1. jún 2022

@panelacikova No tak mi to maly hovorí, že keď má volant napríklad to je najobľúbenejšia hracka ešte aj na zachod s ním ide tak u tata nemôže lebo to je škaredé od mami. Tato sa hnevá keď ta volám maminka tak ta volám mamka nevadí? A to je len kúsok to som príklad napísala ozaj hocičo je tak maly mi takéto rozpráva

dievcacitajucelist
1. jún 2022

@katarina1602 Je to na prd....chúďa chlapček...keď ja ani tým súdnym znalcom neverím...taký psychopat sa dokáže perfektne pretvarovať...ty len drobcovi stále hovor, že ho ľúbiš a že tatik by nemal o tebe škaredo rozprávať...a exovi by som riadne Vyčistila žalúdok...smrad jeden...inak ak máte koliznu treba jej to povedať čo "otec roka" malému do hlávky tlačí

katarina1602
autor
1. jún 2022

@dievcacitajucelist Kolízna vie.. ta uz si s nami prežila svoje.. veď ešte keď nebol súd ani nič vzal mi ho a odmietol dať 8 dni. Nevedela som kde je čo je či je Ok.. v bezodkladnom opatrení mu nariadili mi ho vydať, určili aj styk. A odvtedy vlastne toto robí. Tie modriny uz 4 krát bola Kolízna u nás a sama povedala že ona vie že je to Ok z našej strany že otec je nervyovnany len a zw treba čas. Ale prečo b mal trpieť maly? Ja neviem nemala by sa aj Kolízna pozerat na to že týmto všetkým si prechádza hlavne maly. Pri preberaniach má nonstop pred malým urážaju a ja som len ticho a to koli malému. Stále si to uz natáčam aj nás napadol mna a môjho priateľa. Vyše roka sa to vyšetrovalo lebo ešte on nás bol nahlásiť že sme m jeho a on bol na pnke. Údajne ja som mu zničila chrbticu. Chvalabohu sme zohnali kamerový záznam kde vsetlo videlo čiže bol on vinný. Ja toho človeka nespoznávam odkedy som ostala s priateľom tehotná. Mame uz ročnú dcéru a henten psChopat ešte stále neprestal. No dnes keď má zasa maly nemohol ani pozdraviť a ťahali ho prec bože ja uz nemám slov a neverím že súd ani kolízne toto neberú do úvahy alebo neviem uz. Trápi má že proste maly je celkovo dosť naviazaný na mna a led pri tatovi nemôže nič o mne ani ma pozdraviť tak ako to mize vnímať a brať

katarina1602
autor
1. jún 2022

@dievcacitajucelist ospravedlňujem sa za chyby inokedy píšem normálne spisovne ale som taká sklamaná, nahnevaná a neviem čo ešte. Som úplne bezradná a neviem ako malému pomôcť

kitycat
1. jún 2022

Tvoj ex je cisty psychopat a nevyrovnany jedinec. Byt tebou, tak si o tomto pisem diar s datumom, kedy co a ako spravil ex, co povedal maly. Skratka dokazy na nezdravu vychovu, vyvoj..neviem najst to spravne slovo.
Urcite ta to boli, ale ako bolo povedane. Malemu opakuj, ze ho mas rada. O otcovi bud neutralna, spominaj minimalne a pred ex bud silna... Ak by si vybuchla len mu zo hra do kariet... Jeho nova priatelka bude rovnaka psychopatka, co je zda sa nie dobre.

Bud silna, a snad na sude uspejes a tomuto debilkovi uz syna nebudes davat.. Pretoze huckat dieta proti druhrmu je to najvacsie dno.

katarina1602
autor
1. jún 2022

@kitycat ďakujem

zuzanazu85
1. jún 2022

Strašne čosi tento akože ,,otec roka" 😤 a chúďa chlapček a matka. Chcem byť fakt slušná,ale toto treba asi nejako dokumentovať a hlásiť niekde. Strašne čosi...to hovädo 😤

daniela1911
1. jún 2022

Ako môže mat kvázi neobmedzený styk s dieťaťom, človek, ktorý niekoho napadne (fyzicky?) a je z toho uznaný aj vinný?

moonlight1210
2. jún 2022

@kitycat priatelka nemusi byt psychopatka. Staci, ze je nim zmanipulovana a veri tomu, co jej narozpraval.
Lebo preco by nemala. Druhu stranu pribehu nema odkial poznat.

maciatkolulu
2. jún 2022

@katarina1602 koľko má malý? Kedy vydali neodkladne? Súd mate kedy?

dievcacitajucelist
2. jún 2022

@katarina1602 Je mi to ľúto...akoby si o mojom exovi písala...len s tým rozdielom, že ja mam už staršie deti...ja som sa napočuvala pred chlapcami aká som kur....zlatokopka a podobne "komplimenty" on vlastne ani chlapcov nechcel...chcel len mne robiť zle...teraz je to v tom štádiu, že ma nariadeny s chlapcami len písomný styk....jasné, že na to serie s prepáčením...no takých psychopatov sa už nezbavime...chlapci to filtrujú a ja ho už totálne ignorujem...ty to máš oveľa ťažšie, lebo máš ešte malého syna...dúfam, že vam pridelia normálneho a hlavne profesionálneho znalca a že rozhodne v prospech drobčeka....ja som si tiež telefonáty nahrávala...avšak pred sudom to nema žiadnu hodnotu....

dagmarovita
2. jún 2022

alebo, ze od skuseneho psychologa poziadat o stanovisko, ako a čo sposobuje otcovo neprimerane spravanie dietatu, ako mu škodí na psychike a duševne, ze tam je moznost vzniku dusevnej poruchy, ked otec sa sprava ...nepusti dieta v meste k matke....to treba tie situacie opisat podrobne, opisat, aké to je správanie otca, co to znamena..

katarina1602
autor
2. jún 2022

@daniela1911 no napadol nás nie jeho.. aj keď som s koliznou riešila to ako má uráža pred malým a dáva sa asi 5 cm od mojej tvare a krici( teraz to robí len keď som bez priateľa sama) tak na to mi povedali že viete skúste nevychádzať len maly nech prebehne k nemu. On malému fyzicky neubližuje a ja som jej na to že ale psychicky áno a tým to skončilo

katarina1602
autor
2. jún 2022

@maciatkolulu malý má 4,5 roka.. keď mi ho vzal a nechcel dať mal presne 3 roky vtedy vydali neodkladne opatrenie na vydanie malého do mojej starostlivosti a určili styk. Určili mu ale myslím si nadštandardný styk oproti tomu čo poznam v mojom okoli (parný týždeň pondelok cely deň a potom od piatka poobede do nedele večere, nepárny týždeň od stredy poobede do štvrtka večera)
Odvtedy stále niečo vláčil má po kriminalke lebo ešte keď sme spolu žili platila som jeho kartou u zubára v roku 2018 tak má bol udať že si všimol až teraz ze to som mu musela kartu ukradnúť ze o tom nevedel. Jasne ze sa to uzatvorilo že nič take sa nestalo že chce len robiť zle. Každú chvíľu podáva na súd na neodkladne že chcel aby má zbavili rozhodovania a chcel aby maly išiel do škôlky v jeho bydlisku, potom podával že chce aby malého dali jemu do starostlivosti bezodkladne lebo modriny, toto všetko mu zamietli a dokonca teraz v poslednom kde chcel aspoň zvýšiť styk o jeden deň tak napísali ze neodkladne opatrenie neslúži na takéto veci ale keď je niečo neodkladne a v ohrození dieťa a pdoobne. Sud sme mali na konci marca ale keďže naše tvrdenia sú úplne rovnaké len rozdielne ( lebo on tvrdí do bodky to čo ja len naopak, pritom ja mám naozaj videá sms všetko dôkaz ze ja mám pravdu no nikoho to nezaujíma ) tak nám to neouzatvorili ale dali nám tu psychologickú znalkyňu. Ešte nemáme termín k nej ani termín ďalšieho súdu právnička povedala ze to ide asi aj viac ako pól roka trvať. Kazďemu je jasne aký je debil, na polícii, na úradoch dokonca aj Kolízna povedala medzi nami ze to on je nevyrovnaný. Ale keď bol súd tak 2 minútové vyjadrenie od kolíznej u matky je všetko Ok krasne bývanie a u otca má tiež svoju izbičku a je tam všetko Ok. Skoro som odpadla. Lebo keď má uňho maly kde spat to úplne stačí asi ach jaj.

katarina1602
autor
2. jún 2022

@dagmarovita no veď to bude ten súdny psychologicky znalec čo nám určili. Tak verím že bude vedieť ako na malého aj na toho debila a že zisti ako to naozaj je

liljana
2. jún 2022

Chori ludia, ze si ventiluju svoje animozity voci dospelym na detoch. Snad sa to vsetkym takym raz vrati, takto nicit psychiku deti.

maciatkolulu
2. jún 2022

@katarina1602 my sme tiež mali nariadení psychologickú, úplnú kravu, deti sa mi tam rozplakal a viac nechceli ísť, našťastie sme našli druhu, tiež mi medzi štyrmi očami povedala ze mam pravdu, že dievčatá nechcu chodiť k otcovi, keď tam ma priateľku atď. Ale napísať môže len okrajovo, lebo šéfka jej nariadila, aby neboli obmedzovanie práva otca.... Ale všetko sa u triasli, žiaľ rokmi. Ale utriaslo

katarina1602
autor
2. jún 2022

@maciatkolulu ach bože len nech je to nejaká normálna 😢 mi to príde že práva otca sú prevyšovane nad samotným dieťaťom.. pritom tým že ho takto psychicky deptá je možno ešte horšie ako by ho nejako fyzicky.. len to že je to otec jednajú a ním opatrne v rukavičkách lebo chudák sa z toho ešte nedostal a nevyrovnal.. zle mi je z toho a mám strach aký bude malý keď vie že nemôže ani mamu pozdraviť keď je u tata

maciatkolulu
2. jún 2022

@katarina1602 tak ja neviem co sa u vás stalo, treba sa snažiť dohodnúť, porozprávať sa s partnerom, skúsiť mu to vysvetliť. Ze akokoľvek a čokoľvek sa stalo, záver je zdeptane a zmätene dieťa, lebo ak si aj ty odišla, otehotnela, podviedla, ak je ex zranený, nasraty, dieťa za to nemôže. Je fuk z koho strany sa čo stálo, ste rodičia. Obaja. Ak dostal takto možnosť sa stretávať, až také desivé to s tými dôkazmi snáď nebolo. Každopádne je to jedno. Treba sa snažiť dohodnúť. Je to určite ľahšia cesta, ako súdy, kolizni, psychológovia a nestojí to nič, trochu sebazalrenia na oboch stranách, odhodiť nejakú zranenú hrdosť, pýchu. Želám veľa rozumu a sil